МОНОДИЕТА - тема 21

• 69 490
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
аз съм първи ден риба. Обаче го замених с пилешко. Не я понасям тази риба, от както направих последната врътка с риба преди месец. Дали направих грешка,че точно с пиле я замених?

# 136
Здравейте прекрасни,
Реших са се подложа на диетата на Ваня Червенкова, въпреки различните мнения. Монодиетите винаги са и винаги ще помагат в борбата с излишните килограми. В моя случай са около 7-8. Искам да отслабна толкова, за да се чувствам добре в кожата си и ще направя всичко възможно. Поставила съм си сериозна заявка да направя диетата 2 пъти - общо 24 дни, а след това да видим дали ще имам нужда от известния режим на Петър Дънов, работещ безотказно както за тялото, така и за съзнанието. Тази година започва на 18 февруари.
Искрено се надявам сред вас да има и други ентусиасти. Стискам палци на всички и успех!!!

П.С. Щом приключи диетата ще споделя искреното си мнение, както и килограмите които съм успяла да стопя

# 137
DSTG може ли малко повече инфо за режима на Дънов и какво значи, че започва на 18 февруари? Успех с отслабването!

# 138
житния режим

# 139
DSTG може ли малко повече инфо за режима на Дънов и какво значи, че започва на 18 февруари? Успех с отслабването!

Февруари е месецът за прочистване на тялото от натрупаните по-тежки зимни храни. Всяка година житният режим се прави през месец февруари, веднага след пълнолуние, като е препоръчително денят да е сряда, но не по-късно от третия, четвъртия ден след пълнолунието. Ако сме започнали режима в края на месец февруари, то той може да продължи и през март.

Житният режим трае десет дни и докато се спазва е необходимо да се консумира много вода. Също така накратко на ден се консумират : 100гр сурово жито/ лимец (сварени излиза около 300гр) , 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед

Това е режим, който неправилно се смята за диета, който има за цел да ни детоксикира от всички насъбрани физически и емоционални лоши натрупвания. Определено не е за всеки, но само чрез силата на волята ще стигнем финала . Ще ни помогне да се чувстваме по-жизнени, по-енергични, изпълнени с положителни емоции. Най- вече ще ни накра да оценим храната, което ядем - целият този избор и разнообразие.

# 140
Ще ме прощавате, но съм силно скептична към такива измислени "режими". Първо, тялото няма от какво да се "детоксикира". Лекари не спират да го повтарят.
Такова хранене само подклажда хран.разстройства и вечна борба с килограмите. В случая много оскъдно и предимно въглехидратно.
Детокса е мощното оръжие на хр.индустрия. Дънов не е, но защо трябва да приемаме за чиста монета нещо, което е казал преди 70-80 години.

# 141
Простете ме и мен, но нямаше как да не попитам. В каква форма ли сте ? Имате ли някакъв личен опит по темата ? Наизуст ли говорите ?

# 142
Много ми се иска ...както и предни години да пробвам житния режим на Дънов.

Т
Скрит текст:
ова което ме спира е ..имам хроничен гастрит, колит периодично от видове храна/бобови и зелеви видове  както и кисело мляко/ получавам подуване , болка долу в ляво от възпаление на дебелото черво .  Някои от вас правил ли го е при наличието на тези симптоми? А дали няма да си вкарам автогол? Може би пък да се излекувам...?!  Забелязала съм, че като ми изчегърта стомаха ..ако не гризна нещо... ми се издува с газове изглеждам като сомалийче и ставам като балон ...а болките са разкъсващи...после съм в ембрионална поза и само ментов чай ..така една нощ т.е. преспиване и на друия ден ме отпуска.

# 143
Относно "житния" режим на Дънов, същият е както е описан по-горе, но с тази разлика, че житото/лимеца се поставя в термос и се залива с вряла вода за през нощта да поомекне малко и трябва да се дъвче много /по Дънов/. След това има и захранване. В нет-а има много по тази тема.

Сега си спомних, че преди много години, в началото на ерата на Интернет, без Гугъл, т.е. диетите се споделяха от "уста на уста", съм правила нещо подобно. Слагах жито в една тенджерка, заливах с малко вряла вода, оставях я да кипне на котлона, след което я покривах с капак, премествах я и я оставях до сутринта. След това слагах 1 л. мед, обърквах и сипвах в бурканче, което носех в службата си за през деня. Ако случайно имаше непоета вода, изпивах я.  Беше ми вкусно и засищащо, но не помня колко дни я правих - 3, 5, .... и не знаехме, че е режим Дънов. Имаше ефект, но бях млада, с различен метаболизъм и не много кг. за сваляне. Имам позната, но също младо момиче и леко пълничка, която отслабна с нея видимо - но точно по режима. Сега, дали има пречистващо действие, има ли и други ползи освен известно отслабване, не се наемам да твърдя.

Колкото до съществуващи проблеми със стомах и то колит - не знам. Все пак е полусурово жито - може и да няма значение, но може и да има. Аз съм получавала колитни кризи от няколко дни консумиране на сурово зеле на салата, а един път и от голямо количество череши на един път. Различни неща са в сравнение със житото, но....
100 гр. жито не са много на ден, но 10 дни всеки ден.... Може да се потърси консултация или да се прочете повече информация по темата, все пак много хора я правят, май има и група във ФБ, там също може да се погледне. Моят стомах се дразни от сладко и аз почти не ям такива неща, и сега не съм сигурна, че с меда няма да се получи същото затова се замислям да пробвам ли или не.

# 144
pinко, така реагирам на чесън, някои млечни и зеле
не знам как би реагирало червото на глад, но мисля, че няма да е толкова зле
а и винаги може да опиташ, без да го правиш всичките дни
изкарай ден- два и виж как ще е за теб

# 145
Здравейте , тези от вас които са имали повечко килограми за сваляне как се справихте с отпускането на кожата ? (За диетата на Ваня Червенкова конкретно)

# 146
В дните на кисело мляко има ли значение с каква масленост е млякото ? Моето е домашно краве,  дали пречи за свалянето на килограми?

# 147
Аз съм на диетата на Ваня Червенкова,която доста промених,но се чувствам чудесно.Накрая ще кажа колко килограма съм свалила.
Промяната която направих е,че зачеркнах напълно пилето и вместо два дена картофи,зеленчуци,риба и т.н. правя по 4 дена. Т.е. диетата ми ще е общо 20 дена
Другото което промених е,че нищо не пържа.Храната ми е само варена или печена.
4 дена на картофи минаха леко (аз обичам картофи и с повече лимон си беше добре).
Двата дена на зеленчуци минаха толкова неусетно ,че реших да удължа с още два дена.Първия ден си наготвих патладжан с доматен сос,чесън и магданоз ,а вечерта си настъргах моркови със малко сол и много лимон.Втория и третия ден - сготвено постно  зеле и вечеря настъргани моркови с лимон.
Днес четвърти зеленчуков ден.Чувствам се леко,пълна с енергия и щастлива.Смятам да доизям патладжана,зелето,а за вечеря ще пробвам морковен чипс (ако не ми хареса вкуса му,продължавам на настъргани моркови)
Обожавам риба и за това чакам с нетърпение рибните дни.
Последно се теглих в началото на 5-тия ден и бях -2 кг

# 148
Мимоза, колко кг си?
много малко ти е протеина за 20 дни, а и как ще изкараш 4ри дни на плодове

# 149
Мимоза, колко кг си?
много малко ти е протеина за 20 дни, а и как ще изкараш 4ри дни на плодове
Започнах 68.500.Целта ми е -10-13кг
Плодовите дни ще бъдат -печена тиква (засища) помело (много засища) и най-вече настъргани ябълки с малко сол и много лимон. Ако съм гладна печени (ябълки,круши,дюли).
Истината е,че от малка бях скарана с месото и никога не съм имала проблеми с килограмите.Когато се омъжих,тогава проядох месо,но пак всичко беше наред.Проблема дойде,когато заминах за Англия.Съпруга ми реши,сутрин,обед и вечер да се храни с пържоли,а и тук храните са ГМО.И така след 7г безразборно хранене от 55кг достигнах 68кг.
Може би сега се чувствам добре,защото се връщам към храната,която обичам
Има и нещо друго,което забелязах.
Това са три вида чай,които много ми помагат.Не рекламирам и не продавам.Споделям само мои наблюдения.
1 зелен чай Twinings (продават го навсякъде) Когато изпия 1 чаша следобед ,вместо кафе се чувствам бодра. Вечер чай Pu-erh също може да се намери.Той някак си намалява апетита (така е при мен) И третия чай,който много ценя.Пия го ако съм много гладна.Много ценен за мен чай,който помогна на семейството ми при Ковид За него научих от една китайка и вече 2г пия.Това е чай с джинджифил и мед .На Gold kili - honey ginger drink . Може да се открие.Много силен и лютив,но за мен си е цяло чудо.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 12:25 от Mimoza111

Общи условия

Активация на акаунт