Августови бебета 2022

• 22 242
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Орехче, в годините в които съм се интересувала от забременяване ми е правило впечатление, че винаги има чудене кога е първата гестациона седмица дали в момената на зачатие или в деня на последният МЦ ( лекарите гледат второто последният МЦ. Въпреки, че още няма бременност тогава )

"Тоест ти си броиш седмиците от 29ти Октомври."
Да, както сега съм 6+1 връщам назад и стигам до 29-ти.
Реално аз на 1 ноември започнах моята "стимулация" за лигавица , което е хипотетично на 3-ти ден от хипотетичният  ми месечен цикъл.... а бе по по-сложен начин е при  мен Simple Smile.

Калкулаторът обаче е много удобен.
Не мога да се оправя аз с тия калкулатори явно. Аз нямах ПРМ, тоест имах, но тя е преди предишната ми бременност и изчислявах по предполагаема дата на зачеване. От датата на зачеване, в случая при ин витро деня на трансфера, аз давах 2 седмици назад, за да изчисля първия ден на последния цикъл(ако ову е на 14 ден), а при ин витро ще трябва да се добави и възрастта на ембриончетата и по този начин бях изчислила преди първия си преглед, че трябва да съм в 5с+5, но се оказа 1 седмица назад и се видя само плоден сак, отговарящ на 4с+5. Така че някога изобщо няма как да се изчисли, а пък като има е сложно😂, поне на мен ми сложна тая математика😂

# 196
Manoela_  какво е ПРМ , че нещо зациклих  Simple Smile?
Сега по какъв начин забременя ин витро или спонтанно?

Ако е ин витро кога бе трансфера и на колко дневни?
Ако е спонтанно кога ви е първият ден на последният МЦ?

# 197
ПРМ е последна редовна менструация Simple Smile

# 198
Manoela_  какво е ПРМ , че нещо зациклих  Simple Smile?
Сега по какъв начин забременя ин витро или спонтанно?

Ако е ин витро кога бе трансфера и на колко дневни?
Ако е спонтанно кога ви е първият ден на последният МЦ?
Последна редовна менструация(ПРМ) ми беше на 14.05, забременях спонтанно 3м след аборта и без да съм имала редовна менструация, за това при мен беше сложно изчислението. Според АГ, тогава нямаше смисъл да се чака редовна менструация, защото всичко с матката беше наред, беше изчистено всичко напълно и се беше възстановила лигавицата. Аз съм с поликистозни яйчници и много нередовен цикъл попринцип (90-100 дни)

# 199

Опс... обърках ви момичета Manoela_   , Mandaria

# 200

Опс... обърках ви момичета Manoela_   , Mandaria
Абе разбрах аз, че май се обърка нещо 😀

# 201
  • Пловдив
Да питам-вашите ЛЛ дадоха ли ви направление за гинеколог?Аз днес си смених ЛЛ и им казах,питах сестрата за направление дали трябва да взема,а тя каза-не.А с предишната бременност ЛЛ ми даде в началото,после за записване за ЖК..

# 202
Manoela_, помислих че не можеш да се справиш с калкулатора, защото е на руски и реших да помогна
хаххахахаха, много ми е рано да оглупявам  Simple Smile, но се усещам, че ставам доста разсеяна.
Започнах да си правя отмятане на обедното и вечерното хапче естрофем, че забравям дали съм го пила, а уж и аларма съм си сложила на телефона... сутринта ми е по-лесно, че са повчеко илачите.

# 203
Да питам-вашите ЛЛ дадоха ли ви направление за гинеколог?Аз днес си смених ЛЛ и им казах,питах сестрата за направление дали трябва да взема,а тя каза-не.А с предишната бременност ЛЛ ми даде в началото,после за записване за ЖК..
До колкото аз знам имаш право на три направления.Едно просто за гинеколог (което важи един месец) или за установяване на бременност.
Второ направление за следящ лекар по програма майчино здравеопазване, ако въпросния работи със здравната каса.
И едно последно ако решиш да смениш следящия лекар.Имаш право само веднъж да сменяш следящия(по здравна каса ).Поправете ме ако не е точна информацията , за да не подведа  някой.

# 204
  • Пловдив
Ами и аз така знам,при предишния път 2 пъти смемих следящия ми АГ,И сега не знам какво да правя,не е проблем да си платя,но не е там работата

# 205
Добре, че повдигнахте въпроса, че тук съм много боса с тая бюрокрация.
Сега на 14-ти като отида на преглед ( хипотетично ще съм 6г.с+5 дни) мога ли да се запиша за следящ лекар? Ще съм  платено няма да си взимам направление.
Всъщност кога се избира следящ лекар?
Тази която съм избрала ( ходих през годините да ми брои фоликулите и мери лигавицата) при която ще ходя на 14-ти не съм много убедена дали мога да и имам вяра в проследяването на феталните мурфологии... тогава ще трябва да търся друг специалист...
Като цяло въобще не съм запозната с лекарите във Варна...

# 206
По повод с направленията.
Когато разбрах,че съм бременна си запазих час за преглед като им казах,че става въпрос за установяване на бременност.Съответно заплатих прегледа си,като ми обясниха,че ако всичко е наред и има вътрематочна  бременност трябва да си взема направление от ЛЛ.Тя ми издаде такова и сега ,когато ходих за пулса вече ме регистрираха по касата.Факт е ,че вече почти навсякъде обаче си плащах ехографа въпреки това.Но и аз знам,че имаш право веднъж да смениш следящия ти лекар.

# 207
  • Пловдив
Значи първо ще ида и после пак при ЛЛ трябва да ида за направление?Преди 2 години лл за всичко ми даде направление и нищо не съм платила..2 пъти смених следящата..

# 208
Деси , аг- то ти работи ли със здравна каса , ако работи отиваш пак при ЛЛ и този път няма да питаш трябва ли да ти дадат , а си искаш направление за установяване на бременност.
А като отидеш на прегледа ( и ти Joy Joy ) директно питайте лекаря кога записва за следене по здравна каса и кога да му занесете съответното направление.Аз за сега ходя и си плащам , но като видя пулс ще питам също кога става записването.
Редактирам се пак - този ,който ви следи не е задължително да е същия , който прави феталната морфология.

# 209
  • Пловдив
Работи,да..Но и аз се учудих,че не ми дадоха,затова питах сестрата и тя каза не..Ама те са длъжни да ми дадат.

Общи условия

Активация на акаунт