МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 356
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Констанс, ние нали минахме през фазите на будене през час с рев и т.н. и не си спомням дали писах кво се оказа, та ако се повтарям сори ама... Значи ние не сме пипали пишката до 6 месеца, а сега като го къпя и по малко дърпам и имаме успех според мен на 1/3та. Оказа се, че като се забелва обаче лесно се получавали инфекции и когато пишка го боли и затова се събужда с рев. Това, което ни казаха е да му правим компреси с реванол - тоест в памперса върху пишката едно памуче с реванол и затваряш памперса - ако е това трябвало да престане да реве и той престана  newsm78. Не е имал някакво странно зачервяване или пдуване ама явно това беше. Леко му е червено разбира се като го забелвам ама не е нещо фатално та аз не мислех, че е това

# 166
jkaterina честит рожден ден
Ади ние малкия вече го къпем или със нас под душа или в нашата вана. newsm10
Констанс и аз мисля да давам витамин Д по 1 капка на ден до 1 година по съвет на педито.
Много сладки всички мартенички,Веси а твоята Маги без малко да не я позная толкова е порастнала. Hug

# 167
здрасти милички Hug

jkaterina Честит Рожден Ден  bouquet  bouquet  bouquetда си много много щастлива  bouquet  bouquet

Дарлинг,Веси прекрасни снимки  bouquet  bouquetсладурани големи са тези госпожици пу пу Hug

вит Д давам по една капка ,ако незабравя Embarassed

Зимафлуор неискам да давам.

за това дали е гладно бебето не се съди по нощните събуждания(нормално да ги има по време на зъбоникненето)а по това как наддава и расте bowuu

# 168
здравейте и от мен!

за това дали е гладно бебето не се съди по нощните събуждания(нормално да ги има по време на зъбоникненето)а по това как наддава и расте bowuu

Не само наддаването е признак за ситост, а и редовното пълнене на памперсите Heart Eyes
Катерина също започна от около два месеца да се буди през нощта и съм убедена че не може да е от глад, т.като издържа и по 6-7 часа от нощта до първото сутрешно хранене, просто иска да си цокне, но в никакъв случай не яде. Това аз отдавам на зъбоникненето, но кой знае.... newsm78
Страхотни са бебоците  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
jkaterina, честит рожден ден и от мен!   bouquet

# 169

Мамчета, в разрез с установените от вас режими на бебоците ама това ставане по 5 пъти нощем не мислите ли, че е гладно бебето  newsm78 аз на Михаил, ако стане му давам по 200 грама мляко и си спи до сутринта,т.е 5-тото хранене е на поискване мляко през нощта  Wink
newsm10
И аз стигнах до този извод наскоро.Само че не я храня през ноща , а непосредствено преди да заспи (защото това при Елица е между 22 - 23 часа) В 8 и давам каша за лека нощ , но тя е много изненадана като стигнем дъното на бурканчето.Реших да не и додавам веднага мляко.Тя дивее още 2-3 часа до нас на дивана  , при което огладнява отново.Давам и пак 150 гр.мляко и .................тази сутрин например се събуди чак в 8. А преди ме будеше  на поливин час и в крайна сметка пак я нахранвах към 4.Дори ако някога се излъже да заспи в 20ч. , в 22 пак е будна - поиграва си 1 час , изпива млякото и цяла нощ - сън.Поне при нас има разлика , когато се буди от глад и когато е от зъби - при втория случай е див рев , а иначе мрънка досадно

Аз също продължавам с вигантола.Но не е всеки ден , защото много често го забравям. Ако не се лъжа на брошурата пише ,ч е до 1 година детето трябва да приеме 2 шишенца. Ние сме вече на второто.

# 170
Мами и аз да кажа , че зимафлуор го давам от 4 месец(много сме зле със зъбите та да не е прихванала някое генче от нас) за подсилване
Това нощно будене за ядене при нас го  няма, но има рев които присъждам на зъбите (който още ги няма)тя плаче в съня си , но много силно (истерично) и се успокоява...няма какво друго да е.
Аз или съм станала много претенциозна или нищо не мога да харесам по магазините, ходя два дни и нищо (искам нещо да купя на бебо)
За къпането с тази ваничка имам една подложка хавлиена и по-висока в единия край на мен ми е удобна и бебка се чувства добре, а другия вариант е с  душа !!!

# 171
  • София
   Здравейте мами,
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение . С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315.
   Може да ни подкрепите на         http://www.bgpetition.com/promeni-kso/index.html
   Повечето от вас предполагам че не ги касае промяната, но ще сме благодарни на вашата подкрепа !
   Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза. Важното е да опитаме!

# 172
Лили това за памперсите важи само ако майката не дава други течности освен кърма а повечето мами тук не кърмят и дават и води и супи и сокове.

# 173
Зимафлуор го давам от 4 месец по 4 капки. Само, че понякога забравям да й дам зимафлуор и вигантол.
Вики чак сега заспа - толкова щуря, а обикновено заспива в 20:00. Дано поне утре да се събуди по-късно от 6.
А за буденето нощно време - ако е от глад пищи (това като беше малка), а ако просто се е наспала си играе, а от зъбите - плаче и мрънка. Има нощи, в които спи по-неспокойно и много често се буди - може би сънува. Май на тази възраст вече започват да преживяват насън това, което им се е случило през деня - ако са били много превъзбудени преди да заспят съвсем нормално е да имат неспокоен сън. Вики когато плаче преди да заспи, после почти винаги проплаква и насън и се буди.
Лека вечер от мен  Hug

# 174
  • София, център
Мария пие по 2 капки Вигантол от както се е родила... но вече забравям да е всеки ден! Зимафлор (зумафлор ) не давам, моята педиатърка нещо е против... незнам защо... трябва пак да я питам!

Вече си личи че идва яко студ... днес в парка в 17 часа зъзнехме! Не знам как ще я караме... трябва разнообразие...

# 175
аз да споделя за зимафлуора, но само за кърмените бебоци - моята педиатърка ми каза, че след като се кърмим мога да го давам чак след годинка. а за вигантола - бях му го спряла през лятото, но като започнат мрачните дни ще го давам отново, по 2 капки.
иначе, ние се поизгубихме напоследък, защото имахме премеждия с лекари и болници, но слава богу, горе долу приключихме и всичко е общо взето наред.
и на кики му избиват в момента сумати зъби на куп - досега имахме 2 долу, а сега излиза 3ти отдолу + 2 отгоре, но не предните резци, а само единия преден и този до него  Laughing  и той е доста неспокоен нощем, но чак будене с рев не сме имали досега. за сметка на това цока нон стоп през нощта и редува ту бибата си, ту мен и не успяваме да спим много. Crazy
целувки от нас  Hug

# 176
Честит Рожден Ден, Jkaterina!

днес уж щеше да е много топло, а аз умрях от студ, сигурно защото ходих в Северния парк Simple Smile

Вчера бяхме на консултация и за пореден път ми се развали настроението и се убедих, че просто няма смисъл да говоря с педиатъра за храненето. Всеки път примигва на працали като разбере, че аууууу, още кърмя бебка, как така не давам никакво АМ, ама как й стига тази кърма и т.н. После слушам обяснения от сорта как трябва да слагам захарчица в попарката или каквото й давам подобно, защото те, децата много обичат захар. Е, нали е вредна, казвам аз, а и защо да й давам като и без това си я яде. Аа, не е вредна, давай й, нали не яде торти и пасти, това е САМО захар. И в заключение, абе я по-добре й купи АМ. Уточнявам, че Пресияна е наддала 300 гр и не смятам, че гладува, след като яде на 3-1/2 - 4 часа. Оххххх...

Иначе, аз продължавам с Вигантола по една капка когато се сетя. 

лека вечер на всички и много целувки!

# 177
Bezmerna, Криси също е наддала 300г през последния месец, но е порастнала с 4см за сметка на това. Нашата педиатърка може много недостатъци да има, но не се чуди, че кърмя все още. Дори ме насърчава и, което ме учуди много, ме насърчава да давам и нощем да суква по малко. Обясни, че едва ли е от глад това будене, ами по-скоро заради зъбите. В кърмата имало някакви ензими, които действали като болкоуспокояващо в периода на зъбките и коликите. Така че не се занимавай с АМ. Дори е вредно, защото при толкова дълго кърмено бебе можело да се развие алергия към белтъка, ако се почне с изкуствено мляко. Педиатрите май по-скоро препоръчват захранване с кис.мляко на тази възраст, когато детето се отбие.  newsm78 Ама не знам защо. Така съм чела и само предавам инфото.

Хубав ден от нас  Hug

# 178
  • София, център
Добро утро!

Мария сутринта в 6 часа ни събуди, иска да седи седнала  Shocked (така както си е тъмно)... ку ку... вече почвам да се изнервям, че не може да седне сама! И не се хваща за решетката на леглото, ами се набира да стане така както ние, с коремната преса... егати! Заспа след 40 минути...  сега нещо пак мрънка! Уффф... аааааа май заспа... тихо е... newsm44

# 179
Добро утро!

Мария сутринта в 6 часа ни събуди, иска да седи седнала  Shocked (така както си е тъмно)... ку ку... вече почвам да се изнервям, че не може да седне сама! И не се хваща за решетката на леглото, ами се набира да стане така както ние, с коремната преса... егати! Заспа след 40 минути...  сега нещо пак мрънка! Уффф... аааааа май заспа... тихо е... newsm44

Това все едно аз съм го писала Simple Smile Само че Вики стана в 5 Shocked Един час се опитвах да я приспа на ново и накрая я взех при мен на спалнята и заспа. Станахме в 8.30 - това никога не се беше случвало.

Навън духа, пръска дъжд, направо се чудя дали да излезем. Ама сигурно ще я изведа към 11,30 поне за половин час, че в къщи вече полудява това дете.
Целувки от нас

Общи условия

Активация на акаунт