Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 023
  • 884
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте.
Чета че някои от вас, които лекуват уреаплазма, съобразяват започването на антибиотиците с цикъла. На мен лекаря не ми каза, че трябва да започна от определен ден. Въпросът ми е - има ли значение от кой ден на МЦ ще започна? И Вибрамицин преди или след хранене се пие? Благодаря и успех на всички лекуващи се!

# 616
Идеята на започването в първите дни от цикъла, е че след цикъл ендометриумът е най-тънък и по-лесно се повлиява на лечение.
Проучванията сочат, че абсорбцията на doxycycline за разлика от тази на определени тетрациклини не се влияе от прием на храна или мляко.
Източник: http://-spam222-/lekarstva/v/vibramycin-caps-100-mg-x-10
В листовката му пише: при чувствителен стомах може да се приема с храна или мляко, както и да се разтвори таблетката в 50 мг вода.
Докси е много известен с предизвикването на киселини или възпаление на хранопровода, ако остане някъде по пътя му, така че разтворен и/или преди храна е най-добре. Или поне с повече течност. Поне 1 час преди лягане.

# 617
Идеята на започването в първите дни от цикъла, е че след цикъл ендометриумът е най-тънък и по-лесно се повлиява на лечение.
Проучванията сочат, че абсорбцията на doxycycline за разлика от тази на определени тетрациклини не се влияе от прием на храна или мляко.
Източник: http://-spam222-/lekarstva/v/vibramycin-caps-100-mg-x-10
В листовката му пише: при чувствителен стомах може да се приема с храна или мляко, както и да се разтвори таблетката в 50 мг вода.
Докси е много известен с предизвикването на киселини или възпаление на хранопровода, ако остане някъде по пътя му, така че разтворен и/или преди храна е най-добре. Или поне с повече течност. Поне 1 час преди лягане.
Благодаря, Jazzsoul !
Докторът ми предписа с антибиотика и Полижинакс, но аз се чудя дали да взема Макмирор. В Макмирор поне пише, че е за U. urealyticum. Аз съм с U. parvum, но в Полижинакс изобщо не е спомената уреаплазмата. Иначе виждам, че нистатин е общата им съставка.

# 618
Здравейте,

направих Фемофлор плюс в Геника и ми излезна Ureaplasma 10^4.5.
Въпреки това заключението на изследването е "КОНВЕНЦИОНАЛНА НОРМОЦЕНОЗА. ДЕТЕКТИРА
СЕ Ureaplasma (urealyticum + parvum).", което аз разбирам, като че е нормално? Във всички случаи ли трябва да се лекува бактерията? Симптоми нямам, но правим над година неуспешни опити за бебе и търся всякакви възможни причини.

По немските сайтове чета, че 70-80% от всички сексуално активни хора имали тази бактерия, но в повечето случаи тя си живеела мирно и не създава проблеми, тъй като имунната система на повечето хора я държи под контрол, тоест да не се размножава много. Едва ли не, наличието на малко количество не означава нито инфекция, нито проблем...Това ме обърква. 10^4.5 много ли е или малко според вас?

# 619
Здравейте,

Въпреки това заключението на изследването е "КОНВЕНЦИОНАЛНА НОРМОЦЕНОЗА. ДЕТЕКТИРА
СЕ Ureaplasma (urealyticum + parvum).", което аз разбирам, като че е нормално? Във всички случаи ли трябва да се лекува бактерията? Симптоми нямам, но правим над година неуспешни опити за бебе и търся всякакви възможни причини.

По немските сайтове чета, че 70-80% от всички сексуално активни хора имали тази бактерия, но в повечето случаи тя си живеела мирно и не създава проблеми, тъй като имунната система на повечето хора я държи под контрол, тоест да не се размножава много. Едва ли не, наличието на малко количество не означава нито инфекция, нито проблем...Това ме обърква. 10^4.5 много ли е или малко според вас?

Имам 2 неуспешни бременности, едната от които е извънматочна. Лекарите, при които съм ходила /а те не са малко/, казват, че вероятно е в следствие на уреаплазмата. Чела съм, че уреаплазмата може да направи проблеми при бременност, но не при всички се случва разбира се. Според мен е по-хубаво първо да я излекувате, а след това да правите опити за бебе, най-малкото да не се притеснявате и тревожите за това през цялата бременност. Успех!

Edit: уреаплазмата може да направи проблем с бременността, но не е причина за неуспехи.

# 620
  • София
По принцип лечение изписват за над 10*5, при 10*4 може и с пробиотици да пробваш да подобриш средата. Разбира се, се консултирай с лекар.

Мъжът ми иска да се изследва и се чудим къде да ги направи, според вас кой е най-добрият вариат? Аз се излекувах (надявам се), но на мъжа ми все показваше отрицателна проба. На мен в Бодимед ми излезе положителната, дали там изследват еякулат за парвум? Ако не, мисля за Геника. Аз пусках в Геника за мен и вече е отрицателна, но аз пих много повече антибиотици от него заради други проблеми и може и така да съм я убила.

# 621
Скрит текст:
Здравейте,

Имам 2 неуспешни бременности, едната от които е извънматочна. Лекарите, при които съм ходила /а те не са малко/, казват, че вероятно е в следствие на уреаплазмата. Чела съм, че уреаплазмата може да направи проблеми при бременност, но не при всички се случва разбира се. Според мен е по-хубаво първо да я излекувате, а след това да правите опити за бебе, най-малкото да не се притеснявате и тревожите за това през цялата бременност. Успех!

Edit: уреаплазмата може да направи проблем с бременността, но не е причина за неуспехи.

Благодаря!
Ти успя ли да я излекуваш? Твоята колко беше като количество, явно количеството има значение?

Аз чета пак по немските сайтове, че неизлекувана уреаплазма можела да доведе до инфертилитет и при двамата партньори, но не е много сугурно. Но никъде не намерих информация да увежда маточните тръби както хламидията например.

Niya, аз пратих мъжа ми на уролог, заедно с моите резултати. Исках да си направи предварително и той мъжкия вариант в Геника, но преценихме първо да се консултира с лекар и след това. Ще докладвам как се развиват нещата.

# 622
За жалост аз още я боря... Моята е 10^5, и съм доста отчаяна вече, минах 6-7 лечения без резултат...

# 623
За жалост аз още я боря... Моята е 10^5, и съм доста отчаяна вече, минах 6-7 лечения без резултат...

Съжалявам Sad Това звучи много обезкуражаващо... Предполагам, че си правила антибиограма от първа сутрешна урина, четох, че в Цибалаб била най-точна?

От 10^5 до 10^4.5 изобщо не е толкова голяма разликата, сигурно е в рамките на статистическата грешка..

# 624
Да, пускала съм и сутрешна урина и цервикален секрет, но не в Цибалаб за жалост, защото в моя град нямаме. Пускала съм в ЛаборЕкспрес, които по принцип работят с Цибалаб, надявам се, че са правдоподобни изследванията.

# 625
  • София
Мъжът ми беше на уролог и той го беше насочил към Цибалаб, но там му излезе отрицателна, а мен в Бодимед - положителна. Там е без стойности, така че не знам колко е била. Лекувахме се два месеца подред. Сега аз пусках в Геника и ми е отрицателна за уреаплазма. Дано не светна отново в Бодимед. Ние сме инвитро и преди всеки опит се пускат изследвания в клиниката.

Затова ни се иска сега като съм, се изчистила да проверим още един път и мъжа ми. В Геника кой пакет препоръчате за мъж или другаде?

# 626
Avocado, предполагам, че е изследвано щом става въпрос за бременност, но за всеки случай -- надеждно изследване за трихомони правено ли е?
Наскоро научих, че тези организми, при наличие на трихомони, живеят в тях и ако те не са лекувани, няма излекуване от плазмите.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 22:19 от Jazzsoul

# 627
...
Затова ни се иска сега като съм, се изчистила да проверим още един път и мъжа ми. В Геника кой пакет препоръчате за мъж или другаде?

На моя мъж му казаха да направи в Геника пакет Mycoplasma & Ureaplasma PCR с антибиограма за 85 лв.
Гледам, че има същия и без антибиограма за 54 лв.

# 628
Моля ви, ако някой пусне антибиограма в Геника, да каже после с какви антибиотици я правят.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 22:18 от Jazzsoul

# 629
1. Плазмите са си вид полово предавано - независимо от степента са опасни.
2. Джазсоул правилно е написала че плазмите ако имаш трихомонас се лекуват почти невъзможно.
3. Тази толкова прехвалена Геника - там трихомони никога не хващат.
4. В България много лекари казват да не лекуваш плазми - а това е текуща опасност при бременност- преждевременно раждане . 6500 родени неднесенк деца за 2021 година
5. Най добрата детекция на плазмите не е ПСР метод

Бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт