Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 207
  • 884
  •   2
Отговори
# 120
Тоест между 8 и 12 дни от приключване (чист ден)?
Благодаря
Значи броиш от първи ден на менструацията.Да кажем, че менструацията ти тече 4-ри дни и на 5-я ден е спряла/води се вече чист ден/ и другите дни си ги броиш вече като 6-ти ,7-ми и т.н.

# 121
Днес ми е 1 ден. Тоест ще мога между 22ри - 26ти, нещо такова? Извинявам се

# 122
Днес ми е 1 ден. Тоест ще мога между 22ри - 26ти, нещо такова? Извинявам се
Да и без с*кс минимум 24 часа.

# 123
Момичета,след година и половина ходене по мъките,изолиране на уреаплазма един единствен път след десетки изследвания във всякакви лаборатории,ходене при доста голям брой уролози,гинеколози и нефролози и изпити 33 антибиотика без да преувеличавам,нямах никакво дори и минимално подобрение от цистит и оплаквания,но толкова силни,че по цели нощи не можех да спя,да работя,да живея...накрая бях принудена да пробвам с хомеопатия въпреки,че бях много скептично настроена, невероятната докторка,която ме лекува прави детокси за уреаплазми,микоплазми и други бактерии намиращи се в пикочо-половата система...вече мога спокойно да кажа,че ми върна живота.Споделям го с вас,не с цел реклама,а просто знам какво е да се луташ в търсенето да намериш лек за здравословните си проблеми и да не помагат нито антибиотици,нито глобули,нито нищо...ако мога да бъда полезна на някоя от вас- с най-голямо удоволствие

# 124
Момичета,след година и половина ходене по мъките,изолиране на уреаплазма един единствен път след десетки изследвания във всякакви лаборатории,ходене при доста голям брой уролози,гинеколози и нефролози и изпити 33 антибиотика без да преувеличавам,нямах никакво дори и минимално подобрение от цистит и оплаквания,но толкова силни,че по цели нощи не можех да спя,да работя,да живея...накрая бях принудена да пробвам с хомеопатия въпреки,че бях много скептично настроена, невероятната докторка,която ме лекува прави детокси за уреаплазми,микоплазми и други бактерии намиращи се в пикочо-половата система...вече мога спокойно да кажа,че ми върна живота.Споделям го с вас,не с цел реклама,а просто знам какво е да се луташ в търсенето да намериш лек за здравословните си проблеми и да не помагат нито антибиотици,нито глобули,нито нищо...ако мога да бъда полезна на някоя от вас- с най-голямо удоволствие

Здравейте,може ли някой да ми каже успешно лечение и има ли такова? Аз съм на много дълги курсове с орнидазол и клион д,но не усещам никакво подобрение.Изследвала съм се за хламидия,микоплазма, уреаплазма-отрицателни, лекуващата ми лекарка смята,че са хронични трихомони.Моля ако някой знае успешна схема за лечение да я сподели

Ти в крайна сметка какво лекува, трихомона или уреаплазма,?

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 05:34 от 🧡 Clo 🧡

# 125
Гардения, споделете схемата на лечение

# 126
Гардения в този случай е много добре да споделиш и докторката, която ти е помогнала.
Радвам се, че има светлина в тунела.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 09:56 от Лиана

# 127
Както споменах, единствено са ми изолирали уреаплазма,понеже ме питаш какво съм лекувала,за трихомоните имаха само съмнения някои от докторите,но никога не са ми изолирани нито от ПСР нито от микробиология,мисля,че ако ми следиш постовете ще си разбрала,не е необходимо да сме толкова нападателни,при положение,че единствената ми цел е да бъда полезна-АКО МОГА

# 128
След почти 1 година, 3 лечения и над 500 лв. за лекарства и тестове, имам отрицателен резултат от тест за уреаплазма.

Споделям тук какво помогна на мен (след антибиограма):

- 21 дни вибрамицин/14 дни за партньора
- 3 таблетки Азакс 12 часа след последния прием на вибрамицин, след това 2 дни по 1 на 24 ч.
- Междувременно с антибиотика Макмирор крем за мен и партньора
- Пробиотик, Витамин Б комплекс, Вит. Ц и червена боровинка
- 2-3 дни след края на антибиотика: 6 бр. глобули Feminella Vagi C

Успех на всички с лечението и не се отчайвайте!

Аз ще тествам поне още веднъж след 2-3 месеца, за да потвърдя резултата и си мисля, че поне през следващата година ще имам притеснения за вероятност от презаразяване и фалшиво отрицателен резултат… :/

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 13:11 от mommy22

# 129
  • Сф
Какви бях първите 2 неуспешни лечения?
Антибиограмата със стерилна урина ли направи?

# 130
Какви бях първите 2 неуспешни лечения?
Антибиограмата със стерилна урина ли направи?

Да, стерилна урина. Първо беше 7 дни с доксициклин и 2 таблетки Азакс. Т.е същото като последното лечение, но доста по-кратко и минус останалите добавки, които изброих по-горе. След това 7 дни левофлоксацин.

# 131
За контролно изследване какво е препоръчително, посявка на стерилна урина или PCR тест.

# 132
  • Сф
Оф, имам едно неуспешно лечение с Миноциклин 10 дена.
Сега ще провеждам ново, но явно трябва да пусна стерилна урина. АГ-то въобще не спомена за антибиограма

# 133
Здравейте момичета.
От началото на май съм със симптоми.
Равняваха се на електрошок отдолу.
Редуваха се изтръпване, пулсиране и болка в лявата устна три седмици.
Първо беше като цистит, но не точно.
Личната ме успокои, че излишно съм притеснена.
После бях на виден гинеколог, ръководещ отделение в Аг болница.
След преглед без изследвания ми изписа  глобули и 3бр.хапчета за гъбички.
Прегледът траеше 3 мин.
След това на 5 ти ден се върнах, тъй като имах проблем с уринирането.
Изписа амоксиклав, отново без изследване.
На 6 тия ден вместо принего отидох при видна докторка кожен/ венеролог/.
Тя без изследвания ми каза да не се притеснявам и ми изписа ципробай за 14 дни.
На 3 ден от него продължих да имам пулсираща болка в долната част на лявата устна без нищо видимо / някакъв лек оток/.Накрая на деня ставаше непоносима.
Отидох на друг гинеколог.През рев му обясних всичко до тук.
Той най после началото на юни ми взе секрет.Каза че ципробай няма да помогне ама да не го спирам.
Изписа дексофен.
Така имах странични ефекти от ципробай/ изтръпване на краката/ и вече и в комбинация с дексофен ми излезе обрив на 4 тия ден.Спрях го.
От там лекувах обрив.
На 07.06 ми излязоха изкледванията месец след болките.
Уреаплазма уреалитикум и микоплазма хоминис положителни не бях ги чувала никога.
Отидох на друг лекар, тъй като този който пусна изследванията не беше много запознат.
Изпрати ме на тест за алергии без да каже с какво ще ме лекува.
Смених го и него .Отидох при друга докторка.Направи пълен преглед единствена тя беше.
Та на 13.06 започнах лечение 7 дни доксациклин+5 дни азакс+ 12 дни полижинакс+ хормони за киста/ за първи път и с това се оказах/.
Доксациклинът ми беше добре докато пих.
На втория ден от азакс, усетих болка пак в лявата устна по назад.
Лекарката която изписа каза да си го продължа.
Изпих го в събота и тъй като след всичко което минах до тук се съмнявам във всичко направих онлайн консултация с друг лекар.
Каза че Недоумява защо е изписан азакс/ изпратих му антибиограмата, рецептата / и че доксациклин се пие в този случай от 10 до 14 дни.
Попитах дали след азакс да си  го продължа, каза че ще увредя черния дроб.
Та тамън днес се поуспокоих че явно ще си чакам края на юли редовния преглед и той ме вика тази седмица накрая на преглед.
Момичета просто какво да ви кажа.
Чувството е сякаш се опитваш да намериш правилния път, ама нещо..
Четох тук във форума,че след лечението тр да минат 15/20 дни.
При положение че имам и симптом все още може би най правилно е и него да чуя.
Успех момичета !
Бъдете силни и дано по -скоро се излекуваме! 
Наистина тази група ме успокои и този форум.
На която и приятелка да кажа въобще не вдяват.
Само който го е изпитал знае колко е кофти по всички линии !

# 134
Здравейте! Аз излекувах уреаплазма от първия път с 5 дни ципробай венозно и 14 дни вибрамицин. Това беше през януари. Доста време се влачих с течение и неприятно кафеникаво зацапване. Основният ми проблем е болката в клитора, която се появи в самото начало. Беше непоносима, а сега остана чувствителен при душ и дори минимално докосване. Някой изпитвал ли е подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт