Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 192
  • 884
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря!

# 376
Здравейте дами.
За съжаление имам един горчив опит  след инсеминация със спонтанен аборт в 6г.с
Сега ми предстои нов опит ,но преди това искам да пусна всички възможни изследвания за да избегна филма да се повтори отново.Моята лекарка не ми назначи никакви изследвания след аборта освен оперативна хистероскопия .Прехна полип в матката.На своя глава си пуснах тромбофилия и там не открих проблем.Пуснахме микробиология и беше чиста.Въпроса ми е уреаплазмата може ли да е причина за ранен спонтанен аборт? Хваща ли се с обикновенна микробиология ? Не ми се иска аз да и казвам какви изследвания да ми назначи.Как се изследва уреаплазмата ?Може ли само с урина да се тества?

# 377
Момичета,след година и половина ходене по мъките,изолиране на уреаплазма един единствен път след десетки изследвания във всякакви лаборатории,ходене при доста голям брой уролози,гинеколози и нефролози и изпити 33 антибиотика без да преувеличавам,нямах никакво дори и минимално подобрение от цистит и оплаквания,но толкова силни,че по цели нощи не можех да спя,да работя,да живея...накрая бях принудена да пробвам с хомеопатия въпреки,че бях много скептично настроена, невероятната докторка,която ме лекува прави детокси за уреаплазми,микоплазми и други бактерии намиращи се в пикочо-половата система...вече мога спокойно да кажа,че ми върна живота.Споделям го с вас,не с цел реклама,а просто знам какво е да се луташ в търсенето да намериш лек за здравословните си проблеми и да не помагат нито антибиотици,нито глобули,нито нищо...ако мога да бъда полезна на някоя от вас- с най-голямо удоволствие

Може ли контакт на тази жена?

# 378
  • София
Тук там, най-добре си пусни Фемофлор в Геника.
Аз открих моята след аборт в 17 г.с. , не знам дали може в толкова ранна бременност тя да е причината.

# 379
Според моя АГ, уреаплазмата може да е причина или поне предпоставка за мисед (моят беше в 7 седмица) . +1 за пакета Фемофлор в Геника. Успех!

# 380
Най-широкообхватен е Фемолор плюс в Геника. Точно за оценка при спонтанен аборт. Но трябва да минеш през АГ да ти вземе цервикален и влагалищен секрет.

https://genica.webflow.io/test/femoflor-plus

Успех и от мен!

# 381
Правете си антибиограми. Тетрациклините не са панацея...
(Пила съм 2 таблетки докси преди над 15 години, и азитромицин 3 дни, в края на август. Това са ми антибиотиците за последните 22 години).
Това е въпросното ново изследване на Геника.
В последствие забелязах, че нямам за UU антибиограма. Ще трябва да се чуваме явно...

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 18:03 от Soneva

# 382
Какво е UU?

# 383
Uu предполагам е уреаплазма уреалитикум, щом не са я изолирали, то значи не са я намерили.

# 384
Уреаплазма субспециас включва всички уреаплазми, без да ги диференциат по видове. Това означава ssp. До колкото ми е известно само при PCR правят диференциране, не и при микробиология. При урокултура в другите лаборатории, също е микоплазми и уреаплазми.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 23:54 от 🧡 Clo 🧡

# 385
Точно така, не доуточних. Уреаплазма уреалитикум е изолиран, според PCR тест пуснат в същия ден с тази микробиология с антибиограма. Това цялото нещо Геника наричат PCR + антибиограма.

# 386
Интересното е, че антибиограмата е на базата на култура - методът обаче е с 70% вероятност за резултат и при някои хора ще излезе на ДНК, но не и на посявка. Интересно ми е в такъв случай как се процедира. Предполагам, че и при Сонева е станало същото и затова отсъства втора антибиограма.

# 387
И аз имах абсолютно същите въпроси и очаквания да се окажа такъв случай. Не мога да се свържа с Геника втори ден...

# 388
Аз съм почти сигурна, че е това. Като прочетох оригиналния ви пост, така се развълнувах, че вече предлагат и антибиограми, даже с една моя близка приятелка биотехноложка се чудехме какъв е този нов модерен метод за антибиограма от ПСР, ама какво се оказа... 🥲
Много са несериозни, ако имате възможност - идете на място направо. Таман и да им сипете за случая с неадекватната им служителка на регистратурата.

# 389
Лекуващият лекар щял да ми обясни...подозирам, че ще стане като предния път - те нищо не са обяснили още на лекарите за тези тестове. Моят лекуващ лекар твърди, че уреаплазма се лекува с докси по световен стандарт. В същото време има научни изследвания как тези организми развиват резистентност към различни антибиотици в различни региони на света. Това, което работи за Австралия може да се окаже неработещо за Източна Европа. За Румъния мернах изследване за висока резистентност към докси и чувствителност към флуорохинолони...последните ми двама партньори дори не са от този континент...

Някой има ли отзиви за д-р Кузманов, микробиолог в София?

Общи условия

Активация на акаунт