Августови бебета 2022

• 22 223
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Относно раждането при мен вече е 100% задължително секцио. До тук имам 2 пъти секцио с вертикален и хоризонтален разрез и сега никой не би се съгласил на нормално раждане. За първото секцио мина толкова леко и толкова бързо се възстанових чак сама не можех да повярвам. Но второто секцио така ме изциди, че много трудно ме вдигнаха на крака, на всяка проба да ме раздвижат припадах. Аз съм силен характер, но тогава си помислих това е краят.

# 256
  • София
Аз бих родила така, както според лекарят е най-добре, стига да му имам доверие. Няма да изпадам в подробности за следящата ме през първата бременност, нищо че беше в частна клиника и оставих една шапка пари, само ще кажа, че накрая искаше да ми направо секцио, защото по време на термина ми беше на почивка в чужбина и уж бебето е голямо. Е, родих месец след последната ни среща, преносено бебе 3,390. Нормално. Ама аз съм си инат де Grinning
Не бих родила секцио без причина, повече ме е страх от него, отколкото от естественото. Пък и колкото и банално да е, веднъж като си гушнеш бебето, забравяш за болка.

# 257
Аз нямам раждания, но за сметка на това имам рязане на матката - махахме кофти миоми през 2018 - и болките в корема бяха наистина кошмарни в първите часове в реанимация. После още на втория ден обикалях отделението, за да се раздвижвам и да не се получават сраствания, дори слизах и качвах 3 етажа, но първите часове никога след рязането няма да ги забравя. Предвид 40-те ми години, нямам представа каква ще е ситуацията, живот и здраве.

# 258
  • Пловдив
Каквото и да е раждането,важното е всичко да е наред,а болките се забравят като видиш малкото човече.Аз мислих,че няма да мога да стана,ужасно ме болеше раздвижването..Мислих,че ще умра..Викам си;Утре ми носят детето,как ще го гледам?''Майка ми вика:''Спокойно,все по-малко ще те боли''.И така стана..Всичко се забравя

# 259
Моомичета, вие имате ли болки в корема

# 260
Разбира се, едно е да те режат, за да родиш, друго е чувството, когато са те рязали, за да махнат "дефект" и се чувстваш несъвършен, белязан, депресиран. Имах предвид, че заради тази предишна операция и възрастта, може би всички ще са ЗА секцио. Болки все ще има, преживяват се, до тях да стигнем!

# 261
  • Пловдив
Предполагам,че ще са за секцио.То тук в Бг почти всички лекари са за секцио.
Аз имам нещо като контракции,пия Но-шпа,

# 262
Аз предишни раждания нямам, но имам две отворени коремни операции и една лапароскопия, вече съм претръпнала и от операции не ме е страх, бързо се възстановявам, но от естествено раждане много ме е страх. Знам че е по-добре, но то така или иначе като ми е толкова рязан корема, сигурно няма и да се съгласят на естествено. Абе да го добутаме до там пък раждането да ни е проблема, все ще излезе някак

# 263
Mandaria, аз също съм на 40г. Предното ми раждане беше нормално, естествено, но тогава бях на 32г. Това зависи не само от възрастта, но и от други фактори.
Faja, на мен докторът ми взе вчера на прегледа дори проба тоест цитонамазка и с ръка проверява, но нито кървене имам нито зацапване.
Бях го споменала веднъж, ще го напиша пак - с предната бременност имах кървене,не просто зацапване към средата на трети месец. Но не изгубих бебето. След това пак съм имала два - три пъти и пак нищо фатално.
Всичко е относително при всяка бременност.

# 264
Аз, като част от екипа за една операция, като секцио, мога да кажа, че съм твърдо за естественото раждане. Момичета, не слушайте обясненията, че е просто малка операция, без големи рискове. Напротив, има много рискове, както за майката, така и за детето. Получава се много често, силно кървене, синдром на вена Кава, който е много опасен, за щастие се случва рядко, не на последно място ви съветвам, ако все пак сте решили секцио да раждате, задължително със спинална анестезия, никога с обща, освен ако нямате прееклампсия, тогава спиналната анестезия е противопоказна. Общата анестезия изисква 4-6мин. след въвеждане на анестезия, бебето да бъде извадено, ако имате предходни операции в коремната област, това е свързано със сраствания, които бавят процеса. Златният стандарт за вадене на бебе при нераждала жена е 3-4мин. Имайте предвид, че това става доста рядко и в ръцете на добър специалист.
 Нямам за цел да ви плаша, има си показания, при които се налага цезарово сечение, но все пак имайте едно на ум. 🙂

# 265
Момичета, плодният сак е в матката, 15 мм. В него имало "някакви структури". Кога се очаква да се види ембрион? Днес по приложение ми е 5г.с + 1д. Сякаш миналия път в 6 г.с чухме сърце и сега се напрегнах малко. Дали не е кухо яйце... Чудя се дали да не ида на преглед пак утре. Ехографът днес показваше много размазано спрямо други ехографи, с които са ме гледали Unamused Тръгнах си доста разочарована...

# 266
Момичета, плодният сак е в матката, 15 мм. В него имало "някакви структури". Кога се очаква да се види ембрион? Днес по приложение ми е 5г.с + 1д. Сякаш миналия път в 6 г.с чухме сърце и сега се напрегнах малко. Дали не е кухо яйце... Чудя се дали да не ида на преглед пак утре. Ехографът днес показваше много размазано спрямо други ехографи, с които са ме гледали Unamused Тръгнах си доста разочарована...
Бъди спокойна, според мен в 5с няма какво друго да се види освен плоден сак. Просто е прекалено рано, изчакай поне 2 седмици и отиди отново на преглед.

# 267
Може би ще ида след седмица, чак две няма да издържа Grinning

# 268
  • Варна

Ох, и аз се терзая със същото. В сряда ходих и трябваше да съм 6 г.с, но не се видя ембрион. При мен обаче цикълът е по-дълъг и според АГ овулацията е била по-късно и не е притеснително. Каза да отида пак другата седмица. Аз си записах за вторник, защото баща ми има рожден ден и искахме да им кажем. От 3 дни обаче не спирам да мисля дали може е кухо яйце или просто е било рано да се види... надявам се с късната ову просто да се окажа, че е 5 г.с, а не 6-та и е нормално да е нямало ембрион. Така че във вторник ще пиша пак с инфо. Стискам палци и за теб.

# 269
Аз бях на първи преглед в 5+1г.с (точно 10дни след закъснението) и се видя плоден сак и жълтъчно мехурче, ако така се казваше 😁 Доктора тогава единствено потвърди, че е вътре в матката и ме извика след още 10 дни като тогава вече се видя ембрион и се чу сърдечна дейност. Но мисля, че всичко зависи от това до колко са нови ехографите.
Тъй като имам проблем с жлезата и там също ме гледат с ехограф и ендикринолога наскоро забеляза някакви промени, за които ми обясни, че с предишната му апаратура трудно се виждат.
Така си обяснявам аз нещата.
Мислете положително и всичко ще бъде наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт