Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Аlivi, може би ти трябва просто време, за да свикнеш с новата ситуация. Включвам и нощния терор 😄 Според мен, можеш да включиш малко мелатонин за съня. Нямам опит с гинкото и не знам това което продават, доколко има някакъв ефект...🤔

# 376
Съвет относно добавките - тези съм набелязала  засега. Тези от вас ,които пият и имат опит да препоръчвате някакви определени марки, ако има варианти в които да не трябва да пия по 7 8 таблетки, а да са някакъв комплекс в 1 капсула поне някои от тях...
Имам и един Б комплекс на ДопелХерц, ако го добавя и него дали ще има значение?

П.С: отделно четох за пектина, че е хубаво за кз, дали мога да си купя на пудра и да го хапвам добавен към мляко например? Или самостоятелно де

# 377
Надявам се да се оправи с времето. Пих една вечер мелатонин, пак същото, може би са нужни повече пъти.
Деси, нямаш ли нещо изписано за подобряване качеството на яйцеклетките? Аз пиех овабууст, който съдържа инозитол и дхеа. Отделно б12 и д. След 3 месеца с тези добавки качих амх от 0,6 на 1,7. Бебето стана от първи опит. За първото ми трябваха 3 опита, не бях пила такива работи.

# 378
С натрупване е мелатонинът, не става от 1-2 пъти. 🙂
Коkix, витамините от Б групата е желателно да са метилирани. А магнезият да е цитрат е най-добре.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 16:25 от dolce miele

# 379
kokix, ако си с поликистоза, най-добре се насочи към мио-инозитол. Аз ползвам Инофолик саше, с добро количество е, уви, не е евтин (и у нас, и по цял свят). Него обаче настояват да го пия и гинеколожката ми, и ендокриноложката ми.

# 380
  • Paris, France
Ще ги питам и лекарите. Преди ми бяха предписали, но реших да си следвам диета тогава. В дългосрочен план реших, че не искам да разчитам на лекарства. Друг лекар ми каза, че тия 500 мг нищо не били и макар, че нищо ми нямало, искаше да пия 3*500 мг

О, съжалявам, Деси. Всеки ден гледах темата и чаках хубава новина от тебе. Прегръщам те силно и ти пожелавам успех следващият път.  💐

Знаеш, че големи дози омега 3, инозитол и другите ни добавки също подобряват качеството на яйцеклетките.

От седмица или 2 Метформин нищо няма да ти стане. Знае се, че подобрява овулацията, но не се знае точно как, все още. Може би има някакви имунни пътища, по които инозитол и омега 3 да не действат.

На твое място бих направила това, което лекарите, които ще правят ин витрото препоръчват, колкото и да е налудничаво, гадно и безсмислено. Ако пиеш Метформин и яйцеклетките не са хубави - ще си опитала всичко. Ако не пиеш Метформин и яйцеклетките не са хубави - сигурно ще се питаш с години дали нямаше да са хубави ако беше пила Метформин. 

Съвет не мога да ти дам, защото не разбирам от ин витро и яйцеклетки и не съм чела по въпроса извън това, което засегнати сте писали из групите. Същото с чревна флора, MTHFR. От тебе съм се учила 😻

А като ти предписаха Метформин въпреки това, че знаят, че пиеш омега 3 и инозитол и фолат, обясниха ли ти защо?

Ако мога да си позволя един съвет, той би бил да увеличиш значително омега 3, намалявайки омега 6 и наситени. Причината е, че омега 3 е много важен за обвивката на яйцеклетката, а когато ИР организъм се бори да обработва PUFA, MUFA и наситени за да се храни, обвивката на яйцеклетката му е последния кахър. Фертилността на всяко живо същество зависи от наличните ресурси и при липсата им пада.

Може би искат по-високо Т3 и по-нисък ТSH, а това с диета без ВХ не винаги се постига (моят случай, примерно).

Много от нас сме пили Метформин за доста по-дълго от един ин витро цикъл. Елора, dolce miele, аз. Ей ни, на, живи сме 😻 и не сме легнали да мрем от Метформина.

Имаше в тукашната ми група няколко дами на около 40г. Успяха да произведат качествени гамети и нормални, добре делящи се ембриони, които да достигнат до стадий бластоцит точно с много омега 3 и Метформин. Помня, че на някои и мъжете им бяха пили Метформин за качество на сперматозоиди, но и цинк, витамин Ц и не помня още какво. Искаш ли да им пиша и да ги питам? Едните точно в Турция ходиха. Другите в Испания.

А няма ли някаква тема за ин витро и качество на яйцеклетки? Мисля, че там ще ти дадат по-смислени съвети.

Прегръщам те и ти желая следващият път процедурата да завърши с раждане на здраво бебе, с или без Метформин.

# 381
Ето ме пак.
Ендокриноложката ми каза, че можело въглехидрати, и не само, ами трябвало ... по малко де, основно картофи. Не можело човек да се нахрани така и дългосрочно влияело на магнезия или на нам си какво, не обърнах внимание.
Стресирала съм си организма така и нямало да се получи... Специално за плодовете беше особено възмутена, че не ги ям.

В останалите отношения всичко е пушка, като цяло съм доста доволна от нея. Пусна ми подробни изследвания, след това ще пиша пак и нещо много-много важно за мен - съня. Пусна изследване на хормони - мисля, че естроген, сега ще си приготвям храна и ще бачкам и после ще погледна и ще напиша точно какво.

Глюкофажът не бил за мен за момента, изписа берберин.

Много се надявам да излезе нещо от хормоните, които влияят на съня, че нещо леко ми омръзна да съм недоспала. Сега без въглехидрати съм доста енергична и няма кой знае какъв проблем, но все пак сън от 4:30 - 6:30 часа всяка вечер не е ОК, откъдето и да го погледнеш. Не и за моята възраст де, 43. За 65+ може би е по-ОК.

Alivi, специално за теб ще напиша какво ми каза за съня и какви изследвания пусна, а пък и момичетата тук може би знаят доста повече де, аз съм лаик, и с този си проблем не съм се занимавала дълги години.
Имам познати, които се хвалят, че мелатонинът им действа много добре и им помага, на мен не ми. Наистина трябва да се пие постоянно, от веднъж няма да стане, упорствай, може да ти е в това проблема и да стане. Но мелатонинът е свързан с инсулина, та, за мен кашата е много голяма все още.

Деси, и аз ти пожелавам успех. Не съм наясно с тези въпроси и няма да се изказвам, просто получаваш едно стис на палци от мен!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 16:06 от Минерва

# 382
Невена, не знам как точно действа на яйцеклетките Метформина, обаче при мен, при цикъл като по часовник, още с първата цяла доза (максималното, което ми беше предписано) започна да идва с около 2 дена по-рано. При въвеждането по схема преди това пък с около половин-един ден...Та някак забърза нещата. Като го спрях, цикълът ми пак се върна към предишният ритъм. Някакво влияние явно има...🤔 И тук са писали момичета, че след режим+ метформин са се сдобили с желаните бебчета.
Минерва, не е вярно, че не може човек да се нахрани без картофи; това и аз си го мислех преди години, но се оказа, че не е така. Оказа се, че без вгх всъщност се засищам по-добре.

# 383
Минерва, благодаря, ще чакам! Наистина си е тегаво това със съня, дано има решение и да го открием!

# 384
Благодаря на всички!
Лекарите не ми препоръчват никакви добавки в тази клиника, само фолиева (и то обикновена, която обаче са поне ОК да я сменя с моя си, която пия и е метилирана). Аз все пак пия и то много даже действат, самопредписани са всички след много четене, но ги одобриха. Толкова вече съм станала спец в добавките, че списъкът ми го беше одобрил дори Сигридов (само срещу 1 нещо възрази и то заради някакви специфики в микробиома, иначе било топ добавка за моите цели). Временно ги бях спряла, но ги почнах след едни стряскащи резултати на изследвания и бързо нещата се подобриха.
Метформинът ми бе препоръчан преди, тази клиника не са го коментирали с мен, но чета, че на други препоръчват. Може би като ме гледат така с нормално тегло и не им е тема, но мисля да го питам. Казват че подобрява яйцеклетките.
Иначе тя моята история е сложна - аз нали имам 3 естествени бременности зад гърба си,  все губя бебетата. И вече ме е страх и нямам много време да пробваме естествено, защото чак ме е страх да забременея естествено. Сега имах 2 яйцеклетки - малко, ама зрели, оплодиха се, едната си стана бластоцист, но ние правим ПИД (генетичен тест на ембриона), за да сме сигурни, че няма да се трансферира ембрион с генетични/ хромозомни дефекти, защото тогава бременност може да има, но не и здраво бебе на края. И вчера излезе резултата, че това ембрионче не е здраво - това не е голяма изненада, много голяма част от ембрионите излизат така. При двойки, при които ги трансферират без изследвания, просто после се чудят що не е станало или завършва с аборт. Аз направо вчера хем бях тъжна, че не е здраво ембриончето, хем благодарна, че сме в процедура, а не на естествена бременност, защото предишния път бях бременна до 14 гс и това не го пожелавам на никой да го преживява. Това е първият “ембрион”, който  губя без сълзи, без депресия и т.н.
Така или иначе се подготвях за нова стимулация и викам сега поне метформин да пробвам. Само него и dhea не пия - в друга клиника искаха задължително поне 2 месеца прием, а в тази го забраняват… шантава работа.
Май ще го пия и да видим, може пък да помогне и той леко.

# 385
kokix, ако си с поликистоза, най-добре се насочи към мио-инозитол. Аз ползвам Инофолик саше, с добро количество е, уви, не е евтин (и у нас, и по цял свят). Него обаче настояват да го пия и гинеколожката ми, и ендокриноложката ми.
Реално се водя че нямам ПКЯ, не ми видяха кисти, а за моята гинеколожка това било най - показателно. Много ме е страх да сд бъкам с добавки, идея си нямам как ми е въобще функцията на черния дроб сега. Благодаря ти за съвета, а разликата между инозитол и мио инозитол каква е ? Тоест едното е по силно от другото?

# 386
Деси, дано се сдобиете с бебче/или две:).....изобщо не мога да си представя през какво сте минали......но ви пожелавам от цялото си сърце щастливи резултати...Heartpulse

Сега като заговорихте за яйчници и метформин......аз се чудя защо последните 2 месеца имах хипер болезнена овулация....от години не ме е боляло така.....корема ми се издува като балон..и болката е доста силна...и наистина ми идва няколко дена по-рано/мислех ч е  е заради тренировките/...то не стига че цикъла ми е от късите/ на 22-24 дена/, ами сега ще съм явно 2 пъти в месеца.....Astonished

# 387
На мен ми се скъси цикъла от режима, метформин не пия. И други са споделяли същото, но май имаше и обратния вариант.

# 388
Има и вариант без промяна. От тук нататък, ако има някави, то ще е заради годинките. Laughing

# 389
Момичета,  от къде си намирате рецепти? Аз сама да си съставя цяло меню едвам успявам, просто защото не мога да готвя, а сега се налага и ми идва трудно. Обожавам супи, но какво мога да използвам вместо фиде или картофи, че да не стане само вода, някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт