Августови бебета 2022

• 22 207
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
И на мен ми се гади много,болят ме зърната,ореолите ми потъмняха,вие ми се свят и не мога да спя😔

# 316
Първата ми бременност беше песен, нито един път не ми се догади, нито един път не повърнах. Надявам се и сега да е така, макар ще онзи ден усетих едно леееко гадене, но беше еднократно.

Зърната са ми супер чувствителни, а още кърмя и преди да захапе зърното, стискам зъби и затварям очи Scream

Днес не знам за кой път преядох. Тежко ми е, едвам дишам, ама пуста лакомия Rage Трябва да се взема в ръце, щото не искам да стана 100 кила, а вече съм с корем Neutral Face

# 317
  • София
И аз този път започвам от повече кг. С първата бременност качих 35кг, а започнах от 55кг. Сега стартирам от 62, ще видим докъде ще стигна Joy
Между другото, докато бях бременна със сина ми в другата отчетна винаги ми беше интересно другите майки как пишеха - с първата бременност така, като бях бременна с каката/баткото еди какво си, а сега се хващам, че постоянно го правя.

# 318
Големи риби като риба тон заради живака.
За сирената меките и за суровосушените меса знаете.
Flushed Това с месата защо?! Ами луканката в това число ли влиза Scream

# 319
Само аз ли ям всичко което видя 😆 С трите ми бременности(втора не стигна до финал) , винаги ми се е ядяло, затова качвам супер много Sad Единственият плюс е, че не съм повръщала. Постоянно ми се яде тесто, във всякаква форма, месо вече доста по рядко, въпреки че миналата седмица постоянно си хапвах луканки, пастърми и какви ли не други боклуци. Четох някоя от вас, че се притесняваше от домашната пастърма, та чак се замислих колко часто се тъпках с нея Sad

# 320
Къде е логиката да не се консумират сушени меса Thinking ? Явно има причина- споделяйте!

# 321
Причината е , че в месото е възможно да се съдържат разни микроорганизми и зарази , когато не е минало термична обработка и да се заразите, което за вас няма да е голям проблем , но за бебето е опасно.Магазинските се проверяват, а домашните не знаеш от какво животно са ,здраво ли е било , проверено ли е  месото.Аз лично много не го спазвам и скоро очаквам домашна пратка , та се чудя дали щеси хапвам или няма рискувам.
Добавям още малко инфо от нета :

Месни деликатеси и колбаси

Трябва да избягвате всички готови за консумация меса, известни също като деликатесни меса, тъй като те могат да съдържат бактерии, които причиняват листериоза. Примерите включват пушени меса, полуфабрикати за сандвичи, кренвирши и наденички.

Ако все пак се изкушавате да си хапнете, е важно да преминат термична обработка.

# 322
  • София
Аз и преди съм казвала, всичко в граници не е опасно, поне според мен.
Ям си меса и луканки, сега не едно парче на вечеря, но сандвич в офиса за мен е ок. За себе си съм решила, че няма да се плаша, притеснявам и ограничавам от всичко. Гледам да са на по-добри марки и съответно скоро произведени.

# 323
Аз също имам страхотен апетит, ям всичко както обикновено, дори се бях притеснила, че нямам ясно изразени типични симптоми, но най-големия - липсващ цикъл е налице, така че реших да се наслаждавам 😁 относно мезетата, пастърма си хапвам няколко парчета веднъж седмично, нашата е от дивечово, което се продава със сертфикат, та и за това съм спокойна. Виното спрях, ако не опитвам и мезе как ще изкарам дългата зима 😁😁😁

# 324
  • София
Аз в 6-7месец си позволявах вечер по чаша бира. Няма да се напие бебето, я Simple Smile Според мен трябва да се мине 12-13г.с.  и веднъж седмично по една чаша бира или леко вино, не е чак такава драма.
Момичета, дайте идеи за заглавия на темата ни, както вървим бързо ще изпишем до 50стр.

# 325
Аз за 4-5 дена ометох 400 гр кутия с шоколадови бонбони. Преди това пак за толкова 300 гр. бонбони. Вчера пък си взех 750 гр. Нутела. Трябва СЕ запрА 😭 Освен това понеже ММ се прибира рано, и вечеряме рано. Съответно преди да си легна съм огладняла пак и не мога да се сдържа да НЕ ям 😭

Неизвестна, аз съм фен на късите заглавия. Тия дългите с рима хич не са ми по вкуса Grinning

# 326
Аз в 6-7месец си позволявах вечер по чаша бира. Няма да се напие бебето, я Simple Smile Според мен трябва да се мине 12-13г.с.  и веднъж седмично по една чаша бира или леко вино, не е чак такава драма.
Момичета, дайте идеи за заглавия на темата ни, както вървим бързо ще изпишем до 50стр.
Ние чакаме сега нашата августовска мечта!
Пей сърце - ще дойде Август, а ние ще сме с бебе във ръце!

# 327
АВГУСТови бебета 2022 - тема 1
АВГУСТови бебета 2022 - тема 2
и т.н

Или 

АВГУСТинки 2022 - тема 1
АВГУСТинки 2022 - тема 2
и т.н

# 328
  • Пловдив
Аз не  ям повече,но като ми се гади и само сладко ме оправя.Като кг сега съм повече,но аз след първото раждане веднага смъкнах,даже бях по-слаба.Онзи ден и зъб ме болеше,и малкия иска внимание,глава ме болеше и ужас..Аз никога не съм повръщалас предишната бременност,дано и сега не повръщам.

# 329
  • Асеновград
Като цяло всички меса които не са минали термична обработка може да съдържат бактерия която да причини листериоза, но това се случва много много рядко. Може да си запечете луканката и пастърмата и може да ги ядете в неограничено количество, но аз по празниците не мисля много да ае ограничавам, защото миналата Коледа бях с ковид и бях под карантина и без вкус и мирис и нищо не можах да си хапна с кеф точно когато е пълно с вкусна храна, така че тази година ще наваксам😂.
Рибата тон може да се яде по 1 консерва на седмица било разрешено.
Кофеина също ограничено, 1 кафе или 2 чая, но имайте предвид че и в шоколада има кофеин.
Зеленчуците трябва много добре да се мият, и марулите и краставичките е хубаво да се киснат във вода за да излязат нитратите за 10-15мин макс., но не повече за да не се разтворят водноразтворимите витамини.
 Черния дроб без значение какъв също е забранен, било дори и на пастет. Има огромни количества вит А, демек ретинол който както знаете е забранен по време на бременност. Е сега от съвсем малко няма как да се натрупа толкова в организма че да причини нещо, но трябва да се има предвид.
Забранени са също непастьоризирани
 млека и сирена пак заради опасността от бактерии, трбва да мимат първо термична обработка.
Яйцата също трябва да са добре сварени, а не рохки.
От сушито не може да се яде сурово пушената риба, нори листата, аз обожавам суши но ще се огранича с пилешко суши без нори. Има и соево нори (цветното) което е безопасно. Или суши с авокадо, краставичка и т.н.

https://youtu.be/Pmthdvv3l5o Ето линка с видеото с пълния списък храни.

Общи условия

Активация на акаунт