Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 468
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
А по въпроса за отмъщенията на Фикрет и Хакан, ами основанията  се изчерпаха. Демир призна Фикрет за брат, Фикрет го търси при изчезването му, защитава Зюлейха и децата й... Какво отмъщение. Хакан нееднократно заяви - няма отмъщение, защото няма обект на отмъщение. Сега да не им вярваме на героите, да подозираме някакви други намерения, при условие, че и двамата обичат и защитават Зюлейха??? Никой не я насилва, просто я защитават и това е видно. Решенията си ги взема Зюлейха.
Що се отнася до фамилията, аз не мисля, че Зюлейха има намерение да сменя фамилията си. Дори когато щяха да се женят, проектът за строителство беше с надпис Яман - Кара. А и Зюлейха се изживява като продължител делото на Хюнкяр Яман, като такава стана госпожата на Чукурова. Още по-малко ще сменят фамилиите на децата. Не е и необходимо, никой няма  претенции за това. Така че не може да става и дума за някакво предателство, освен ... ако не искаме да остане вдовица, за да е вярна на Демир Яман. Но тя ясно заяви и отношението си към Демир и любовта му. И то публично.

# 631
Ваня, Зюлейха може да му е казала, че го обича и цени като брат, щом са заедно с Мехмед. Дали не става свидетел на изблиците на Вахап на улицата когато крещеше, че Мехмет Кара е Хакан Гюмюшоглу? А и Хакан в края на фрага имаше каменна физиономия. Ще видим.
Катя, много културен тоз Вахап ако го изкарат, че е Хакан Г. Представяте ли си смешката? GrinningJoy

# 632
Дали замислената физиономия на Фикрет не е именно когато Вахап казва за Мехмед Кара и Хакан Г. там в ценъра на Адана? Да видим и какво ще отговори Хакан на въпроса на Зюлейха за Фекели. Thinking
Дори и да помислят Вахап за Хакан, то и Бетюл и Шермин знаят истината. А, Шермин се "сдуши" с Чолак ага.
Катя , да +1. Аз също не мисля, че някой...било то Хакан или Фикрет ще иска да сменя фамилията на децата при евентуален брак със Зюлейха. И двамата знаят, че Зюлейха е силна жена и не мисля, че ще й налагат каквото и да било. Така е, Зюлейха решава. И това много добре го знае и Фикрет. Той й споделя любовта си, защото така го усеща, така му сочи сърцето; Фикрет иска тя да е наясно с чувствата му и "топката" ще е у нея. Тя ще реши дали или не, какво, кога или дали някога. Фикрет е честен, нищо не крие.
Относно Хакан съм по-съгласна, че сякаш отмъщението продължава, защото той се представя за друг. Мехмед Кара не е Хакан и Зюлейха е влюбена в един измислен персонаж. Да, човекът е един и същ - физически, но не и нещата, които е споделял, разказвал, правил отделно от любовта и т.н. Това, което ме смущава в любовта на Хакан са тайните. Той крие, прикрива, "замазва" и сякаш иска да постави Зюлейха пред свършен факт. Да разбере всичко, след като вече е омъжена за него - той нямаше намерение нищо да й каже преди венчавката и само намесата на Лютфийе предотврати брака. И най-интересното е, че Зюлейха щеше да е омъжена за Мехмед Кара, а не за Хакан Г. И после, какво? Как си го предтавя Хакан Г. цялото това нещо, не знам. И това ми пречи да го усетя този образ. Ако е така, както казва Хакан Г., че няма отмъщение, защото го няма Демир, защо Хакан не сподели всичко със Зюлейха? Да, страхува се, че ще я изгуби, но колкото по-късно признае, толкова по-голям е шансът наистина да я изгуби, защото лъжите се трупат и ще има въпроси и съмнения към намеренията му. Thinking
Якут, сега видях, че и ти мислиш, че Фикрет може да е свидетел на изблиците на Вахап.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 00:19 от dana78

# 633
Цитат
Относно Хакан съм по-съгласна, че сякаш отмъщението продължава, защото той се представя за друг. Мехмед Кара не е Хакан и Зюлейха е влюбена в един измислен персонаж.
Отмъщението на Хакан към кого е насочено? Към Зюлейха? Е, това значи да отречем, че я обича и иска да се ожени за нея, за да нарани мъртвия Демир??? Да не говорим, че той искаше да разори Демир - това заявяваше и пред Абдулкадир, но не и да го убива. Това, че не й казва истината за себе си, го обясниха със забрана от онази жена в Анкара. Макар че в един случай, преди да стрелят в Зюлейха, беше готов да й каже кой е. Не виждам аз тук отмъщение, че и косвено някакво. Макар че и аз съм на мнение, че образът на Хакан не е цялостно премислен, има заявки за едно, на действие е съвсем друго.
Между другото, въпросът на Зюлейха: "Имаш ли нещо общо с убийството на Фекели" е много хлъзгав. Защото той може да отговори: Аз не съм убиец на Фекели и не знаех за убийството му", което е вярно, научи го по-късно. И ще излъже, защото има нещо общо и това е тайната за истинското му име, което Фекели разкри. Възможно е и да каже цялата истина, тогава просто Зюлейха ще си тръгне. Обречена е неговата любов. И в двата случая.
Много се разприказвах тая вечер. Grinning
Хайде лека и бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover

# 634
Късно е вече. Мандалото се лопна. Вахап прецака всички с новината. Сега Бетюл няма с какво да извива ръцете на Акадир, а Хашмет и да научи, то не е тайна. Цяло Чукурова чу от Вахап, че М. Кара е Хакан Г. Козът вече не е коз. Трябва да измислят нещо друго за да се надцакват. Grinning

# 635
Катя, за мен, думите на Хакан са в една насока, действията не съвсем в същата. Той дойде в Чукурова като Мехмед Кара и купи акциите на Зюлейха; искаше да се разправя и с Демир и с Фекели. Но, ако човек е съвестен, ако мога така да кажа, имайки такива тайни, той ще изчака с признаване на любовта си към Зюлейха, докато не бъде освободен от това служебно задължение. И тогава ще признае за любовта си, вече като Хакан Г. и с отговорността за всичко станало. Тогава ще вземе решение Зюлейха. Докато сега: Зюлейха взема решение за брак с Мехмед Кара, а не с Хакан Г. и за това вина има Хакан, който й предлага брак под фалшиво име.
За отмъщението: ами това е удар върху паметта на Демир, защото вдовицата му няма и идея за кого се омъжва. В един момен ще се окаже, че тя е влюбена или вече е омъжена (ако не беше Лютфийе) за един от виновниците за смъртта на Демир...бащата на децата й. Как би се почувствала тя тогава? Как си мисли Хакан, че ще се почувства обектът на любовта му? Използвана, измамена, направена на глупачка. Че и "театърът" с Хюлия, когато Хакан седеше в собствената си гостна стая като Мехмед Кара. И знаейки всичко това, Хакан се решава на любовна връзка, която със сигурност ще нарани Зюлейха и ще е и "петно" върху паметта на Демир. Защото АКадир е убиец на Демир, а Хакан е негов съдружник. Точно там е разликата между Фикрет и Хакан: Фикрет няма тайни; няма как да нарани Зюлейха, но любовта му е несподелена, а Хакан се впуска в любовна връзка с нея, но с куп тайни, които ще наранят Зюлейха и колкото по-късно станат известни тези тайни, толкова по-голяма ще е раната за нея. Това не го разбирам. Не Фикрет, а Хакан трябваше да запази в тайна любовта си до момента, когато може да направи стъпки към Зюлейха със собственото си име. Thinking
И аз се разприказвах тази вечер Grinning Sunglasses
Якут, да видим дали и как СЦ ще "завъртят" нещата. Нещо ме съмнява тази работа. Но, защо не...особено, ако Хакан и Зюлейха са консумирали връзката си. Дали Зюлейха няма да разбере за Хакан, когато вече е бременна?! Thinking

# 636
Така сте се разприказвали, че като видях 9 нови отговора, си казах - бгмама се е бъгнала Joy
Не мисля, че Зюлейха ще приеме Вахап за Хакан, а ще реши, че в Измир той се е представил за Хакан. В което няма никаква логика, но това го обясних в пост 624.
Да, Ваня, различни истории са - нито Зюлейха знае за нощните набези на Вахап в конака, нито той - за нападението на Хакан в измирския хотел, но само тя може да свърже думите му и хващането за ръката със случката в хотела. И понеже имаше странно усещане и когато Хакан я хвана за ръката в конака, в деня на сватбата, би трябвало вниманието ѝ да се насочи към въпроса с каква цел Вахап ще се прави на Хакан.

Вахап е брат на убиеца на Фекели, а убиецът и Хакан са съдружници - и толкова. Зюлейха нищо друго не знае за взаимоотношенията между тримата. Но знае, че Кадир купи малкия конак и върна там Бетюл и Шермин. Каза ли на Хакан - досега не. Опита ли да проучи нещо в Испарта - родното място на Хакан, където Кадир с гърди пазеше от Лютвие причината за посещението на Фекели. Намерил смъртта си на връщане оттам. Отвличането на Лютвие, изнудването... Няма разум тук, никакъв. Сякаш е чакала Хакан да я спаси от Чолак, за да му се метне на врата.

А защо Хакан бърза да се ожени за нея. За да изпревари разкриването на самоличността му. Поне до момента на любовното признание на Фикрет, той видя, че няма защо да се притеснява от връзка между Зюлейха и Фикрет.
И когато Зюлейха се окаже омъжена за врага на Демир, това не е ли отмъщение. Хакан знае какво мисли Зюлейха за врага на Демир, нали затова той се появи в хотела - да ѝ прати хабер, който да я успокои. Демир е кръвен баща на едното ѝ дете, цялото състояние на Яман го управлява тя. Да е в съдружие с Хакан, причината отново е тя. Нападения, отвличания - всичко писа на сметката на Хакан.

Ако Фикрет не беше довел Юмит в Чукурова, тя сега щеше да е жива и здрава в Германия. И Севда също. А Демир защо беше арестуван и защо се наложи да бяга. И това ако не е пряка вина, не зная кое друго е. Изобщо не си е дал сметка, че не е възможно да държи съучастничката си под пълен контрол. Ами да си е дал, да е помислил. Да беше послушал Фекели още в началото. После съжалявал, разкайвал се. И тогава писах - да не е 15-годишен, та да не умее да ръководи постъпките си.

Не ми хареса, че се направи на Йълмаз, а в ролята на брат си Демир сложи Кадир. Кадир е убиец на Фекели /за другите убийства не знае/, но Демир никого не е убил и Йълмаз направи пожара по съвсем други подбуди. Йълмаз не си отиде от този свят като враг на Демир - помириха се. Сигурно имаше и друг начин да каже, че не е убиец вместо да имитира Йълмаз.

# 637
Привет! Simple Smile
Цитат
И когато Зюлейха се окаже омъжена за врага на Демир, това не е ли отмъщение. Хакан знае какво мисли Зюлейха за врага на Демир, нали затова той се появи в хотела - да ѝ прати хабер, който да я успокои. Демир е кръвен баща на едното ѝ дете, цялото състояние на Яман го управлява тя. Да е в съдружие с Хакан, причината отново е тя. Нападения, отвличания - всичко писа на сметката на Хакан.
Зюлейха може да мисли, че бракът й с Мехмет/Хакан е отмъщение, след като разбере кой е той, отмъщение, насочено към рода Яман. Възможно е, макар че я видяхме съмняваща се в думите на Лютвие за Мехмет; видяхме я изтъкваща, че е добър човек и я обича. Въобще - раздвоена. Отмъщението обаче е дело на отмъстител, в нашия случай на Хакан. Задвижено е от някаква несправедливост, създава се от чувство на омраза и цели нанасяне на вреда, страдание на обекта на отмъщението, то е мисъл и насоченост към миналото. Демир е мъртъв. Пренася ли чувството си на омраза Хакан към Зюлейха и децата й? Вини ли я за несправедливостта на Демир към себе си? Иска ли тя да загуби собствеността на холдинга, да й причини страдание? За миналото или за бъдещето мисли Хакан? И най-недоброжелателният към Хакан не може да твърди подобно нещо. Защото е очевидно, че я обича и защитава. Това и Фикрет го признава. Да обичаш и да искаш да се ожениш за жената на мъртвия си враг не е отмъщение. Аз бих го нарекла "самонаказание", акоХакан изпитваше и показваше все още някакви чувства към Демир. Но при него и чувствата към Демир изчезнаха, просто защото Зюлейха определи вече чувствата си към него. Хакан е отговорен за това, че остави Абдулкадир да убива и лъже, но в отношението си към Зюлейха, децата й, холдинга е загрижен. Тук виждам аз непоследователност в сценарния замисъл на образа му.
Що се отнася до Фикрет, и на мен не ми харесват повторенията, ама това си е сценарен дефект, изчерпване от към идеи. Но ако признаваме правото на Демир и Йълмаз да се помирят преди смъртта на Йълмаз, би следвало да признаем това и по отношение на Фикрет и Демир преди смъртта на Демир. В единия случай имаше разкайване на Демир, в другия - на Фикрет.
И да кажа нещичко по въпроса за предателството към паметта на Демир от Зюлейха. Паметта за Демир е противоречива и не само в мислите и чувствата на Зюлейха. Затова и скромното погребение, и името на холдинга - Хюнкяр Яман, чието име остана някак с добрите дела в съзнанието на Зюлейха и чукуровци, и признанието на Зюлейха, че се е насилвала да го обича. Аз не мисля, че Зюлейха ще се омъжи за Хакан, най-много да се роди още едно дете ... след това, което виждам във втория фрагман. Зюлейха се заформя като една "Майка Индия" в Чукурова. Не ми харесва, ама ще чакам развитието и обяснението на сценаристите. Blush

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 13:28 от Katya_I

# 638
Привет!
Хакан е грижовен и пази Зюлейха и децата ѝ, но той е напълно наясно, че тя никога не би се влюбила в неговата истинска самоличност. В момента е влюбена в една лъжа. Била се омъжила насила за Демир. А не си ли омъжва насила за Хакан. За нея той е Мехмет - съвсем друг човек, с изцяло измислена, лъжовна биография. И най - голямата наивница не би повярвала, че любовта му е искрена, когато разбере кой е в действителност. И винаги ще търси скрития замисъл, винаги ще подозира друго в любовта на врага на Демир, ще си задава въпроса защо иска брак с нея. Истината ще разруши целия ѝ свят. Нищо от това, което е мислила, и говорила, и направила няма да изглежда същото. Даже и съчувствието към Хюля ще изглежда, че е предизвикано специално, манипулирано.
Не мисля, че Хакан крие самоличността си от Зюлейха, защото му е забранено от Анкара. Тя не би направила нищо, което би могло да му навреди. Крие, защото е враг на Демир. Грешно я прецени. Ако честно беше признал всичко още в началото, имаше някакъв шанс тя да приеме, че вече не е враг и да го оцени по сегашните му постъпки и чувства. А и щом я виждаме отново със съдружника и приятеля на убиеца на Фекели - защо не.

# 639
Здравейте! Animal Bee
Хем благодаря за коментарите, хем две кафета изпих, докато ви прочета! Green Heart

Зюлейха и Шермин, 122 еп.:
„Ти коя си, Зюлейха? А?
Коя съм ли? Още ли не си разбрала коя съм? Аз съм госпожата на Чукурова? Всъщност ти коя си? Коя си ти, Шермин? Дъщерята на Шерафетин Яман, чието име отдавна вече са забравили.“

Един ден Лейля може да чуе същите думи: „...дъщерята на Демир, чието име отдавна вече са забравили.“
За Аднан не ме е грижа, неговата майка ще му разказва за героичния му баща, а Чукурова ще пее химни за легендарната им любов. Няма да му липсва, защото няма да е чувал за баща си Демир.

Това е на път да се случи. Ако Зюлейха се омъжи за Хакан. Отмъщението е към наследството на Демир: да завладееш децата и госпожата на Чукурова, да им дадеш своето име, само това те прави главния господин на Чукурова, стопанин на Чукурова. Прави те Демир Яман. Хакан дойде с точно такова намерение: той се представи на Зюлейха, никакъв Демир не го е интересувал, Хакан знаеше, че Абдулкадир ще се погрижи за него. Създателите на сериала бяха направили клип: Каква е съдбата на любов, родена на пътя на отмъщението? Това, че се е родила любов, не променя основния път: отмъщение. Хакан казва, че като го няма Демир, няма на кого да отмъщава. Това е неговият интерес: да се забрави отмъщението. Госпожата на Чукурова не е просто Зюлейха дошла от Истанбул, тя е творение на Хюнкяр и Демир, това иска да завладее Хакан; Зюлейха и децата са неговото отмъщение към Демир. 

Не само че Фикрет носи отговорност за всичко, което неговата „дясна ръка“ направи с Демир и то до последния момент – влизането в затвора, но между отмъщението на Фикрет и това на Хакан има конкретна връзка: едното тръгва от другото. По идея на Фикрет Юмит „се самоуби“, за да я спаси Демир, докато Фикрет фотографираше. Една от снимките стана повод Зюлейха да предприеме бягство, за целта на което продаде акциите. И така даде ясен знак на Хакан: продава жената на Демир, значи в семейството има конфликт, защото Демир, когото Хакан познава, никога не би продал акции. И Хакан предприема една подобрена версия на отмъщението на Фикрет: вместо да изпраща жена между двамата, изпраща убиец на Демир, а самият той тръгва да завладее стопанката на Чукурова, нежно наричана само Зюлейха. Едното отмъщение прераства във второто. Точно както вкаран в затвора от едното, Демир ще избяга оттам, за да влезе в следващото отмъщение с изстрел в гърба.

Зюлейха търси баща на децата си. Баща, който ще им даде името си и когото те ще наричат „татко“. Кандидатите са двама, какъв е шансът на всеки от тях? Според мен, разбира се.
Фикрет не може да бъде баща от такъв тип. Фикрет може да замества бащата, да ги води на пикник, да празнува с тях, да играе с тях, но без брак със Зюлейха. Мъж, който е искал да раздели майката и бащата и да остави децата без семейство, няма качества да бъде баща на децата на Демир. Без да броя другите прегрешения и факта, че е брат на Демир.
Хакан също не може да бъде баща на децата на Демир. Хакан е мафиот, който се крие зад фалшив образ за себе си – отрязъл е съществена част от биографията си; има отношение към смъртта на бащата на децата; няма качества да се грижи за семейство: разбра случайно защо любимата му уж сестра е направила опит за самоубийство едва след 15 години, не е потърсил досега истината за убийство или инцидент на пътя, довели до смъртта на брат му; Зюлейха едва не умря от стрелба на негов съдружник, чиято цел е самият той; как ще пази децата на Демир, когато той не е могъл да опази собственото си семейство; купи още акции отново с измама и още много други неща. Първата „среща“ на Хакан със Зюлейха е в сцена, с която създателите на сериала сами дават отговор на поставения от тях въпрос: мъж, скрит зад дърво, наблюдава как жена с дете убива друга жена с „дете“ в себе си. Колкото и да иска семейство, такъв мъж не може да бъде баща на децата на Демир.
Конкурсът за баща за мен е с предизвестен край. Като не вдига мъглата около себе си, Хакан иска Зюлейха да се влюби още повече в него, така, че когато истината се разкрие, да не може да се откаже от него. Той разбра, че няма да може да я вкара в брак, явно е решил да стигне докрай в отношенията с нея, но се заблуждава, че бременност може да я накара да вземе и решение за брак. Още в началото беше ясно, че Хакан не познава Зюлейха. Те имат голямо различие по отношение на любовта: той смята, че любов е, само когато двамата се съберат, докато Зюлейха даваше пример с Хюнкяр и Фекели. И двамата кандидати за бащи ще бъдат изненадани, когато видят Демир до Зюлейха: сега Демир е само на снимки с децата си, но той е единственият покойник, с когото Зюлейха не се прости. Ако, разбира се, кандидатите доживеят до това време.

# 640
Здравейте и от мен Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за интересните коментари! Flowers Bouquet
Когато Фекели пътува за Хамбург, там той разговаря със съдружника на Фикрет, който му каза нещо много интересно: че не е виждал Фикрет в такова състояние и всичко е започнало след пристигане на младата лекарка Юмит, с която Фикрет се е сдружил. Така че, дали Фикрет е довел Юмит в Чукурова, както си мисли той или Юмит е довела Фикрет в Чукурова е леко спорен въпрос. Защото ясно си личеше, че Юмит има много по-остър ум от Фикрет в цялата тази история. Водеше го "за носа" през цялото време. Това, че Фикрет има отговорност към "дясната си ръка" не лишава "дясната ръка" от нейната отговорност към всичко случило се, нито лишава от отговорност Севда по повод на нейните взети решения или тези на Демир. Аз лично няма как да стоваря цялата вина на Фикрет и така да оневиня и Юмит и Севда и Демир сякаш те са малки деца, а Фикрет - всевиждащ и всезнаещ манипулатор - отмъстител. Нека сме честни: Фикрет можеше и да "тика" Юмит в лицето на Демир; тя можеше да "плете мрежи", но ако Демир беше послушал Севда да даде време на Зюлейха и не беше своеволно решил да има връзка с Юмит, нещата щяха да са други. Това, че някой си агент по имоти дойде да говори с Демир, че търси жилище на главната лекарка беше ли причина Демир да предложи конака на Севда/Хатип ага на млада, необвързана жена?! Демир ли трябва да й намира жилище или го стори, защото тя му беше направила впечатление?! Пита се Фикрет 15 годишен ли е, че не умее да ръководи постъпките си, но Демир 15 годишен ли беше, че да не знае, какво прави и кое до къде ще доведе? Не мисля, че Демир беше такъв наивник, да не кажа друго - като мъж на повече от 40 години, учил в чужбина, с връзки и бракове зад гърба си, той много добре усети кога нещата тръгнаха в онази посока и можеше да спре много по-рано или изобщо да не "тръгва". Преди Юмит да му се обади, че се "самоубива" и Фикрет да снима, Демир й предлагаше пътувания насам-натам и й обясняваше, че е щастлив с нея и планираше някои неща...някой да го насилваше за това - не; някой да го караше да й предлага на Юмит подаръци: телевизор, гривна, да я кани на вечери, да пътуват в Бейрут, Анталия и т.н  - не. Така че, ако ще търсим вина, нека погледнем и малко по-близо и встрани от Фикрет. Пряка вина и за Юмит и за Севда си и има Демир. Ако Демир беше изслушал и повярвал на Севда, която той познава от години и обяви за втора майка и духовна такава, ако не я беше изгонил с викове и заплахи, нещата също щяха да са много различни. Ако Демир не беше пратил свои хора на гарата да хващат Юмит, тя нямаше да бяга при Фикрет в офиса му, а щеше да си хване влака за Истанбул още тогава; ако Юмит не беше хватата от хората на Демир на онази спирка за почива на автобуси и затворена в онази вила, за да й "правят аборт", то Юмит отново щеше да е жива и в Истанбул, Севда също щеше да е жива. Ако Юмит имаше малко мозък в главата нямаше да спре онази кола и да слезе, за да търси спор с Демир; Демир можеше и да подмине спрялата кола с Юмит и Севда и да си продължи към конака. Севда можеше много по-рано да се довери на Зюлейха или на Демир или на двамата и да се случи друго.
Всеки от участниците в тези събития имаше свои решения, действия и емоции, отношение и позиции, които оформиха "пътя" на случващото се. Аз лично не мога да посоча с пръст само един, вина имат всички замесени.
Да, Фикрет искаше да раздели Зюлейха и Демир - до там. С тази снимка с Юмит той искаше да постигна това, но връзката с отмъщението на Хакан няма как да е пряка, защото самият Фикрет нямаше никаква идея за съществуването на семейство Гюмюшоолу, още по-малко за събитията в миналото. Зюлейха можеше да реши много неща във връзка с раздялата си с Демир: да продаде бижутата си; да продаде акциите на Фекели; да ги продаде на познати на Шади в Истанбул. Някаква вина на Фикрет бих намерила тук, ако той знаеше, че там някъде има един Хакан Г., който иска да мъсти на Демир и дебне удобен момент...но и тогава Фикрет няма как да е бил сигурен, че Зюлейха ще иска да продава акции. Тя можеше да напусне Демир и без това решение или както писах - да продаде акциите по друг начин и да се поинтересува кой ги купува тези какции; да го проучи и т.н. и т.н. Фактът, че Зюлейха каза, че не се интересува кой купува акциите не е ли някаква вина? Фикрет да има вина, че Зюлейха продала акциите заради снимката, пък Зюлейха да няма вина за собственото си решение да продава и за това, че не поиска никаква информация за купувача, а Шади няколко пъти я пита и я предупреди. Thinking
Зюлейха не каза на Шади, подробности, че Мехмед Кара е от Испарта и се е появил вече и иска да инвестира. Шади веднага щеше да разбере, че Мехмед Кара от Испарта е в Бейрут и има деца. Тя няма ли вина, че не каза веднага на Шади да проучи Кара, а Фекели заради нея тръгна да търси истината за Кара и беше убит?
Демир не познава ли Шермин? Не можеше ли да прецени, че Шермин е пълнила главата на Бетюл с глупости и да има едно на ум. Ако така ще мислим, то във всеки може да се намери пряка или непряка вина за много неща и най-вече за собствените му проблеми.
Но, с една дума: нека се съгласим, че сме на различни мнения по този въпрос. Беше ми приятно и интересно да дискутираме, но няма как да се убедим едни други Blush Но, именно така - с различните мнение става и раздумката Blush, за което благодаря!
Лучия + 1 за Хакан. И аз така мисля.
Хубав ден на всички! Flowers Rose

