Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 204
  • 884
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, преди около месец ми откриха уреаплазма. Пих Докси 10 дена, и въпреки че няма промяна в течението, днес резултата е отрицателен. 20 дни след като свърших с антибиотика. АГ каза, че били достатъчни за контрола,  но тук четох,  че трябвало поне 40 да се чака. Мислите ли, че е възможно да е фалшиво отрицателен? Confused

# 391
Здравейте, преди около месец ми откриха уреаплазма. Пих Докси 10 дена, и въпреки че няма промяна в течението, днес резултата е отрицателен. 20 дни след като свърших с антибиотика. АГ каза, че били достатъчни за контрола,  но тук четох,  че трябвало поне 40 да се чака. Мислите ли, че е възможно да е фалшиво отрицателен? Confused
На мен АГ ми каза да не пускам по - рано от 45 дни. Дано да не е фалшиво отрицателен, но аз бих пуснала нова контрола след още 20 дни.

# 392
Лекуващият лекар щял да ми обясни...подозирам, че ще стане като предния път - те нищо не са обяснили още на лекарите за тези тестове. Моят лекуващ лекар твърди, че уреаплазма се лекува с докси по световен стандарт. В същото време има научни изследвания как тези организми развиват резистентност към различни антибиотици в различни региони на света. Това, което работи за Австралия може да се окаже неработещо за Източна Европа. За Румъния мернах изследване за висока резистентност към докси и чувствителност към флуорохинолони...последните ми двама партньори дори не са от този континент...

Някой има ли отзиви за д-р Кузманов, микробиолог в София?
Аз съм виждала мнения в реддит, базирани уж на изследвания (но все пак не съм попадала от първа ръка), че към докси е по-трудно развиването на резистентност. Разбира се, че е неадекватно без антибиограма, но все пак доксициклинът е по-адекватният избор от хинолоните, които също имат спорна чувствителност, но пък идват с много странични ефекти. Ако се притеснявате за ефективността на доксициклина, може да пробвате с миноциклин, който има същия ефект, но е по-нов на пазара и по-малко използван. За съжаление, покрай Ковид доксито и хинолоните масово се приемат по едно хапче като бонбонки превантивно срещу ВИРУСА (...).

А към Кала12 - въобще какъв тест е пуснат като метод, за да можем да ви кажем и какво време изисква?!

# 393
Троен ДНК тест, цервикален секрет.

# 394
3lena, не ми позволява здравия разум да пия докси с тази антибиограма.
Докторът каза, че съм имала само една антибиограма защото и двете се лекували с едни и същи неща и нямало нужда. Стиснах зъби и не му казах колко изследвания в pubmed прегледах, точно за различна чувствителност на двете. Изписа ми левокса за 7 дни. Ще търся второ мнение преди да започна, защото ако 7 дни не са достатъчни (а по медицинските журнали го препоръчват по 7-10-14 дни), и се окажа отново позитивна, шансът да стане резистентна и на тази група антибиотици ми се струва не малък. И после какво правя...

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 12:12 от Soneva

# 395
Леле, много се извинявам, пропуснала съм да видя, че дава резистентност към тетрациклините.
Медицинските клинични изследвания сигнализират, че уреаплазмите и микоплазмите са по-чувствителни към моксифлоксацин (Авелокс!). Някой хора имат успеваемост с левофлоксацин, но не всички - аз пих и двата, и страничните ефекти на левото са по-драстични. Седем дена е малко според мен, поне 14, колкото и гадно да звучи. Австралийският протокол гласи 7 дена pre-treatment с миноциклин - много ми е интересно как ще е R към него, като той почти не се ползва в Бг, ама хайде - и нататък лечението с хинолон. Който и от двата да пиеш, препоръчвам ти да го комбинираш с Омнибиотик 10, за да избегнеш дизбактериоза и разбиване на стомаха. Също още отсега започни да пиеш магнезий и витамин Е, за да митигираш някои от страничните ефекти. Продължи да си ги пиеш и по време на антибиотичното лечение, но нека има поне 10 часа разлика преди и след хапчето.

# 396
3lena, много благодаря. Изчетох и 4-те теми покрай тези изследвания и си водих записки от твоите препоръки, и не се бях сещала да гледам в редит за такива неща, но и там покрай теб порових. Беше полезно да видя какво не работи за много хора и какво да очаквам. И аз забелязах в pubmed, че мокси има по-голям ефект при тези организми. Не знам защо Геника са тествали за тетрациклин, а не за докси, мислех, че са една и съща група и ако едното не работи, значи никой от групата не би. Ще търся пак медицински изследвания.
Ще потърся специалист венеролог/микробиолог за второ мнение  и антибиограма преди прием на антибиотик. Ужасно ми скъсява бюджета точно преди празниците, но нямам избор.
Освен резистентноста, давам толкова силни странични реакции при всякакви лекарства напоследък, че по-добре да съм наистина сигурна. След 3 дни азитромицин и на 5-6ти ден макмирор, докато бях на море, уж по сенките, се обринах по бузите, врата и деколтето и започнах да правя правя алергични реакции към вино и стриди. След седмица, все едно нищо не е било...
При докси, преди 13-14 години, на втора таблетка имах такава брутална депресия, никога не  бях усещала подобно нещо. Целият свят отиваше към апокалипсис в главата ми. После прочетох, че има случаи на самоубийства и няколко механизма, по които докси може да причини това -- от генетични мутации свързани със серотонина, промяна на чревните бактерии, до генетични мутации свързани с детоксикиране и вероятно пренатрупването му в тялото. Затова, ако ще го пия, ще е с пробиотици и много внимание и бекъп план минаваме на друг антибиотик, ако пак се почувствам така.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 16:54 от Soneva

