Препарати за съдомиялна - 12

• 60 709
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Nevena Virolan,таблетките Pril gold са по-малко миризливи от Sun expert-тази сутрин накарах и ММ да помирисва чаши,купи от миялната директно изкарани и на него не му миришат на препарат,както и на мен,а резултатът е перфектно измит грил тиган(както и със Sun expert,Sun classic не се справя със загоряло).Това е добрата новина,лошата е,че във Франция не се продават.

# 556
  • София
За този по-малкият нож снощи ММ се порови да види повече инфо - cookware тестър беше писал, че точно този нож на тази фирма и от тази стомана е бил съсипан при 1-hour salt spray теста. Тоест, не носи на соленост и ръждясва. Нормално е, ножът не е нещо специално - обикновен бюджетен нож (всички имаме такива).
Видът стомана е важен, но също и термообработката й (явно хромът позволява по-добра термообработка; не разпитвах твърде, защото ще ми изсипе един тон информация на главата). Няма правило "тази стомана може, а другата не може", има правило "зависи от сплавите и обработката, но за най-сигурно не мийте ножовете в миялната" (явно и заради дръжките също). Нещо като с тефлона - уж не може, ама доста хора го мием в миялна, всеки на своя преценка и риск Simple Smile

# 557
За да дам отзив за ФП.

От особена важност за мен беше да няма остатъчна миризма - няма. След отваряне на вратата на миялната се усеща съвсем лек аромат, който изчезва за минути.
Съдовете, включително и пластмасовите, не миришат. Препаратът измива добре както посудата, така и самата машина.
Положителната разлика, която намирам спрямо ФКУ е, че ФП се справя по-добре с тенджерите. Последните излизат блестящи, а с ФКУ дъната на по-малките тенджери бяха оцветени като дъга (обсъждан е в темата този феномен).
Откъм чистота и блясък при чиниите и чашите, разлика между двата препарата не откривам.
ФП печели заради тенджерите.

Сол и гланц не ползвам. Мия на дълги програми. Съдомиялната ми е 45-см. Таблетки/капсули не режа, пенене при измитите чаши не се забелязва. Явно машината ми плакне добре, а и дългите програми си казват думата.

# 558
Момичета имам проблем - по съдовете в съдомиалната намерих черни пръски - като гъста смазочни смес. По чинии, чаши, купи, прибори - навсякъде има по капка-две. С какво мога да ги изчистя? Нов цикъл миене с таблетка едва ли ще помогне.

# 559
  • на последния етаж
Знаете ли къде в София има намалени капсули Fairy (няма значение какви)? Благодаря!

# 560
Знаете ли къде в София има намалени капсули Fairy (няма значение какви)? Благодаря!
Ако не се лъжа в момента има промоция в Метро 🙂

# 561
Здравейте,имам въпрос относно миенето на съдомиялната,къде се слага препарата,който е течен и на каква програма се пуска със или без съдове моята и Bosh,препарата е Finish?Благодаря на отзовалите се!

# 562
Здравейте,имам въпрос относно миенето на съдомиялната,къде се слага препарата,който е течен и на каква програма се пуска със или без съдове моята и Bosh,препарата е Finish?Благодаря на отзовалите се!
Ако препаратът ти е една широка правоъгълна и почти прозрачна туба с препарат от две фази - синя и прозрачна, то той се използва на празна миялна и на най-дългата програма и най-високите градуси. Аз лично пускам на Интензивна (70 С).
Ако пък си купила таблетки - то те се ползват на пълна миялна.
На гърба и на двата препарата има указания за употреба, добре е да ги прочетеш.

# 563
Ако препаратът ти е една широка правоъгълна и почти прозрачна туба с препарат от две фази - синя и прозрачна, то той се използва на празна миялна и на най-дългата програма и най-високите градуси. Аз лично пускам на Интензивна (70 С).
Ако пък си купила таблетки - то те се ползват на пълна миялна.
На гърба и на двата препарата има указания за употреба, добре е да ги прочетеш.
Много благодаря за бързият отговор.

# 564
В тази връзка и аз имам въпрос или по-скоро чуденка- таблетката се ползва на пълна миялна.
От друга страна при мен светва индикатор, когато е време за почистване и трябва да пусна съответната програма за почистване, която трябва да е на празна миялна. Мога ли да ползвам в такъв случай таблетката на празна миялна? Какво ще ме посъветвате.

# 565
Аз ползвам таблетка на празна миялна с програмата за самопочистване.

# 566
  • Paris, France
Двуфазния препарат се отваря, отлепват се една лепенка, обръща се с дъното нагоре и се закрепва обърнат между шишовете за чинии на долния ред. Пуска се дълга програма на висока температура, над 60° или самопочистване, ако има такава.  Гланцът може да се спре. Таблетките се слагат на дъното ако няма предварително плакнене на програмата, в отделението ако има. Ако не се побират в отделението, се пуска програмата на празна машина и като мине предварителното плакнене и почне да пълни с вода, се слага пауза, вратата се отваря и таблетката се хвърля на дъното. Течния Финиш:

https://youtu.be/0Kb1r0CNUSM

Да се похваля - няколко пъти се оплаках, че повечето програми на Бекото имат предварително плакнене и не може да се маха. Услужлива съфорумка с ник deni44ka ми писа и подробно ми обясни как да махам предварителното плакнене. Вече го махам като мия на еко програма. Машината мие с 10, вместо с 13 литра, с 0.2 киловата по-малко, тоест 0.80kW вместо с 1kW, защото водата за предварителното плакнене се топли и капсулите, на които пише, че мият без нужда от плакнене, наистина мият по-добре и чашите са по-лъскави с Fairy original и Finish 0% без допълнителен гланц. 👎на Беко, че не са го описали в книжката. 15-20 литра вода пестим вече седмично!!!!!!! и 1-1.5 киловата енергия.

Някой знае ли как се маха плакненето на миялна Бош?

# 567
  • София
Привет, заинтригувахте ме с това махане на предварително плакнене, бихте ли описали как? Еко програмата на моята беко най не използвам именно заради безкрайното миене и плакнене 😔

# 568
......

Да се похваля - няколко пъти се оплаках, че повечето програми на Бекото имат предварително плакнене и не може да се маха. Услужлива съфорумка с ник deni44ka ми писа и подробно ми обясни как да махам предварителното плакнене. Вече го махам като мия на еко програма. Машината мие с 10, вместо с 13 литра, с 0.2 киловата по-малко, тоест 0.80kW вместо с 1kW, защото водата за предварителното плакнене се топли и капсулите, на които пише, че мият без нужда от плакнене, наистина мият по-добре и чашите са по-лъскави с Fairy original и Finish 0% без допълнителен гланц. 👎на Беко, че не са го описали в книжката. 15-20 литра вода пестим вече седмично!!!!!!! и 1-1.5 киловата енергия.

......
Реших и аз да пробвам Еко програмата на Беко,именно заради предварителното плакнене- като резултат- дъната на 2-3 чаши от кафе не бяха добре измити,както и една бяла купа. За първи път пускам еко програмата,но не съм сигурна,че ще повторя.Ползвам Феъри платинум и Финиш квантум

# 569
  • Пловдив
Аз основно еко програмата ползвам, много рядко, ако искам да измие нещо набързо, избирам друга, че еко-то ми е 3 часа и 20 минути.
Досега проблеми с неизмити съдове съм имала само в началото, с едни таблетки на Медикс Rolling Eyes
Даже и в момента мие на еко Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт