Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 744
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Дозировката на вит. Д се определя в общи линии от кръвните показатели. Моите бяха долногранични (ок. 30) и приемам всеки ден по 7 капки Вигантол завдно с вит К2.
Първите две седмици пиех по 10 капки дневно. 7-8 капки на седмица е доза за новородени бебета:) 4 капки дневно, ако няма дефицит, а е поддържаща доза за през зимата, е ОК.

# 451
Значи аз с тези 18 от резултата трябва да взимам по  около 6 капки ( 3000 единици ако една капка е 500), поне ендокринолога ми каза по 3000 да взимам..може би ще увелича дозата на 5000

# 452
  • София
Значи аз с тези 18 от резултата трябва да взимам по  около 6 капки ( 3000 единици ако една капка е 500), поне ендокринолога ми каза по 3000 да взимам..може би ще увелича дозата на 5000
Не искам да те притеснявам, но дозата ти наистина е толкова ниска, че няма да промени абсолютно нищо. А ти си в сериозен дефицит с тези показатели. Ендокринолог ми изписа по 7 капки, но и те са много малко при установен дефицит. Ако имаш възможност, се поразрови из нета и ще видиш какви трябва да са оптималните нива и как се постигат.

# 453
Елора, 5 капки на седмица са почти нищо, не знам и ти от колко имаш нужда де. Но ако с с дефицит със сигурност не стигат, те на бебенца дават зимно време

# 454
skiorche, нисък е и така си стои пустия витамин. Аз нямам проблем и по 100 капки да пия, но нали е мастноразтворим се въздържам от големи дози. Благодаря за съвета, ще се поразуча

# 455
ДА, темата е интензивна и има за четене😀аз питах за c- пептид...ако може някой да ми разчете резултата......0.395 при реф. 0.3-2.0 какво значат...четох каква е ролята му, но не мога да се ориентирам с тоя резултат...
НО по- големия ми проблем е, че имам запек....моля кажете ми как да коригирам това, защото никога до сега не ми се е случвало......вярно, че напоспедък не съм си готвила манджи*, и карам все на разни скари, но ми е много криво цял ден, започнах да усещам вече дискомфорт🙄...какво да ям....или пия....пробиотик ли да си взема?Имам спомен че Елора имаше подобен проблем...ама да не обидя някой:)

Минерва, моя глюкомер е Контур плюс, и съм много доволна....ланцети аз още не съм сменяла,за 3 месеца... честно казано не знам на колко време трябяа...тест лентите са по 17 лв за 50 бр. Скоро гледах някъде промоции, но трябва да поразровя.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:11 от Азара

# 456
CRP не показваше ли ниво на възпаление някакво?

# 457
CRP не показваше ли ниво на възпаление някакво?
не Миоки
За производството на и сулин

# 458
Ах, ами не знам тогава. Чувала съм термина, но не съм се задълбочавала честно казано.

# 459
Не бъркате ли с-пептид и CRP....? 🙂🤔
Ето, от този линк оставам с впечатлението, че е по-скоро добре да не е много висок. Предвид инсулина на Азара на гладно, вероятно е нормално да е точно така, както е при нея. 🙂
https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/hor … dvaniya/c-peptide

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:19 от dolce miele

# 460
CRP и аз смятам, че е за възпаления, защото ме караха да го изследвам преди едни процедури в репродуктивната клиника. Искаха ми ПКК и CRP да видят дали има възпаление.

С-пептида е произвеждан от панкреаса, никога не са ми го изследвали на мен.

# 461
# 462
Азара, редактирах си предишната публикация. Мисля, че резултатът ти е напълно очакван. Не произвеждаш много собствен инсулин, не приемаш и външен такъв.

# 463
Азара, редактирах си предишната публикация. Мисля, че резултатът ти е напълно очакван. Не произвеждаш много собствен инсулин, не приемаш и външен такъв.
Благодаря Долче, знам че няма как да е висок, но се надявам и да не е трагично нисък...

# 464
Предвид, че не произвеждаш тонове собствен инсулин, мисля, че е ок.

Общи условия

Активация на акаунт