Препарати за съдомиялна - 12

• 60 723
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Paris, France
Другите нямам намерение да ги довършвам 🥳. Ще ги раздам вероятно след като ги пробвам. Мъжът ми не хареса FQU, а не знаеше, че мия с нов препарат. Миришели му на яйца чиниите, дето ги вадя от миялната. Мих веднъж с FP+ след FQU, отварям и ....... Не мирише на нищо приятно. На нищо. Гадината FQU е като ламя и неутрализира и лимончето на ФП+. За пръв път след миене с FP+ имаше бели следи по пода. Чак след второто миене с ФП+ се оправи. Интересно, че половин доза Finish 0% гел не прави толкова бели, а и мие прилично. Сега ме е яд, че накупих Finish, а много харесвам този им еко гел.

Интересно, че преди години мих с FQU като излезе и макар и да не ме впечатли, не го намерих ужасен. Чудя се него ли развалиха или след Фейри П+ всичко ми изглежда лошо.

А таблетките и геловете, които не харесвам, не ме устройват и подобно ги нося в приют за животни. Даже е добре да не миришат на лимон, че котетата не обичат миризмата. Винаги има нужда от таблетки за миялна, продукти за пералня, особено дезинфекциращи на ниски температури. Също от перкарбонат за избелване. Ако няма наблизо такива (приюти) - общежития за бежанци, мигранти, млади работници, студентски, старчески резиденции. Досега невзет продукт нямам 🤩. На вкус и на цвет....

# 526
  • София
Хм, виж, препарати не съм се сещала да дарявам! А би било полезно и за двете страни Simple Smile

# 527
  • Paris, France
Особена нужда има от гланц ако слагат вода навън, на двор за животни, защото засъхва и прави котлен камък. Много от нас сме купили и ползвали гланц, но сме установили, че е ненужен или не ни харесва. В приют за животни е нужен и желан. Там машините обикновено са домашни, а не професионалните, които мият и сушат за 15 минути и бачкат със специални препарати. Fairy имат и професионални Платинум. Обадете се и питайте, защото не навсякъде вземат химикали от непознати. Аз бях доброволец и ме познаваха.

В общежития за студенти, мигранти, бежанци е най-търсен гела 3в1. Едно момче даже ми предложи капсули, защото машинката му е за 2 комплекта. От него разбрах, че FP+ мие прекрасно разрязан на две 🤩. Само трябва първата програма да е кратка.

Търсят се и машини. Много хора сменят машина само защото им е омръзнала или не е лъскава външно, а и защото не знаят какъв боклук са новите. Миялна може да намали разходи в приют, общежитие и да облекчи нечий живот. Същото с пералня и сушилна машина.

# 528
  • Pazardjik
Да си дам мнението след проба- ежедневна посуда + тенджера от варене на прясно мляко +буркан от кисело мляко, програма Auto, машината е АЕГ-60 см с Финиш Куантум, за които питах. Чаши,чинии  чисти и лъскави, тенджерата и буркана не добре измити! Заключение за мен от Fairy P+ по-д
по-добро няма. Следващия път ще ги пробвам на интензивна програма. Благодаря на всички за мненията!

# 529
Влизам да наплюя този Финиш:
Скрит текст:
Ползвам го от една седмица, почти всеки път има по някоя неизмита чиния. Досега ползвах този:
Скрит текст:
С него никога не съм имала неизмити чинии. Мия на същите програми - Ауто или Интензивна.
Разочарована съм от новия, а досегашния не го намирам в магазините, от които до сега го купувах.

# 530
  • Paris, France
Този, който си ползвала досега отдавна го няма по магазините, но се намира в амазон:

https://www.amazon.co.uk/Finish-Ultimate-Dishwasher-Original-85- … Caps%2C117&sr=8-1

Според производителя, новият, от който сме недоволни ти и аз и други, е нова, леко подобрена версия, но името е същото.

https://www.amazon.co.uk/dp/B07MM5LRDL/ref=vp_m_cpf-substitute-w … afef-87fa50d64881

Ето пълното име от описанието:

Следващата версия е Finish Quantum Ultimate Infinity shine. Мие засъхнало от 48 часа, а предишният от 24 и давал повече лъскавина, а също пазел рисунки по съдовете. Беше свършил на промоцията, та не го купих. Този:

https://www.amazon.co.uk/dp/B08WK4F2W8/ref=sspa_mw_detail_0?ie=U … Wwp13NParams&th=1

