Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 520
  • 884
  •   1
Отговори
# 750
Азитромицинът беше доксициклин нищо няма да направи, само дето може да развиете резистентност.

# 751
Момичета сега приключвам курса с антибиотици и имам питане. Възможно ли е от антибиотиците и глобулите да ми закъснява цикъла (вече 5 дни) и също след колко време е окей да се направи контролно изследване?

# 752
  • София
Азитромицинът беше доксициклин нищо няма да направи, само дето може да развиете резистентност.

Моля, не пишете толкова категорично! Пълна глупост. Контролните ни изследвания са абсолютно отрицателни!

# 753
  • Мюнхен

Моля, не пишете толкова категорично! Пълна глупост. Контролните ни изследвания са абсолютно отрицателни!

Контролни изследвания с PCR или с културна посявка? Ако е второто, негативният резултат по никакъв начин е е гаранция за излекуване.

# 754
  • София

Отделно и генетичен анализ за наличие на вируси като херпес и т.н.

Минаваме през ин витро процедури, така че са взети мерки и не се тревожа. Имахме 2 курса на лечение един след друг и ни се каза да изчакаме дори с изследването. Еми отне си време определено. Вероятно при трансфер пак ще ми пуснат.

# 755
Момичета, след успешна бременност с уреаплазма парвум смятам да се лекуваме с партньора ми.
Бихте ли ми препоръчали адекватен лекар от Пловдив, който да се отнесе сериозно и да предпише адекватно лечение за двама ни?

# 756
Доктор Лазороски или Д-р Кичеков!

# 757
Доктор Лазороски или Д-р Кичеков!
С две ръце и за двамата!

# 758

Пуснете си ДНК и да видим колко ще са отрицателни. Антибиотиците "лъжат" на посявките и понякога патогените отказват да порастат. Открива се с микро, но се потвърждава после чистота с ДНК, ако искате да сте сигурни.
Колкото до антибиотиците:
https://sti.guidelines.org.au/sexually-transmissible-infections/ … lasma-genitalium/
Може да реферирате към отдела за микоплазмите, management. Уреаплазмите и микоплазмите нямат клетъчна стена и изискват по-особено, дълго лечение, предвид че механизмът на повечето антибиотици е именно да атакува микроорганизмите в клетъчните им стени. Дори се прикрепят към други патогени и се крият в тях. Като говоря, не си правя вятър на устата - прочете, не подвеждайте хората.

# 759
  • София

Пуснете си ДНК и да видим колко ще са отрицателни. Антибиотиците "лъжат" на посявките и понякога патогените отказват да порастат. Открива се с микро, но се потвърждава после чистота с ДНК, ако искате да сте сигурни.
Колкото до антибиотиците:
https://sti.guidelines.org.au/sexually-transmissible-infections/ … lasma-genitalium/
Може да реферирате към отдела за микоплазмите, management. Уреаплазмите и микоплазмите нямат клетъчна стена и изискват по-особено, дълго лечение, предвид че механизмът на повечето антибиотици е именно да атакува микроорганизмите в клетъчните им стени. Дори се прикрепят към други патогени и се крият в тях. Като говоря, не си правя вятър на устата - прочете, не подвеждайте хората.

Ендометриална биопсия ми е правена, както по-нагоре споделих, тъкан е изследвана. Смятам, че достатъчно.

Не знам на кое си правите вятър, обаче коментарът Ви е доста груб. Никога не подвеждам. Малко по-спокойно!

# 760
Момичета, след успешна бременност с уреаплазма парвум смятам да се лекуваме с партньора ми.
Бихте ли ми препоръчали адекватен лекар от Пловдив, който да се отнесе сериозно и да предпише адекватно лечение за двама ни?

Преди бременността ли се установи уреаплазмата? Нормално ли родихте или с операция?

# 761

Преди бременността ли се установи уреаплазмата? Нормално ли родихте или с операция?

Установи се в петия месец, имах неприятни симптоми и сама си назначих изследването.
Родих с операция, така или иначе не смятах да раждам нормално.

# 762
На Надежда изследването не е ли точно ДНК? Точка 2 според мен означава PCR тест, преведено на български. Така, че контролното и изследване е отрицалено.

# 763
  • София
Абсолютно ДНК е. Simple Smile То го пише. Смисъл взеха си ми тъкан! Grinning

Освен това вярвам на репродуктивния лекар. Нататък няма да продължавам, че ще загрубея този път аз.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 21:05 от NadezhdaML

# 764
Момичета, прилагам един линк към статия на лекари (мисля доцент и Професор) от Московския държавен медицински университет относно уреаплазмата. Има подробна информация за антибиотиците, които влият Най-добре и схема на прием. От всички най-силно активни са доксициклин и кларитромицин (клацид), обяснено е защо. Статията е доста старичка, но според мен си е полезна. Google позволява и превод на БГ, който си е сносен.

https://medi.ru/info/6821/

Общи условия

Активация на акаунт