# 397
Много се радвам, че съм успяла да те насоча. Действително докси е от групата на тетрациклините, но на скоро разбрах, че има и антибиотик с такова генерично наименование, така че по-добре попитай Геника дали не са тествали специално за него и всъщност да има чувствителност към останалите.
Ох, ужас, съжалявам, че така ти се е отразил докси, за първи път чувам, но пък то при всеки е индивидуално... На нас с една приятелка много лошо ни ставаше от него, на мен ми изгаряха пръстите на маникюр, но чак такива страшни странични ефекти нямаше. Докато пък на левофлоксацин се чувствах много подобно като теб, получавах паник атаки посред сън, болки в мускулите и ставите при стъпване, беше някакъв кошмар. Тогава прочетох за магнезия и витамин Е и като започнах с тях, повечето странични ефекти отшумяха. На моксифлоксацин ужасна алергия получих - та, реално за твоите бих ти препоръчала да се презапасиш с Ериус/Ксезал за всеки случай. Въобще съм доста анти спрямо групата на хинолоните с тия странични ефекти, да не говорим, че всеки си ги пие за щяло и нещяло и генерално чувствителността към тях значително е намаляла в сравнение с преди 20 години, ама като няма друга опция. Все пак си провери с Геника дали на някаква магия не си чувствителна към доксито/миноциклина, за да не се тровиш излишно с по-силните. Не за друго, а защото те наистина са силнички и разбиват микрофлората. Аз след тях получих сериозни урологични проблеми поради антибиотична дизбактериоза и още не мога да ги оправя една година. Та тая уреаплазма мина и замина, обаче през носа ми излезе.

# 398
 По медицинските изследвания посочват тетрациклин, доксициклин и т.н. отделно и масово има проблем с резистентност към тетрациклин, а към докси и мино в някои райони има висока чувствителност, в други -- висока резистентност. Недоумявам защо Геника не тестват докси конкретно. Утре ще им се обадя.

Иначе, всички антибиотици предизвикват временна увеличена чувствителност към UV лъчи, като, доколкото знам, от споменаваните тук антибиотици, най-силна е при докси. В листовката дори пише да се избягва излагане на слънце. Ако маникюра е включвал uv лампа, вероятно от това е.

# 399
Момичета, имам въпрос, може да прозвучи нелеп, но все пак ще си го задам Simple Smile Видях, че в новия пакет на Геника, този, който е с антибиограма (Генитални микоплазми (Mycoplasma & Ureaplasma) PCR +AST) се взема уретрален секрет. Боли ли вземането на този секрет? Simple Smile)) И също, ако така и така ще пускам Фемофлор пакета, който включва изследване на мико- и уреаплазма, има ли смисъл да пускам и горния според вас? Като за антибиограма мога да пусна и просто урина

# 400
С урина не винаги успяват да направят посявка. С положителен PCR, на два пъти ми излезе отрицателен резултат на урокултура. Не успяват, въпреки, че са спазени всички изисквания за даване на сутришна урина.

# 401
Здравейте. Може ли някой да сподели как се е чувствал по време на приема на Вибрамицин? Изписан ми е за уриаплазма,но четейки страничните действия и започвам да ги изпитвам всичките още преди да съм го започала. Знам, че нямам избор, правим опити за дете,в напреднала възраст сме и двамата  ,пием страшно много добавки и витамини и сега този антибиотик малко ме стресна заради страничните си действия! Благодаря предварително!

# 402
То си пише колко често срещани са страничните ефекти. Всеки антибиотик има,споко. А колко много хора ги пият. Не се появяват при всеки,на мен май нищо ми нямаше. Повечето чести странични ефекти са само по време на приема. Вземете си пробиотик.

# 403
То си пише колко често срещани са страничните ефекти. Всеки антибиотик има,споко. А колко много хора ги пият. Не се появяват при всеки,на мен май нищо ми нямаше. Повечето чести странични ефекти са само по време на приема. Вземете си пробиотик.

Благодаря за отговора! Да, пише колко ка чести и именно това ме притесни! Имам изписан и пробиотик.

# 404
Всяко лекарство има странични ефекти, всеки втори е пил антибиотик през живота си. Даже не съм разглеждала листовките им. Ефектите минават най-често след като мине приема им. Най-много да ми е било леко лошо, но аз съм пила и много по-силни антибиотици от вибрамицина.

Общи условия

Активация на акаунт