МАРТенчетата мънинки радват се на първите снежинки!

• 9 339
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
  • София, център
Като говорим за училище и се сещам как на нас ни се караха... ( спред учителите бяхме първия випуск, който бил толкова разпуснат ...е луди бяхме де  Mr. Green), но след 2 или 3 години от моето завършване отивам в час по химия да видя учителката - да си поговорим! Какво да ви кажа... 5 човека на кръст в стаята, момчетата с крака на масата, а момичетата се гримират и никой не слуша какво се преподава... и учителката ми вика: "Еееехххх  вие бяхте последния свестен випуск"!...
При нас един като липсваше от час, всички бяха мъмрени и разпитвани защо го няма този или онзи... дамммммм... сега вече е свободия до шия! Много лошо, не знам като дойде този момент след 6-7 години какво ще правим... възпитанието си е възпитание, но навън нещата са различни... приятели, интереси, да се направиш на голям... на умник..., да си модерен... да бая работа ни чака майчета!

Ние вчера излизахме на диско с miki3 и konstans и си прекарах още една ( втора ) прекрасна вечер... разпуснах и съм заредена със сили за новата седмица с бебе !

Лека вечер на всички! Hug

# 46
Здравейте момичета,

Аз отдавна не съм писала и изпуснах да прочета 1-2 темички, но ще се опитам вече да съм по-редовна.

Ели, приеми моите съболезнования  Sad

Цеци, честито зъбче tooth пожелавам ти да не разберете кога са излезли другите зъбчета.

Ние въпреки студовете излизаме ама с колата  Simple Smile В петък реших да я водя на консултация, защото си викам "кой луд ще изведе детето си в този студ?" и мислех, че няма да има много деца, да ама не, преди мен имаше 6 деца и едно 2м. бебе  Joy Joy Joy
Докторката ми каза, че може вече да правя на Лора супички и аз от 2 дни съм се развихрила с голям ентусиазъм в кухнята, но за съжаление Лора изобщо не е във възторг от моите изобретения. Опитва една лъжичка, после я плюе с отвращение и край дори и не се обръща да погледне  Joy Joy Joy
По този повод имам следния въпрос: вчера й направих и нещо не го яде, отворих готово бурканче, което тя не беше опитвала и него ми отказа и накрая си яде с голямо желание заешко /т.е. 2ро бурканче/. Та въпроса ми е какво да правя в случай, че не хареса нещо ново?
1. Да й дам мляко или
2. Да й дам нещо, което знам, че яде
Мисълта ми е дали няма да я разлигавя като й предлагам едно, а после друго, трето. Или просто ако не хареса нещо да си знае, че следва мляко. Малко объркано стана дано сте ме разбрали.

Лора от 1 седмица си дъвче с огромно удоволствие бебешки бисквити.

А по въпроса за тестените храни и начина на хранене искам да кажа следното, че ако искаме децата ни да ядат по-малко тестени неща, да ядат повече плодове и зеленчуци, по-малко сол и т.н. и ние самите ще трябва да променим начина си на готвене и това, което изяждаме. Например не може да дадеш на детето 1 филийка пълнозърнест хляб, а ти да седнеш на масата и да изядеш две топли филии бял хляб и накрая да си отопиш с последното залъче мазнината от салатата.

Мами, гледахте ли БТВ Репортерите от 18ч? Темата беше за децата и насилието. Аз хванах последните 20 мин /от 60/, но и те ми бяха достатъчни да се ВТРЕЩЯ  #Shocked
#Shocked #Shocked #Shocked

Извинете ме за дългия постинг. Лека вечер  Hug Hug Hug

# 47
Абе Жането ми се губи някьде. Какво стана с тях. някой има ли инфо?

# 48
Мами, гледахте ли БТВ Репортерите от 18ч? Темата беше за децата и насилието. Аз хванах последните 20 мин /от 60/, но и те ми бяха достатъчни да се ВТРЕЩЯ  #Shocked

Гледах отчасти, не ми издържаха нервите просто. Като гледам такива неща и ми настръхва косата  smile3511. В същото време ми става ужасно мъчно. Предполагам, че всички се сещате защо  Cry

# 49
Реших да се включа относно агресията в училищата.Veselina направо ме втрещи с това писание.! ShockedОткога се случват подобни неща и се търпи това поведение?Скоро говорих с една майка,нейното дете са го записали в частно училище,защото както ми обясни тя, децата се биели/пребивали/в другите училища.Аз съм малко назад с имформацията,тъй като не сме постоянно в BG.,но започвам да наваксвам. Дъщеря ми от един месец ходи на детска градина и още на втората седмица някакво момче решило да и извие пръстите на ръката,като видях направо  Shockedбяха мораво сини.На следващия ден разправий,ама с кого,учителката нищо невидяла много деца били.Незнам какво повече да добавя,според мен ние родителите трябва да отделяме повече внимание на децата,да разговаряме с тях дори и когато времето все не ни достига.E,стига толкова писания от моя страна...Лека Вечер на всички!

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 22:24 от Jessy I

# 50
Веси не съм гледала това,но веднъж в друго предаване даваха нещо подобно-потресаващо е наистина.

мами хаиде като станат на 7 години ббоците да си направим училище bowuuсамо за нашите си деца bowuu

# 51
мами хаиде като станат на 7 години ббоците да си направим училище bowuuсамо за нашите си деца bowuu

АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ!  Peace  Laughing

А по въпроса за тестените храни и начина на хранене искам да кажа следното, че ако искаме децата ни да ядат по-малко тестени неща, да ядат повече плодове и зеленчуци, по-малко сол и т.н. и ние самите ще трябва да променим начина си на готвене и това, което изяждаме.

Абсолютно подкрепям и това  Peace Аз за това от сега говоря на мъж ми да спира тези цигари, той ми вика аз няма да давам на дедето  ooooh! Ходи му обяснявай  Crossing Arms
Иле, допреди месец, ако не искаше нещо й давах мляко. Но сега й давам нещо, което знам, че ще хареса - примерно спанак, тиква или някакво друго по-сладникаво пюре. Понякога просто към това пюре съм прибавяла някакво плодово и тя го яде  Shocked Аз не бих яла такъв боламач, но тя си го хапва  Grinning

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 22:43 от veselina_s_p

# 52
Здравейте мами!Аз редовно чета рубриките, но досега не съм писала.Бих искала и мойто синче да добавите към МАРТенчетата.Той се казва Ивайло Чалъков и сме от Пловдив.Роди се на 13 март , тежеше 3400 гр. и височина 48 см.Сега чака първият сняг, който все ни заобикаля.

# 53
Ох , явно незсънните нощи не спират , ами сега започват. smile3511
Елица , уж заспа в 21ч. и в 22.30 се събуди с ужасен рев.Сега си играе на дивана а ние клюмаме до нея и я чакаме пак да заспи.Приготвих и мляко , защото след тази игра огладнява и после пък няма заспиване от глад smile3514

newsm10 newsm10

elinoiz Добре дошла! smile3525При нас е весело Joy Joy Joy

# 54
Здравейте мами!Аз редовно чета рубриките, но досега не съм писала.Бих искала и мойто синче да добавите към МАРТенчетата.Той се казва Ивайло Чалъков и сме от Пловдив.Роди се на 13 март , тежеше 3400 гр. и височина 48 см.Сега чака първият сняг, който все ни заобикаля.

еХАААА как се редвам-още една пловдивска мама.Аз сьщо сьм от Пловдив.ПИши на лични кьде живееш и може да си направим една среща на мартенски бебоци. имаме още 2 пловдивски мами и може да се срещнем всичките тази седмицата-дават го хубаво времето. Heart Eyes

# 55
Здравейте мамчета!
От известно време и аз си изградих режим - сутрин с кафето преглеждам форума Simple Smile Винаги го отварям с надежда да прочета за нещо хубаво - избили зъбки или някоя позабавлявала се мама. Само че този път като прочетох постинга на Веси и ми настръхна косата. Майка ми е учителка и казва, че сегашното поколение в училище са "изверги". За 1 година в училището им има 3 деца съм счупени ръце. Децата за да се правят на велики и скачали по стъпалата на стълбището и резултата хич не е хубав. Извикали майката на провинило се дете и тя казала, че няма време да го възпитава за възпитанието да се грижели учителите. Така че ако ние като родители не въведем малко дисциплина у дома и докато са малки, не знам кой друг.
И по този повод - Дария много обича да ни командва, но много добре знае какво значи думичката "НЕ". Не знам по изражението на тона ли, по мимиката на лицето ли, ама разбира. Примерно - много обича да играе с ключове и прави опити да ги лапа. Кажеш ли не обаче се отказва и само си дрънка с тях.
А сега ако може да получа съвет, че не съм наясно с 2 неща.
1.Дечицата, които са на 4 хранения в колко се събуждат и въобще кога са Ви храненията. Ние се будим към 7:30 може ли да махна вече сутрешното мляко? И към 8:00 да давам попарка, каша, или нещо от сорта.
2.Не съм наясно макар че четох доста как трябва да прохождат дечицата ни - по чорапки или с буйки. Дария не иска да пълзи, затова пък държейки я за ръце обикаляме вече стаите.
Благодаря Ви предварително!
Усмихнат ден на всички!
Всичко най Simple Smile

# 56
  • София
Здравейте!
Веднага се включвам по въпроса с училищата. Проблемът е наистина много сериозен - дори си нямате на представа. Не съм гледала предаването, което Веси споменава, но съм убедена, че показаното се среща често за съжаление. Милен Цветков също показва простотиите в сегашното БГ училище. Синът ми сега е в 5 клас. От първи клас го карам 20 мин. до уж по-реномирано уч-ще (за кварталното и дума не може да става). До тази година имаха страхотна класна - строга,изискваше много от децата и в същото време намираше общ език с тях; те си споделяха с нея и се стремаха да дадат всичко от себе си. Страхотен всеотдаен човек. Сега обаче съм се видяла в чудо. Е, няма такива простотии, но дали не е въпрос на време? За материалната база изобщо не става въпрос. Постоянно си говорим; хубаво е, че споделя. Факт е, че само една учителка успява да ги респектира. Говорим за същите деца, които до миналата година са се държали по съвсем различен начин. Вярно, че започва да ги гони и пубертета... В класа му има страхотни деца, които казвам ви не са за това уч-ще. Но къде да отидат? Ще кажете има частни уч-ща. Положението там е подобно. Живеем до Италианския лицей - ами от сутринта започват с биричка. Мога да дам и други примери.
Лятото ще се местим (май ще сме съседи с konstans) и със сигурност ще сменим училището.
За съжаление и с детските градини положението е подобно... Така, че защо да не започнем с една наша си детска градина?  Laughing

# 57
Мда въпроса с училищата е направо страшен. Имам няколко случки, които ме шокираха. На една моя колежка детенцето в първи клас, някакво идиотче го беше провесило през прозореца и го плашеше че ще го изхвърли ShockedВальо много тежко го преживя. Един приятел пък бачкаше като охрана в едно училище и децата /2-3 клас/ го удряха по гърба, в бъбреците и се правеха на кечисти. И при двата случая става въпрос за малки деца, за по-големите не ми се мисли - алкохол, наркотици, яко секс по кенефите. За съжаление и частните училища не са решение, имам две приятелки, които продрусаха в Американския колеж навремето, а сега кой знае какво е ooooh!И аз незнам как ще си пазим децата, а като се замисля и за разни педофили, секти  пр.откачам направо.

Иначе и аз да се похваля, Цеци не сте само вие, и Али вече се сдоби със зъб, ама да не помислите че сме спали де Joyявно втория ще ни мъчи сега. Да ви питам мамите на АМ - вчера оставих детенце на нашите с едно шише мляко и отидох на пазар, шишето незнайно как се е разтекло, явно вакуума се е прецакал и течеше отнякъде, Али жестоко се е изнервила и заварих една картинка ooooh!рев и хълцане яко, та се чудя видимо нищо му няма на шишето -Авент, а тече отнякъде, случвало ли се и при вас newsm78да го хвърлям ли, какво да го правя?

# 58
Соланж, ние откакто минахме на 4 яденета ни отпадна млякото сутрин. Сега, като се събуди Маги /към 8ч/ й правя закуска - грис, овесени ядки или кус-кус. Вече чисто мляко има само вечер.

Дейзи, аз съм много доволна от шишетата на Авент. Не знам защо така се е получило при тебе  newsm78 Да не би биберона да не е прилепнал плътно до "пръстена" Аз имах шишета на Д-р Браун, те така течаха, но там нещо клапите не бяха както трябва.

# 59
  • София, център
elinoiz Добре дошла!  Hug

daizy Ако си затворила шишето с топло мляко, от това може да е...или ако после е топлено също! Не го хвърляй... облей с гореща вода и изчакай разглобено да изтине и тогава си го затвори...гледай дали не подвиваш вътрешниа ръб като го затваряш...На мен често ми се случва, но съм си намерила цаката както ти описах Grinning...

Solange и ние сме на 4ри хранения и първото е в 8... нооооооо аз ще и правя попарка през ден, защото ми се спи и не ставам в 8, а само и бутам млякото докато го изпие и аз пак заспивам  Mr. Green...
Второто ядене е в 12 часа - пюре ( зеленчуково или месно )
Третото - 16 часа каша или плодово пюре с бисквитки и АМ
Четвъртото - 20 часа мляко

Общи условия

Активация на акаунт