Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 697
  • 884
  •   1
Отговори
# 765
На мен ми изписаха Клацид 10 дни х 2 на ден и след 30 дни отново същия курс. Да уточня, че имах първо лечение 14 дни с Вибрамицин и сега вече съм резистентна за това ми изписаха Клацид. Все още не мога да кажа за резултат, тъй като ми предстои 2ро пиене на Клацид и след това ще видим. Надявам се да помогне.

# 766
По 2 на ден, но клацид 500 SR, ли?

# 767
Да, Клацид SR 500 х 2 на ден за 10 дни и след 30 дни същото. Първото лечение с Вибрамицин даде отрицателен тест, но всичко се завърна след 6 месеца незнайно как. И може би за това сега 2 курса през 30 дни, знам ли ... ще видим какво ще излезе.

# 768
Според статията, която публикувах, както и според други клинични проучвания, трябва и имунната система да е силна. Може да приемаш нещо за засилване на имунитета.
Отделно след всичко, което изчетох (чуждестранни медицински статии и проведени проучвания), между 40 и 80% са хората, които си я носят. Безкрайното приемане на антибиотици води не само до резистентност, но и неименуемо до други странични последици за организма. Отново на база клинични проучвания, процентът на бременни жени , при които инфекцията е дала отражение, не е никак висок, важно е да няма симптоматика, както и да е налице здрава имунна система.
И един пример от моя позната: Правен ДНК пакет на база цервикален секрет, който е бил отрицателен за тези гадове. Забременява и хоп уреаплазма.
П.П. След проведени консултации с репродуктивни специалисти и АГ, в заключение всички са единни, че никой не може да гарантира дали по време на бременност няма да рецидивира.
П.П Всичко гореописано, естествено е мое виждане за този омагьосан кръг и начинът ми на процедиране си е мой избор. Просто споделям информация, която някои от вас, могат да сметнат за полезна Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 11:31 от Anigo

# 769
И аз като няколко пъти лекувала уреаплазма да се включа:-) Аз съм типичен пример, че бактерията позитивира и при спад на имунитет, тоест, не е задължително заразяване от необезопасен секс.И относно схемите на лечение, смятам, че е строго индивидуално. При мен е помагал 7 дни кимокс например, пила съм и доксициклин и азакс, но никога за такъв дълъг период, виждам, че повечето момичета лекуват по 20 дена.

# 770
Jordanina, напълно съгласна! Даже си допълних поста.

# 771
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 772
И аз мпето повторно " заразяване" след 6 месеца го отдавам на спад в имунитета. Бях болна от Ковид. Друга причина, честно не виждам , малко се получи като " непорочно заченала" без контакти пък положителна. Друга причина е , да не е била излекувана напълно. Титъра да е бил под 10.4 и лабораторията да го е изписала като отрицателен, а всъщност да е бил към 10 и след Ковида ми да са се размножили... Знам ли вече 🤷‍♀️..
Според статията, която публикувах, както и според други клинични проучвания, трябва и имунната система да е силна. Може да приемаш нещо за засилване на имунитета.
Отделно след всичко, което изчетох (чуждестранни медицински статии и проведени проучвания), между 40 и 80% са хората, които си я носят. Безкрайното приемане на антибиотици води не само до резистентност, но и неименуемо до други странични последици за организма. Отново на база клинични проучвания, процентът на бременни жени , при които инфекцията е дала отражение, не е никак висок, важно е да няма симптоматика, както и да е налице здрава имунна система.
И един пример от моя позната: Правен ДНК пакет на база цервикален секрет, който е бил отрицателен за тези гадове. Забременява и хоп уреаплазма.
П.П. След проведени консултации с репродуктивни специалисти и АГ, в заключение всички са единни, че никой не може да гарантира дали по време на бременност няма да рецидивира.
П.П Всичко гореописано, естествено е мое виждане за този омагьосан кръг и начинът ми на процедиране си е мой избор. Просто споделям информация, която някои от вас, могат да сметнат за полезна Simple Smile

# 773
Аз за себе си съм убедена, че уреаплазмата се влияе от имунитета. Спадне ли, може да цъфне, точно като с гъбите. То затова много хора я причисляват към нормалната флора (когато е в малко количество, разбира се), а не точно полово предавана инфекция. Anigo е съвсем права според мен, аз изкарах толкова лека бременност, а в началото на бременността на едно изследване беше цъфнала уреаплазмата, пак от нищото така. За щастие лекарят ми беше умен и не ме наплаши. Изкарах чудна бременност и преносих даже.

# 774
Здравейте!
Моля да ми препоръчате специалист от Пловдив за лечение на уреаплазми. От 3 месеца съм по лекари, които не успяха да открият какво ми има, накрая сама установих с изследвания. Изпила съм един куп лекарства, включително и Тубоцин за уреаплазмата, за който разбрах, че не подходящ за този вид бактерия. Определено ми неглижираха ситуацията.

# 775
  • Сф
Прочети предната страница от темата.

# 776
Момичета сега приключвам курса с антибиотици и имам питане. Възможно ли е от антибиотиците и глобулите да ми закъснява цикъла (вече 7 дни) и също след колко време е окей да се направи контролно изследване?

# 777
За цикъла не знам, но контрола навсякъде са ми казвали поне 3 седмици след последния прием.

# 778
  • София
За съжаление и аз се разписвам тук. Не искам и да знам как се е появила, а как да се оправя след 5 месеца обясняване на лекарите как е това, а те категорично отричаха. Миналият месец си пуснах посявка на урина и беше отрицателна, в петък пак пуснах и днес пък излезна положителна. Веднага при уролога и му викам ето, казах Ви , че е това и той "Ами където има пушак има и огън" е да де ама аз се пържа пет месеца в този огън и изпих всякакви антибиотици, които не са действащи срещу това. Изписва ми три кутии Вибрамицин, две за мен и една за мъжа ми. Отивам в аптеката, на висок глас си казваш ЕГН-то, така да го чуят всички и аптекарката ми казва "не мога да я изпълня, пише една кутия, а Ви е за 15 дни". Търча в 18 часа при лекаря и му обяснявам и той "ето виж пише три кутии на Ел.рецепта". Издава ми още една, че тази не подлежи на корекция и се връщам в аптеката ииии имат само две кутии и пак не става, защото дадът ли две се води изпълнена рецептата. И така в друга аптека пак на висок глас ЕГН...Та момичета ние добре искаме да се излекуваме ама системата май е на страната на бацилите 🤦 Ако трябва да се лекува и половинката или трябва на Вас да Ви изпишат по-дълго лечение или и той за ел.рецепта.

# 779
Да ви кажа и аз вчера има същите притеснения за АБ, но за моя радост изобщо нямах грижа с купуването. Дадоха ми го ей така... без ел рецепта. Тук уточнявам, че закона прие ел.рецептите, но всички стари хартиени важат 6 месеца от датата на издаването. Което означава, че близките 6 месеца и без рецепта можеш да вземеш..

Общи условия

Активация на акаунт