Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 494
  • 884
  •   1
Отговори
# 780
Момичета, след успешна бременност с уреаплазма парвум смятам да се лекуваме с партньора ми.
Бихте ли ми препоръчали адекватен лекар от Пловдив, който да се отнесе сериозно и да предпише адекватно лечение за двама ни?

Преди бременността ли се установи уреаплазмата? Нормално ли родихте или с операция?

Установи се в петия месец, имах неприятни симптоми и сама си назначих изследването.
Родих с операция, така или иначе не смятах да раждам нормално.

А от какъв секрет се изолира бактерията и по време на бременността ли я лекувахте? Какво бяха оплакванията ви?
Извинявайте, че ви разпитвам така, но и аз имам някои дискомфорти, заради които се усъмних и пуснах изследване от урина. Според моя лекар е излишно да си давам парите и не вижда проблем. А съм с нагласа да раждам нормално.

# 781
Момичета, след успешна бременност с уреаплазма парвум смятам да се лекуваме с партньора ми.
Бихте ли ми препоръчали адекватен лекар от Пловдив, който да се отнесе сериозно и да предпише адекватно лечение за двама ни?

Преди бременността ли се установи уреаплазмата? Нормално ли родихте или с операция?

Установи се в петия месец, имах неприятни симптоми и сама си назначих изследването.
Родих с операция, така или иначе не смятах да раждам нормално.

А от какъв секрет се изолира бактерията и по време на бременността ли я лекувахте? Какво бяха оплакванията ви?
Извинявайте, че ви разпитвам така, но и аз имам някои дискомфорти, заради които се усъмних и пуснах изследване от урина. Според моя лекар е излишно да си давам парите и не вижда проблем. А съм с нагласа да раждам нормално.

Около 20 г.с започнах да изпитвам силен дискомфорт в уретрата и пикочния мехур - парене, трудност и силна болка при уриниране. Изследванията на урината бяха чисти, а бях чела за плазмите тук във форума и някак си бях сигурна, че е това. Пуснах за изследване цервикален секрет в Геника и резултата показа наличие на уреаплазма парвум. Проведох 2 курса с Азакс, за да се ограничи растежа на бактерията, със съзнанието че ще се лекува чак след като родя, тъй като сериозните АБ, които я повлияват са несъвместими с бременност. Симптомите и дискомфорта изчезнаха, но беше психологически смазващо да карам бременност, докато знам, че това нещо е в мен и потенциално застрашава живота на бебенцето ми.
Ако имате съмнения ви съветвам да изследвате цервикален секрет, не разчитайте на резултата от урината. При мен и микробиология и урина бяха чисти, според следващия ме тогава АГ нямаше нужда да пускам други изследвания, но пуснах на своя глава и не съжалявам.

# 782
  • София
Пуснали сте урина, но не обикновена посявка, а ДНК за Уреоплазма и Микоплазма нали? Не знам защо лекарите така категорично отхвърлят да е това, може би защото считат че е полово предавана, а виждаш ли ние все сме омъжени или борещи се за бебета. При мен лично е свързано с дискомфорт в уретера, тежест в пикочния мехур, често уриниране и усещане за сухота.

# 783
Aria, аз също сама си назначих изследването и се оказа положително. Симптомите, които описваш  също ги имам, без сухотата, но аз съм с ендометриоза и при мен може и от това да са. Иначе уреаплазмата вече я приемат като нещо нормално, ако няма симптоми не се обръща внимание.
В крайна сметка, изводът е, че лекарите неглижират много неща, и почти всичко, което някога съм изследвала е защото съм чела много и то добре, че съм го правила.

# 784
Аз още от зачеването на големият ни син (преди 4г) получих дискомфорт, който обаче не в постоянен. От време на време имам дискомфорт при уриниране, не в като цистит, но нещо подобно (доста по-леко обаче). Същите оплаквания има и мъжът ми периодично. След раждането получих и едно много странно лепкаво, слузесто жълтеникаво течение, което според всички АГ, които съм посетила се дължи на самото раждане и ще си остане така завинаги. И за капак имам някаква рабичка на шийката на матката, която отново според всички лекари не е нужно и желателно да се третира, нито да се следи по-стриктно.
А аз някак си всичко навръзвам с уреаплазма или микоплазма.
Пуснах си ДНК изследване на урина, но е отрицателен резултата. А моят АГ казва, че ако имам оплаквания от толкова много време и при наличие на тази бактерия, то тя би колонизирала навсякъде до сега.

# 785
Не е задължително, направете си фемофлор, ще вземат влагалищен и цервикален секрет.
Тъкмо ако има нещо друго ще светне.

# 786
  • София
Ами на мен миналият месец ДНК на урината ми беше отрицателен, този е положителен. Но имате много неща, с които ако за лекарите е нормално да си ги приемате и да живеете в дискомфорт, то за Вас е важно да се чувствате здрава и пълноценна жена, така че настоявайте да Ви лекуват адекватно. А един въпрос-кога започнахте да усещате облекчение от Вибрамицина?

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 13:31 от aria_82

# 787
  • София
Момичета, има ли на някоя от Вас, на която Вибрамицина не е подействал?

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 19:16 от aria_82

# 788
# 789
Здравейте!

Страдам от рецидивиращи цистити от повече от 2-3 години и никой лекар досега не ме посъветва да направя изследване за уреаплазма.
Най-накрая една гинеколожка го направи и от PCR изследване на цервикален секрет уреаплазма парвум беше положителна.

Веднага след това направих и културелно изследване на урината с антибиограма (там отчете количество >10^4 степен на уреаплазмата и чувствителност към всички групи АБ).
Гинеколожката ми изписа Азакс (2 табл наведнъж, след 12 часа една и след 24 часа още една), както и за мъжа ми.

След 20 дни (по нейна препоръка) направих пак културелното изследване и беше същия резултат (положителна >10^4, и уж все още чувствителна към всички групи). На мъжа ми изследването беше отрицателно.
Имах предчувствието, че курсът с АБ е кратък при положение, че вероятно и инфекцията е доста стара, и не изпитвах облекчение на симптомите, но тя твърдеше, че такава е схемата.

Имам тежест в пикочния мехур, изпитвам болка, ако се наложи да стискам и ходя много пъти през деня до тоалетна. Нямам други инфекции и бактерии.

Сега не знам как да процедирам. С кой лекар (в София, гинеколог или уролог) имахте успех да изпише правилна терапия с по-дълъг курс (надявам се на Вибрамицин за поне 15 дни)? Мъжът ми трябва ли да продължава да пие антибиотик с мен (не сме имали никакъв контакт от началото на лечението; смятате ли, че презерватив е достатъчен, за да не я предам на него)?

# 790
Flying, прочети статията и още нещо, вземи си женски пробиотик, има такъв и с червена боровинка. Лактобацилите трябва да са в норма също, както и нещо за имунната система.
Моите симптоми бяха сходни, но се обострят покрай цикъл и овулация, но аз съм с ендометриоза, която може да е засегнала пикочния мехур.

Момичета, прилагам един линк към статия на лекари (мисля доцент и Професор) от Московския държавен медицински университет относно уреаплазмата. Има подробна информация за антибиотиците, които влият Най-добре и схема на прием. От всички най-силно активни са доксициклин и кларитромицин (клацид), обяснено е защо. Статията е доста старичка, но според мен си е полезна. Google позволява и превод на БГ, който си е сносен.

https://medi.ru/info/6821/

# 791
  • София
Независимо кой антибиотик обявяват като най-ефективен, явно си има значение и отделният организъм . На мен Вибрамицина не само, че не ми помогна, но засили симптомите. Сега пия Аззакс и се чувствам по-добре на 4-ти ден от приема. Явно е много индивидуално.

# 792
А някой знае ли дали резултатите в Геника може да излезнат в събота, днес пуснах изследването за хламидия микплазма  и уреаплазма (ПСР)?

# 793
  • София
MindyR - Три работни дни отнема. Събота и неделя не е опция, питала съм ги. Нищо, че пише в сайта им 1 работен. На място и по телефон си ми казаха 3.

# 794
  • София
А някой знае ли дали резултатите в Геника може да излезнат в събота, днес пуснах изследването за хламидия микплазма  и уреаплазма (ПСР)?
Очаквайте ги в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт