Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 39 191
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Аз преди два месеца питах доктора, който ме следи за раждането и неговият отговор беше, че ако са главично и двете бебчета няма никакъв проблем естественото раждане. До сега обаче никога не са били главично и двете, едното винаги е седалищно 😁
На следващия преглед ще го питам пак, понеже ще съм в 35 г.с, а от тогава трябва да почне да ми следи и тоновете.

Аз имам зад гърба си едно секцио, което мина супер гладко и по план и въпреки това пак ме е страх. Не малко пъти съм казвала, че предпочитам естственото раждане, но и от него ме е шубе. Това ми се е загнездило в ума напоследък.
Аз ходих на тонове и беше много готино. 😁
Тъпото е, че от косо вече бебка е седалищно..

Тео, а при теб говори ли се за естествено раждане? И като цяло ако има и други мами чакащи близначета, още от начало ли ви е заявено секцио?

# 676
Аз бях на 22г,когато родих сина си.
Не бях прочела една книга или една статия на тема раждане или кърмене. Нито пък да са ми давали съвети или да са ми разказвали случки.Приятелки с деца нямах и бебе не бях виждала на живо,а само на снимки  ☺️😁.
Родих си нормално, 4 дни след термин.Бебето казваха,че ще е около 3.5кг,но се роди 4кг и всичко се случи от 3ч до 8:45 Следобяда ми го донесоха в стаята и ми казаха пробвай да кърмиш без да ми покажат или обяснят.Бях сама в стаята и не знам късмет ли беше,майчински инстинкт ли или Божа работа,но всичко си стана от раз.Кърмих го до 1г и 3м.

# 677
Аз също се надявям на нормално раждане, но не правя планове, че до скоро все ми се повтяряше, че към секцио вървят нещата. Ще направя прегледи при кардиолог и очен лекар през януари, ще чуя и какво мисли лекарят, при когото ще раждам и ако може ще опитам естествено, но ще си искам упойка, а ако не може няма значение, важното е бебчето да е добре накрая. Страх ме е и от двата вида раждане. Тонове ми каза докторът, че от 32-34 седмица започваме, надявам се да не са толкова тегави, колкото казвате.
Кърменето ще го мисля след раждането, сега проучвам колкото мога, но съм сигурна, че ще забравя всичко, когато му дойде времето. Ако се налага ще се консултирам с асистент по кърменето, но се надявам да ни се получи. Бебето има големи устни като баща си и се надявам да може да засуче добре, въпреки че това не е фактор. Едното ми зърно сякаш добре изпъква, но другото не толкова, но и това ще видим като му дойде времето.

# 678
А защо при кардиолог ще правиш преглед? Задължително ли е и защо се прави? За очен, знам но за кардиолог не съм чувала.

# 679
А защо при кардиолог ще правиш преглед? Задължително ли е и защо се прави? За очен, знам но за кардиолог не съм чувала.

Не е задължително нито едното. Аз искам заради сърцебиене, много ускорен пулс и играещо кръвно от известно време. Получавах едни причернявания и почти припадах, а тогава засичахме, че почти ми се бяха събрали границите на кръвното. Има си причини при мен, даже АГ казва и на невролог, че не е зле да мина и мисли да ме прати.

# 680
Аз не се притеснявам от естествено раждане. С концентрирано съзнание, правилно дишане и спокойствие всичко ще мине наред! С първата бременност бях много уверена в себе си, че ще се справя, че всичко ще мине гладко и не спирах да си го повтарям - така и беше.
Страх ме е от секцио, но за сега АГ ме уверява, че няма вероятност за такова - бебето е главично вече, расте с нормални темпове.
Кърменето не ме притеснява, защото съм си казала, че не всичко е на всяка цена. С баткото не ми останаха хубави и приятни спомени от кърменето и не ми навява хубави асоциации. Майка ми, обаче, казва, че това е бил най-хубавия и период през майчинството. Та, мнения и опити всякакви.
За отношението в болницата... ако се държите добре с персонала и той ще се държи добре с вас. Няма тайна как да ги накарате да се държат добре. Аз се усмихвах, бях учтива и слушах какво ми говорят през цялото време и всички се държаха много добре с мен.

# 681
Аз за раждането чета във форума темата смешно ли е раждането, да ви кажа разтоварвам се и се настройвам положително.

# 682
Аз за раждането чета във форума темата смешно ли е раждането, да ви кажа разтоварвам се и се настройвам положително.
може ли линк?

# 683
може ли линк?
https://m.bg-mamma.com/?topic=381074
Заповядай линк към едната те са няколко все със същото заглавие и номера на съответната тема.

# 684
И аз се надявам да съм нормално, но не са ми потвърдили, че плацентата се е вдигнала.
За срама по време на раждане - последна грижа ми е. Наистина не се притеснявах, а по принцип много мразя всякакви гинекологични прегледи. За съжаление, в моята болница правят клизми. Не ми е любимото занимание, но отново, като съм тръгнала да раждам, спирам да се притеснявам от това.
За отношението в болницата - в моята се държаха добре. Имаше една по-сопната акушерка после на етажа, но ако не и обръщах внимание, се преживяваше. Не беше злобна, просто сопната. И тайничко се надявам да се е пенсионирала вече. Останалите бяха доста търпеливи. Имам чувството обаче, че като си платих избор на екип, по време на самото раждане акушерките ми обръщаха повече внимание отколкото на момиче без избор на екип. Може и така да ми се е сторило. Аз така или иначе исках да ме оставят на мира да си се разхождам.
За кърмене - веднъж ако почне добре, после е лесно. И аз мисля, че е най-добре на поискване, не под час. Но в някои болници не дават бебето постоянно да е с майката. В моята поне това правят. За подготовка - и аз много забравям какво съм чела, но обикновено като напиша "хедра проблем-който-имам", и има някоя подходяща статия, с която си припомням. В болницата акушерките подкрепяха, но не можеха да помогнат при нужда.

# 685
  • София
Ох и на мен най-големия ми ужас преди първото раждане ми беше клизмата. 😂 Даже ми се смееха “близнаци ще раждаш, пък от клизма те е страх!”. Не знам какво толкова се бях филмирала, а истината е, че в момента въобще не я помня. Такава буря от адреналин ме беше влетяла тогава, че като се замисля и доста други работи не помня. Дори не помня как се обадих да честитя на бабите. 😁

# 686
На всички болни или притеснени, пожелавам бързо да минава и спокойствието да се върне! Simple Smile

Аз се надявам на естествено раждане, но на 6.01 съм на консултация с офталмолог да видим дали той ще ми позволи.
Гледам клипчета на Елена и на Надежда за дишане, за кърмене... и се надявам да се справя и с двете. Страх ме е повече от неисвестното май като се замисля... за срам в болницата ич не ми дреме както каза една приятелка, ако нещо им пречи те ще ме обръснат, защото аз вече само на усет карам долу... нищо не виждам та 100% пропускам, а да легна на кола маска в 9м ... няма шанс по - груб... Joy клизмата ме притеснява от дискомфорта за мен ... иначе ако няма не ми дреме какво ще видят... стига аз и беболина да сме добре Simple Smile е сега за прегледите по ФМ ме е срам и се старая да съм почистена, но е все по трудно хаха
Плацентата мисля вече ми е високо, надявам се и тя да се завърти правилно, сега е напречно днес се намести все едно имам пояс около пъпа Joy

# 687
Аз преди 2 часа видях, че имам нещо мокро по бельото, без миризма и без цвят. Викам си нищо, то течение ще е ама преди малко пак видях, че е леко мокро...чудя се да не са води...нямам болки, дискомфорт, нищо. Да ходя ли до болницата, чудя се още...

# 688
  • София
Нинче, аз не бих се юрвала сега веднага. Ако нещо усетиш дискомфорт, да, отидете. Ако не, утре се обади на АГто си и го попитай. Може да е някакво воднисто течение. Обикновено водите не изтичат така на порции..

# 689
Нинче, аз не бих се юрвала сега веднага. Ако нещо усетиш дискомфорт, да, отидете. Ако не, утре се обади на АГто си и го попитай. Може да е някакво воднисто течение. Обикновено водите не изтичат така на порции..

Да и аз не мисля да се шашкам, ама просто по-опитните от вас евентуално знаят повече от нас първескините, та за това питам дали може да са води...

Общи условия

Активация на акаунт