Августови бебета 2022

• 22 060
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Manoela_ , що изследвания съм правила през последните три години, плюс лапароскопия и установена ендометриоза,но съвсем в лек стадий.
Та на това отгоре и януари ставам на 40г.
За това се чудех дали най- вече заради възрастта да не поискам все пак едни хормонални.
А иначе евентуалното бебче си е чиста изненада, най - когато не съм очаквала,че ще стане,но нека все пак си мина и аз прегледа в петък.

# 76
Manoela_ , що изследвания съм правила през последните три години, плюс лапароскопия и установена ендометриоза,но съвсем в лек стадий.
Та на това отгоре и януари ставам на 40г.
За това се чудех дали най- вече заради възрастта да не поискам все пак едни хормонални.
А иначе евентуалното бебче си е чиста изненада, най - когато не съм очаквала,че ще стане,но нека все пак си мина и аз прегледа в петък.

Ухаа, това е чудесно наистина и един пакет хормони няма да са излишни.
Стискам палци 🙏

# 77
  • Асеновград
Забелязвам че на всяка втора и изпизват прогестерон под някаква форма, и не мога да си обясня защо така става, и аз имам нещо като отлепване, лекарката го описа като разслояване на матката, и като размер на снимката се вижда двойно по голямо от сакчето.. едно време чак се чудя как нашите майки и баби са раждали масово здрави бебета, без да са изпили и едно хапче през тия 9месеца.. знам че и тогава е имало мисед и т.н..... ама като че ли една жена няма дето да каже всичко ми беше наред през цялото време, само витамини и фолиева съм пила.. сякаш това само по филмите го има вече.. не знам защо но това ме напряга, иска ми се да ми кажат всичко е наред пий си витамините, а не тука има нещо ся ще ти изпишем лекарства за 100 лв и даже няма да знаеш какво ще стане... офф съжелявам че тая вечер не съм в настроение, ама почвам да се ядосвам..😅😅

# 78
  • Пловдив
Момичета, според вас да пусна ли още едно чхг в сряда или няма сми? Първото беше в четвъртък (59.27), второто в събота( 164).Нямам причина да се притеснявам, но все пак?Да правя нещо до първия преглед в понеделник 🙄 Ма пък това си е всичко на всичко половин кутия Клексан.От друга страна ще ми е някак по спокойно на душичката 🥴 Тия колебания ми изяждат главата 😅

# 79
Елънче, да се види сърдечна дейност е важното. Първият триместър статистически е с най-висок риск, но сигурност има като си гушнем бебето чак.

# 80
Момичета, според вас да пусна ли още едно чхг в сряда или няма сми? Първото беше в четвъртък (59.27), второто в събота( 164).Нямам причина да се притеснявам, но все пак?Да правя нещо до първия преглед в понеделник 🙄 Ма пък това си е всичко на всичко половин кутия Клексан.От друга страна ще ми е някак по спокойно на душичката 🥴 Тия колебания ми изяждат главата 😅

Аз, противоречейки на доктора си, си пусках. Той ми го назначи за един понеделник, а аз си го направих още в четвъртък и в понеделник пак😂
Така че ако съдя по себе си, на твое място бих си пуснала и бих отишла за ехо, когато видя стойност над 2000.

# 81
Забелязвам че на всяка втора и изпизват прогестерон под някаква форма, и не мога да си обясня защо така става, и аз имам нещо като отлепване, лекарката го описа като разслояване на матката, и като размер на снимката се вижда двойно по голямо от сакчето.. едно време чак се чудя как нашите майки и баби са раждали масово здрави бебета, без да са изпили и едно хапче през тия 9месеца.. знам че и тогава е имало мисед и т.н..... ама като че ли една жена няма дето да каже всичко ми беше наред през цялото време, само витамини и фолиева съм пила.. сякаш това само по филмите го има вече.. не знам защо но това ме напряга, иска ми се да ми кажат всичко е наред пий си витамините, а не тука има нещо ся ще ти изпишем лекарства за 100 лв и даже няма да знаеш какво ще стане... офф съжелявам че тая вечер не съм в настроение, ама почвам да се ядосвам..😅😅
Доктора при който ходих ми обясни ,че понеже съм в началото на бременността , за да не бъде изхвърлен плода понеже имало и ДНК от мъжа нещо такова ,че един вид да се запазил плода и ми изписа проалгин

# 82
Моята баба ми е разказвала, че едно време също е имало спонтанни аборти, но много от тях ако са били в ранна бременност не са били забелязвани, а са смятани за менструация. Тя лично е имала 2 установени аборта, единия от които на връх сватбата и. Едно време това е приемано като нещо напълно нормално и никой не е обръщал внимание на това, дори на мен като ми се случи мисед в 11с., тя почти не се впечатли, защото е виждала, виждала дето има една дума. Факт е обаче неоспорим, че в 21век. жените сме с адски много репродуктивни проблеми и наистина си е рядкост да си заченеш по нормален път, да имаш безпроблемна, без нито 1 лекарство бременност и да си родиш нормално. Аз като погледна на шкафчето колко кутийки съм наредила..и след всеки преглед добавям по още една, изнервящо е но като от това зависи да износя живо и здраво детето си съм съгласна и на цяла кофа с лекарства..

# 83
елънче, ако ще ти донесе доза спокойствие - пусни си , аз също обмислях този вариант , но нищо не мога да променя , какъвто и да е резултата и се отказах.
manoela Супер , че си доволна от лекаря и , че вече виждаш и ембрионче.
Тсх ми беше 2.6 ама доста отдавна  ,така че ще го проверя .

# 84
  • Асеновград
Така е, прави сте, явно аз съм много нетърпелива и искам всичко да се случи веднага и да е наред.. Ама той живота ме учи..
   Нямаме гаранция за нищо, но все пак правим каквото са ни казали и това е, аз имам още да се уча на търпение явно. Wink

# 85
Нали не е проблем да се спи по корем все още? Grinning

Мен чак ме хвана яд, че толкова рано си правих тест. Сега времето не минава. Броя не дните, а часовете до прегледа. Първия път през ден се боцках за ЧХГ, много рано отидох и на преглед и някак имах усещане за контрол над нещата. Някои жени разбират, че са бременни във втори-трети месец и си спестяват треперене поне през тези месеци. Казвам го с шеговита нотка, разбира се, защото това е период, в който трябва да се внимава с много неща, и ако не знаеш, е лошо... Може да си приемал лекарства, да си пил и пушил... Аз хем знам, а онзи ден ядох сурово-пушени мезета. Първата бременност не ядях и марули и спанак, защото ме беше страх, че мога да се заразя с листериоза (май беше, не съм сигурна).

# 86
  • София
Аз не съм много стриктна в това отношение. Спанак си хапвах в промишлени количества с първата бременност заради нисък хемоглобин.
По корем няма проблем да се спи, аз си спях до 5м, тогава ми пролича и започнах да усещам дискомфорт. То тялото си усеща кога не му е ок.
Аз като цяло за храните съм на мнение, че от едно парче мезе, спаначено кюфте или малко по-рохко яйце нищо няма да се случи. Друг е въпросът да не се прекалява.

# 87
Аз си спя по корем, ям си мезета, спанак много обичам. Хора, тези храни, които купуваме от магазините са толкова безброй пъти проверявани, изпитвани за всякакви неща в тях, че изобщо няма от какво да се притеснявате. Разбира се аз не бих си купила дори да не бях бременна от Кауфланд или друга голяма верига от тези готовите нарязани, които ги пипат с ръкавиците дето стоят цял ден с тях и къде ли другаде не пипат. Знам тези неща, тъй като съм ветеринарен лекар, не знам дали съм споменавала в друг коментар. Яжте си мезенца, но само от магазин и само пакетирани, или ако са домашни дръжте на достоверна информация дали е пращано месото за изследване.

# 88
Здравейте,
 В петък най-накрая съм на преглед, по мои изчисления трябва до тогава да съм в 5 +4 г.с., дано да се види нещо, макар че тайно се мадявам и сърчице да чуя. Чудя се, дали днес да си пусна едно ЧХГ, какво мислите, за мое спокойствие?

# 89
  • София
Щом това ще те успокои, пускай си. Няма да ти навреди

Общи условия

Активация на акаунт