МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 357
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
НИе сьщо сме с авентски накрайник-ми моето магаре още от пьрвия пьт го направи както трябва.И сега всичкои пие така,снощи го пробвах на бибата-не я иска.
Зоуи спайдьрмен е страхотен.
Да ви се оплача-бяхме си харесали кола .Вчера отиваме да я вземем и -продали я малко преди нас. Още ми е болно. Сьс зор сьбрахме парите и толкова се надявах.а сега пак наново започваме да тьрсим. Sad

# 76
Леле, като прочетох постинга на Веси  Shocked
Това с детските градини и училищата е направо smile3511
Незнам какво ще правим като му дойде времето ще мислим. Дано поне докато ни пораснат децата нещата да се променят към по-добро Praynig
А за тестените храни - мисля, че трябва да се избягват. Поне докато мога да я контролирам какво да яде не бих дала. Е, със сигурност ще й дам да опита, но не смятам да присъстват в менюто й. Надявам се да успея да я науча да се храни здравословно.
Ние днес бяхме на лекар. Температурата й онзи ден явно е била от зъби, защото нищо й няма Simple Smile Спи малко по-неспокойно, плаче насън и явно я боли, но зъб все още няма. Дано скоро да се покаже, че да не се тормози повече.
Нашето педи каза за прохождането - задължително с обувки и то ортопедични! Смятам да я послушам.
 Heart Eyes :: от нас

# 77
Веси, аз също съм завършила икономическия техникум /финансово стопанската гимназия - предполагам за нея говориш/, само че аз бях бизнес колежа, което е 5 годишното учене.... Ами откъде извади тези добри отзиви незнам. Аз съм завършила 2 години преди теб и все едно говориш за друго училище. Аз влязах със 6.00 от изпит и толкова от диплома и това ми бяха последните такива оценки в живота. Там разбрах кво е да се пие от 7.00 сутринта, пропуших но слава богу подминах наркотиците, които се продаваха навсякъде просто. И да ти кажа си пиех пиенето с повечето преподаватели та благодарение на това дипломата ми беше доста добра и успях да вляза в УНСС. Научих за счетоводството толкова, че ако разчитах на тези знания досега да бях в затвора. Така е и с повечето предмети... За английския да не говорим - държала съм писменна матура и устен изпит за да завърша, а в момента разбирам 10% от всичко казано и се разхождам с преводач като най-голямата гъска, защото единия собственик е американец и освен да го питам пил ли е кафе с друго не се оправям. Да не говорим за немския дето го учих 4 години - в момента ми звучи по същия начин като китайския - нито една позната дума! Та аз за това учебно заведение не мога да кажа една добра дума просто - пълни идиоти за преподаватели и претенции за елитно училище без покритие...

# 78
здравейте и от нас! днес вече излизахме на разходка, времето е омекнало, макар и влажно заради сутрешния дъжд, но сигурно утре ще е още по-хубаво.
Аз също гледах въпросното предаване за агресията в училищата и не мисля, че скоро нещо ще се оправи, за съжаление. Много по-лесно е да разрушиш нещо, отколкото да го изградиш. Ние с мъжа ми също все по-често се замисляме да емигрираме, най-вече заради детето. В чужбина може и да не е идеално, естествено зависи къде отиваш, но пък хората имат правила и ги спазват, а ако не ги спазват, си понасят наказанието.

Ние направихме застраховка живот на детето в Алианц с падеж когато навърши пълнолетие и тогава ще може да използва сумата за каквото пожелае, живот и здраве. Пак я има клаузата, че дори ако нещо се случи с поръчителя, на детето се изплаща натрупаната сума. 

Daizy, днес и аз купих мек накрайник и дръжка на Авент и Пресияна веднага си запи от него. Ако Али не успява въпреки усилията ти, според мен може и да изчакаш още 1-2 седмици и пак да я пробваш.

# 79
Герчо, сега ти ми звучиш все едно ми говориш за друго училище  Joy
Имах познати и от колежите и май наистина там доста ги бяха разпуснали /а уж се водеха по някакви специални австрийски програми/ Но ти казвам всичко, което съм научила и сега прилагам в работата си, съм го научила основно в техникума. По счетоводство имахме СТРАХОТНА преподавателка, при която ученето беше просто задължително и неминуемо. Всяка седмица имахме контролно с по една задача от поне 20 стопански операции от каквито се сетиш варианти и отчитания. Същото важи за биологията / Sick/, химията / Sick/, физиката / Sick/. Те определено не ми бяха страстта и стигах най-моного до 4-5 и то при доста усилия от моя страна. За литературата да не говорим. Особено последната решаваща година, когато се определя ще ходиш ли на матура или не, едвам изкарах 5 /при положение, че винаги съм имала 5-6/, защото новата учителка ни оценяваше темите, както на кандидат-студентски изпит, за да сме били готови  ooooh! Единствено си отдъхвахме по география /но тя беше само първата година/, английски /ако въобще влезем в този час или учителката дойде навреме/, история /там, който иска слуша, който не иска си играе карти най-отзад/, математика /там всяко година беше различен даскал/ и други май нямаше  newsm78
Абе доста учене си беше и трудно се пишеха хубави оценки. Определено съм МНОГО доволна от образованието си там. Мисля, че и сестра ми е на това мнение.
Дори извикаха баща ми при директора, защото бях отишла на училище с по-къса блузка. Имахме "китки" и в нашите паралелки, но никой не си е позволил да идва пийнал на училище или нещо такова. Пушеха наред с учителите и пийваха кафе, но нищо повече

# 80
Здравейте, и аз гледах въпросното предаване и беше доста стряскащо поведението на деца по на 14-16 години!
Обаче Веси не каза, че имаше въпроси към психолог, който обясни, че точно защото тези деца са един вид "изоставени" от родителите си и затова отговарят с агресия, каза, че родителите им работят в чужбина или просто много работят и са оставени да бъдат възпитавани от бабите или просто на самотек. В тая връзка вие сериозно ли мислите да си пратите детето на хиляди километри на 11 години?!?!? Точно когато има най-нужда от родител като навлиза в пубертета?!?!? На брат ми голямото дете  е на 11 и искам да ви кажа, че ако решат да го пратят някъде определено ще се побърка... Сега с отегчение разказва за училището като го разпитва баща му, но някак си личи, че му е кеф, че се интересуват от него...То пак си е до дете, но аз не мисля, че най-доброто за МОЕТО дете е да расте без родителите си в пансион като сирак! Вие си знаете де...
Сега да ви питам, захранихме се хубаво, ама с това мноооооооооого петна Sad ужасно е просто всички дрехи са ни с такива лекета, че е като цигане Sad вие с какво перете, аз засега със сано максима, ма той нищо не вади, дори и тия от акитата вече не ми излизат  Rolling Eyes
Иначе да се похваля и ние в събота ходихме на дискотека от 10 до 1 и беше ок, обаче аз нали съм си кекава, веднага залепих някакъв шибан вирус и вчера бях като труп - температура, болки в корема, ставите, мускулите, ма май се оправих за един ден Simple Smile много се моля Бобата да е зел не моя ген за болестите,а на баща си   Praynig
а видяхте ли това ? дано никой не си е купувал такова креватче.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 23:50 от Tweety

# 81
Здравейте чета ви аз за тези застраховки и по принцип въобще не съм в час ,но се замислих нещо и да ви питам. Мислите ли че след 10 години парите които ще се вземат ще са това което са в момента .Мисълта ми е че инфлация има непрекъснато  newsm78 а и като се сетих скоро бабата на мъжа ми му даде някъква спестовна книжка в която внесла преди няколко години около 2000 лева което не са били никак малко пари а в крайна сметка се оказа че в момента сме горди собственици на 23 лева  Joy

# 82
Добро утро на всички!

Днес Криси става на 8м и ви черпи по една  newsm38 и по едно Coffee. Ние след малко отиваме на консултация. Моля се да не реве като последния път  Peace

Успешен дн на всички!  Hug

# 83
Мики има го тоя момент с обезценяването на парите, аз да си призная нищо не разбирам от пари /освен да ги харча/, не ми е и работа, мъж ми се занимава с инвестициите в къщи. При нас всичко е в акции и земеделска земя - но на мъж ми това му е работата.

Сега за накрайниците - нашия е твърд, явно за това не може да включи да пие вода.

Туити, я гледай на дискотека моля ти се  били Laughingчерна завист ме обзе, аз с това будене на Али нощем през половин час не мога да мръдна, освен да ида да беснея на детска дискотека от 5 до 8 JoyНа въпроса ти - прах използвам Тео бебе и съм доволна.

Деси, да ти е жива и здрава, чувствам се почерпена една тортичка с кафето.

# 84
Здравейте,
ох....тая тема за училищата и градините ми е болна.От известно време сме пред страшна дилема дали да останем да живеем в Бг или да заминаваме на някъде...ама избора никак не е лесен.

Иначе Константин се превръща в един истински бандит.Не мога да го оставям вече сам в леглото ( преносимата кошарка) на горното ниво, защото се изправя и ме е страх да не вземе да падне.Изправя се и в коритцето , докато го къпем.Иска само на крака да седи, вършее или по-скоро се опитва да вършее с проходилката, но докопа ли нещо....край.Реша ли да му го взема- рев.Усещам го ,че започва да ме действа много сериозно.Примерно ако го оставя да си играе сам в кошарата за игра започва да реве с едни ми ти крокодилски сълзи, гушна ли го или просто ако му обърна внимание млъква.Общо взето за всяко нещо, което не получи на мига прави сцена.Първо си мислех, че просто има нужда да го гушкам ,но вече съм 100% сигурна,че просто знае как получава нещата и не се колебае да реве за най-малките неща.Ама то не е рев като рев, ами се зачервява целия, набира скорост и надава вой.Та започвам и аз да възпитавам, макар да ми се струва адски рано.Просто не мога да си представя да бъде лигаво дете с тръшкане, мрънкане и т.н.- няма начин!
Днеска може би най на края ще се сдобием и ние със столче за кола, харесала съм си едно в Премама.Има няколко позиции на облегалката, което при нас е задължително, защото Тино заспива в колата обикновено.А също и се върти на 180 градуса.

Ами това от мен общо взето
Лек ден

# 85
Днес ще преядете от тортички  Joy Алекс също става на 8 месеца та и аз ви черпя     party023
 честито на Криси и на Бобчо   bouquet
daizy  и аз завиждах 8 месеца благородно на излизащите мами ама в събота наваксах  smile3521 и съм много доволна. Ама да не си помислите ,че Алекс е спрял да се буди та затова съм излезнала - нищо подобно за съжаление. Просто назначих таткото ,не беше се справил много добре но като за първи път става. Алекс заспал чак в 10 , не го сложил в чувалчето, Симона с дрехите в нашто легло нито я измил нито пижама и облякъл, ластика от косата не и махнал абе мъжка му работа .

# 86
  • София, център
miki3, DessyM честити ви 8 месечни бебенца! Да са живи здрави и послушни!

Мики, Боби ме кефи как се е справил...хахаха верно мъжка му работа!

Констанс не си казала за столчето за кола, мацка...какво е... много са готинки тия дето се въртят...

Tweety аз май съм ти казвала ама да повторя ние махаме петната с Вениш!

Дано наистина тази седмица да е по-меко времето!

Айде чао от мен аз отивам на училище!

Приятен ден!  Hug

# 87
Добро утро

По темата за училищата: Проблема е , че даже и на луната да си изпратим децата - всичко зависи от нас Naughty.Как ще ги възпитаме и каква ценностна система ще им изградим.Подкрепям мнението на Tweety  , че днешните деца отговарят с агресия да привлекат внимание , защото Родителите им са много заети да изкарват прехраната (което не е оправдание пред едно дете).Едно цяло поколение се осакати защото беше оставено на самотек.Ние само можем да се поучим от грешките на нашите предшественици и да си възпитаме правилно децата.Да ги научим да уважават хората , независимо от професията и външния ми вид , а не да се изкажем за някоя учителка.............Мани я тази гарга  , не я слушай какво говори , тя не те храни , за да ти каже....................... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ето там е проблема.Аз още имам респект към учителите си.Поне мен ме възпитаваха , че щом са ме оставили  в ръцете на учителите , трябва да ги слушам и уважавам , все едно са ми родители.Дори и учител да не е бил прав , първо мен овикваха , а после баща ми се разправяше с учителката , но без мое присъствие.Тези хора са учили , наравно с други вишисти и са получили диплома ПЕДАГОГ , не за да им се подиграват , родителите , че са прости учители , а за да им възпитат и образоват  децата.Ами като са толкова отворени , да си ги образоват сами .Проблема не е в децата , а в нас.Трябва да им обясняваме  защо всъщност са в това училище , а не просто ей така сутрин да ги натирваме , за да се оттървем от тях , вечер да им обърнем гръб с думите : "Не ме занимавай , боли ме глава" , а после училището нямало реноме Crossing Arms
Май стана много дълго , но това ми е болната тема

# 88
Мисълта ми е че инфлация има непрекъснато  newsm78 а и като се сетих скоро бабата на мъжа ми му даде някъква спестовна книжка в която внесла преди няколко години около 2000 лева което не са били никак малко пари а в крайна сметка се оказа че в момента сме горди собственици на 23 лева  Joy
Може да се спестява в евро например  Wink там рискът е по-малък, и аз имах една сватбена застраховка от баба ми и не  ми стигна и за дънки  Wink
Tweety, Цеци, моето мнение е, че ако детето попадне в подходяща среда такава думичка като "тежък" пубертет няма! Извинете, ние не сме ли били в пубертета...в сравнение със сегашното поколение сме го изкарали в голямото междучасие този пубертет  Wink Така че, по-добре на хиляди километри в подходяща обстановка, отколкото в някой зверилник тук! Какво да направя, като стане на 11 да напусна работа за му изграждам ценностната система и да дикутираме поведението на другарчтата му, които се дрогират, бият и бягат от училище...
Аз съм завършила МГ и ханах едно старо поколение даскали дето ни скъсваха от учене, не смееш да шукнеш в час и на всяко срещане в коридора казваш добър ден. Баща ми до 18 години ми слагаше вечерен час 9-10 часа и повечето ми съученици имаха същия режим, и накрая от 120 човека випукс 110 държавна поръчка студенти в най-елитните университети в България! Средата определя поведението, а в момента в 99% от учебните заведения е пълна анархия, има 2 лагера, на малтретирани и доминиращи, замислете се, че ако моето или твоето дете се държи различно и прилично, то неминуемо ще стане обект на споменатите "шегички", другия вариант е да е от другата страна на барикадата. Имам брат с 11 години по-малък, който тази година завършва, ами с ръка на сърцето казвам, че той е неграмотен, айде той е в измислен техникум, но приятелката му, която беше пълна отличничка в елитно държавно училище и в момента е студентка не знае какво е "Питагоровата теорема" и кое е авторът на "Мамино детенце" или коя ни е западната граница...за какво да говорим...

# 89
Кате , мисля , че повтори моето мнение н о с други думи.Незнам защо се опита да го опровергаеш.Именно за тези учители говоря.Те останаха в т.нар.стара система , защото именно амбициозните родители  я разбиха и орониха авторитета на учителите , и не съм сигурна , че в Чужбина е по-добре , а напротив

Общи условия

Активация на акаунт