Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 736
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Rayy , пиши по-често! Харесва ми бойният ти дух и стила на писане. А какво ти имаше на тебе? Ако искаш, разкажи как силовите и новият задник са подобрили ИР! Тук само за диети мелим, но качване на мускул и силови са също важни.

Хахаха, Невена, благодаря ти!
На мен цял живот ми е имало нещо явно - от малка съм с наднормено тегло, а навиците, на които ме приучиха у дома, хич не бяха завидни. Но винаги съм спортувала нещо още от детската градина, танци, плуване, волейбол, от 7-8 години ходя на фитнес. Ту свалях кила с някоя изтощаваща диета, ту си ги връщах с лихвите. Преди да открия тази тема тук отново бях успяла да стопя 10 кила за 3 месеца на 1200 калории с ограничение на мазнини, продължих така още 3-4 месеца, ама не ставаше нищо. Междувременно започнах да се чувствам изморена, недоспала, раздразнителна, доспиваше ми се след хранене, бучаха ми ушите, чувствах се като в някаква нереалност понякога. Тогава попаднах на вас, пуснах си изследвания, не съм правила обременяване, имах дефицити на витамини, но е факт, че за година и малко инсулинът спадна от 9.3 на 3.1, а захарта от 5.2 на 4, което само по себе си показва нетолерантност и складирана енергия. Чувствам се чудесно честно казано и спортувам с удоволствие. Имам контузии от последните 4 години на кръст и ляво коляно от трениране по неумен начин. Една невроложка ми каза, че повече фитнес няма да видя с тези болежки, но аз отказах да повярвам и се свързах с един страхотен треньор, Любомир Иванов се казва, по чиито програми тренирам от тогава та и до днес. Те са съобразени с моята кондиция и цели. Аз съм склонна да трупам мазнини на дупе и бедра първо, имам бричове, ханшът ми в момента е 112, а талията 76, все тая ми е колко тежа като цяло, но рекомпозицията е очевадна с правилните тренировки, защото ако на същите кила преди няколко години съм носила дънки размер 44, вече нося 40. Спортът е хубаво нещо, но да е подкрепен и от адекватен режим, което мисля ми е липсвало през всички тези години. Пропагандата е голямо нещо.

# 226
Да ви кажа, като писахте за жетварския таратор (без кис. мляко)...😅 Майка ми и леля ми навремето направили таратор и забравили...краставиците! Та, одобрил се и таратор без краставици 😂 Чак по-късно се усетили какво липсвало. Та сигурно и без кис. мляко ще става 😃 Аз бих използвала заквасена сметана също...

# 227
Долче, посмях се с твоя таратор....и аз като бях ученичка имах голям мерак да готвя. Майка ми все ми казваше: Недей сама, изчакай ме да се приберА, ще объркаш нещо...ще подпалиш апартамента.... тъй ама мерак да я изненадам. Правих един ден крем карамел....какво правих, кво бърках не помня...слагам купичките във фурната да се пекат на финала...обръщам се и гледам на плота си стои прясното мляко....какво съм сипала в купичките идея си нямах:))))та една паника настана...бързах да си замажа всички следи от "готвенето" ми преди майка ми да се е прибрала....

Миоки, нишестето е проблема на киселото мляко определено. Правих си една вечвр таратор с цедено мляко, но май пак не беше много ок. Тази вечер си направих със заквасена сметана....беше чудесен...ще видя резултата по-късно на глюкомера..благодаря за идеята
Rayy най- безобидни са сланините на бедрата и дупето, освен това са доста секси бих казала, но при условие че талията е тънка😀 аз талия никога не съм имала след 7 клас...тогава започнаха моите проблеми с килограмите...

Качвам обещаните снимки: извинявам се предварително, че ще ги пльосна директно(ако не разбера как се поства скрит текст)
Първата снимка е от февруари2020г, втората е от края на август месец тази година, третата е от края на октомври и последната от тази сутрин 😀

# 228
Аз с кефир си правя таратора, също е вкусно. Там не мисля че остава съществено количество лактоза, след и втората ферментация.
Само че те сега вече краставиците толкова не струват че и с копър и чесън в таратор не мога да ги прекарам...
Ехаа, Азара, че ти направо наполовина по-дребна изглеждаш, особено около "екватора".

# 229
Азара, доста мотивиращо! 😃 Браво за резултатите, в горната част наистина има огромна разлика!
Натка, ох, Екватора...с глас се смея 🤣🤣🤣 Бих пробвала и таратор с кисели краставички, тиквички или друг зеленчук. 🙂

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 19:09 от dolce miele

# 230
Ами аз на мойта изгубена талия си й виках Екватор, то хем обло беше, хем голямо Joy Това виждах аз по средата, талия нямах никаква, с години. До някое време поне големият балкон отгоре подлъгваше хората да не забелязват, ама все пак хич не беше добре. Притеглянето на околните (гравитацията де) също на това го отдавах, а не на факта че освен на форма, гонех някоя планета и на размер Grinning
С репички също става вкусен таратор, между другото. Тези малките червени репички дето ги слагаме на зелената салата. Много са свежи. Ама на мен ми стига и да е шарено, с морков също съм правила. Пак зависи какви моркови уцеля де, но има някои са много сочни и крехки и като се настържат става хубаво.

# 231
И аз харесвам таратор с моркови.
Браво, Азара!

# 232
Момичета, страхотни сте! Дано повече дами отделят време и прочетат историите ви, за да разберат, че всичко е обратимо и е в наши ръце. Аз за съжаление имам доста хора около мен, които ги дели едно решение от по-добър живот, но не - искат хапче и нищо да не променят. Дразня се, защото аз съм около тях и виждат какво се случва с мен. А всички сме жертва на модерния начин на живот и като цяло имаме еднакви проблеми или поне произлизащи от едно и също - високия инсулин и кръвна захар. Толкова е просто, като при алергиите е - като имаш алергия от ядки, не ги ядеш. Като имаш "алергия" от висока захар и инсулин, не ядеш въглехидрати.

А ето и моята пущина какво показва. Искам да се похваля, че съм с най-ниско тегло от поне 10 г. насам днес. И по тоя повод ще празнувам с домашна луканка и пилешки пържоли Heart
Скрит текст:
Целта мисля да ми е 57-58 кг., висока съм 165 см и големият ми проблем в момента са краката. Тези дни и ще се снимам да видите как може да изглежда жена със СПКЯ и който чете (а не пише), да има едно наум, че този синдром не е "запазена марка" на по-пухкавите жени.

# 233
Stonefaced, може ли рецепта за домашната луканка? Браво и на теб за постигнатото!🙂
Мисля, че ще стане хубав таратор и с алабаш, а защо не и с някой по-сочен дайкон...😃 И аз обичам да ми е шаренко и експериментирам с вкусовете.

# 234
Азара, разликата е впечатляваща, браво! И си свалила точно от където ти е идвал проблема. Да не говорим, че изглеждаш и значително по-млада сега.

# 235
Азара, страхотна си и много си си се разхубавила на последните снимки.
Да, то и при мен лицето се промени и хората много не ме познават сега.

# 236
Момичета, здравейте:)
Днес пусках изследвания, за да видя как са нещата с ИР ( от почти 7 години я имам с режим и спорт са ок нещата) но холестеролът обаче върви нагоре Sad
6.8 ми е била най високата стойност досега…
Слаба съм на НВХ режим съм, без са съм в кетоза или ниски В, не целя да свалям кг.
Спортувам 6 дни седмично.
Не очаквах такива резулати.
ЛЛ каза метаболитен синдром - статини…
Но не ми се иска да започвам изобщо с тях.
Пектин ли да взема да пия пак? Идеи?
Триглицеридите пък са ок. НоМа, инсулин ок.
Ще повторя излаеданията другата седмица в друга лаборатория.
Моля за мнения, ако някой разбира:

# 237
Жаки, каква е тази глюкоза на НВХ дето си изпраскала?? И гликираният ти е висок.

Моят холестерол е по-висок от твоя, но глюкозата ми е значително по-ниска.
Статини не бих пила за нищо на света. Проблем не ти е холестерола а тази странна глюкоза. Инсулина как ти е?
А видях го, добре е, ама защо такава глюкоза бе жена?! При това с този инсулин...

Скрий името, ако е твоето.

# 238
Жаклин, нещо не е наред.
Извинявай но кз ти е над 7. Инсулина е ок, но е ок за ниска кз.
Нещо бъркаш някъде.

# 239
Нисък инсулин и висока глюкоза не е ли признак за диабет?

Общи условия

Активация на акаунт