Августови бебета 2022

• 22 083
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Поздравления на дамите видяли ембионче с пулсации. ❣️
По повод кафявото зацапване, което имах: пия дуфастон 3х1 и но шпа 3х2 пиех, сега 3х1 пия. След като започнах дуфастона и но шпато спря за 2-3 дни някъде. Вече няма нищо. И болките престанаха. За сега остана само придърпването ниско долу на корема. Е освен това болезнените гърди и гаденето все още си ги има де 😁.
Аз съм на преглед в четвъртък в 11:30. Направо нямам търпение да видя какво ще се види. По мои изчисления би трябвало да съм в 5+6 г.с. някъде. +/- един ден. Това ще ми е първия преглед и много се вълнувам. 🥰

# 676
Честито на виделите сърчица и успех на всички с предстоящи прегледи!
Аз искам да попитам момичетата със зацапване какво се случва при вас? При мен вече 6ти ден розово зацапване (5ти ден на Дуфастон) и нито намаля ,нито се увеличава за щастие.Цвета си стои един и същ .
аз съм по същия начин от два дни  и все още не съм се консултирала с лекар  . Ползвах утрогестан и го бях спряла мисля,че е от това сега пак ще почне че да видим

# 677
Поздравления на дамите видяли ембионче с пулсации. ❣️
По повод кафявото зацапване, което имах: пия дуфастон 3х1 и но шпа 3х2 пиех, сега 3х1 пия. След като започнах дуфастона и но шпато спря за 2-3 дни някъде. Вече няма нищо. И болките престанаха. За сега остана само придърпването ниско долу на корема. Е освен това болезнените гърди и гаденето все още си ги има де 😁.
Аз съм на преглед в четвъртък в 11:30. Направо нямам търпение да видя какво ще се види. По мои изчисления би трябвало да съм в 5+6 г.с. някъде. +/- един ден. Това ще ми е първия преглед и много се вълнувам. 🥰
Аз също съм на първи преглед в четвъртък, наистина вървим заедно( нали и термините ни се различават с един ден)
Дано всичко да бъде наред🍀💞👶

# 678
Честито на виделите сърчица и успех на всички с предстоящи прегледи!
Аз искам да попитам момичетата със зацапване какво се случва при вас? При мен вече 6ти ден розово зацапване (5ти ден на Дуфастон) и нито намаля ,нито се увеличава за щастие.Цвета си стои един и същ .
аз съм по същия начин от два дни  и все още не съм се консултирала с лекар  . Ползвах утрогестан и го бях спряла мисля,че е от това сега пак ще почне че да видим
О , да .За утрогестана съм сигурна ,че не се спира рязко

# 679
  • Асеновград
На мен кафявото течение за един ден ми мина, сега втория път, беше преди 2-3 дена, аз съм на дуфастон 3х1 , но шпа комфорт 3х1, и един циклогест вечер. Плюс витамините де. Кафявото течение може и да е от недостиг на прогестерон, може да е от някакво дразнене на шийката на матката, като цяло не е страшно.
На мен следващия ми преглед е чак на 4-ти януари за ЖК и ми се искаше преди това пак да чуя сърчицето и да знам че всичко е наред, ама ще се доверя на док, пък те празниците ще минат бързо, ако всичко е наред трябва и да се ориентирам за ранната фетална морфология, някоя от вас да има мнения за лекари по фетална медицина в Пловдив? А дали ще пуснат и бащата и той да чуе сърчицето и всичко останало? С този ковид са много изолирани мъжете горките.

# 680
В големите клиники май не ги пускат... Моят лекар преглежда в частен кабинет и може придружител, ако е с две дози ваксина. Наистина им се отнема много на татковците. Особено, ако е първо дете.

# 681
  • София
В големите клиники май не ги пускат... Моят лекар преглежда в частен кабинет и може придружител, ако е с две дози ваксина. Наистина им се отнема много на татковците. Особено, ако е първо дете.
А аз така се надявах да пуснат мъжа ми с мен в кабинета като отидем утре на прегледа. Той толкова много се вълнува милия. Ние сме в Токуда. Има ли някоя дама, която е ходила в Токуда и да знае дали пускат татковците на прегледите?
❣️❣️❣️

# 682
Мисля, че никъде не пускат татковците, дори в самата болница. Чакат отвън. Но като цяло в самото начало, когато още сме с вагинален ехограф не пускат татковците.

# 683
Лекувах стерилитета в чужбина... на всеки преглед ММ беше с мен. Имаше решения, които трябваше да вземем заедно...
Липсва  ми тамошното отношение на лекарите и персонала в болницата...

# 684
На прегледите ми в болницата и нашия татко не го пускат, но в поликлиниката доктора разрешава. Както и частните кабинети. Днес даже ще ходим на такъв, защото той още не е виждал бебчо.

# 685
Аз също получих розово зацапване вчера, което беше за кратко. Ще си изчакам прегледа в понеделник. Ако се появят силни болки и силно кръвотечение тогава вече ще ходя. Не искам да се шашкам излишно за всяко нещо.
Както съм споменавала вече с дъщеря ми като бях бременна си имах баш кръвотечение, оставиха ме за вечер в болницата и ме изписаха. Беше си всичко наред. След това също имах частични зацапвания и пак нищо страшно не се случи. Роди се два дни преди термин като на всичкото отгоре и контракции имах от към 6- 7 м.
Моят гинеколог освен магнезий нищо друго не ми е предписвал, дори за теченията, които бяха ту кръв ту кафяви тоест стара кръв, която се изтича.

# 686
  • Асеновград
Да и моя чака отвън болницата, пускат само до кафето в Селената и така може да влезе с вас ама няма смисъл, като няма да е в стаята с вас на прегледа. Значи да търся частен кабинет за феталната морфология, евентуално и той да влезе..той е с две дози ваксина.
Иначе ги гледам в Америка ютубърките дето си снимат рабждането няма там никакви ограничения за татковците, през цялото време и те са там с маска, няма значение дали имат ваксина а при тях направо е задължително да присъстват на раждането, не съм видяла един да не присъства, за там е съвсем нормално, а тука трябва да си платиш доколкото знам ако искаш бащата да е с теб по време на раждането няма значение дали естествено или секцио. А сега тук заради ковида и с пари не може, не се допускат татковците никъде...

# 687
Имам един въпрос към момичетата които вече са чули пулсации. Колко ви бяха? Четох няколко интересни статии че когато е под 140 се говори че ще е момче,а когато над 140 е момиче. Не че има значение пола,но ми е интересно как втриват при вас пулсациите. При мен вчера бяха 148! На мен репродуктивния лекар ми каза от сега да запазвам час за ранната фетална,защото имената които ми даде имали голям наплив и трябвало по рано да се звъни. Около 23 януари трябва да я направя. Питах я за прентален тест,каза категорично първо ранния скрининг и ако тогава се видят отклонения да се прави прентален тест. Доктора при които съм в провинцията пък държи на прентален тест🤷♀Незнам вече се обърках!

# 688
От няколко дни и мен ме мъчи този въпрос за БХС. Мисля да направя първо него и наистина ако видя, че има отклонения тогава да се насоча към другия. С дъщеря ми имах леко отношение за Даун, но бях много млада и тогава нямаше такива тестове, не съм правила нищо допълнително. За щастие се роди жива и здрава. На бившата ми свекърва по същия начин, само, че при нея е било доста сериозно отклоненето за Даун, но тя е била на 45 с трето дете. И тя не е правила допълнително нищо и детенцето вече е един прекрасен младеж. Затова не знам точно как да постъпя и аз, а времето напредва.

Имам един въпрос към момичетата които вече са чули пулсации. Колко ви бяха? Четох няколко интересни статии че когато е под 140 се говори че ще е момче,а когато над 140 е момиче. Не че има значение пола,но ми е интересно как втриват при вас пулсациите. При мен вчера бяха 148! На мен репродуктивния лекар ми каза от сега да запазвам час за ранната фетална,защото имената които ми даде имали голям наплив и трябвало по рано да се звъни. Около 23 януари трябва да я направя. Питах я за прентален тест,каза категорично първо ранния скрининг и ако тогава се видят отклонения да се прави прентален тест. Доктора при които съм в провинцията пък държи на прентален тест🤷♀Незнам вече се обърках!

# 689
  • София
Аз бях на преглед, ама нали все бързам, освен матка, готвеща се за бременност, едно мини мини сакче, друго не се видя. Аз си знам, че следващата седмица поне сакът ще се види, ама не ми се ходи на прегледи между празниците, затова направо на 6ти януари при моята си гинеколожка.

Общи условия

Активация на акаунт