МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 329
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм против тестените закуски точно, защото в менюто на децата присъстват достатъчно видоде брашна под всякаква форма, за да се дават още. Както, каза Цеци ти питаш, ние отговаряме. Аз също останах с впечатление, че си дала цяло рогче на бебето. От 2 хапки нищо няма да й стане естествено.
Въпросът е, че напоследък затлъстяването на децата е много разпространено. И основната причина според мен е навиците, които се създават на детето за хранене. Другото е, че в училищата няма нищо друго освен баници и кифли /така, че има време да се наядат до насита с тях/ Но родителите са основата за здравословното хранене на децата.
Според мен трябва да се внимава с всякакви видове брашна, не само с пшеничното.
Аз съм била доста слабо дете, но благодарение на остарялото схващане, че ако не си ял хляб /независимо какъв/ все едно нищо не си ял, от 10 год се опитвам да сваля килограмите, които натрупах при баба ми през летата, които прекарвах там. Аз също съм научена, че без хляб не се сяда на масата и като се опитвам да го огранича ми е много трудно. Затова, като порасне Маги мисля, когато мога да замествам хляба в менюто й с ориз или картофи под различна форма. Естествено, че ако на нея й се яде филийка ще й дам хляб, но ще избягвам този момент и белият хляб.
Както казах, аз мисля така. Нищо лично към никого и целта не ми е да обиждам никого. Просто трябва да се внимава с формирането на навиците и вкусовете на детето. Повечето от вас са на мнение, че децата ни са още малки и нищо не разбират. Но не е нужно да "разбираш" в смисъла, който ние влагаме. Децата вече се учат и то всеки ден. Така, че според мен въобще не е рано за поставянето на основите на основните неща.
Да ви кажа аз доста отдавна възприемама Маги, като отделно човешко същество, което не е просто бебе, което аз да определям какво да прави и как да го прави /това беше до към 5м/ Маги вече си е човече не само на външен вид, но започва да оформя и характера си. Последният ми пример е от снощи. Като се върнах от работа я оставих да си лази на пода в хола и отидох да й приготвя вечерята. Тя явно е свикнала за 3 дни с майка ми да й се обръща постоянно внимание. Ако знаете какъв рев беше, докато й приготвя яденето  ooooh! ooooh! ooooh! Така, че определено не са толкова невинни, колкото изглеждат.
Пак повтарям, никого не искам да обидя или засегна. На никого не казвам да се съобразява с моето мнение или че то е миродавно. Просто казвам друга гледна точка.
Мисля, че няма нужда след всяко различно мнение да си обясняваме тези неща. За толкова месеци заедно, на всички ни е ясно, че целта е само да си помогнем и да се предпазим взаимно от грешки. Ако някой иска да обижда някой, ще отиде в Клюкарника, нали
Стана много дълго, сори Blush

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 13:03 от veselina_s_p

# 16
  • София
Здравейте  Hug
Благодаря ви за хубавите думи за Емичка   bouquet
За тестените неща - давам й попара всяка сутрин, защото това май е единственото нещо, което обича / изключвам кашите Лека нощ  Crazy/ Но друго тестено не давам.
Да ви се оплача - току що изпратих Емичка в Плевен - родителите ми дойдоха и я откараха Cry Cry. Ще седи там 1 седмица, защото аз ще бъда няколко дни в командировка на Арбанаси и мъжът ми няма да може да се справи сам  Confused Вече ми е много мъчно за нея  Sad - как ще издържа толкова време - не знам  ooooh!

хубав ден на всички  Hug Hug

# 17
Извинявам се на всички!
Проблема е в мен , не си зададох ясно въпроса! Доста съм изнервена и реагирам прибързано. Embarassed Благодаря за отговорите  bouquet
Целувки на всички, ние отиваме да се почетем татко, че днес е Голяма Задушница  bouquet

# 18
  • София, център
Ах палавници, веднага сте си спретнали сплетня  newsm62 май сме се изнервили в т'ва лошо време дето е навън!!!

И аз съм против хляба и тестените изделия! Не ям хляб, но пък пица не отказвам! Mr. Green

Даже исках кус-кус да дам и моята педиатърка каза не , та си караме без...
Много е студено ей, не се трае...мен свекито ми взе бебе и сега се готвя за довечера! Само да не ми излязат криви сметките  Laughing

Усмивки и добро настроение от мен! Hug

# 19
Привет и от нас темичката е чудесна smile3521
В това студено време никъде не ми се ходи и настроението ми се  smile3515

За тестото- много спорове много нещо
давам кус-кус от време на време за разнообразие, каши всякакви, попарата си я харесва, давала съм 2-3 коричка хляб (то ако от сега почнем само на плодове съвсем ще я вталя) newsm22
немога да си обясня какво толкова се притеснявате от прясното мляко?(без да се засягате)

за манджите още някои месец и ще ги забъркваме...

много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesза всички !!!

# 20
Ах палавници, веднага сте си спретнали сплетня  newsm62 май сме се изнервили в т'ва лошо време дето е навън!!!

И аз съм против хляба и тестените изделия! Не ям хляб, но пък пица не отказвам! Mr. Green

Даже исках кус-кус да дам и моята педиатърка каза не , та си караме без...
Много е студено ей, не се трае...мен свекито ми взе бебе и сега се готвя за довечера! Само да не ми излязат криви сметките  Laughing

Усмивки и добро настроение от мен! Hug

Аз по този повод отивам да си проветрявам мозъка на пазар в Хита  Mr. Green  Laughing

немога да си обясня какво толкова се притеснявате от прясното мляко?(без да се засягате)

Еми нали все се тръби колко алергии се предизвиквали от него, та за това. Освен това /и това за мен е причината още да не давам обикновено мляко/ обикновеното мляко не е обогатено и е по-добре да се дава АМ. Де да знам и аз  Thinking Може да не чакам до 1 год, но преди 10м сигурно няма да посмея да давам

# 21
И аз много се чудя за киселото мляко но Педито беше категорична - СЛЕД ЕДНА ГОДИНА.Даже се пошегува , че ако има как и след 3 hahaha

# 22
И аз много се чудя за киселото мляко но Педито беше категорична - СЛЕД ЕДНА ГОДИНА.Даже се пошегува , че ако има как и след 3 hahaha

Аз имах предвид за прясно мляко. Киселото мисля да го дам към 8-9м. Моята педи ми каза, че след 6м може вече кис. мляко, но според мен е рано Grinning

# 23
Един глупав и много спешен вьпрос милички-каква е часовата разлика между БГ и Канада?

# 24
  • София, център
-8...-9 мисля

# 25
Отговорих ти и в темата но ето и тук линка:http://www.worldtime.com/cgi-bin/wt.cgi?cnt=571376&ID=be1453 … p;land=94#country

# 26
здравейте,

на въпроса за обличането днес бях облякал Али така - чорапогащник+чорапи /че нали са й големи пътъците/, поларена блузка и космонавт от две части, шапка и шал. Космонавта се оказа почти малък, нищо че е за годинка #Cussing outта сега ще търся начин да го отпускам на презрамките, а шала слава богу не го яде, нито лигави.

Иначе днес стигнах до извода, че отказва на мен да яде пюре, демек има нещо Лично към мен Crazyслед като ми прави половин час истерия сутринта, мъж ми й даде пюрето за 5 мин., на обяд същата работа, само че й го даде свекърва ми, а мен като ме види с купичката почва да стиска уста и да се върти, е какво е това незнам.

На ходещите по съботно - нощен живот - приятно прекарване, аз ще си кютам в къщи за разнообразие Mr. Green

# 27
здрасти милички Hug
Тасинка немога да не ти кажа пак че си страхотна-мерси,че ни правиш такива хубави темите и дай Боже само хубави неща да пишем в тях Praynig
Ади  Grinning ,немисля че е нужно да пускаш овлажнител.моя овлажнител е най тъпото нещо което купих за малчо ,като го включа става нещо като парна баня Sickно аз явно съм и доста зиморничава защото за мен 21 градуса си е хладно и с парното в къщи е към 24 градуса а пак немисля да пускам овлажнител.
Катенце отговорих ти в темата за Нова година,нещо немога да ти пиша на лични изчисти си малко кутията Hug
мами вие имате ли планове за нова година,има ли на кой да оставите бебешоците-явно покрай студа ми е едно така новогодишно newsm78а и като четох темата за нова година леко се прокрадна чудене в мен дали да не идем някъде с Бобчо newsm78

# 28
  • София
Чета и си мисля, че няма какво да пиша, защото нямам ясно мнение по спорните въпроси и Прасенце споменава Нова година. Simple Smile
Ние си резервирахме с приятели една вила в Еленския балкан. Зори ще я гледа бебефона, дано да успеем да попразнуваме.  Praynig

# 29
Ние още нямаме ясна представа какво ще правим на Нова година, но май ще ходим някъде на някаква вила. Ако стане така ще оставим Маги при майка ми /малко си правим сметки без кръчмар  Laughing/ Ако нищо не стане в крайна сметка, ще си остане с нас.

И според мен овлажнителя по-скоро вреди отколкото да помага. Имам чувството, че с него ще докарам атмосфера, като в Амазонската джунгла  Crazy

Дейзи, и аз съм забелязала, че децата имат предпочитания кой да ги храни. Маги не иска да яде при мъжа ми, но аз без проблем я храня. При теб явно Али те асоциира с млякото и другото си мисли, че трябва да идва от друго място  Joy

Общи условия

Активация на акаунт