Августови бебета 2022

• 22 088
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
момичета, аз един малко по-неудобен въпрос имам.. ама срам не срам, ще питам Grinning
С тези глобули всеки ден сутрин и вечер си научих всеки милиметър от вътршностите, особено след като АГ ми каза възможно най-навътре да ги вкарвам, та забелязвам, че последните пъти са се променили нещата, даже ей сега като си го слагах преди лягане, едвам влезна. Има нещо, което пречи, мога да го напипам и даже да го обиколя с пръст, малко се стреснах. Ще питам доктора като се видим в четвъртък, но дотогава само ще го мисля. Толкова ниско долу, че да мога да го напипам без проблем възможно ли е да се случва нещо? Най-странното е и че е по-отдясно, а бебето е от левия яйчник, съответно трябва да е вляво. Какво мислите? За първи път ми е и не знам кое е нормално Confused
Аз съм по същия начин,споко. Аз съм след инвитро и слагам вагинално естрофем,който е ужасно миниатюрен като хапченце. Като слагам и усещам едно кръгло и надуто,предполагам е шийката. Прогестерона ми е циклогест и са по-големи свещичките,но с естрофема е много трудно защото трябва да се слагат на дълбоко. Ако има момичета по запознати могат да дадат информация,но си мисля че е шийката това което усещаме като допир. 🤔

# 646
  • София
По повод мазането на корема и останалите зони, аз съм си харесала крема против стрии на Mustela. С него мажа само проблемните зони. Останалата част от тялото мажа с лосион на Bioderma. Така мисля да я карам до края на първия триместър. Като навляза във втория ще включа и олиото от същата серия на Mustela вечер, а сутрин същото като преди. Общо взето това съм замислила на база на проучванията ми. Но има други продукти на други марки, които други бъдещи мами използват и са доволни. Някои се мажат с натурални масла от кокос, какао, авокадо и т.н. Други използват мас. Аз ще видя. Ако сметна, че тези неща, които съм избрала за сега не са ок, ще избера други.

Да вметна само, че както преди да забременея изхождането ми по голяма нужда не беше супер редовно, така сега е като по часовник всяка сутрин. Противно на всички очаквания за запек. Но пък онова, което не можех да нарека гадене май се засилва. Слава богу още няма повръщане. Надявам се и да няма изобщо 😁🙈

# 647
  • Пловдив
Не е шийката това, Милото.Щом за цитонамазката слагат спекулум за да вземат секрет, май не можем да я напипаме толкова лесно.Нали се сещаш какво е усещането като ти я докоснат 😖Това, което напипваме е влагалището според мен.Това са си само мои разсъждения, не съм проверявала инфото.
Доста често и на мен ми е трудно да набутам навътре Утрогестана 🥴

# 648
Да се включа и аз малко в темите. Аз запек нямам и предния път не съм имала, даже е обратното понякога. С гаденето се справям, освен ако не спя до 10 и не съм прегладняла като си отворя очите, тогава няма спасение и цял ден ми е лошо. Вчера беше такъв ден и бях абсолютно нефункционална, лежах цял ден и не можах нищо да свърша. По отношение на въпроса с процеса на слагане на утрогестана😃 Напълно възможно е това да е шийката, защото пръста ви е дълъг около 7-8см, АГ слагат спекулум, защото на практика трябва да се бръкне с тази клечка леко вътре в шийката, за да се оберат клетки и от там и за това е и толкова гадно чувството. А другото потенциално нещо, което може да усещате, ако не е вкаран целия пръст, е границата между влагалищно предверие и влагалище, при някои жени е по-добре изразено и си има ясна граница, която се усеща. В никакъв случай не може да усещате мехура на бебето или нещо такова.
Аз пък искам да ви питам нещо друго. Теглили ли сте се и ако да, качили ли сте кг? Защото аз в събота се претеглих на работа и бях шокирана, защото нямам никаква разлика според мен, а съм 3кг нагоре. Да спомена само, че преди предната ми незавършила бременност бях 42кг, а с тази преди да забременея бях 47, а сега съм 50😳

# 649
Не е шийката това, Милото.Щом за цитонамазката слагат спекулум за да вземат секрет, май не можем да я напипаме толкова лесно.Нали се сещаш какво е усещането като ти я докоснат 😖Това, което напипваме е влагалището според мен.Това са си само мои разсъждения, не съм проверявала инфото.