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 15:22 от dana78

# 641
Привет!
Снимки и озет за еп. 123 /скромно, но от сърце Grin/

Цитат
ЧОЛАК И КО НЕ ОСТАВЛЯЮТ ЗЮЛЕЙХУ В ПОКОЕ💥

Зюлейха становится жертвой заговора, организованного Чолаком и ко😈👀 Люди Чолака жестоко похищают Зюлейху!😱 Пока Хакан приходит на помощь испуганной Зюлейхе, происходит неожиданное событие💪🏻⚡ Йозхан использует свой пистолет во время перепалки между Чолаком и ко💥🔫

ФИКРЕТ ПОДДАЕТСЯ СВОИМ ЧУВСТВАМ❤‍🔥

Фикрет больше не может сдерживать свои чувства и признается, что влюблен в Зюлейху🤦🏻‍♂❤ Перед лицом признания Фикрета Зулейха не знает, что ей делать🤭 С другой стороны, Хакан, не оставляющий Зулейху в одиночестве в трудные дни, получает возможность растопить лед между ними👌🏻

СМОЖЕТ ЛИ ХАКАН УСТРАНИТЬ ПРЕПЯТСТВИЕ В ВИДЕ ВАХАПА?🤔

Фикрет, похитивший Абдюлькадира, рассказывает Хакану и Зюлейхе о случившемся🤭💬 Раскрывая обман Абдюлькадира, Фикрет на этот раз преследует Мехмета Кара, а Хакан садится за стол переговоров с Абдюлькадиром из-за их общих интересов🤝 Вахап - самое большое препятствие перед Абдюлькадиром и Хаканом👤🔥 И сейчас он представляет большую опасность для всех!

От Йелиз - "Фюсюн"

Със семейството на Бюлент

От Хюля - "Ах, Лютфие Думан, какво правиш?"