Най-новият е:

https://www.amazon.co.uk/dp/B0BVR7BD59/ref=sspa_mw_detail_0?ie=U … ZXRhaWwp13NParams

Мие засъхнало от 72 часа, загоряло. Купих лимонената версия и наистина мие добре и може да се сравни с FP по качество на миене, макар и не съвсем. Като FP не оставя (силни) бели следи ако капне някъде. Не е FP+ и мирише много слабо. Но мие добре, даже на 50° еко програма 3 часа. Справи се с цедка от чай и кафе, загорели тави, но леко издиша на обръч от дълго варене и дъга по тенджера след макаронени. Съжалявам, че купих Ultimate и 0%, а не 3 пакета от този заедно с течния. Този ми хареса. Djordja, мисля, че ще ти хареса и на тебе. Суши по-добре от Quantum. Лимоновите не оставят мирис по съдове.

Капсулите 0% не мият по-добре от гела 0%,. Не махат следи от чай и кафе, та трябва да мия на интензивна и с 0.5 kW повече, та не виждам къде е екото. От гела изкарвам по 150-180 цикъла, а един пакет капсули за 32 цикъла и не стават за кристал. Не са лоши иначе и миялната не мирише на нищо след тях. На нормалната в Бош маха следи от сирене, ориз, макаронени от чинии, но тя е 2.3 часа. На едночасовата в Беко 65° не изми тенджерите от ориз и макаронени, а с FP+ светят. 

Остава ми да пробвам лимоновия гел.

Начесах си крастата с Финиш. I'm finished with Finish. Свърших с тях.

# 531
Nevena, новите вариации на Финиш, които си показала, не съм виждала към момента в Бг, а от Амазон няма да се емна да поръчвам препарати.
Финишът, от който съм недоволна, сякаш е с по-празна капсула от предишния. Същата е като големина, но празнее откъм вещество. Това ми беше първото усещане в ръката, когато хванах първата капсула от него. Не съм сравнявала състава и на двата, но определено не струва и не мога да се сетя какво да го правя, защото елементарни неща не измива.
Вчера бях сложила пластмасов съд, в който държа сирене в хладилника - излезе мръсен. С ФКУ никога не съм имала такъв проблем.
Въобще, откакто го ползвам, във всяка заредена миялна има нещо неизмито.
Явно ще се престраша да купя ФП. Само не знам ФП или ФП+ да взема - притеснява ме силната остатъчна миризма.

# 532
  • Русе
А, какво използвате за почистване на съдомиялната? На моята пише да се пусне празна, без препарат, но продължава да мирише не особено приятно, а преди миришеше на лимон като я отвориш. Не знам с какво я бяха пускали. /Купена е с транспортни дефекти/.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 09:42 от elan

# 533
  • Пловдив
Аз в момента ползвам Pril gold(в БГ е Somat gold),купих го на добра промоция миналия месец от Италия(12Е за 80 капсули) и съм много доволна-мие загоряло като Sun/Svelto expert extra power,всичката посуда блести,нямам никакви забележки,съжелявам,че "грабнах" само един пакет(бяха 3 пакета в Italmark,но беше католическия Великден следобяд и ММ се размрънка...).

# 534
  • Paris, France
Само не знам ФП или ФП+ да взема - притеснява ме силната остатъчна миризма.

FP+ мирише по-слабо отпреди, за голямо мое съжаление. ToniShu мие с ФП и пише, че мирише по-силно. Миризма по съдовете не остава, гарантирам. Лимонът е горчива, скъпа, естествена, хранителна миризма. FP+ Оригиналът също е свеж и даже май повече ми харесва. Има 3 вариации - оригинал, лимон и някаква нова, която не съм я пробвала, май лавандула или някакви билки. Писледните не ги знам какви са. Купи малка опаковка да тестваш! По пазарите има от 13 капсули и поне ще видиш дали ти харесва.

Приятелка, която е мила със стария FQU казва, че наистина капсулите на новия били по-празни. Дадох и 10 да ги пробва, върна ми 9 с писъци вчера.

А, какво използвате за почистване на съдомиялната? На моята пише да се пусне празна, без препарат, но продължава да мирише не особено приятно, а преди миришеше на лимон като я отвориш. Не знам с какво я бяха пускали. /Купена е с транспортни дефекти/.

На предишни страници в тази тема съм писала подробно как чистя миялната и с какво. Мързи ме да пиша пак. Всеки почистващ препарат за съдомиялна ще я изчисти. Пускай на най-висока температура, без предварително плакнене и без съдове. Има и почистващи, които се слагат с чинии и препарат. Миене с Fairy Platinum и Fairy Platinum plus ще ти я държи чиста и ароматизирана без често почистване.

