Кауфланд - тема 52

• 57 942
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има, разбира се. Когато дълго време не се ползва олиото в бутилката мирише малко особено.

# 331
И тогава защо се купува в такива количества?

# 332
Защото е на добра цена и им трябва на хората. Затова се купува. Освен това има дълъг срок на годност и доста време след като му изтече не гранясва, следователно може да се ползва.

# 333
Според Amiamo започва да мирише, ако стои дълго. А и вероятно не само според нея. Реших да науча за някаква полза от тази мащабна покупка, но явно няма да е моята. 😀

# 334
Аз също не бих помъкнала олио със стекове, но явно има големи семейства, където върви – за готвене, пържене, печива, салати. И при мен свършва доста бързо бутилката, но винаги има някъде намалено, така че не виждам смисъл да се запасявам. Ето, другата седмица ще има по 3,19. С 20 ст. няма да обеднея или да се прецакам, ако си купя.
Всеки си преценява, нали, никой не те кара да купуваш и ти три стека олио.

# 335
В къщи децата пържат картофи и ползват много олио. Сега пак трябва да се купува.

# 336
  • София
Подозирам, че между влачещите стекове олио има и доста собственици на магазинчета и ресторанти. После чакат на Информация за да им издадат ф-ри.
Имахме едно забутано в дъното на шкафа олио и като го отворихме беше гранясало и помътняло. Замина до кофите.

# 337
Аз поста за намирисващото олио го разбирам за отворена и престояла бутилка. Ако е запечатано олиото - издържа.
У нас бързо свършва и не сме стигали етап - *намирисване*.
 Аз също бих запасила, не чак стекове, но в нашия К. нямаше.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 14:20 от *Камея

# 338
Аз пък бих си взела стек, защото ползвам често. Ама си взех последния път като пускаха и бяха по 6 бр в стек

# 339
О, ако са 6-10 бр.в стек, и аз бих взела, но няма да ме огрее, изкупено е, а не ходя всеки ден до К, че да проверя за евентуално зареждане.
Запасявам се с шоколади, с пастички Балкан, с какво ли не, когато е на промоция, вкл.ориз, брашно, хартия всякаква, подправки...Идеята е да не ходя често до магазина и да има наличности вкъщи, че ако някой пририта за сладичко посред нощите, да се обслужи.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 14:03 от *Камея

# 340
На мен много неща са ми се разваляли, хем държани на хладно, на тъмно - и мазнини, и шоколади, и т.н. В срок на годност по опаковка, но с променен вид/вкус от престояването. Сигурно има някакъв по-различен начин за съхранение или пък ги изразходват по-бързо. В случая конкретно олиото ме интересуваше как го използват/съхраняват, ако се купят 20 бутилки, примерно, както писаха, че се прави.

# 341
За съхранението ок, ама как го използват?!

# 342
Вземи 6 бутилки. Мисля, че ще ги изразходят за месец - 2 и няма да има развалено олио до тогава

# 343
А, има начин хората да изразходят 5-6 л олио. Зависи в какво количество и колко често го използват, колко човека са в домакинството, използва ли се за сладкиши, баници и за пържене (в един стандартен фритюрник или при пържене в тенджера с повече олио, със сигурност заминава по доста олио). Ние вкъщи купуваме по бутилка, по-рядко по две. Стига ни за доста време. Като пешеходци толкова ни е ок да носим спрямо нашето потребление. Аз използвам зехтин всъщност, но някои вкъщи предпочитат олио за салатата...В неща като кекс или сладки върви повече олио (и за тях предпочитам друг вид мазнина, но понякога е по-лесно с олио), но такива неща правя рядко. Баница правя с олио, разредено с вода или със зехтин. 🙂 Зехтин пък купуваме по-често и ми се е случвало да взема тенекия от 4 л от Лидъл и да ме питат "какво ще го правя толкова зехтин"...😆

# 344
Малините в Кауфланд се оказаха много хубави. И от Лидл взех, но тези са по-хубави. Плодчетата са здрави, ароматни и сладки. Български, гр. Попово.

Общи условия

Активация на акаунт