Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 548
  • 884
  •   1
Отговори
# 105
Лечението е 14 дни вибрамицин х 2, последвани от 1000мг азитромицин 12 часа след последното хапче вибрамицин и още три пъти по едно хапче азитромицин на 24 часа. Изпитана схема - и тук, и на запад.
Авелокс се оставя последен като опция и се пие 14 дни, като е хубаво преди това поне 7 да се подложи с вибрамицин/миноциклин.
Специални шамански глобули няма как да помогнат срещу толкова тежък антибиотик, след като и по принцип имате кандида.
Благодаря Ви! След лечението с Авелокс не съм пускала второ изследване, защото лекувах кандида от антибиотика. Чакам да ми свърши цикъла и ще си пусна цервикален секрет за изследване. На 100% съм сигурна че не се е махнала, ако е положителен резултата ще пробвам вашата схема. Сигорно трябва и влагалищни глобули да се поставят, за да не се развие още и Кандида. Бихте ли ми препоръчали някакви?

# 106
Макмирор като че ли са най-хубави от това, което съм чела, но и без хапче (флуконазол, итраконазол) не правят много. Вие вече с кандидата и да пиете хапчета, ако продължавате с антибиотиците, няма да мине кандидата. Съветът ми е, ако се наложи да пиете пак АБ, да поставяте само глобули, а пък след това да направите схема с итроконазол за кандидата. Докторът, който препоръчах по-нагоре, на мен ми сподели за една схема, траеща шест месеца (пият се 2 хапчета всеки месец малко преди края на цикъла) и ще я пробвам, като приключа и аз одисеята. После ще ви споделя имало ли е ефект. Но противогъбичните през устата страшно натоварват черния дроб.

# 107
Макмирор като че ли са най-хубави от това, което съм чела, но и без хапче (флуконазол, итраконазол) не правят много. Вие вече с кандидата и да пиете хапчета, ако продължавате с антибиотиците, няма да мине кандидата. Съветът ми е, ако се наложи да пиете пак АБ, да поставяте само глобули, а пък след това да направите схема с итроконазол за кандидата. Докторът, който препоръчах по-нагоре, на мен ми сподели за една схема, траеща шест месеца (пият се 2 хапчета всеки месец малко преди края на цикъла) и ще я пробвам, като приключа и аз одисеята. После ще ви споделя имало ли е ефект. Но противогъбичните през устата страшно натоварват черния дроб.
Ще пробвам, ако има положителен резултат. Успех и на вас в лечението и дано всичко е наред! ❤

# 108
Аз лекувах Уреаплазма с Доксициклин стада-14 дни.След три месеца от лечението съм отрицателна, но пък другия ми бонус е Candida-10(3.7) и Staphilococcus-10(5.7).Някой да е пробвал тази схема на лечение или с какво се е излекувал от тези гъбички?
Флукорик 150×1 т. на 1-4-7 дин
Миковаг глобуси ×1-вечер за 10 дни
Астарте пробиотик×2т. за 7 дни и след това ×1т. за 14 дни.

# 109
Аз лекувах Уреаплазма с Доксициклин стада-14 дни.След три месеца от лечението съм отрицателна, но пък другия ми бонус е Candida-10(3.7) и Staphilococcus-10(5.7).Някой да е пробвал тази схема на лечение или с какво се е излекувал от тези гъбички?
Флукорик 150×1 т. на 1-4-7 дин
Миковаг глобуси ×1-вечер за 10 дни
Астарте пробиотик×2т. за 7 дни и след това ×1т. за 14 дни.
Пробвала съм тази схема за гъбички.
Флукорика и Астарте беше по същия начин. Само че Миковаг две опаковки преди и след цикъла си слагах за 10 дни, общо 20 дни.
Честно подобрението ми беше за три дни след цялото лечение и после наново всичко. После открих че имам бактериална вагиноза и нея лекувах, а сега уреаплазма

# 110
Таня, стафилококите ще ги лекуваш ли? Аз продължавам да имам течение и болки, тестът ми е абсолютно чист с изключение на стафилококи на шеста. Според мен трябва, но всички гинеколози са против и ми твърдят, че са нормална част от микрофлората. Не знам и аз вече, ама друго обяснение за мъките не виждам...