# 642
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Лучия, благодаря за озета и снимките! Flowers Bouquet
Скромно, но очаквам, че самият епизод ще е интересен. Защо ли Лютвие се пита какво прави? Тя и във фрагмана е някак странна. Мехмед има нов пръстен, а още не сме разбрали смисъла на стария. Какво е писмото, което Зюлейха отваря?
https://twitter.com/i/status/1491677834468855811

Това писмо ме подсети да кажа, че гледах отново първите три епизода, но сега от гледна точка на това, което вече знаем за събитията, които предшестват идването на Зюлейха и Йълмаз в Чукурова и за историята на Демир до този момент. Беше ми много интересно и си представям колко още по-интересно ще бъде началото, когато разберем всички истини за старите събития, които сега са само щрихирани.
И сега ключ за разбирането на историята за мен си остава първото писмо на Зюлейха до Йълмаз, което тя написа след връщането на Демир от затвора. Какво написа Зюлейха, което така изненада Гюлтен, че тя изпусна писмото, даде и основание да не го изпрати, а по-нататък да чете и да събира всички останали писма до Йълмаз, писма, които са щели да го натъжат – нейни думи от по-късно?
Не е това, че не са брат и сестра, а влюбени – това Гюлтен вече знаеше; не е, че Зюлейха е бременна, защото Гюлтен не знаеше до разкриването на истината, че детето е от Йълмаз; Зюлейха написа писмото тъжна и с халката в ръка, а на финала засвидетелства с целувка и отрязана своя коса любовта си към Йълмаз. До този момент Хюнкяр и Зюлейха се движат – всяка по свой път, към някакво решение за Зюлейха и детето в нея, без да обсъждат това помежду си, пътуването на Демир до Истанбул за разговор с Йълмаз и наемане на адвокат постави в риск намеренията на всяка от тях. Двете си размениха кратък поглед, когато Демир се върна и от неговото говорене стана ясно, че Йълмаз не е казал, че те са мъж и жена. Хюнкяр дори въздъхна, а Зюлейха с нетърпение взе адреса, даден и от Демир, и отиде да пише въпросното първо писмо. Очевидно е как и двете се вълнуваха за това с какво ще се върне Демир от Истанбул. В този момент двете жени нямат никаква уговорка помежду си по отношение на Демир, не е изказвана никаква мисъл от страна на Хюнкяр за детето, освен грижа на Зюлейха като за дете. Хюнкяр я беше изпратила в селището с препоръка Зюлейха да не казва, че не са брат и сестра, защото нямало да я приемат, но Зюлейха не си ли дава сметка, че след няколко месеца това няма да може да бъде скрито – нейното мълчание е в очакване на развитието на събитията. Когато Демир тръгна за Истанбул, Зюлейха пропусна – пак по същата причина, да каже това извънредно важно обстоятелство на Демир, говорейки за брат си, същото поведение и когато той се върна оттам. И в двата случая става дума за обсъждане вече на сериозни въпроси, които засягат свободата и живота на Йълмаз, те нямат никакво отношение към работещите на полето, а Демир е върнал Зюлейха в конака. В този момент намеренията на Демир са подсказани пред Зюлейха по много начини и тя съвсем умишлено и съвсем сама – без участието на Хюнкяр, не казва нищо за отношенията им с Йълмаз, нито за детето. Това, което тя е написала в това първо писмо, е свързано най-вероятно с това, което Демир излъчи като мислене, че  Йълмаз не е казал за техните отношения. Той не го спомена изрично, а напротив, даде на Зюлейха възможност тя да каже истината, за което няма нужда някой да я подсеща: докато Зюлейха през цялото време мълчеше по този въпрос, Демир накрая и даде възможност да реагира, ако иска, разбира се: „Батко ти...“, но тя не поиска. Стана веднага и отиде да пише. Мисленето в писмото най-вероятно е: щом ти не си казал, няма да кажа и аз. Зюлейха е очаквала, че Демир, ако е разбрал от Йълмаз за отношенията им, ще каже. Но Демир премълча, а Зюлейха нямаше право да премълчи.   Какво още би могла да изкаже в писмото Зюлейха на основата на това, че двамата с Йълмаз продължават да бъдат брат и сестра в чифлика? Това би било признание, че Зюлейха е готова за брак, без още някой да и е говорил за брак. Ако Зюлейха беше казала - а беше длъжна, че е жена на Йълмаз, това отначало би спряло всякакви инсинуации и говорене за брак. Гюлтен беше изненадана, че Демир е влюбен в Зюлейха, значи тя е прочела нещо за намеренията на самата Зюлейха, което я е накарало да мисли, че те с Йълмаз няма да имат бъдеще и тя затова е спряла това, а и следващите писма, а когато Йълмаз се върна, продължи с любовта към него. Тогава Зюлейха искаше да се свърже с него, а Гюлтен не и помогна, но мисля, че не само защото беше влюбена в него, а защото от писмото е преценила поведението на Зюлейха като предателство към Йълмаз. 
Това писмо е важно, защото дотук Зюлейха винаги е казвала, че Хюнкяр я е принудила да се омъжи за Демир, това беше съдържанието и на откъса от писмо, който намери Йълмаз. Но преди Хюнкяр да се направи на повелителка на съдбата на мостчето, вече са се случили двата разговора между Зюлейха и Демир – преди и след връщането от Истанбул, Демир е казал на Зюлейха, че те ще се оженят, но дори и тогава  Зюлейха не каза каква е на Йълмаз, както и изрази съгласие за такъв брак, когато на следващата сутрин доброволно седна на семейната маса. Това писмо, предхождащо тези събития, може да каже, че Зюлейха е била готова за брак преди Демир да и говори за такъв, а Хюнкяр да го изрази с думи и обещания на моста, които ще бъдат обяснението и извинението на Зюлейха оттук нататък. На Фекели, когато щяха да сключват брак с Хюнкяр, Зюлейха каза, че Хюнкяр е знаела, че те са влюбени, сякаш самата Зюлейха не е знаела, че те са влюбени, не само е знаела, а е била длъжна да каже това, когато другите мълчат. А след това нейното обяснение винаги е било, че Хюнкяр я е принудила с живота на Йълмаз. Цялата история би получила друго обяснение, ако разберем съдържанието на това първо писмо. Не губя надежда, че то ще бъде открито в сандъка на Гюлтен, сега вероятно от Четин. Гюлтен сигурно никога вече не би издала тайната на Зюлейха – тя и каза, че всички писма, освен парченцето, стигнало до Йълмаз, са вече унищожени. Но това писмо стои забравено, също както си стоеше снимката от Берлин. Но как би постъпил Четин в сегашния момент, не е ясно, стига да намери и прочете писмото.
Сега ми беше много ясна реакцията на Йълмаз в затвора, който писа веднага след посещението на Демир и с приповдигнато настроение нарече пред охраната Зюлейха „моята любима, която чака писмо“, от една страна, и поведението на Зюлейха при връщането на Демир от затвора, когато написа това писмо и тайния начин на изпращането му чрез Гюлтен. Защо крие това писмо, за което Демир и даде сам адреса, за брак още никой не и е говорил, брак витае във въздуха, но Зюлейха не прави нищо, за да разсее такова очакване, напротив тя премълчава всичко, което е в посока на такъв брак. Като се започне още от премълчаната бременност пред Йълмаз.
Принудена ли е била Зюлейха за брака с Демир или тя сама вървеше от първата вечер в Чукурова натам? За Демир със сигурност – не, колко я е принудила Хюнкяр, която си отиде от този свят с мисълта, че тя е била виновна, това може да се разбере от това първо писмо, ако случайно то е запазеното след изгарянето на писмата до Йълмаз и - ако бъде открито. Така или иначе, въпросът за ролята на всеки от тримата и вината за брака, остава.
Тези въпроси са интересни, разбира се, само за зрители като мен, които виждат историята като едно цяло. 

# 643
Привет, групичка! Animal Bee
 Днес хаштагът е : "Истините наяве" (#GerçeklerOrtada). Animal See No Evil Animal Hear No Evil Animal Speak No Evil
Ха дано, ама на̀дали! Grinning
Остават броени минути до новия епизод.
Приятно гледане! Beers Fries

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 19:46 от yakut

# 644
Здравейте Flowers Blossom
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Много е интересно, наистина, какво е пишело в онова първо писмо. За мен, обаче, би било странно Зюлейха да пише на Йълмаз, че е готова за брак с Демир, поради една или друга причина...и то без да му казва за детето, без да изтъква важността за тази стъпка. И друго: второто писмо, част от което Йълмаз прочете съдържаше текст с обвинение към Хюнкяр и разказ за изнудването с живота на Йълмаз; за това, че Зюлейха приема нещастието в брака с Демир, само да може Йълмаз да диша и да е жив. Текстът на това второ писмо, което знаем, че е такъв не би бил логичен при текст на първо писмо, в което Зюлейха би писала за готовност за брак с Демир. Thinking
Лично аз мисля, че цялата история и за това първо писмо и за снимката на Йълмаз във вестника, за която Зюлейха нищо не му каза и за това мълчание по темата брат-сестра е за целта на сценария и напасването на действието и няма да има никакво разяснение. Малко са зрителите като нас, които нищят и разнищват - така някои недоглеждания "лъсват", но ако зрителят не се задълбочава много-много, то нещата са ОК.
Но, ако ме изненадат с друго, ще съм доволна.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 20:13 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт