Въпросът е, че напоследък затлъстяването на децата е много разпространено. И основната причина според мен е навиците, които се създават на детето за хранене. Другото е, че в училищата няма нищо друго освен баници и кифли /така, че има време да се наядат до насита с тях/ Но родителите са основата за здравословното хранене на децата.
Според мен трябва да се внимава с всякакви видове брашна, не само с пшеничното.
Аз съм била доста слабо дете, но благодарение на остарялото схващане, че ако не си ял хляб /независимо какъв/ все едно нищо не си ял, от 10 год се опитвам да сваля килограмите, които натрупах при баба ми през летата, които прекарвах там. Аз също съм научена, че без хляб не се сяда на масата и като се опитвам да го огранича ми е много трудно. Затова, като порасне Маги мисля, когато мога да замествам хляба в менюто й с ориз или картофи под различна форма. Естествено, че ако на нея й се яде филийка ще й дам хляб, но ще избягвам този момент и белият хляб.
Както казах, аз мисля така. Нищо лично към никого и целта не ми е да обиждам никого. Просто трябва да се внимава с формирането на навиците и вкусовете на детето. Повечето от вас са на мнение, че децата ни са още малки и нищо не разбират. Но не е нужно да "разбираш" в смисъла, който ние влагаме. Децата вече се учат и то всеки ден. Така, че според мен въобще не е рано за поставянето на основите на основните неща.
Да ви кажа аз доста отдавна възприемама Маги, като отделно човешко същество, което не е просто бебе, което аз да определям какво да прави и как да го прави /това беше до към 5м/ Маги вече си е човече не само на външен вид, но започва да оформя и характера си. Последният ми пример е от снощи. Като се върнах от работа я оставих да си лази на пода в хола и отидох да й приготвя вечерята. Тя явно е свикнала за 3 дни с майка ми да й се обръща постоянно внимание. Ако знаете какъв рев беше, докато й приготвя яденето
Така, че определено не са толкова невинни, колкото изглеждат.Пак повтарям, никого не искам да обидя или засегна. На никого не казвам да се съобразява с моето мнение или че то е миродавно. Просто казвам друга гледна точка.
Мисля, че няма нужда след всяко различно мнение да си обясняваме тези неща. За толкова месеци заедно, на всички ни е ясно, че целта е само да си помогнем и да се предпазим взаимно от грешки. Ако някой иска да обижда някой, ще отиде в Клюкарника, нали
Стана много дълго, сори

/ Но друго тестено не давам.
- как ще издържа толкова време - не знам
май сме се изнервили в т'ва лошо време дето е навън!!!

Може да не чакам до 1 год, но преди 10м сигурно няма да посмея да давам
та сега ще търся начин да го отпускам на презрамките, а шала слава богу не го яде, нито лигави.
но аз явно съм и доста зиморничава защото за мен 21 градуса си е хладно и с парното в къщи е към 24 градуса а пак немисля да пускам овлажнител.
а и като четох темата за нова година леко се прокрадна чудене в мен дали да не идем някъде с Бобчо