Августови бебета 2022

• 22 230
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
M.Angelovaaa аз също нямам все още силно изразени симптоми. Втора бременност ми е.
Днес бях на преглед и видяхме сакче с "точица" вътре. На 27ми съм отново на контрола.
Искам да попитам някоя от вас смята ли да се ваксинира? Моят доктор е твърдо "за", но тук го правели след 12седмица.
Иначе предполагаемият ми термин е на 07.08.2022.

# 226
M.Angelovaaa аз също нямам все още силно изразени симптоми. Втора бременност ми е.
Днес бях на преглед и видяхме сакче с "точица" вътре. На 27ми съм отново на контрола.
Искам да попитам някоя от вас смята ли да се ваксинира? Моят доктор е твърдо "за", но тук го правели след 12седмица.
Иначе предполагаемият ми термин е на 07.08.2022.
Честита точица! Да расте и хубавее😁!
Аз в никакъв случай не бих се ваксинирала бременна. Имунитета и без това се срива, за да запази бременността та какво остава съвсем да го довърша и с ваксина. Ако питаш за ковид ваксината- и не бременна не бих се ваксинирала.

# 227
ancho_82, аз мислех да се ваксинирам, но видях двете чертички и го отложих за сега. Дори и да се реша, няма да е през първото тримесечие. А и по принцип аз работя хоум офис, контактите ми са ограничени до минимум и близките ми са ваксинирани, та си мисля (и силно надявам), че съм добре защитена на този етап.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 16:53 от M.Angelovaaa

# 228
sparrow13, еха това си е наистина цяло чудо!🙏
Faja, ами да, явно ти се привижда, няма как да се види ембрион в 4мм сак. Стискам палци следващия път да го видиш реално🤗
Неизвестна16, много съжалявам за загубата ти…аз бих те посъветвала също ако се чувстваш по-добре да ходиш, но ако се разстройваш много повече, просто недей да се тормозиш допълнително, той ще те разбере аз съм сигурна - те виждат всичко за нас.🙏
ancho_82, честита точица🤗🤗🤗
Аз лично попринцип съм против тази ваксина, още повече пък сега..според мен ако все пак сте решени да се ваксинирате го направете след раждането. От медицинска гледна точка за мен е нелогично да се ваксинират бременни, най-вече заради това, че по време на бременност имунната система е силно отслабена и едно, че може ваксината да ни “разболее” така да кажа, друго че има огромен шанс да не изградим имунитет изобщо и тогава всичко става безпредметно.

# 229
  • Пловдив
Неизвестна16,баба ми почина,когато бях бременна със синът ми и не ходих на погребението.После ходих мисля,когато й правихме 40 дни.Ако се разстройваш,недей да ходиш.
За ваксините съм против и няма да се ваксинирам,
Абе аз откакто разбрах.че съм бременна всичко ме боли..Сега и мъдрец май ще излиза и започна зверски да ме боли.Глава ме боли,болки в корема имма,а преди това нищо не ме болеше,хахха...
Аз другата седмица мисля да ида на преглед.

# 230
  • Асеновград
Мале колко много сте изписали момичета, не мога да смогна, ама тия два дни съм на работа и нямаше кога.

Добре дошли на всички нови попълнения, дано всички сме в този състав до края!

Аз не бих се ваксинирала докато съм бременна, иначе не съм против даже напротив. За направлението, мисля че личния лекар няма право да откаже, на мен ми дава вече второ направление за този месец, сега на 16-ти се надявам и аз да видя точица и ако имамв късмет и сърцебиене.. макар че с това кафяво течение съм подготвена всичко да ми кажат предвид че предния път не беше всичко наред, не се знае.. подготвям се психически за всичко. Дори и да чуя сърцебиене няма да се успокоя докато не ми е 3-тия месец поне😁😂. Но тези преживели предишна загуба като мен ще ме разберът, а знам че не сме малко. Иначе никога не съм споменавала, естествено зачеване е, и предишния път беше така. Защото преди няколко страници се коментираше но аз не бях споделила.

А така се радвам за тези от вас които най-накрая са забременяли след инвитро след толкова време, стопля ми се сърцето като ви чета! За вас стискам повече палци отколкото за себе си!
И дано всички сме по-спокойни и само с хубави новини по Коледа, вече видяли и чули точиците! ❤

# 231
Момичета с огромна радост пиша след прегледа си. В матката е бебчето, 10/13мм. Имам си и снимка, отговаря си на седмицата, именно 6та седмица. След две седмици ми каза да запиша час, за установяване на сърдечна честота. Simple Smile

# 232
Някой назад в темата питаше за следене на кръвоток във Варна и аз се интересувам.
Тази седмица на 6-ти пуснах изследвания на кръвта ( на инжекции съм за разреждане на кръвта в норма са, пуснати са по преценка на хематолог) АГ ги видя и иска  в началото на седмицата пак...
Нужно ли е толкова на често да пускам?

# 233
Някой назад в темата питаше за следене на кръвоток във Варна и аз се интересувам.
Тази седмица на 6-ти пуснах изследвания на кръвта ( на инжекции съм за разреждане на кръвта в норма са, пуснати са по преценка на хематолог) АГ ги видя и иска  в началото на седмицата пак...
Нужно ли е толкова на често да пускам?
JoyJoy, не е било тук, някъде другаде си гледала. Иначе до колкото знам за фраксипарина и другите кръворазреждащи от други майки, ако са на 0,4 нямало нужда от контроли, но ако са на 0,6 им правят. Обаче не мога да ти кажа със сигурност ако искаш попитай в другите теми с по-напредналите мамчета.

# 234
  • София
Аз съм ваксинирана с Янсен от края на август, но за бустерни и дума да не става. Не съм си изследвала и антителата да видя дали имам, но то, ако е писано, ще го прекарам.
Ваксинирах се, защото беше ясно, че рано или късно ще въведат зеления сертификат и се притеснявах, че ще пускат децата само на ваксинираните родители в градините, поне такъв слух имаше. А в ДГ е страшно, едната учителка на сина ми е с положителна проба от понеделник и първо, че не децата не са под карантина и второ, аз разбрах едва вчера и то по случайност от друг родител. Плачат не за сигнал към РЗИ, а не знам..
Както и да е, отплеснах се. Аз от снощи имам някакви болки в корема, не мога да ги оприлича точно като контракции, но пратих ММ за но шпа. Ще пия 3х1 докато се видя с АГ, надявам се, че не е грешно.

# 235
  • Пловдив
А главоболие имате ли?Мен ме скъсва главата.Пих парацетамол.Бая се чудих дали да не хапна шоколад,но се въздържам,хахха..А как искате да раждате?Аз ще съм секцио,защото и синът ми е секцио..Много малко лекари се навиват на нормално.

# 236
Faja, аз също живея в Германия, но не си плащам за изследванията - покриват се от здравната каса.
Също не съм привърженик на ваксините,но започнах да се замислям дали е по- сигурно да съм ваксинирана отколкото не. Казват,че с ваксина пак има вероятност да се разболееш от Ковид,но преминава с по- леки симптоми, уж....

# 237
Неизвестна, пий спокойно но-шпа при нужда, някои го пият много дълго време (разбира се, конслултирай се с док). Аз след трансфера вече почнах трета опаковка. Матката трябва да е спокойна, затова го изписват. Не е за да не ни боли 🤗 🤗

# 238
Faja, аз също живея в Германия, но не си плащам за изследванията - покриват се от здравната каса.
Също не съм привърженик на ваксините,но започнах да се замислям дали е по- сигурно да съм ваксинирана отколкото не. Казват,че с ваксина пак има вероятност да се разболееш от Ковид,но преминава с по- леки симптоми, уж....
Разбира се че се покриват от здравната, но само ако са обосновани. Ако искаш за своя сигурност да изследвал нещо, без така да се каже да е необходимо, тогава си плащаш.
Колкото до ваксините: чистачката на офиса ни се ваксинира, скъса минискус, влезе в болница за операция и хвана ковид. Едва не умря, изкара го много тежко със страшна кашлица, задух и температура. Жената е на около 50 и много активна, за 5 години два пъти да е вземала болничен. Разказвам го понеже съм свидетел, не е слух и ала бала. Така че аз лично не виждам абсолютно никаква полза от тези ваксини. Но всеки си решава сам за себе си.
Говори се, че от февруари щели да правят ваксините задължителни. Ще поживеем ще видим

# 239
И мен от снощи ме почнаха едни болки в корема, освен тези които са като при ПМС, от време на време и рязко ме заболява матката, по-остра болка и съм доста притеснена. Не е кой знае колко силно, но то след толкова зор да забременея, всичко ме плаши. Пия ношпа и лежа цял ден днес, като не мърдам много съм ок, но често казано не виждам много да действа това ношпа.

Общи условия

Активация на акаунт