91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 8

• 61 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
... да не би хер Хепфер да се върне като директор? Не се сещам за германец, който да не е преподавал тази година.... Маринов евентуално?

А Хер Хепфер добро решение ли е? Сега за обмена той е отговарял от немска страна.

# 616
Боже, как 24 години, вие се шегувате, какво е това безобразие, и Путин може да и завиди май...
Аз лично смятам, че смяна трябва да тръгне от родителите в такъв случай..., не знам има ли кой да се занимава в сегашните випуски с подобно нещо обаче.
Искам аз да попитам профил математика и физика много ли е тежък, и за икономически специалности физиката няма да е проблем предполагам? Досега мислехме математика и география, но днес, забележете 28.06, се появи колебания за физика, продиктувано от това кой се бил записал в този профил. Та с две думи, понеже хич не му е на сърце физиката, как е този профил и после нали не пречи да се продължи с икономика, защото това му е желанието за момента?

# 617
... да не би хер Хепфер да се върне като директор? Не се сещам за германец, който да не е преподавал тази година.... Маринов евентуално?

А Хер Хепфер добро решение ли е? Сега за обмена той е отговарял от немска страна.

За обмена - нормално, обикновено се използват контактите с немски учители, преподавали в 91 НЕГ. Дали ще е добро решение за директор не мога да преценя, преподава на набор 2003 само една година, но докато беше в гимназията, благодарение на неговите контакти и с негово участие имаше осъществени международни проекти - в Италия, в Улм, Германия, в Япония дори.

# 618
Та с две думи, понеже хич не му е на сърце физиката
Naneto, не е лек определено. Дали ще му е трудно, или не, също много зависи от това кой ще го води. Освен това в  сегашния 11 клас бяха много желаещите за мат+физика и сформираха 2 паралелки. На какъв принцип са разпределяни не знам, но деца от един клас попаднаха в различни паралелки. И това го разбраха на 15.09. Та няма гаранция, че ще бъде заедно с приятелите

# 619
  • София
Бубабуба Simple Smile, нещо не разбрах.. Нали  назад в темата беше писано, не помня вече от кого (дванайсетокласна майка беше), че схемата не е като преди, тоест не се сформират отделни паралелки по профили? Може би имаш предвид две различни групи по физика, но иначе децата са си в един клас от 9 до 12 или? Ако е по класове, значи е точно както преди.

Иначе винаги се е разбирало септември  кой в кой клас е/ сега вероятно в коя група е по мат/физика и т.н. И де факто, ако не са карали сега децата да пишат второ желание,  то нещата са по-добре, защото преди през септември тепърва разбираха и дали въобще  е уважено желанието им за профил Х-У при писана и втора двойка предмети.  Май във всички случаи се оказваше  точно исканото, но си е  неприятна тази несигурност, докато само с едно единствено желание  като сега е ясно, че ще си там.

# 620
Ох, Русалка, как да ме разбереш, изразила съм се  ... мани, мани Joy Blush.
Но, да, точно това имам предвид, две групи мат+физика, които са сформирани май на произволен принцип. Във всички други часове са си старите класове от 9 клас, разбира се

# 621
  • София
Бубабуба Simple Smile, нещо не разбрах.. Нали  назад в темата беше писано, не помня вече от кого (дванайсетокласна майка беше), че схемата не е като преди, тоест не се сформират отделни паралелки по профили? Може би имаш предвид две различни групи по физика, но иначе децата са си в един клас от 9 до 12 или? Ако е по класове, значи е точно както преди.

Иначе винаги се е разбирало септември  кой в кой клас е/ сега вероятно в коя група е по мат/физика и т.н. И де факто, ако не са карали сега децата да пишат второ желание,  то нещата са по-добре, защото преди през септември тепърва разбираха и дали въобще  е уважено желанието им за профил Х-У при писана и втора двойка предмети.  Май във всички случаи се оказваше  точно исканото, но си е  неприятна тази несигурност, докато само с едно единствено желание  като сега е ясно, че ще си там.
Ей от това се притеснявам и аз. До тук потвърдено поне в 2 класа са им казали да пишат и втори вариант. При срок за предаване на заявленията днес, обратната връзка май ще е на 14.09.

# 622
  • София
Скрит текст:

Ей от това се притеснявам и аз. До тук потвърдено поне в 2 класа са им казали да пишат и втори вариант. При срок за предаване на заявленията днес, обратната връзка май ще е на 14.09.
Запитайте си класната защо е така.
Има обяснение.

# 623
Запитайте си класната защо е така.
Има обяснение.
[/quote]
Не те разбрах. Какво е обяснението? Ще се удовлетвоят всики желания или от сега е ясно, че за даден профил ще има само една група и останалите ще се пренасочат по второ "желание" (по-скоро принуда)? На мен несигурността ми идва в повече! Тези две години са най-важни в педстартов план за ВУЗ, а пак се разиграва "тука има/тука няма".

ПП: Нашият клас е с изискване за две двойки ПП.

# 624
Понеже обещах в наборната тема да пиша за профил ГЕО в НЕГ, който дикутирахме последно, май е по-добре тук да дам отчет: явно на завършилите 12-то класници е била преподавателката, склонна към  занижаване (вие си ги познавате по-добре); на  11клас била много млада и много симпатична и всички са доволни.

# 625
Понеже обещах в наборната тема да пиша за профил ГЕО в НЕГ, който дикутирахме последно, май е по-добре тук да дам отчет: явно на завършилите 12-то класници е била преподавателката, склонна към  занижаване (вие си ги познавате по-добре); на  11клас била много млада и много симпатична и всички са доволни.

Определено е много симпатична младата учителка по география, но оценката по предмета в 10-ти клас беше една от най-трудно изкараните 6-ци. А водещата профила ГЕО преподаваше на лайстунг по история, чудеха се, че е харесвана от другите класове, на които беше по география. Надали обаче ще поверят профила на младата Р.Д.

# 626
  • София
Голяма боза стана с тази география -доволни, недоволни, 11, 12 клас....Просто някой може да каже дали профила в 12 клас, от който имало оплаквания,  го е водила Й. Трендафилова. Когато дойде  в НЕГ, децата не я харесваха много, особено на фона на Марина Яниславова по история, с която бяха  сигурно набори. Но с времето си смениха  масово мнението за нея -  трудно пишеше шестици, да, но ако си си учил редовно и стабилно, не се заяждаше с никого.

# 627
Май така стана … извинете, ако съм допринесла за мъглявината около профил  ГЕО; така или иначе, който е искал вече го е избрал, но наистина в 12-токласната тема имаше доста писания относно занижени оценки точно по този профил. Вече дали една или две преподавателки водят профила- само ученици могат да кажат.

# 628
  • София
Не, Сафрон, нямах предвид включването ти Simple Smile, а невключването на някой родител с дете от този профил, все едно е държавна тайна кой го е водил Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 629
Според мен занижените оценки по география дойдоха от неопитност на преподавателката.  Пишеше точки и коректни оценки, но не си даваше сметка в началото, че като се сборуват няма да са максимални. Въпреки, че не е пълна 6- ца по география това е любимата учителка на дъщеря ми. Завърши 12 , профил математика и география.

Общи условия

Активация на акаунт