Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 754
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Деси, не виждам снимките. Не знам при другите вижда ли се...🤔
Да, 100 пъти ги мъчих. Добре , че писа - не пускаше 2 в 1 пост. Ето и другата снимка.

# 421
Деси, мултивитамини ли имаш предвид?
И аз се чудя защо ги произвеждат? Всъщност разчитат на незнаниетона хората.
Че те доста от тях не се усвояват. А други направо са антагонисти.

# 422
А като добавим и гадните им форми...и някои направо вредят...

# 423
Ем за пари много ясно. Иднустрията с добавки гони фармацефтичната по петите Simple Smile

# 424
И мултивитамини и други комбинации  - тук-там има някоя читава, но човек трябва да провери детайлно всички съставки, защото много рядко са ОК. Примерно скъпите и ценни елементи са в минимално количество, а се вкарват доста евтини екстри за пълнеж. Дозите рядко са оптимални. А иначе е ясно защо се произвеждат - вместо да изпиеш 5-6 капсули, пиеш една, много по-лесно е за хората.
Аз например на мм съм му взела мултивитамини, но съм изчела всички съставки, б-тата да са метилирани, да няма йод (че той имаме хиперфункция на щж), но други добавки, които са му препоръчвали не съм ги взимала, а директно ключовите им съставки

# 425
Деси, мултивитамини ли имаш предвид?
И аз се чудя защо ги произвеждат? Всъщност разчитат на незнаниетона хората.
Че те доста от тях не се усвояват. А други направо са антагонисти.
Има ли кой да ги купува, ще има и кой да ги произвежда и продава, това е положението. Хората се радват че е "всичко в едно и гледай само за еди колко си лева за месец" и си го купуват, че даже казват дай ми две опаковки, то много яко звучи. И шарени, и рекламирани, и представителите хвърчат като пчелички по атпеки и по лекарски кабинети да ги промотират и да обещават подаръци и бонуси... и така.
То и да си купуваш витамин Ц по 1000 милиграма и да го пиеш наведнъж не е много умно, ама и на това се радват хората. Я колко много, то ще да е много хубаво. Пикаят си на парите според мен, в най-добрия случай... ако бъбреците не са им в добра форма, може и да не минат само с това. Обаче си купуват с радост че ще пият едно такова на ден и ще са супер здрави. Мда. За такъв с удължено освобождаване естествено пари не им се дават, по-евтиното по-добре им звучи. Ако пък е и разтворимо с вкус на лимонада - още по-добре. А пък в аптеката всичко им е все за продаване, то не е лекарство а добавка и изборът си е на клиента. Често не е и на фармацевта, веригите обикновено си имат договорки и се спускат приоритети кое да се предлага повече когато се съветват клиентите.
Бизнес си е всичко, то и в супермаркета не всичко бих го нарекла храна ама хората купуват и дъвчат и такива работи.

# 426
Точно така е. Масово се пие коензим q10 - да, ама това не е активна и бионалична форма, която да се усвои и да носи ползи за организма. Само, че в аптечните мрежи продават основно това - цената на една конкретна марка е малко над 20 лв, а за същото количество в активната форма ubiquinol) на същата марка e почти 80 лв. Естествено има 10 евтини варианта и 1 единствен от скъпия, но качествен, защото хората не го купуват. Много и не могат да си го позволят. Така е с всички продукти

# 427
  • Paris, France
Ох, пиша за трети път и ми изчезва писанието.

Деси123, увреден ембрион с много хромозомни дефекти може да се поправи сам с времето, но това се случва след 5ти ден. Повечето ембриони от жени над определена възраст са мозайки - съвкупност от нормални и ненормални, така да се каже, клетки. След 5 дена болните клетки умират и се абсорбират от здравите: Ето го нагледно:

https://www.google.com/amp/s/blog.cirm.ca.gov/2016/03/30/embryos … r-themselves/amp/
Виж как намаляват и изчезват дефектните клетки на снимката 🥳. Все пак, от такива ембриони са се родили над 100 здрави деца.

Ако ембрионът ти, който е изглеждал добре под микроскоп е бил оставен на мира, без ПИД и имплантиран в матка, той:

1. Би могъл да се поправи сам и да се роди здраво дете.

2. Умира и настъпва кървене и цикъл.

Няма опасност да родиш увредено дете, защото наличните дефекти са несъвместими с живот, както пишеш.

Това изследване ПИД ти показва какво има в една или 2 клетки от ембриона и изобщо не означава, че от него не може да излезе здраво бебе. Е, след ПИД вече не може, защото ембрионът губи възможността да се самопоправя.

Честно казано, много жени сме имали закъснения на цикъл, но понеже не сме целили деца, не сме правили тестове и не сме разбрали, че сме загубили бременност.

След като сте и двамата с нормален кариотип, не мисля, че проблемът е генетичан, а и такъв не е намерен.

Родих преждевременно, безпричинно, не се намери проблем след спукване на водите в 28 седмица. Тогава ме изследваха за уреаплазма и микоплазма. Нямах, но те, заедно с цитомегалвирус, вирус на Епщайн Барр и още някакви подобни предизвикват преждевременни раждания и спонтанни аборти. Ти си изследвана за всичко това с историята ти.

Мисля си, че е нещо имунно.

Пита ли в тема за ин витро за  Метформин? Чета, че увеличавал % бременности след ин витро. Нещо като 40 vs 16 при равни други условия. Той променя и маточната лигавица и е имуномодулатор.

Да питаш д-р Сигридов? Моя приятелка с MTHFR мутация забременя благодарение на лечението му. Той разбира от омега 3 и ей такива.

# 428
Момичета, излезе ми Ц-пептида от резултатите.....от лабораторията ме предупредиха, че го пращат в СФ и няма да стане веднага....Гледам, че е в референтните, ама не знам колко е оптимален....
С- пептид ( C-peptide )      0.395   nmol/L   0.26 - 1.39 на гладно

# 429
Момичета, много ли отклонения ще даде резултата ако пусна кз и инсулин след кафе?

# 430
Ако си с Mthfr има по-голяма вероятност организмът на майката да увреди здрав ембрион, отколкото да поправи генетично увреден. Чела съм по темата ПИД и първоначално и аз бях скептична, обаче при по-задълбочено проучване нещата са други. Генетиката не греши, лекари, терапии, ала бала нищо не може да спаси наистина увреден ембрион. Проста е математиката - за естествена бременност правиш поне 2-3 месеца опити, при нас това се бави вече, преди ставаше от раз. После аз изкарвам поне до 8-10 гс, последно до 14 гс, после кюртаж и няколко месеца възстановяване - минимум половин година. Не коментирам какво е усещането, не коментирам последиците за матката от толкова кюртажи. От последната бременност мина повече от година да се занимавам с глупости и това беше огромна грешка. Съжалявам, че по-рано не тръгнах по този път, защото масово лекари се опитват да се подиграват с генетиката. Моя близка и се подиграваха и смяха, че направила пренатален тест и излязъл Даун - 3 велики светила не виждали нищо с плода,дала си парите на вятъра. Да, ама тестовете за Даун са точни - вместо да го махне в 12 гс, в държаха до 20 гс за амниоцентеза и после да го роди, щото в тая седмица с кюртаж не става. Ей това са им медицинските познания.
Аз съм му пациент на Сигридов, каквото той препоръчва го спазвам. Ако бях на 30 г., щях да продължа сигурно още с тези експерименти, но аз навърших 42 г и от 39 г се занимаваме с естествени опити - забременявах много бързо, сърдечна дейност на плода и после спира. Последното бебе успях с добра терапия да го задържа дълго, но Сигридов му гледа снимките и каза, че е било увредено, ушите не са където трябва, съотношение глава тяло не са ОК и много се ядоса, че тогава лекарите не са ме насочили да го изследвам. Самият той каза ако не стане пак ПИД и ние пробвахме няколко месеца без успех.  Същото ме посъветва и друг морфолог
Около мен много момичета с по 3-5 аборта и сума занимания с нашите светила родиха бебета точно след ПИД. Примерно от 7 оплодени 5 са увредени, ама 1 е здрав и завърши със здраво бебе след 4 аборта. Всеки може да сметне това момиче, което иначе забременява от раз, ако на естествен принцип ги кара и й се паднат тези 5 преди здравия - след 9 аборта, ако изобщо е все още с акъла си, шансът да има читава матка и психика за още опити е много малък. Друга роди близнаци. Аз без ПИД съм им казала, че трансфер отказвам и това е. Така или иначе 70% от абортите са заради генетични грешки.
В много държави ПИД е забранен по религиозни причини, вкл. Германия. От тези държави лекарите съвсем се опитват да го смотаят и само си лъжат пациентите, но то на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 431
Деси, изобщо не знам какво е ПИД, но стискам палци следващия път да ви се получат нещата! 🤗
Скрит текст:
Позната след поредно ин витро и стимулация се сдоби с 2 двойки близнаци в корема; след първоначалния шок и' правиха някаква процедура и си оставиха едната двойка близнаци (беше наясно, че при бременност с 4 бебета след N на брой аборти не са големи шансовете за цели 4 бебета наведнъж). Сега си има момиче и момче.   

# 432

Заради коя бактерия? Пробиотикът няма да обърне каруцата, напротив. Ако единствените ВХ са от него, той си ги изяжда сам и не остават за тебе 🥳.
Ешерихия коли. За нея трябваше да пия един куп лекарства, антибиотик но станаха тея неща и още не съм започнала че не мога да преценя как ще се вместят с другите добавки, няма ли много да ни се натовари дроб, бъбреци
Desi_123, благодаря.
Аз си признавам, че не знаех че има форми които са по хубави и такива, които не са...сега за пръв път го чувам. Признавам и че мултивитамини съм пила, основно тези на допел хец А-я...вече няма.
Аз със iHerb не мога да се разбера. Поръчах преди година-не дойде, отделно приятели казват че на който му е дошла поръчката е било след месеци..

# 433
Благодаря ви, момичета.

Пробиотиците помагат на тялото да се справя адекватно с въглехидратите. При нарушен баланс в чревния микробиом сам по себе си може да причини или да допринесе за ИР и други метаболитни проблеми. Аз преди време си правих такова изследване и ми излезе като един от рисковете.
При прием на антибиотик си е важно да се приемат и пробиотици.
Преди време Невена беше писала за връзката между Вит д и пробиотиците, че има значение за синтеза и усвояването му. Беше много сложно и не го запомних точно как действа, обаче аз съм доказателство, че май е баш така. 2 г. Пия Вит д (вигантол 8-10 капки) и все седеше около 20-30 и дори спрях да го следя и в един момент, когато ме назобиха с 2 типа пробиотици и още 1-2 неща за моя чревен микробиом се озовах със стойност от 120 на Вит Д Flushed Пълен шок беше. Вярно че смених и марката - пих някакви таблетки, но и преди съм пила таблетки 5000 единици и нищо. Даже Сигридов каза, че вероятно имам някаква мутация, която пречи на усвояването му, имало такова нещо. Та се оказа, че тоя чревен микробиом си е голяма магия Wink

# 434
Много са скъпи тези излседвания на чревния микробиом, а аз предполагам сериозно че там нещо не е наред.
Деси, този Б комлпекс, който постна от къде си го купувала? Навсякъде в онлайн аптеките е изчерпан, пък както каза iHerb не ме харесва пък и не ми се и чака от там.. иначе има само отделно същите коензимни форми на магнезий  и фолат, но аз си държа да са целия Б комплекс..
Вигантол не са ли много големи количествата iu..аз сега пия по 3000iu,бях гледала и вигантола но имам спомен, че ми казаха че било за много тежки дефиците на Д ( макар че  на мен ми беше 16 в началото на годината и 18 преди месец, дали се вдигнало до сега не знам, но едва ли)

Общи условия

Активация на акаунт