Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

  • 24 672
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Paris, France
  • Мнения: 17 459
Азара, в първия пост има линк към историята на слаб диабетик с нисък инсулин, който след размисъл направил нюкасълската диета и успешно започнал да произвежда повече инсулин. Проф. Рой Тейлър доказва, че с рязко отслабване голям % от диабетиците махат мазнина от панкреаса и черен дроб и започват да реагират като не диабетици, тоест, успяват да регенерират, да съживят, задушените от мас бета клетки в панкреаса, за които преди се е смятало, че са умрели безвъзвратно. Оня ден го пусках, но специално за тебе:

https://diabetes.medicinematters.com/easd-2021/diet/direct-retun … emission/19709846

"Намаляване на мазнини във вътрешни органи на слаби хора ги излекува от диабет 2". При не чак толкова слаби е още по-лесно 🤩

Та, като махнеш още мазнина от шкембето, нивата на инсулин вероятно ще се качат, но никой не може да ти каже с колко и дали ще е достатъчно за да почнеш да виждаш нормални нива на КЗ при ОГТТ.

Инсулинът, който сега произвеждаш ти е напълно достатъчен за да поддържаш КЗ в норма. Може би при високо ВХ хранене ще е още по-висок. Сега ти е хубав предвид КЗ.

Ако си тренираш мускулите няма да имаш нужда от много инсулин за да влиза глюкозата, така че всичко ще е наред 🤩😻.

Както писах, предвид обиколките и теглото, на което си сега имаш отлични шансове за пълна ремисия. Щеше да е различно ако тежеше 49кг и имаше талия 62см. От отслабването панкреасът ще заработи и все по-качествено. От спорта ще ставаш все по инсулиночувствителна. Ако успееш да качиш мускул ще е още по-добре и така.

Ти сама виждаш сегашните гликиран, КЗ и холестерол и и как се подобряват и колко бързо, а още не си отслабнала и изобщо не си започнала директно горене на ВХ и качване на мускул. При тебе има много мегдан за действие.

Ти вече си обърнала почти процеса. 6.6 към 13, от което тръгваш и постигнато за 3 месеца си е голям успех. С времето става по-трудно, разбира се. Ако от 13 до 6 стигаш за 3 месеца, от 6 до 4.5 ще ти трябват поне още 3, но тенденцията е видима и много положителна, донякъде точно заради ниския инсулин.

6.6 е % от остатъчните гликирани клетки. На практика вече живееш с КЗ на недиабетик. Трябва само време старите, гликирани клетки да измрат.

В най-лошия случай ще трябва, след хамалогиите да спортуваш, да ядеш малко по-малко ВХ, нещо такова. 

Досега си постигнала:

1. Добра КЗ преди и след хранене.

2. Значително намаляване на гликиран. Той е наполовина и пада.

3. Намаляване на мазнина в корема - най важното и продължаваш.

4. Махане на инсулин. Хич не е малко.

5. Махане на Диапрел.

6. Намаляване на Метформин.

Остава още доста, но вече в условия на нормална КЗ. Това никое лекарство не го постига.

Вземи си сложи резултатите в групата, дето ядат бисквити с КЗ 10 и им дай линк към темата. Само не слагай снимки, че жените ще си умрат от злоба 😻, а мъжете ще те нападнат на лични 🤩.

Елора, пробвай с лимон или оцет и бикарбонат в друга чаша! Моето руло е от алиекспрес. Точно е.

# 556
  • Мнения: 3 966
Кръвното ми се вдигнало , най- вече горната граница, кантар роптае.
Дядо ми беше хипертоник, вдигаше кръвното дори от малко количество кисело зеле, даже и сурово.

Не ми е любима храна, даже никак, но за закуска ям много малко неща, основно кисело мляко, което до сега си киснех с мюсли, но сега търся друг вариант.
Тази сутрин закусвах лъжица чия, накисната във вода, няколко лъжици кисело мляко, нарязана салата айсберг, извара, сол, магданоз.
Друг път слагам тиквени семки, орехи, сирене, спанак, кейл, маруля, намачкано сварено яйце, една лъжица елда, краставица, шепа боровинки или малини, рядко капвам малко зехтин.
Естествено не всичко наведнъж, а правя различни комбинации. Въпреки, че изглежда голям бъркоч, закусвам такова нещо поне 4 пъти в седмицата, не ми омръзва, защото слагам каквото имам в хладилника и всеки път е различно.
Един път в седмицата си правя нещо с кокосово или бадемово брашно за закуска, например кокосови палачинки или 90 секундното хлебче.
Понякога си правя яйца на хартия в еър фраера. Слагам хартия за печене, загъната отстрани, шунка, кашкавал, отгоре две-три яйца, поръсвам с червен пипер и пека. Режа си краставици, домати, чушки за гарнитура.
Дано това ти помогне да разнообразиш закуската и с нещо друго, освен с тиквата.

# 557
  • Мнения: 2 162
Ето как изглежда хайверът вече узрял. Слагаме го в сол в хладилника и го оставяме да зрее.

# 558
  • Мнения: 2 275
Кой с идеи за яйца
Кой с идеи за хайвер
А аз с месо
https://youtu.be/QGI70UgPYvs
https://youtu.be/LVkGb61Sw7U
https://youtu.be/Hmo8hslbffo

# 559
  • Мнения: 581
Азара, и аз поръчах някакви ленти от али експрес. Пълен боклук. Цветът си седи един и същ. Доста хора го пробваха.

Минерва, ще опитам. Имам си дребни неща за редакция дето ме чакат, дано да успея за следващата тема.

Абе аз обиколих доста аптеки и никъде нямат тест ленти за пх......затова се наложи да поръчам от сайт.....понеже цената е около 12-15 лв- има и такива с по много показатели, те са около 20 лв......тогава видях Алкамина в комплект/18 лв/...викам си, ако не помогне лимона, ще вкарам малко Алкамин.....ама тест лентите наистина не си променят цвета.......после поръчах други ленти.....ми и те същата работа....даже карах ММ да пробва и той......едвааааам се вижда някаква разлика...баси и боклуците.......пари на вятъра Sad

Невена, благодаря ти отново......аз преди бях изчела всичко от първата страница. изгледах всички видеа...четох старите теми, но от многото инфо на камара съм позабравила някои неща.....Значи, добре че съм се угоила в предишния живот.....Simple Smile))))) Права си за жените.......хващат се като удавник за сламка......като качи някой снимка, че е свалил кг и от долу се почва......дайте рецептата.......то ако ставаше така....мислят си още че има вълшебно хапче.......
Долче, искаш ли и ти хайвер....имам голям буркан....ще отсипя...и без това не вярвам да го изядем.....а баща ми е луд рибар и ми носи.......чат пат...

Танче давай месарлаците.....в къщи са на почит Simple Smile

# 560
  • Мнения: 40 292
Не ми се занимава с ленти повече. Джуря си чат пат сода с лимон и това е. Колкото - толкова.
Невена, лимона го слагам в содата с водата. Алкализира, нали. Не бъркам нещо.
Иначе според мен кафето и цигарите са силно киселинни храни. Зеленчуци си ям доволно. И готвени и на салата сурова.

# 561
  • Мнения: 581
Не ми се занимава с ленти повече. Джуря си чат пат сода с лимон и това е. Колкото - толкова.
Невена, лимона го слагам в содата с водата. Алкализира, нали. Не бъркам нещо.
Иначе според мен кафето и цигарите са силно киселинни храни. Зеленчуци си ям доволно. И готвени и на салата сурова.
Моята колежка не пуши, пие по 1кафе .....но онзи ден си пуска заради антитела за ковид, и гледам ПХ-5.5......предадох й веднага една лекция:)......тя слаба и желязото и ниско.....сега яде дробчета и пие чай от коприва....

Невена, на ГХ се обиждам/шегувам се/ Simple Smile)))) За да бъда по-точна Гликирания на 01.09 беше 13.4%/като си поммисля че съм се разхождала с КЗ 20 без да знам и ми става лошо/.........за 3 месеца сега е 6.2%, предвид , че спетември бях с викока КЗ...ако бях изчакала още 2 седмици, съм сигурна че щеше да е под 6....повече от половината е даже.....13.4 делено на 2 е 6.8 Simple Smile А че като реша да доказвам нещо...много се амбицирам Simple Smile За това нямах търпение да видя новия гликиран, че старата цифра беше доста стряскаща.....

# 562
  • Мнения: 18 539
Не ми се занимава с ленти повече. Джуря си чат пат сода с лимон и това е. Колкото - толкова.
Невена, лимона го слагам в содата с водата. Алкализира, нали. Не бъркам нещо.
Иначе според мен кафето и цигарите са силно киселинни храни. Зеленчуци си ям доволно. И готвени и на салата сурова.
Какво значи "са силно киселинни храни"? Какво значи "алкализира" Стомасите са ни силно киселинна среда, там всичко става киселинно Joy

# 563
  • Paris, France
  • Мнения: 17 459
Елора, да, лимоните алкализират и без сода. А и ни е необходима лимонена киселина. Кафетата ужасно окисляват, ужасно. У-жас-но. И цигарите и те, но не толкова.

Азара, ето я пак историята на слабия диабетик, който трябвало да отслабне още, удърно за да махне мазнините от панкреаса.

https://www.dailymail.co.uk/health/article-2385179/I-reversed-di … rvation-diet.html

При ръст 1.70м и тегло около 70кг се разболява от диабет 2. КЗ 9 и високо кръвно при диагноза. Смята, че е слаб. Започва да яде салати, здравословно и сваля около 7 кила, мисли, че е слаб, КЗ пада до 7, но си остава диабетик. Включва се в проучването на проф. Тейлър и се слага на 600к калории дневно + 200 от листа. Отслабва до 56кг и вече не е диабетик, като КЗ на гладно последно му е била 4.9. 11 дни е бил на почти гладна диета. И аз я направих, но с обикновена храна, не специални прахове и имаше ефект. Сега, години след проучването се знае, че бавното отслабване също е ефективно, но отнема повече време и се губят сланини отвсякъде, а не основно от вътрешности.