# 111
[/img]
Таня, стафилококите ще ги лекуваш ли? Аз продължавам да имам течение и болки, тестът ми е абсолютно чист с изключение на стафилококи на шеста. Според мен трябва, но всички гинеколози са против и ми твърдят, че са нормална част от микрофлората. Не знам и аз вече, ама друго обяснение за мъките не виждам...
Болките  си ги имам и преди и след лечението на Уреаплазма.Течението ми се появи след лечението от антибиотика.Тогава пак си  имах Staphilococcus-10(4.1), но пък такова течение съм нямала.АГ-то беше сигурен, че ще излекуваме и нея с антибиотика, но се оказа даже, че се е покачило количеството.

Първите две са от сега, а другите две от Януари.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 14:52 от Tanq_9422

# 112
И на мен ми излиза Снетия + Лептотрихия със стафилококите в почти същото количество, много странно. Течението при мен също се появи след АБ номер 1 (Клацид), а после пих още 5 и тия стафилококи не само че не мръднаха, ами, и повече станаха. Даже по едно време се бях нафилмирала, че са MRSA.
На мен това ми е последното:
Скрит текст:

# 113
И на мен ми излиза Снетия + Лептотрихия със стафилококите в почти същото количество, много странно. Течението при мен също се появи след АБ номер 1 (Клацид), а после пих още 5 и тия стафилококи не само че не мръднаха, ами, и повече станаха. Даже по едно време се бях нафилмирала, че са MRSA.
На мен това ми е последното:
Скрит текст:
От къде си появиха и другите две сега НЕ знам.Ако е от антибиотика си е голям смях.Лекувам едно, ама пък после още две бонус😬😬😬Сега схемата на лечение от АГ-то ми е тази за която питах, дали е била ефикасна при някого.Ако ми излезе и нещо друго следващия път ще припадна😁😁😁

# 114
Момичета, в коя лаборатория са ви правени изследванията?

Трябва да изчакам още две седмици, преди да пусна контрола за U. parvum. Излезе в Геника на PSR. Последва 10 дни Азакс, след 15 дни пауза още 12 дни Макропен 400 през осем часа. След първата седмица се наложи да започна Флуконазол по схема. Колкото и да ми се искаше, Biozine probiotic femme и Биотон В не ме спасиха от микоза, а преди да започне тази одисея, микробиологията беше абсолютно чиста. Сега ми остана последно хапче с Флуконазола след три дни. Дано приключа само с това, защото вече паяжини хванах. Та се чудя още, пак ли PSR да пусна в същата лаборатория и дали да пускам и микробиология, при условие, че не съм имала симптоми никакви, освен последствията от приемането на АБ. А за АСАТ, АЛАТ и ГГТ, като правя профилактични кръвни тестове, ще си ги доплатя обезателно.

# 115
Момичета, в коя лаборатория са ви правени изследванията?

Трябва да изчакам още две седмици, преди да пусна контрола за U. parvum. Излезе в Геника на PSR. Последва 10 дни Азакс, след 15 дни пауза още 12 дни Макропен 400 през осем часа. След първата седмица се наложи да започна Флуконазол по схема. Колкото и да ми се искаше, Biozine probiotic femme и Биотон В не ме спасиха от микоза, а преди да започне тази одисея, микробиологията беше абсолютно чиста. Сега ми остана последно хапче с Флуконазола след три дни. Дано приключа само с това, защото вече паяжини хванах. Та се чудя още, пак ли PSR да пусна в същата лаборатория и дали да пускам и микробиология, при условие, че не съм имала симптоми никакви, освен последствията от приемането на АБ. А за АСАТ, АЛАТ и ГГТ, като правя профилактични кръвни тестове, ще си ги доплатя обезателно.
Пак са в Геника.Аз пускам фемофлор плюс и течно базирана цитонамазка, че съм висока група през 3 месеца.

# 116
Здравейте! Имам чуденка относно лечение на mycoplasma hominis. На мен ми е изписан Азитрокс + Макмирор перорално и Макмирор комплекс вагинално, на партньора Тинидазол + Кандизол. Разбирам, че са две различни активни вещества - азитромицин и тинидазол. В такъв случай би ли било надеждно лечението и при двамата?

# 117
Здравейте, извинявам се за въпроса, но има ли значение в кой ден от МЦ се правят тези изследвания? Идеята е да се пуснат профилактично преди цветна снимка и преминаване към инсеминация.

# 118
Здравейте, извинявам се за въпроса, но има ли значение в кой ден от МЦ се правят тези изследвания? Идеята е да се пуснат профилактично преди цветна снимка и преминаване към инсеминация.
Аг-то ми каза, че е хубаво от 8-ми до 12-ти чист ден /броено от първи ден на менструацията/след менструация, но може и по всяко време.

# 119
Тоест между 8 и 12 дни от приключване (чист ден)?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт