Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 734
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Ами много са ми странни изследванията, никога не съм имала висока КЗ никога! Инсулинът ми е бил висок при обременяване, но на гладно ми е била много под норма.
Затова мисля , че е някаква  грешка.
Чувствам се иделано нямам оплкавния

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 20:49 от JACKLIN*

# 241
Жаклин, а глюкозата как ти е била преди? 🤔 Странна стойност ми се струва за на гладно при ВМ-НВХ? Дали не прекаляваш със спорта и да вдигаш кортизола и оттам и инсулина? И аз не бих пила статини...А желязото ти как е, имаш ли таласемия или железен дефицит? Хемоглобин под 120 се води анемия, но пък MCV изобщо не е под норма...Май беше карала и ковид? Може и това да е повлияло за КЗ (при мен се беше отразило и в такава посока, варираше)...Разбира се, не е лошо да повториш изследванията, щом имаш съмнения. Можеш и да си купиш гоюкомер и тест лентички и да тестваш КЗ и вкъщи как се движи на гладно, след хранене...

# 242
  • София
Жаки, щях да ти пиша и в другата тема, повтори ги задължително изследванията в друга лаборатория. На мен как са ми бъркали инсулина и колко рев изревах, докато не ме прати лекарката в друга лаборатория.
Понеже се четем и по други места и знам какво ядеш и как спортуваш, не ми се вижда реална захарта ти, честно.

# 243
Ами мн са странни изляданията никога не съм имала виска КЗ никога! Инсулинът ми е бил висок при обременяване но на галдно ми е била много под норма.
Затвоа мисля че е някаква  грешка.
Чувствам се иделано нямам оплкавния

Възможно е и грешка да е.
Иначе щеше да имаш и оплаквания. Това да не е Рамус.
Наистина направи повторно изследване в друга лаборатория.
А имаш ли случайно глюкомер? Мисълта ми е поне кз да си видиш докато отидеш пак да те боцнат.

# 244
КЗ може и инцидентно да се вдигне, ако има предпоставки за това...И лабораторни грешки не са изключени де.

# 245
На мен ми се е случвало да са сбъркали. Много се шашнах, но лекарката каза да не се вълнувам и да повторя пак изследването. И се оказа наред.

# 246
Само че и гликирания ХБ е висок, така че може и да няма грешка, а в конкретния ден захарта да се е вдигнала поради някаква причина. При всички случаи повторение на изследването е добре да се направи както и следене за известно време на захарта вкъщи.

# 247
Имам! Аз над 4 захар не съм виждала, но нали нямам оплаквания и скоро не съм мерила, ще следя няколо дни.
ММ ме оплака жива мн е тревожен. Ся виси зад рамото ми да чете 😅😅😂🤭

Кажете му че ще живея да не се оглява за друга.

Желязо мерих след Ковида, добре беше.
Карах го тежко, но миналата година.

Бодимед беше, Елора.

За КЗ не се тревожа толкова колкото за Холестерола и тия статини. Няма да ги пия.
Иначе ЛЛ веднага изписа…
Нещо народно освен Пектин?
ММ за две години го свали с 2 единици само с диета, ендокринолог каза за закуска 2 л накиснати овесени ядки и ябълка и той това яде от 5 г. Холестролът му е 4….
Но аз ядки овесени заради ИР…
Изобщо… де го чукаш де се пука.
Гликиран миналия път беше с 1.5 ед надолу…

# 248
Миоки, при този хемоглобин под норма е възможно и гликираният хемоглобин да е фалшиво завишен (да не "лежим на тази кълка", но не е изключен и такъв вариант). 🤔
Жаклин, все пак, хемоглобинът ти е поднормен (не чак толкова много де и, ако приемем, че не са объркали изследванията). Възможно е да ти е паднало малко желязото, феритинът също...Ще живееш, разбира се, ТМ да не се оглежда 😃

# 249
Дойде ми ненадейно сутринта, дали това има някакво значение…
Абе ще пусна нови, ще меря КЗ в къщи и после ще търся адекватен лекар пак.

# 250
Да, Долче, права си.

Нищо му няма на холестеролът ти Жаки, аз не бих се притеснявала. Ако си шаш за ССЗ, направи си един скан за наличие на плаки по кръвоностните съдове. Установи обаче дали имаш проблем със захарта.

# 251
Много странни стойности наистина. Бих следила захарта поне няколко дни как е сутрин, това число не повярвах на очите си като го видях, в другата тема си споделяла как се храниш и че спортуваш редовно...
Беше споменала и че заради съмнения за някакво възпаление правиш изследванията, ако ти има нещо друго може и от това да са такива странни. Въпросът е какво?

# 252
Хубаво ще е да се мери с глюкомера и да се види как са стойностите през деня.

# 253
Натка, точно това е, че ако има нещо наистина не знам какво ще е и от къде, защото от храна не е със сигурност. Не знам какво бих могла да оптимизирам…
Мисля си за холестрола дали не е от 1-2 кг които свалих последните 1-2 месеца.
Бях чела, ако ако има загуба на тегло може да се отрази на изладванията, ма за 2 кг…
Да чукам на дърво се чувствам чудесно здравословно, имам сила, даже спя напоследък повече( Ковида ми разказа играта на съня) ето днес ми дойде без да разбера, ни ми се е яло, ни съм била нервна никакъв ПМС, пъпчици 2 малки излаяоха само.
Аз когато вдигна захар започвам да пия ненормално много и се усещам веднага.
Сега няма нистина никиви оплаквания.
Пуснах изслвдания, защото дерматолог ми прави подробен скриниг и нещо го притесни, каза че вижда някои неща, които му говорят за диабет или пред или ИР и поиска да се изследвам.
Не е външно по кожата толкова, колкото че на компютъра на по долни слоеве видя възпаление някакво. Каза че ще говорим подробно като видим излаеданията. След няколо дни ще повторя и на 16 съм при него пак.

# 254
Ами дано той да има повече идеи какво може да е. Явно има нещо предвид, за да го каже. То е малко смешно дерматолог да те насочи да изследваш КЗ и инсулин, при положение че толкова ендокринолози и ЛЛ неглижират ИР, ама поне се е хванало от някъде...
Ако действително има някакъв възпалителен процес, холестеролът може (че и трябва) да е повече, той за това служи. Гликираният хемоглобин не е красив особено, не знам дали по принцип ти е толкова нисък хемоглобинът или е сега заради цикъла. Ако не е заради него ами си е нисък по принцип, може от това да е по-висок процент гликация. Ама пък ако не е такъв случаят, ще излезе че захарта ти играе или не стои толкова ниска колкото си мислиш.
Ама е странно, за някой който спортува толкова активно като теб мускулите би трябвало да са достатъчно чувствителни и да я дръпват тая захар набързо, още повече че тя не се и очаква да е много при такова хранене.
Никакви други оплаквания ли не си имала напоследък? Зъби възпалени, нещо по стави, боледуване макар и някоя безобидна настинка, ваксина някаква слагана, знам ли и аз... лекарства приемани? Май ми свършиха идеите, дано и Невена се включи с още някакво предположение че тя обикновено вади интересни неща от тук и от там.

Общи условия

Активация на акаунт