Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 483
  • 884
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте!
Аз също от доста време (2 години) съм с положителна уреаплазма парвум и доста минати антибиотици без резултат. Доксициклина определено не помага - направихме няколко курса като на своя глава бях удължила периода на приемане и пак нищо. Сега ми предписа Зинат 500 за 14 дни. Някой има ли положителен отзив за него?

# 796
  • София
Зинат за уреаплазма 😳За Ешерихия коли да, но не съм убедена , че влияе уреаплазмата. То ако поне при мен я влияеше още юни щях да съм ок, когато го пих за Ешерихия коли.Аз нямам обяснение защо при посявка излизат чувствителни към Доксициклин например и след лечение с него, никакъв резултат.

# 797
Ако не става с доксициклин, много хора имат успеваемост алтернативно с миноциклин, просто в Бг не се предписва толкова. Общо взето, има същото действие с уреаплазмата.

# 798
Здравейте, боря се с уреаплазма от година и след лечение с антибиотик си пуснах седмица след това тест урина за да видя дали съм я преборила, но я пуснах първите дни от менструалния ми цикъл. Резултата от теста е отрицателен. Възможно ли е от цикъла да не е излязъл теста правилно. Толкова се зарадвах че не можах да повярвам

# 799
  • София
Цикълът едва ли би повлияло, но на мен ми казаха минимум 15 дена след антибиотик да се направи контролното изследване. Но искрено Ви пожелавам да е реално отрицателен. Аз вече съм на трети антибиотик. Някой лекувал ли се е със Сумамед и има ли разлика от Аззакс?

# 800
Аз се лекувах с Миноциклин 2х100mg. Изписаха ми го за 8 дена но издържах само 4 понеже много замайване имах от него и буквално се чувствах като болна и уролога ми каза че ще е по-добре да го прекратя. Мисля да повторя теста… Вече ми омръзна да ги правя тези тестове, това ми стана като редовен разход 😀 и наистина дори за 4 дена се надявам да е помогнал, имам още често уриниране, но вече мисля че е на психична основа това, тази уреаплазма ме побърка. Азакс съм пила нямаше никакво повлияване.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 20:53 от Delyani

# 801
Момичета, изследвах се за микоплазма и уреаплазма и на резултатите пише ureaplsma spp. Знаете ли дали това включва и двете уреаплазми (Parvum urealiticym)

# 802
Аз се лекувах с Миноциклин 2х100mg. Изписаха ми го за 8 дена но издържах само 4 понеже много замайване имах от него и буквално се чувствах като болна и уролога ми каза че ще е по-добре да го прекратя. Мисля да повторя теста… Вече ми омръзна да ги правя тези тестове, това ми стана като редовен разход 😀 и наистина дори за 4 дена се надявам да е помогнал, имам още често уриниране, но вече мисля че е на психична основа това, тази уреаплазма ме побърка. Азакс съм пила нямаше никакво повлияване.
Мен така ми ставаше лошо от докси - тетрациклините повишават вътречерепното налягане, но забелязах, че ако хапна нещо малко, тип крекери, преди да го пия (да, знам, че по принцип не трябва) не ми прилошаваше.

# 803
Защо да не трябва? В листовката изрично пише, че може да се приема с храна. Аз пиех Доксициклина след ядене и не съм имала странични ефекти, а свърши работа.

# 804
И аз когато пиех доксициклин, го пиех след хранене. Изрично ме бяха предупредили да не пия антибиотик на гладно. Никога не ми е ставало зле от него, но така и не помогна - след 4-5 курса - нищо…

# 805
  • София
Цикълът едва ли би повлияло, но на мен ми казаха минимум 15 дена след антибиотик да се направи контролното изследване. Но искрено Ви пожелавам да е реално отрицателен. Аз вече съм на трети антибиотик. Някой лекувал ли се е със Сумамед и има ли разлика от Аззакс?

Аз съм лекувана със Сумамед, за съжаление неуспешно.

Сега сме на схема 10 дни Доксициклин и след това 5 дни Азакс. Дано има ефект.

# 806
Защо да не трябва? В листовката изрично пише, че може да се приема с храна. Аз пиех Доксициклина след ядене и не съм имала странични ефекти, а свърши работа.
Скрит текст:

# 807
Не знам за теб, но аз преди да пия лекарство, закупено от аптека в България, чета листовката, приложена в опаковката, а не случаен резултат от гугъл.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001092
Скрит текст:

# 808
На тоя етап имам чувството, че ми отговоряш само за да се заяждаш. Grinning Защо реши, че не съм прочела листовката на вариацията, която съм пила? Просто това ми беше на лесно - и резултатът не е случаен, от Mayo Clinic е, нарочно даже оставих източника неизрязан. Някои лекарства се абсорбират по-добре на гладно, други - с храна, при трети явно не е от такова значение и мненията се различават.

# 809
  • София
За Азитромицините със сигурност е на гладно. За Доксициклините не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт