Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 037
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
Ами така се случи тъй като бях извън България

# 586
Какъв антибиотик приемахте и за колко дни?

# 587
Авелокс 10 дни, но се случи месец след това да пия и Сумамед по други причини

# 588
Здравейте. Направих си тест Фемофлор и в резултатите се изолира уреаплазма, със заблежка за дисбактериоза. Предписаха ми Полижинакс за 12 дни и пробиотик за пиене. Не успях да намеря информация дали активните вещества в Полижинакс са ефективни срещу уреаплазма, затова се колебая дали е достатъчно лечение. Освен това лекарят ми каза, че не е нужно партньорът ми да се лекува или изследва. Според вас трябва ли да потърся второ мнение и бихте ли препоръчали лекар в София? Също така, нужно ли е да изследвам и урина за наличие на уреаплазма? Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 09:52 от elfie8

# 589
Здравейте! От всичко, което съм научила-уреаплазма се лекува с антибиотик. Някои лекари казват, че ако е малко микробно число, не е нужно. Но като си представиш, че може да има последствия, по-добре да се лекува. За дисбалтериоза е ок да се пият лактобацили, както и да се слагат влагалищно. Някой друго също може да добави нещо полезно към моя коментар.

# 590
Здравейте! От всичко, което съм научила-уреаплазма се лекува с антибиотик. Някои лекари казват, че ако е малко микробно число, не е нужно. Но като си представиш, че може да има последствия, по-добре да се лекува. За дисбалтериоза е ок да се пият лактобацили, както и да се слагат влагалищно. Някой друго също може да добави нещо полезно към моя коментар.
А кое микробно число е малко?

# 591
  • София
Малко, много, има я.
Лекува се с антибиотик и то и двамата партньори.

# 592
Здравейте, влизам да споделя за моето успешно излекуване от Уреаплазма по схема на гинеколога ми от първия път.
Вибрамицин 14 дни х 2 на ден
Сумамед по 1 на 1, 7 и 14 ден
Флуконарик на 5, 10 и 16 ден по 1.
Макмирор комплекс 12 дни глобули вагинални и пробиотик за 14 дни приемах.
Всичко стартирах след цикъл.
Дано съм полезна на някой 🌺

# 593
@Maya85 Кой ви лекува?

# 594
Здравейте, влизам да споделя за моето успешно излекуване от Уреаплазма по схема на гинеколога ми от първия път.

То с тази схема не само уреаплазма, а и мечка ще избиете. Как се чувствахте вие по време на лечението?

# 595
След колко дни пуснахте ново контролно изследване?

# 596
Здравейте, лекува ме др.Тотев в град Пловдив.
@ lilium:) Чувствах се нормално.Да ви кажа такива схеми не ме плашат, даже аз поисках тежката артилерия за да приключим от раз.На мен уреаплазмата ми създаваше много проблеми и доста месеци се лутах докато разбера какво ми е. А и тези лекарства съм приемала с пробиотик Синкванон и както сама виждате имам и противогъбични.
Дадох много пари за всякакви изследвания в Геника,урини безброй и доктори всякакви уролог, гинеколог. Какво ли не пих, направо бях откачила.И ефекта беше за ден два и айде пак. Докато не прочетох именно в тази тема, че трябва да се пусне конкретно урина ПСР тест за уреаплазми и микоплазми.Веднага го направих на своя глава и излезе позитив. Пътят ми беше дълъг.
Контрола пуснах след 3  седмици, даже май 4 бяха.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 08:55 от Maya85

# 597

Здравей какви бяха симптомите ти и как я останови, Благодаря и успех в лечението

# 598

Здравей какви бяха симптомите ти и как я останови, Благодаря и успех в лечението
Здравейте.Слмптомите бяха парене при уриниране , във влагалището също, което ме побъркваше.Изпих толкова червена боровинка, че станах направо зависима.Отделно уролози ми даваха ципрофлоксацин, но ефекта беше временен. В крайна сметка с тази комбинация , след откриване на проблема всичко приключи за радост успешно.

# 599
Здравейте,
Има ли давност на изследванията?
Смисъл преди година ми откриха парвум излекувах го и сега след една година нужно ли е отново да правя тези изследвания?
Не съм сменяла партньора си.
И двамата пихме тогава антибиотик и си направих след това изследване и и го нямаше вече.
Дали е необходимо сега пак да направя такова?

Общи условия

Активация на акаунт