Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, много ли отклонения ще даде резултата ако пусна кз и инсулин след кафе?

Даваш си парите на вятъра.
Освен ако не искаш да видиш как ти се отразява кафето?

Някой писа за тест на кисело мляко с йод. Направих го. Не посиня. Значи ли, че няма нишесте?
Родпоско чудо е млякото,голяма кофа, висок процент.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:18 от Елора

# 436
Оф, ама и аз правих и КЗ и инсулина след кафе.
В каква посока се отразява?

Така, ще напиша какво ще ми изследва заради съня и отпадналостта: АКТХ, пролактин и кортизол в серум, после в 12, 16, 23 часа в слюнка.

За захарта ми е писала: станд. урина, вит. Д, Б12, Б6, желязо и феритин. Ама при положение, че съм пила кафе при предишното вземане, май трябва пак да си ги пусна - захар и инсулин. Не ми е писала гликирания хемоглобин гледам, а уж говорихме!

Доволна съм от нея, тук там предлага кафяв ориз и по някой картоф, но не й в някакви големи количества, нищо, което коренно да промени режима - по веднъж в седмицата й е. Голям праз, с него или без него, т.е. аз няма да ги ям и туй то.

Днес май ще си купувам глюкомер. Те всички тук са с по сто тест ленти на около 39 лв. Има ли значение кой ще взема?

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 14:13 от Минерва

# 437
От ремедиум го купувам. https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p
Сега наистина виждам, че няма наличност, но сигурно ще се появи скоро. Иначе съм пила и отделно метилирани б12 и б6 на същата марка. Май имат и комбинация на фолат с метилиран б12. Реално няма значение марката, само да са метилирани. Има някои доста странни продукти - смесват метилирана с неметилирана форма - това ми се струва много лоша идея, та трябва да си чете човек етикетите.

# 438
Минерва, всички глюкомери са евтини. Гледай ланцетите и тест лентите колко струват отделно, защото много често те са по скъпи на месечна база от нов глюкомер. Аз лично съм с Caresens Dual, като го взех уж, защото мери и кетони в кръвта (много важно). Сега вероятно бих си взела друг, защото нито веднъж не съм си мерила кетоните (а и кето лентичките са безумно скъпи), но бих изхождала от това - колко струват консумативите. В epharm имат голям асортимент.

# 439
Не знам, големи жени сте. Би трябвало да сте наясно, че изследвания се правят ВИНАГИ НА ГЛАДНО.

# 440
Минерва, всички глюкомери са евтини. Гледай ланцетите и тест лентите колко струват отделно, защото много често те са по скъпи на месечна база от нов глюкомер. Аз лично съм с Caresens Dual, като го взех уж, защото мери и кетони в кръвта (много важно). Сега вероятно бих си взела друг, защото нито веднъж не съм си мерила кетоните (а и кето лентичките са безумно скъпи), но бих изхождала от това - колко струват консумативите. В epharm имат голям асортимент.
Цената на консуматива я виждам почти еднаква за всички глюкомери. 39 лв. за 100 бр. В горния пост грешно съм написала 33, ще коригирам.

Елора, аз както написах неведнъж, по ред причини не съм се грижила за здравето си от памтивека, това включва и незапознатост по ред здравни въпроси. Ако не беше така, нямаше да съм на тоя хал, нали?

Отделно, аз без кафе не можех да стана от леглото, та все пак трябваше да се отвлача до лабораторията. Сега ще видим как ще е, като че ли имам подобрение в нивото на енергия. Като отидох случайно чух на съседното гише служителката си говореше с клиент, че за щитовидната трябвало да не се пие кафе, и казах, че съм пила /моето винаги е чисто, без подслаждане, млека и т.н. - черно/ и съответно отидох на следващия ден без кафе за щитовидните, трудно ми беше, но успях. В този момент ми приеха парите и не ме върнаха, разбираемо, не ме уведомиха. Ето, чак днес разбирам тук от вас, знаех само, че влияе на щитовидните и внимавах там.

Освен това имам още безброй неща, които пропускам ежедневно, графикът ми е много натоварен и доста дейности са ми джаста-праста, това е положението, иначе значи изобщо да не ги правя. В случая се радвам, че го направих, било то и джаста-праста, ще се повтори, няма драма.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 14:22 от Минерва

# 441
Пак нямате смогване и чета по диагонал.
Вигантол не е само при огромни дози, той е на капки и една капка е около 500 единици. Колкото трябват, толкова се отмерват - може и малка, и голяма доза да се вземе. Предпочитат го още повече при високи дози защото е евтин вариант и няма да вземат по цяла шепа капсули.

# 442
Аз също едва изчитам, но много се старая!

Отделно чета и старите теми... много е, 43 теми по 50 страници...

# 443
Мислех, че съм само аз с диагоналното Laughing Ако някой е питал нещо и не му е отговорено, да знае, не е лично и да пита пак.

# 444
Минерва, аз също съм била като теб Grinning
Но дори и преди като ми се е налагало да ходя за изследвания всеки път ми казват, че трябва да е на гладно. Това от дете го знам. И съм го спазвала. Малко или много това правило не е измислено от случайни хора, а хора, които имат достатъчно познания и не случайно са казали - на гладно.
И на мен не ми е ок, да стана и да тръгна веднага без кафе и закуска, много е гадно, ама изследвания трябва да се правят и то коректно. Иначе е вятър работа. Един ден няма да ни убие. А и като се боцна, после си взимам кафе веднага.
Убедена съм, че от малка все ти се е налагало да ходиш да те боцват по някакви причини. Просто не вярвах, че има хора, които не знаят това елементарно правило. То дори и досега винаги ми казват който и лекар да е, да е на гладно. Просто им е като мантра.
Ти вече си решавай дали оттук насетне наистина на гладно или ще си пиеш кафе и каквото и да е било. То си е за теб, не за мен.

natka, аз вигантол пия. Но веднъж в седмицата по 4-5 капки. Знам, че се събирало в черния дроб и организма си дърпа. Но дали е достатъчно.
Тия 500 единици достатъчно ли е? Не съм наясно.

# 445
Около мен доста хора в последно време чувам, че така ходят и без да знаят се изследват без да са спазени изискванията за коректност на изследванията. Лаборантките няма нито да ви върнат, нито да ви обясняват, обаче това си е излишен разход, а по-лошото е, че може и лекаря си да заблудим с погрешно направено изследване.
В интернет има информация, кое изследване как се прави - стандартно е гладен (поне 12 ч без храна), без кафета, цигари и т.н преди това, без хапчета, при някои и жаден трябва да е човек, без разходки, без стоене на студено… част от хормоните се правят в определени дни от месечния цикъл, а други (напр. Пролактин) трябва и допълнителна подготовка. Понеже са много, а в лабораторията не им пука, аз си проверявам за всяко, че иначе преди ми се наложи 2 обременявания за месец да направя, щото не бяха ми пуснали инсулин, а само глюкоза …
За щитовидните трябва и да е рано сутрин до 8.30 !

# 446
А, да, аз рано ходя, даже 7:30. ама ето, и това не го знаех Wink Случайно се е случило, че съм направила така.

Ох, забравих да напиша добавките, които ми изписа доки. Те са за преди изследванията, като излязат изследванията ще ми пусне още.
Екстракт от червен ориз 1 капс.дневно
Ябълков пектин 3х1 капс. дневно
Карсил 110 мг 1 капс. дневно
Берберин 500 мг. 3х1 преди храна
Магнезиев хелат 375 мг. 3х1 след храна

Много са, направо не знам как ще ги следя, плюс всичко останало! Имам си кутийка за лекарства, може би ще е най-удачно да ги сложа в нея.. ще мисля.

# 447
Направи си график и първите дни даже аларми на телефона, след няколко дни се свиква. Аз пия цели шепи и първоначално е голям шок, но наистина после не ти прави впечатление. Пектин и аз пия, но на прах. Малко ми вдига КЗ, но за други неща ми помага. Карсил пиеше мм, за черния дроб след хепатит и добре се повлия.

# 448
Лекция за протеините. За съжаление, няма превод и е дълга, но си заслужава.
Анализира много аспекти във връзка със съдържанието на аминокиселини, произхода (растения, животни), препоръчителните количества RDA, дефицити и др.

# 449
Направи си график и първите дни даже аларми на телефона, след няколко дни се свиква. Аз пия цели шепи и първоначално е голям шок, но наистина после не ти прави впечатление. Пектин и аз пия, но на прах. Малко ми вдига КЗ, но за други неща ми помага. Карсил пиеше мм, за черния дроб след хепатит и добре се повлия.
Ооо, да, със сигурност ще има аларми на телефона!

Общи условия

Активация на акаунт