За хората, които не могат или не желаят да отслабват повече, а си седят с диабет, след отслабването се прилага методът на негативните ВХ с ходене след ядене на ВХ, който подобрява ИР.

Само да добавя, че обръщането на диабет 2 с диета или глад, цитрат и витамини и минерали е много бързо и ефективно, но това, че човекът вече не е диабетик не означава, че няма ИР. ИР си остава, макар и подобрена, разбира се и се бори с години с правилно хранене, което вече може да е ВВ, правилни мазнини, добавки на витамини и минерали ако по някаква причина сме в дефицит и спорт.

При хора с много налична мазнина, отслабване може да е напълно достатъчно за преборване на ИР, защото на тях им трябва повече време дефицит на калории и в това време глюкостатът и инсулиностатът в тиквата се самопоправят.

Ако диабетът е в напреднала форма, човекът е живял с диабет с десетилетия, може и да не се достигне до ремисия, излекуване, но подобрение ще има.

Абсолютно всеки диабетик може да избегне усложненията от диабета с правилна диета, спорт и малко добавки.

След преборване на ИР чисто хранене, отбягване на фруктоза, транс и наситени мазнини, почива от мазнина и брашна, безалкохолни, алкохол, полуфабрикати и следене на нива на обикновено липсващи минерали и витамини е достатъчно да изразходваме редовно поетите ВХ и мазнини за да не се влоши отново.

Азара, с гликиран 6.2% ти официално си в ремисия 💐. Това е преддиабетична стойност, а не диабетична. Понеже при hba1c над 5.5% диабетът прогресира, в темата държим да е под 5.

https://www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/managing-your-diabetes/hba1c

Какво значи "са силно киселинни храни"? Какво значи "алкализира" Стомасите са ни силно киселинна среда, там всичко става киселинно Joy

Стомасите трябва да са киселинни. Когато урината е системно кисела, организмът вади калций и магнезий от костите, а и киселата урина предизвиква песъчинки и камъни в бъбреците. Кето диетата при деца е основно изоставена в миналото заради многото случаи на камъни в бъбреците. За да се избегнат, при ниско калорични и кето режими се приема цитрат.

Другото е, че диабетиците имат бъг в панкреаса, който не позволява достатъчно производство на бикарбонат. Средата в червата трябва да е алкална. Ей това при ИР не се случва лесно. Също може да има проблем с киселинност на стомаха. Наличие на цинк е важно за различните етапи.

Бях пускала проучванията за Монтесума преди 3 години. Мързи ме да ги търся пак.

Пием само цитрат. Ако изпием бикарбонат  той се неутрализира от стомашната киселина и само пречи на работата на стомаха. Пак ще анализира леко, но не колкото цитрата. От цитрата панкреасът произвежда бикарбонат, който да анализира черва и кръв, а също и да не се натоварват бъбреците с киселина.

# 564
  • Мнения: 1 082
Азара, един път имах ужасни киселини и пих сода, разтворена във вода. Реших на следващото пишкане да проверя ph и резултатът беше съвсем различен на цвят, така че си работят лентите.

# 565
  • Мнения: 15 258
Много искам да я направя Нюкасълската, но тези сашета продват ли се изобщо в България?

# 566
  • Мнения: 581
Ох, аз не давам много на другите да се включат с толкова писане, ама като съм хванала Невена на къс пас...да питам още нещо.....
Цитрата трябва ли да се пие постоянно, т.е почивки правят ли се? И за Омега3 имам питанка.....първите които си купих на Фортекс са с EPA 180 и DHA 120......бях чела че е хубаво да са по-високи....Като рових за лентите да допълвам за безплатна доставка, реших да си поръчам още че не са излишни...взех на Jason...ЕPA 320 DHA 230... та добре ли е тази доза....аз сега пия сутрин и вечер...трябва ли и на обяд....и от старите имам 1 опаковка....по 2 ли да вземам на прием? И те ли се пият за постоянно.....

# 567
  • Мнения: 1 727
За какво се пие лимон със сода?

# 568
  • София
  • Мнения: 11 973
Eлора, чак пък да са канцерогенни печените ядки….защо, заради нагряването ли?

Nevena, PH на урина ми е 5,5 два поредни последователни месеца. Защо е така и каква е причината, как да разбера? Ям меса, яйца, зеленчуци. Имах и седмици на прегрешения (с Вгх).
Трябва плодове ли повече да ям?
Ph в предходни изследвания ми е било все между 6-6,5 ….
Освен да откажа колбасите и ядките (печени ям ежедневно….), други предложения? Мляко, кашкавал, сирене?

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 20:52 от Ronald

# 569
  • Мнения: 581
За какво се пие лимон със сода?
За алкализиране на организма...когато Ph на урина е под 7...

Аливи- значи и ММ и аз сме с под 7 Simple Smile....

Жаклин я дай някой линк за тая Нюкасълска....кви сашета.....ама да не е на английски, че не ми е толкова силен....има да чета ...докато преведа.....Sad


Аз една вечер хапнах няколко печени бадема.....така не ме еболял стомах..не помня от кога .....сега не смея. А много обичам печени ядки...тип солени мезета.....

Общи условия

Активация на акаунт