Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 031
  • 884
  •   1
Отговори
# 600
Скрит текст:
Здравейте, лекува ме др.Тотев в град Пловдив.
@ lilium:) Чувствах се нормално.Да ви кажа такива схеми не ме плашат, даже аз поисках тежката артилерия за да приключим от раз.На мен уреаплазмата ми създаваше много проблеми и доста месеци се лутах докато разбера какво ми е. А и тези лекарства съм приемала с пробиотик Синкванон и както сама виждате имам и противогъбични.
Дадох много пари за всякакви изследвания в Геника,урини безброй и доктори всякакви уролог, гинеколог. Какво ли не пих, направо бях откачила.И ефекта беше за ден два и айде пак. Докато не прочетох именно в тази тема, че трябва да се пусне конкретно урина ПСР тест за уреаплазми и микоплазми.Веднага го направих на своя глава и излезе позитив. Пътят ми беше дълъг.
Контрола пуснах след 3  седмици, даже май 4 бяха.
Поздравления за адекватността на лекаря. За съжаление, като чета, не е като да не са пробвали какво ли не преди това.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 16:18 от Jazzsoul

# 601
Maya, а хламидии изследвахте ли?

# 602
  • София
Евала на този доктор.
Много малко са така адекватни и изписват тава терапия.
При тази гадинка е важно от раз да се излекува, защото развива резистентност и се почваме да се въртим в омагьосан кръг.

# 603
Maya, а хламидии изследвахте ли?
Да изследвах целия пакет в Геника за каквото ви дойде на ум, та дори пуснах пълен пакет и за HPV вируси и всичко беше отрицателно, което ме побъркваше.Мислих си нещо трябва да има все пак за да ме докара до това състояние.Разрових се из форума, отлрих тази тема.Зачетох се и веднага направих ПСР на урина. И ей на изскочи причинителя.
За това споделих лечението си с вас, защото благосарение именно на вас , аз отрих какво ми има.Нито един лекар не ми каза да си излседвам ПСР урината.
Даже един от многото при които бях ми каза, че си въобразявам и проблема ми е на психична основа 🤷‍♀️🤦‍♀️.
Направо нямам думи..  За жалост трудно се намира добър специалист, за каквото и да е и май ние трябва да знавм повече от докторите понякога 🤷‍♀️

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 14:02 от Maya85

# 604
Maya85, а при PCR на цервикален/влагалищен секрет отрицателен ли беше резултатът за уреаплазма?

# 605
Maya85, а при PCR на цервикален/влагалищен секрет отрицателен ли беше резултатът за уреаплазма?
Да, отрицателен.

# 606
Здравейте, моя позната е с уреаплазма парвум. Вече двама лекаря (д-р Ковачева, д-р Мърмърова) в Бургас неглижират ситуацията и казват, че няма нужда от лечение с антибиотик. Моля за препоръка за лекар в гр.Бургас, който ще и пусне Антибиограмата и ще я излекува адекватно и успешно.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 15:33 от Pmom

# 607
Здравейте!
Отдавна не съм писала тук, надявам се все по-малко момичета да се включват в темата.
В момента съм с хеморагичен цистит, който е кошмар, няма такава ужасна болка и дискомфорт. В събота след по-интензивна игра с партньора се получи. 😥😥😭😢
На урина излезнаха масово еритроцити и левкоцити. Сега пия зинат 5 дни, подобрение има, но бодежи и придърпвания от долу се усещат. В петък приключвам курса на лечение, ако понеделник пусна микробиология уреа и микоплазми дали резултата ще е реален?
Благодаря предварително
П С а седмица по рано пих 3 дена азакс за синузит

# 608
Ами да Ви кажа това което съм чела ,че до пълно отшумяване на вкички симптоми трябва да се внимава с тези игри.
Да се заобикалят някои зони.
Иначе после става туш положението.
Явно при всеки отшумява за различен период.
Ама са си продължителни.
Т.е. пуснете си изследвания за Ваше успокоение,  с антибиограма, зада избегнете лутания.
Лекар ми е казвал след лечение, че се чака повече за нов тест.

# 609
Здравейте!
Отдавна не съм писала тук, надявам се все по-малко момичета да се включват в темата.
В момента съм с хеморагичен цистит, който е кошмар, няма такава ужасна болка и дискомфорт. В събота след по-интензивна игра с партньора се получи. 😥😥😭😢
На урина излезнаха масово еритроцити и левкоцити. Сега пия зинат 5 дни, подобрение има, но бодежи и придърпвания от долу се усещат. В петък приключвам курса на лечение, ако понеделник пусна микробиология уреа и микоплазми дали резултата ще е реален?
Благодаря предварително
П С а седмица по рано пих 3 дена азакс за синузит
Зьравейте, моето лично мнение е , че резултата ви няма да бъде реален преди да минат 3 седмици след приема на антибиотика.
Другото което мисля  е , че не е задължително да сте с уреаплазма, щом сте имали такъв тип игра, понякога цистит се появява именно след такава игра т.е механично нараняване.
Моят съвет е все пак ако сте решила да се изследвате , то изчакайте тези 3 седмици след прием на АБ.

# 610
Здравейте, откриха ми Уреаплазма парвум. Назначена ми е терапия от 2ри ден на МЦ, чакам да ми дойде, за да я започна. Ясно е, че трябва да се премахне.
Въпроса ми е - наличието на Уреаплазма, може ли да е възможна причина за липса на забременяване? Или по- скоро е по- опасна след забременяване?

# 611
Здравейте, откриха ми Уреаплазма парвум. Назначена ми е терапия от 2ри ден на МЦ, чакам да ми дойде, за да я започна. Ясно е, че трябва да се премахне.
Въпроса ми е - наличието на Уреаплазма, може ли да е възможна причина за липса на забременяване? Или по- скоро е по- опасна след забременяване?
Може да бъде причина за незабременяване, както и за спонтанни аборти.

# 612
Искам да предупредя жените в групата, че трябва да изследват и лекуват мъжете си! Аз съм мъж, от 2г ке боря с хроничен уретрит вследствие на уреаплазма! Изключително трудно я хванах, в геника тестовете не стават за нищо, само в рамус ми я засякоха на пср и от уретрален секрет! За съжаление нито една лаборатория не може да я изследва културелно и да таправи антибиограма! Опитах първо 10 дни вибрамицин и 3гр азакс, но с временен успех! След това 10 дни авелокс без никакво подобрение и последно 11 дни миноциклин, той действаше добре, но за съжаление имах тежки странични ефекти като главоболие и мускулни болки, което ме принуди да го спра!
По всяка вероятност бактерията е проникнала в простата и трябва лечение в порядъка на 3 4 седмици!
Казвам ви го, защото с курсове от по 10-14 дни мъжете ви не се излекуват и въпреки отрицателните резултати от пср, те пак ви презаразяват!

# 613
Здравейте, бременна съм в 18 седмица + 4 дни, а от 16-та ми откриха уреаплазма (и двата вида), заради оплакване като парене при уриниране, но след чиста стерилна урина и чиста микробиология. След прием на Азитрокс 500 за 7 дни и пробиотик за 10 дни, на контролното изследване отново излиза същата стойност >10/5. Страшно съм притеснена дали може да причини вреди на бебето, както и по-сериозни последици като преждевременно пукване на мехура. Според АГ, другият антибиотик с който може да се опитаме да я лекуваме е Клацид 500, но ако и той не помогне, няма друга алтернатива.

Има ли някой който успешно я е преборил по време на бременност и дали има успешни раждания и износване с активна инфекция? Освен антибиотика, има ли нещо откъм режим на хранене и т.н. с което аз мога да помогна за излекуването и? Благодаря!

# 614
Здравейте, бременна съм в 18 седмица + 4 дни, а от 16-та ми откриха уреаплазма (и двата вида), заради оплакване като парене при уриниране, но след чиста стерилна урина и чиста микробиология. След прием на Азитрокс 500 за 7 дни и пробиотик за 10 дни, на контролното изследване отново излиза същата стойност >10/5. Страшно съм притеснена дали може да причини вреди на бебето, както и по-сериозни последици като преждевременно пукване на мехура. Според АГ, другият антибиотик с който може да се опитаме да я лекуваме е Клацид 500, но ако и той не помогне, няма друга алтернатива.

Има ли някой който успешно я е преборил по време на бременност и дали има успешни раждания и износване с активна инфекция? Освен антибиотика, има ли нещо откъм режим на хранене и т.н. с което аз мога да помогна за излекуването и? Благодаря!

Хубаво е, че имаш антибиограма и уреаплазмата е чувствителна към макролидните антибиотици(азакс и клацид)! За съжаление по време на бременност няма как да пиеш тетрациклини(вибрамицин и миноциклин), затова единственият вариант остава клацид, както ти е казала лекарката! Говори с нея и опитай 14 дни по 500мг на 12 часа!
Относно въпроса ти дали има риск за плода... Да действително свързват уреаплазмата с преждевременно раждане и аборти, но това не означава че се случва винаги и едва ли не е задължително! Тези случаи не са толкова чести, а и много жени имат уреаплазма без да знаят и си раждат без проблеми!
Никакъв секс с мъжа ви! Щом имаш уреаплазма автоматично и той я има дори да няма симптоми! Лечението трябва да е за двама ви, като при него изследвайте еякулат чрез пср или ако излезе чист тогава уретрален секрет! Неговото лечение трябва да включва вибрамицин за минимум 14 дни и веднага след него азакс поне 3-4гр разпределени в дни(първи ден две хапчета наведнъж по 500мг, а в. Следващите 3 дни по едно хапче на ден)

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 07:09 от Nike90

Общи условия

Активация на акаунт