Ако готвиш с подправки, миялната си мирише на тях и след Фейри платинум. Някак си се впиват в гумата май. Аз плакна съдовете от къри и подобни. Не под течаща вода, но запушвам умивалника като мия плодове и така оползотворявам водата. Слагам на програма с предварително плакнене и малко гел и така се маха по-добре миризмата. Има ароматизатори за миялна. Закачат се на горното чекмедже и работят за около 30-60 цикъла. На лимон миришат.

https://www.e.leclerc/fp/desodorisant-lave-vaisselle-2-en-1-visior-3564700428184

https://www.amazon.fr/Sun-D%C3%A9sodorisant-Lave-Vaisselle-Contr … =pla-862277552788

Изчети тази тема! Има линкове към препаратите.

Скрит текст:
Аз в момента ползвам Pril gold(в БГ е Somat gold),купих го на добра промоция миналия месец от Италия(12Е за 80 капсули) и съм много доволна-мие загоряло като Sun/Svelto expert extra power,всичката посуда блести,нямам никакви забележки,съжелявам,че "грабнах" само един пакет(бяха 3 пакета в Italmark,но беше католическия Великден следобяд и ММ се размрънка...).

Подстрекателка 🤩😻🌞. Честито и блазе ти 💐.

# 535
Взех вече, чевръста съм 🤫, ФП.
ФП (66 капсули) и ФП+ (50 капсули) бяха на една и съща цена от 31 лв. и някакви стотинки. Стиснах се и купих ФП, защото бях и останала с впечатлението, че остатъчната миризма на ФП+ е по-силна (явно съм чела-недочела).
На следващата миялна ще го пробвам.
Яд ме е, и че глупавата нова формула на ФК ми и замърси миялната. С ФКУ миялната ми светеше и почти нямаше нужда от почистващи цикли.

# 536
  • Paris, France
Само да тв предупредя, че след гадорията FPQU трябват поне 3 цикъла за да се изчисти миялната и миризмата. Изчиства се, де. С ФП+ е достатъчен 1 цикъл седмично за да е винаги чиста и да не се налага чистене на обособен цикъл със специален препарат. Също - ФП и ФП+ са доста силнички, след като и филтър чистят. Добре е отвреме навреме да миеш с половин доза гел или половин таблетка от по-слаб препарат, защото ако няма мазнина, която да неутрализира химикалите във ФП+, то и те могат да се наслагат. Ако съдовете не са силно замърсени и имаш 2 машини една след друга, можеш да разрязваш ФП+ на две. Да, да, режа с някой мръсен нож, пускам едночасовата и като свърши и извадя чиниите пускам още една с други неща, пак едночасова. Няма значение коя част попада в миялната. Всичко се измива 🌞.

Не е трябвало да купуваш толкова много таблетки наведнъж като не ги познаваш. Добре, 31 лева са супер за 116 капсули ФП, но ако не ти харесат, лошо. Мисля, че ще ти харесат. Стискам палци. Ако не ти харесат, новите Ultimate plus мият добре, макар и не колкото Фейри. Виж и предложения от artemida. Бетон и мие всичко. Ако можеше да го направят да мирише на ФП или ФП+, щях да мия само с него. Номер едно ми е френската версия.

artemida, а като Sun EEP ли мирише или мирише на друго? Този е, нали?

https://www.amazon.fr/Somat-tablettes-12-Or-1-616-kg/dp/B07K7315 … Caps%2C236&sr=8-2

# 537
66 броя е купила за 31 лв . Аз поне така разбрах

# 538
66 бр/31 лв.
В интерес на истината, миризма гадна няма в миялната, само вътрешността ѝ не е бляскава, а някак замазана стои.
Обаче не режа капсули/таблетки. Не мога да се занимавам с това. Мия само на дълги програми и поне с ФКУ проблеми не е имало.
Ще го видим сега що за чудо е ФП…

# 539
  • Пловдив
Nevena,да,този Pril/Somat gold е,на нас не ни мирише на нищо,а за мен е важен крайният резултат,мият перфектно(както вече съм написала като Sun/Svelto expert extra power).Съжелявам,че не взех и 3-те пакета(цената беше много добра).След това дозаредих още продукти Pril от Bennet в Иврея и Carrefour в Пиза,но таблетки на промоция нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт