Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 816
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Аз едничка известна алергия имам, ама пък тя е... към всякакви плесени. Всякакви, казвам ви. Толкова видове разкошни сирена има дето не трябва и да си помислям за тях, а пък се слюнча тука само като ги споменавам Sob

# 331
Невена, сърбят ли? Мехурчета с прозрачна течност? Прилича ми на дисхидроза. Моята я лекувам с пръскане със сребърна вода, супер ефикасно е. И овлажняване с подходящ крем за ръце (и крака, но това лято май ме пропуснаха или имах съвсем малко по пръстите на ръцете- но и при първо мини мехурче пръсках щедро със сребърна вода). При мен няма никаква връзка с храненето. През лятото и преходните сезони обикновено се появяват. Дразнители са прах (всякакви прахоляци), мастило от книги и вестници, изсушаване на ръцете (веро, неподходящи сапуни, често мокрене на ръцете и др.), през лятото- зачестяват мехурчетата при жеги и изпотяване...Слагам един линк в скрит текст, че не е за всяка душа 😃
Скрит текст:
https://drdancheva.com/dishidroza/  
И да подчертая, че абсолютно никога не съм третирала с кортикостероид! Обикновена сребърна вода върши чудеса 🙂 А, и използването на ръкавици при миене на съдове (с талк и прахоляци вътре) при мен се отразява точно толкова зле, колкото и неподходящо веро...Затова мия без ръкавици, използвам щадящо веро и след мокрене при наличие на мехурчета веднага подсушавам и пръскам със сребърна вода и/или мажа с крем.  

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 20:29 от dolce miele

# 332
кокix, според мене имаш СПКЯ поради ИР. Не може да се приема протеин на прах и това е отбелязано в първия пост. Само омега 3 не може да започваш, защото не ти липсват само те. Повишеното окисляване намалява с намаляване на инсулин. Четеш първият пост, намираш и добавките за акне, които са тези от първия пост, но с повечко цинк, инозитол към и започваш режима, после спорт и така. Трябва ти чисто хранене. 3000iu D3 е явно недостатъчен. Искай ампула 50 или 100 000 единици от джипито.
Да, пропуснала съм го. Правя си списък вече какво да купувам, станаха доста неща и се притеснявам дали няма пък от пиене на толкова неща да се натовари черния дроб, бъбреците? ( отварям една скоба в това отношение - имам да лекувам бакетерия която се откри при гинеколожки преглед, та това са още 1 антибиотик и оше 2 3 вида лекарства, някакъв съвет тук? Тоест дали да ги почвам заедно със другите добавки,  че ако реша да пия и глюкофажа)
Преди да пия цинк обаче мисля да си пусна кръвни,  заесно със селен,  мед да видя как са и ако са добре може би ще ги прескоча предполагам?

# 333
Момичета, сега замерих КЗ току вечерях, 5,9 ми е!
Демек бая под вчера. Ще видя и сутринта.
Но се надявам на добър резулатат:)
Ядох варени яйца, авокадо, маслини, целина стебла, карфиол всичко сурово.

Цял ден на път бях, ядох шепа ядки, кисела ябълка и едно яко кафе с кокосова сметана и кокосово масло.
Малко ми беше яденето, но така се случи.

Ааа и фреш от морков, Джиндифил, цвекло и магданоз - само 7,40 за 450 мл😅😅😅🤭🤭
Опулих се ма кот такова….

Та това е за деня.

За утре ММ ми е купил една много мазна ципура, ще пека с нея карфиол и тиквички със зехтин.
Ся заради холестрола ме е страх да си напарвя любимя сос от сметана и чесън Sad
Ще намаля малко до вторник или не?

# 334
Оф, нямате изчитане, даже нямам време да изчета всичко.

В спирулината има йод доколкото знам и за щж не  е много ок. Зависи ако има човек проблем де.

Колкото до киселото мляко. Ако искате да го ядете си го правете сами.
Аз затова рядко ям кисело. Иначе като си правим повечко хапвам.

Азара, егати и ниския инсулин. То и това не е много хубаво, ама по-добре така. А не кз в небесата.
За щж. Аз съм с хашимото и хипо.
Не знаех, че млечните може да са виновни. Моите тат и мат ги контролирах с хормона, който си пия до живот.
Трябва да питаш в темата за щитовидната. Но моите бяха високи до небесата. Твоите са една идейка завишени.
Гликирания е нормално да е над нормата. Предвид подвизите ти. Ама не е като да е 13,а? Grinning
На мен инсулина на режим и хапче ми беше такъв нисък. 2 инсулин и 2 кз. Но кз ми беше такава, защото аз диабет не съм имала. А ти при кз 4,61 инсулина е 1,70.
Почвай плавно спиране. Ама много плавно. За да не стресираш организма. Не с премахване на хапчета, а с намаляне на дозата и после махане на всяко хапче.
Ще следиш кз, ще си на режим и след 3 месеца пак ще видиш нещата.
Тогава би трябвало и инсулина да е променен. Ще си го пуснеш, ако искаш да знаеш дали ти е малко по-висок станал без лекарства.  Просто сега хаповете се отразяват.
Невена сега ще ме захапе, че пак те съветвам да пуснеш инсулин, ама така смятам и точка Mr. Green
Но пък май беше права, че сега е безмислено. Аз забравих, че като бях на хапче и ми беше нисък инсулина. Сори за заблудата. Но нищо.
Пикочната ти е висока. Но е нормално. В процес на чистене си. Ще се оправи.
Може да пиеш ренохелп. Тя е много хубава добавка за бъбреци, чисти и пикочна.

Невена, тя не само своята краста за инсулина начеса. Начеса и моята.

При Хашимото и хипофункция не се препоръчва яко “кардио”, а ходене и силови тренировки. Гледал ли ти е ендокринолог ЩЖ?

Аз съм и с двете.
Кардио правя. 1 или 2 пъти в седмицата по 30 минути. Преди беше по почти час, ама реших, че е ненужно и не се чувствах много ок.
Другото ми е сутрин малко йога, а вечер ако мога силови.
Не мисля, че 30 минути крос биха ми навредили чак толкова. Не са яко кардио,както викаш.

Но да не забравяме, че е и на хапче. И не е много реално.

# 335
Писах вече в темата за Хашимото......ще пусна селен тези дни...човърка ме...обаче знаеете ли какво се сетих сега....понеже аз тази сутрин не знаех още че ще си пускам изследвания.......реших го много импулсивно като видях сутрешна КЗ 3.9.......пушила съм.....не помня колко ...може би 2-3 цигари......знам, че не трябва при излседване на хормони...ама.....много съм проста...хич не се усетих....чак сега като прехвърлях първата страница за Хашимото

А моя инсулин дали има изобщо шанс да се вдигне...или така ще си остана? Тук мие тъмна Индия какво се случва....иначе слушам и изпълнявам...сутринта пих пол доза Метформин....тази вечер пак половинка....към 6ч боцках за проверка...КЗ беше 4.2
Пикочната грам не ме притеснява вече....знам, че ще се оправи
Междувременно започнах да пия сутрин Алкамин/на прах/ за да вдигна PH на урина, ама някои сутрини го забравям......много трудно се ориентирам с тез лентички за Ph, май съм някъде между 6.25 и 6.5......много е гаден на вкус......ужасно солено.....

# 336
Жаклин, според мен, яж си както и досега. Иначе как ще сравниш резултатите? Ако новите изследвания са супер, ще си кажеш, че е заради това, че си намалила тази или онази храна...и пак няма да е реално...

# 337
  • София
Понеже често Хашимотото върви ръка за ръка с ИР и диабет, пускам тук тази таблица, в която е важно да се видят оптималните стойности на ЩХ. Под тези стойности се говори за хипофункция на жлезата. От всичко изчетено по темата, знам, че Т3 е добре да бъде висок, а именно над 5.

Тук, който се интересува, може да прочете от Др. Изабела Уенц (автор на 2-те най-популярни книги по темата -"Хашимото - първопричината" и "Протоколът Хашимото") каква е връзката на млякото и млечните продукти с покачването на антителата и Хашимото. Основният виновник е казеинът. И каква е разликата между алергия и нетолерантност на млечни продукти. Статията е полезна.
[url]https://thyroidpharmacist.com/articles/going-dairy-free-to-reverse-hashimotos//url]
И накрая и аз да се включа по темата с кюфтетата Simple Smile. Тази вечер ги правих на фурна за домашните. Реших да експериментирам, за да станат бухнали и по-пръхкави и се получи страхотен резултат. Сложих в каймата хуск на око (може би 2 с.л. на 1кг. кайма). Станаха много сочни и направо кръглички. Само не прекалявайте, за да не станат "лигави".

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 21:24 от Skiorche

# 338
Азара, и аз все се каня на тоя Алкамин. Верно ли е гаден?
За инсулина ти отговорих вече. И аз бях така с хапчета и на нввмх. Но с теб сме различни. Аз бях само с ир, ти си с диабет. Затова ти казвам много бавно намаляне и поетапно спиране.
Писах, Невена беше права. Сега нямаше смисъл с тоя инсулин.
Истината ще лъсне след като спреш хапчетата.
Само се надявам кз да не тръгне нагоре, но предвид режима, нещата ще се регулират. Мисля, че инсулина ще ти се вдигне, а кз не толкова.
Като спреш хаповете напълно, може и фастчета да правиш.