Незнам аз си мисля че е шийката защото нали при бременсот набъбва и става мека!🤷♀ Да ви се похваля бях в репродуктивната клиника в 7 седм и 1 ден ембриона е близо 1,2 см . Чух пулсациите беше много яко.Дано всичко се развие успешно! Докторката никакви изследвания не ми пусна. Изпратихме по живо и здраво и се притеснявам. Каза ми да си запиша от сега час за фетална морфология за към 23 януари. Тия дни ще ходя до лабораторията да импровизирам😥

# 650
Според мен също става въпрос за влагалището.Съставено е от  влагалищни стени,лигавица  и мускулатура.Най - вероятно затова усещате разлика - понякога по - трудно влиза хапчето, понякога по - лесно.Като при секс  - ако не се отпуснете влагалищните мускули са по-стегнати и проникването е по - трудно , а може и да боли.
Аз запопнах да мажа гърди предимно  ,бедра и корем с олио на Икаров.Рано е ,но искам да ми стане навик и като започне голямото разтягане да не забравям да мажа.
С килограмите може би съм около 1кг отгоре.Не
мога точно да преценя , защото варирам.

# 651
Ехе, че хубава новина! Много се радвам за теб! Чувството е уникално наистина, особено, когато е много чакано! ❤ И аз ще ходя към средата на януари на фетална и ще правим бхс, а като изследвания на мен ми е пуснал до тук само ПКК и моите си изследвания за тромбофилията. Пусни си ако искаш ПКК и урина може ако те съмнява нещо. Догодина живот и здраве ще ти вземат микробиология най-вероятно. Аз утре съм се решила да ходя на преглед при друг лекар и ми е доста напрегнато. Предвид и, че днес не ми е толкова зле, колкото предните дни, малко се притеснявам. То ни така ни иначе. До вчера се молех да съм малко по-добре, че да избутам празниците, а днес вече искам пак да ми е зле 😂.

Незнам аз си мисля че е шийката защото нали при бременсот набъбва и става мека!🤷♀ Да ви се похваля бях в репродуктивната клиника в 7 седм и 1 ден ембриона е близо 1,2 см . Чух пулсациите беше много яко.Дано всичко се развие успешно! Докторката никакви изследвания не ми пусна. Изпратихме по живо и здраво и се притеснявам. Каза ми да си запиша от сега час за фетална морфология за към 23 януари. Тия дни ще ходя до лабораторията да импровизирам😥

# 652
  • Пловдив
Дано всичко е наред, Милото 🤞🍀🙏
Аз чакам заветния четвъртък за да ме види репродуктивния за първи път след трансфера..

# 653
Не знам мазането колко помага. Имам 2 премености и двата пъти бях огромна, но нямам нито една стрия нито на корема, нито на гърдите. Доктора чак се учуди и първия и втория път, а не съм и на малка възраст. Каза, че рядко му се случва. С абсолютно нищо не съм се мазала.
И през двете бременности не качих много килограми. Първия път 5,500кг, а бебето беше 4,050, втория път 6,500, бебето 3,570. И двата пъти излязох от родилния по слаба отколкото съм забременяла. Сега също нямам качени, но аз съм и съвсем в началото. По скоро ме притеснява липсата на каквито и да е симптоми. Изключително ми е странно. Предните пъти имах леки симптоми, но все пак имах някакви. А сега абсолютно нищо, ако не си бях правила тест никога не бих предположила, че може да съм бременна. Предните пъти също така знаех, че съм бременна още преди закъснението, усештах просто, а сега нямам такова усещане. Много ми е странно. Чувствам си се съвсем нормално, сякаш няма нищо.

