91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 8

• 60 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • където и да е,само да не съм сама
Galimar, а имаш ли впечатления от профила Мат с Физика? Дали и той се оказва труден за децата ?
Не съм Галерия Мар,но се включвам,защото дъщеря ми е в този профил. Тя също искаше мат/ит и този беше най-близо до желаното.Доволна е,но тя има слабост към мат и трудността на материала я предизвиква и й харесва.Физиката й е идея по-трудно и неразбираема. Много е доволна оу учителите по ПП,но г-н Юруков не й преподава.Беше споменала май,че втория срок ще се включи,но не помня подробности.

# 91
Нямаме големи възможности, но ще помислим за бюджета, ще кандидатстваме за намалявае на таксата, ще продадем една стара нива и така , ще търсим опции. 
Но не искам децата ми да са трудолюбиви (те са научени на труд и дисциплина) и въпреки това, държавата да ги ограничава.

За съжаление така се получава .  Ние сме в подобно положение в сферата на висшето образоване в България, сертификат има обучение на живо - не и няма изгледи някой да се трогне .
Скрит текст:
Честно казано , не знам дали човек трябва да дава пари извън възможностите си за частно училище, включително и в чужбина . Гаранция за успешно реализиране няма. Затова се търси баланс в България - държавно с частни уроци  Laughing Обикновено във форумите пишат успелите и доволните, затова се създава и такова усещане  за успешни хора от тези учебни заведения. 

# 92
  • където и да е,само да не съм сама
Не съм Галерия Мар...
Галимар,как съм те прекръстила само,т.е.аутокоректа......извинявай😘

# 93
Аз вчера писах на училището, че изопачават разпоредбите и нарочно не са сложили в анкетата опцията за сертификат от направен тест.
Явно все пак са се сетили;
"Над 50% на учениците в паралелката трябва да разполагат с  валиден сертификат за ваксинация, за  преболедуване,  за наличие на антитела или  отрицателен резултат от лабораторно изследване съгласно изискванията, въведени със заповед от министъра на здравеопазването.

# 94
т.е. учителите в НЕГ не искат да се връщат на ПО
Не мога да се съглася с това, поне съдейки по учителите на сина ми. Те искат децата в училище, толкова, колкото и ние. Но ... кой ги пита тях... А и няколко пъти ми казва, че си водели часовете от училище, не от диванчето у дома.
Jiema, синът ми също е в профил мат+физика,  избран на принципа на отхвърлянето на другите комбинации Joy. В 11 клас ПП физика не се води от Нено Юруков. Няколко деца смениха профила малко след старта на учебната година и се преместиха в мат+гео. Колко трудно е реално не мога да преценя, но със сигурност този материал преподаван онлайн е кошмар на моменти. Миналата година децата поеха инициатива да върнат ПП информатика, писаха, пращаха и .. нищо. Глас в пустиня Simple Smile

# 95
# 96
Ей, най-накрая, дано не размислят до понеделник.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:46 от SirlyK

# 97
Заповедта е за всички - от Кацаров.

# 98
Заповедта е за всички - от Кацаров.
Кацаров пред Катранджиева не важИ Imp

# 99
  • столицата
😁😁

# 100
  • София
Bubabuba 666, може да съм хейтър, но вече не съм съвсем сигурна в желанието за  обучение (изобщо някакво) . Основание за подобни "съмнения": вчера от 7 часа по програма, колко мислите се проведоха? Нула.  (10клас)

# 101
Тази вечер - спешна извънредна РС. Без ясен "дневен ред".

# 102
Откъде тази информация? Аз нямам мейл.

# 103
  • София
Тази вечер - спешна извънредна РС. Без ясен "дневен ред".
Снощи беше нашата, за нова не съм чула.

# 104
Информация по вайбър до децата - да уведомят родителите си. Нашата РС беше на обявената за цялата гимназия дата (23 ???). Сега информацията се получава от днес за днес. Срещата е в стаята по немски и предполагам, че ще е само с класната (води немски).

Допълвам: РС мина. В чата беше качена декларация за съгласие с ежеседмични НЕИНВАЗИВНИ тестове (със слюнка), подписана от родител и дете. Утре до 12 ч. декларациите следва да се предадат от класния ръководител на ръководството, откъдето информацията да се трансмитира до МЗ за подсигуряване на бр. тестове. Децата със зелен сертификат не подлежат на тестване. Децата, непопълнили декларация се счита, че не са съгласни с тестването. Ако повече от 50% от децата откажат да се тестват целият клас остава в дистанционна форма. На база на предварителните анкети това няма да се случи с нащия клас, защото над 50 % са заявили съгласие за тестване (при това с назален тест), а отделно има и доста деца (16) със зелени сертификати. Вярвам, че до всички ще достигне информацията - или в групов чат (ако класът има такъв) или на лична електронна поща - според установения начин на комуникация.

На добър час на децата! Да бъдат здрави!

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 20:10 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт