Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 069
  • 884
  •   1
Отговори
# 570
  • Сф
А ти каза ли изрично, че искаш мико и уреаплазма? Ако не сте ги пуснали изрично, няма да получиш резултат.

# 571
Влизам и аз да споделя болката си.
В 20 г.с след самоназначени изследвания, на база четено от форума, се откри уреаплазма парвум в цервикалния секрет.
Дълго чакана е тази бременност, до момента безпроблемна и сега това.. просто ме убива.
Следващият ме лекар по каса твърди, че лечение с антибиотик на този етап би навредило повече, отколкото да помогне, но при мен явно има активна инфекция - болки при уриниране, усещане за неизпразнен мехур и от време на време пробождания във влагалището.
Консултирах се онлайн с друг АГ и ми каза да пия Азакс - първите две таблетки на 12 часа, след това още 6 дена по 1 на 24 часа + пробиотик.
Във вторник имам час при трети лекар, но дотогава ще си пия Азакса и ще се моля инфекцията да не е стигнала до мехура.

# 572
В 20 г.с след самоназначени изследвания, на база четено от форума, се откри уреаплазма парвум в цервикалния секрет.
Дълго чакана е тази бременност, до момента безпроблемна и сега това.. просто ме убива.
Следващият ме лекар по каса твърди, че лечение с антибиотик на този етап би навредило повече, отколкото да помогне, но при мен явно има активна инфекция - болки при уриниране, усещане за неизпразнен мехур и от време на време пробождания във влагалището.
Консултирах се онлайн с друг АГ и ми каза да пия Азакс - първите две таблетки на 12 часа, след това още 6 дена по 1 на 24 часа + пробиотик.
Във вторник имам час при трети лекар, но дотогава ще си пия Азакса и ще се моля инфекцията да не е стигнала до мехура.

Бях в същата ситуация. Сама си направих изследвания и излезе Уреаплазма парвум. Пих антибиотик Азакс по същата схема, както си написала. След контролата се установи, че антибиотикът не е подействал. Мнението на трима АГ беше, че повече лечение не е необходимо. Бях в 14 седмица, когато пих антибиотика. Вече имам бебче.

# 573
Благодаря за споделеното, като светлинка в тунела на отчаянието е. 🤍
Ти имаше ли някакви симптоми и болежки, преди да започнеш антибиотика?

Бях в същата ситуация. Сама си направих изследвания и излезе Уреаплазма парвум. Пих антибиотик Азакс по същата схема, както си написала. След контролата се установи, че антибиотикът не е подействал. Мнението на трима АГ беше, че повече лечение не е необходимо. Бях в 14 седмица, когато пих антибиотика. Вече имам бебче.

# 574
Благодаря за споделеното, като светлинка в тунела на отчаянието е. 🤍
Ти имаше ли някакви симптоми и болежки, преди да започнеш антибиотика?

Като твоите, но без болка при уриниране. Често пишкане, усещане за неизпразнен мехур и пробождания във влагалището.
Ако имаш и други въпроси, може да ми пишеш на лично.
Желая ти лека и спокойна бременност!

# 575
Коментирах с моята АГ, че искам да си пусна Урогенитален панел 2 в Геника, тя ми даде от онези зелени талони , на които описа и ми взе цервикален секрет.
На Ами Буе, се оказа, че трябвало да има два тампона, един отделно влагалищен за трихомоните.
В крайна сметка, взеха това, което носех. Имам качен резултат - Уреаплазма Парвиум положителна. За трихомони - седи празно.
Така де, къде мога да пусна изследване с антибиограма, за да сме наясно кои антибиотици са чувствителни?
*Вероятно е трябвало да пусна Генитален флуор, там има антибиограма, но вече свършен факт.

# 576
Аз съм пускала с антибиограма в Лина

# 577
Здравейте. Аз отново започвам с трети курс антибиотик, от януари месец трепя уреаплазма, изцяло безуспешно. Пила съм Ципрофлоксацин 5 дни, Азакс 3 дни и сега новия е Сумамед за 6 дни + Макмирор глобули за 12 дни. И мъжа ми ще пие антибиотик, въпреки че последния път той беше отрицателен, но сме имали незащитени полови контакти.
Мисля, че отново лечението е много кратко и резултата ще е пак същия, но какво да правим....това изписа доктора като видя антибиограмата. Цяла вечност мина с тази гад упорита и ми писна от доктори, прегледи, изследвания, тровене с антибиотици, изчаквания....без край.
А щеше да започваме инсеминации, накрая ще стана на 40 😟😟😟

# 578
  • София
МамаКика, малко са тия дни. Този Сумамед и то само за 6 дни...
По-добре изговори с доктора ти направо да почнеш с дълъг курс, защото ще ги пиеш, няма да мине и после пак ще стигнеш до там, и вместо да пиеш 14 дни, ще си пила 5 месеца.
Виж назад в темата момичетата които сме се излекували, как сме го направили.

# 579
МамаКика, малко са тия дни. Този Сумамед и то само за 6 дни...
По-добре изговори с доктора ти направо да почнеш с дълъг курс, защото ще ги пиеш, няма да мине и после пак ще стигнеш до там, и вместо да пиеш 14 дни, ще си пила 5 месеца.
Виж назад в темата момичетата които сме се излекували, как сме го направили.
С Доксициклин/Вибрамицин ли?

# 580
  • София
Абсолютно.
Няма смисъл да се тровиш със Сумамед и т.н.

# 581
Момичета, изследвах се повторно за уреаплазма в геника. Минали са около 3/4 месеца, от когато пих антибиотик. Гинеколожката ми избра изследване: Урогенитален панел 1 - PCR изследване за хламидия трихоматис и генитални микомплазми и днес излезна следния резултат:

Искам да попитам това вярно ли е наистина? При положение, ме няма никакви стойности никъде Thinking Хем много се радвам, хем не смея да се зарадвам, защото ме е страх да не е нещо грешно… За справка ми я откриха с изследването Фемифлор Плюс, където излезна по съвсем различен начин резултата.

# 582
  • Сф
Какви стойности трябва да има?
Явно е изследване за детекция на микроорганизми, а не на околичествяване.
Отрицателна си Simple Smile

# 583
Ами води се PCR тоест доколкото разбрах ДНК, което от това, което изчетох, е най-добро като вариант за изследване. Аз си пуснах за всеки случай и микробиология с антибиограма, ако излезне да знам с какво да лекувам, но това все още не е излезнало. Дано и там всичко е ок

# 584
Чак след 3-4 месеца ли се изследва?

Общи условия

Активация на акаунт