# 654
Не знам мазането колко помага. Имам 2 премености и двата пъти бях огромна, но нямам нито една стрия нито на корема, нито на гърдите. Доктора чак се учуди и първия и втория път, а не съм и на малка възраст. Каза, че рядко му се случва. С абсолютно нищо не съм се мазала.
И през двете бременности не качих много килограми. Първия път 5,500кг, а бебето беше 4,050, втория път 6,500, бебето 3,570. И двата пъти излязох от родилния по слаба отколкото съм забременяла. Сега също нямам качени, но аз съм и съвсем в началото. По скоро ме притеснява липсата на каквито и да е симптоми. Изключително ми е странно. Предните пъти имах леки симптоми, но все пак имах някакви. А сега абсолютно нищо, ако не си бях правила тест никога не бих предположила, че може да съм бременна. Предните пъти също така знаех, че съм бременна още преди закъснението, усештах просто, а сега нямам такова усещане. Много ми е странно. Чувствам си се съвсем нормално, сякаш няма нищо.
Може би това , че за 9 месеца си качила само по 5 -6 кг е водещо при липсата на стрии  .Похвално е това, повечето жени качват по над 15 кг и тогава опъването на кожата , а и свиването след това е доста по - рязко. Ще вземам пример от теб  и ще се постарая да не качвам много Simple Smile

# 655
Не знам как става да не качваш много. Винаги съм си хапвала стабилно. Първите 3м не можех да ям сладко, но после си го наваксах. Първия път бях стигнала обиколка на корема в легнало положение около 1,600м, направо бях огромна.

# 656
GrinningОтносно мазането, за мен не е нещо ново, аз открай време всяка вечер се мажа с лосиони за тяло или кокосово масло Grinning сега като ми свърши лосиона за тяло ще се насоча за нещо против стрии. Иначе за стриите, аз вярвам, че си е до ген, разбира се, мазането няма да навреди, но при предразположеност може и да не помогне. Приела съм го, аз имам стрии на гърдите и дупето, въпреки че никога не съм сваляла или качвала рязко, стават ми дрехите от 8ми клас, а размерът на сутиена ми е Б, не знам къде толкова се е разпъвала тази кожа GrinningGrinning

# 657
bolibon, и аз нямам симптоми. В началото малко напрежение в гърдите и лека умора, а сега вече имам енергия повече от всякога и това много ме притеснява.

# 658
При моята успешна бременост качих 22кг и нямам нито една стрия по корема. Можеби има значение и кожата дали е еластична. А може и да не са ми се появили стрии защото бях на 20 🤷♀

# 659
  • София
Според мен това за стриите си е само и единствено до ген. Може да имат значение и качените килограми(или по-скоро бързата промяна в обиколките) но е минимално. Аз например съм висока 1,68см и варирам между 50 и 55 кг. На 29г съм и от 16-17 годишна не съм падала повече от 50кг. Около 22 годишна възраст ми се появиха стрии по д-то. Ей така в нищото. Нито съм качвала рязко много килограми нито съм сваляла рязко. В момента съм се закотвила на 55кг от година някъде и все така си стоя. Със сестра ми е същото. И тя си има стрии точно където и аз си имам и винаги сме били едни и същи килограми с най-голяма разлика 1-2кг максимум. Така че стрии могат да се появят и без да напълняваш или сваляш рязко и могат и да НЕ се появят при рязко напълняване както при бременност. Колкото и малко кг. да качим все ще ни се разпъне рязко корема. Аз съм се примирила, че може би ще ми се появят стрии, защото съм предразположена. Просто ще гледам да правя всичко възможно, за да ми се появят по-малко....пък каквото стане. Най-важното е бебето и майката да са добре. Другото все ще го преживеем. 💕

Общи условия

Активация на акаунт