# 339
Скиорче благодаря ти...тази таблиза на изуст я научих аз Simple Smile но ще е полезна да....моето т3 е 4.75...на косъм съм от перфектното 5 Simple Smile

За хуск не съм се сещала....а аз често го използвам....непременно ще го изпробвам Simple Smile

# 340
Хуск, ленено брашно (брашно, а не смляно семе че тя мазнината в него и без туй не е особено полезна след печенето, а брашното е почти само фибри), всякакви такива щом искаш нещо да обере влагата в каймата. Сигурно и с кокосово брашно ще стане, но миризмата му ме потриса, това чудо мирише на пасти и поне за мен няма маскиране в солени неща. Ако ще и чесън да сложа, пак го усещам Grinning
За да ми стоят пухкави кюфтетата слагам в сместа 1-2 лъжици кисело мляко (сега кефир защото това имам, спряла съм да купувам кисело мляко вкъщи) плюс малко сода бикарбонат. Смешно звучи, ама не знам да вреди с нещо на хранителната стойност на кюфтенцата, а стават много пухкави независимо колко е месена каймата.
За да не стават като сварени в собствен сос както обикновено ставаха във фурната, ги печах под грила, а не нормално печене. Е, искат да се обърнат ама си е друго. А от година насам само в еърфраера че стават и още по-бързо там. Писала съм и преди и добре се посмяхме тогава - оформям кюфтетата с ринг за изрязване на бисквити Joy Специално за целта съм си купила комплект рингове, аз сладки не правя. Идеални стават - слагам ринга, пълня с лъжицата и натъпквам и заравнявам пак с нея, вдигам и Voila! Мързелива готвачка съм си, освен че съм инженер - трябва да има оптимизации... В най-големия ринг правя тип пълнено кюфте също, чудно става. Слагам по-тънък слой кайма, в средата каквото съм наумила да скрия вътре - бекон, гъбки, кашкавал, абе на вкус, после още отгоре и притискам пак. Еми, с ръце никога няма да ги направя така, че и еднакви че да се сготвят за едно и също време. Имам и поне един вид замразени сурови във фризера, винаги. За бърза вечеря след работа са идеални във фраера, че за там дори не ги размразявам.
Мда, споменах ли че обичам кюфтета? Grin

Хич да не е, гладни няма да останем - това към новоприсъединилите се. Много добре си се храним даже Grinning

# 341
Азара, хуска е добър за ир и кз.
Но предвид, че си на хапчета не е добра идея.
Ама сега в кюфтета, що не.

# 342
Кюфтетата съм пробвала с малко сода, ама не виждам разлика с тия без, а ако сложа повече сода, усещам вкуса и не ме кефи, та ги приготвям семпло.

# 343
Нати, щчх да те питам днес за тоя кефир, и забравих....я кажи сега кво е туй нещо Simple Smile

# 344
  • Paris, France
dolce, сърбят, парят, болят при допир, не си е работа. Има някаква връзка с дисхидроза, защото има намесена акросирингия:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29896852/

При мене има повишаване и понижаване на някои интерлевкини, 15, 17 и 23 и така се слага диагнозата.

Гадно е, опасно е, защото през раните могат да влязат много опасни бактерии и буквално да ме свършат. Предложиха ми стероиди, отказах, знаете защо 🥳.

Миоки, не е точно и само от наситените мазнини в млечните. В сирената има и друго. Мога да изям 50г краве масло с 5г рибена масло и няма да се появят. Повече от 20-30г сирене и цъфват. Пробвах да пия повече рибено масло, но няма никакъв ефект и не си струва да опитвам. Мога и без сирене. Зле ми действа сметана и колкото е по-мазна, толкова по-зле действа. Същото с мазно кисело мляко, но не и обезмаслено.

За пръв път се появи като се разболях, но с диетата изчезна до миналата година. И се появи пак, но сега съм слаба, нямам ИР и не е това причината. Вит Д ми е същия, рибено масло пия.

Кокосови масло и стърготини мога да ям с лъжица и не се появява.

Не е и лактоза, защото обезмаслено прясно мляко не ги предизвиква.

В сирената е цаката, а кашкавал мога да ям по 100-200г дневно. Много обичам.

От козе, овче сирене, като фета не се получава в брутален вариант.

Ако Азара нямаше повишаващи се МАТ, нямаше да предлагам да спира млечни.

Азара, не може да намаляващ наполовина 2 хапа наведнъж. Както Елора ти писа, първо сутрешното и чак като го махнеш и КЗ е нормална, можеш да махаш вечерното.
Алкаминът е жив боклук. Сода бикарбонат основно, с малко калиев и ти повишава нуждата от магнезий. И дозата е малка. Същото ще постигнеш с магнезиев и калиев бикарбонат и лимонена киселина, но приемаш и магнезий. 18 лева за сода бикарбонат и посмъртно няма да дам.

Не ти трябва висок Т3 докато отслабваш. Таблицата е за хранещи се изокалорично.

Елора, ако вместо да си мери инсулин, измери селен, ще постигне добри резултати. Лоши нива на селен могат я разболяват. Инсулинът и, висок или нисък, няма да се промени особено скоро. А и вече си начесахте крастата 🥳. Ако кинтите я биеха по главата и имаше време, да ходи да го тества през ден. Реално, тя си има глюкомер и може повече да не стъпи в лаборатория в идните 10 години. За да и се вдига инсулинът, ще трябва да махне още доста кила 😻. Пак, като нашият няма опасност да стане.

Общи условия

Активация на акаунт