Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 696
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Ronald, От Невена запомних....Ph на урина трябва да не е под 7.....тогава се образуват песъчинки и камъни......за съжаление не мога да ти кажа как да я вдигнеш ако е ниска, аз още се мъча с това....поръчах лентички за пх и един Алкамин на прах/за който ме смотаха тук Simple Smile/ ама го купих защото беше в комплект с тест лентите..... отделно църкам половин лимон сутрин в чая.....Ако съдя по лентите май съм малко над 6.25...последно беше 6.0

и Нещо друго щях да пиша на някой...ама забравих

# 541
Извинете, че така прескачам, сега ще ви чета и ще дописвам Wink

Искам да питам за миди, както и за хайвер. Много обичам/обичах/ разбит хайвер, не успявам да намеря бял хайвер, който да си разбия вкъщи. Правите ли си и как? Ясно, че хлябът се пропуска, но хайвер и зехтин и няколко капки лимон не става ли?

Аз си разбивам хайвер с ефтиния зехтин дето е по 10 - 15 лв л в пластмасова бутилка. 2 лъжици хайвер, половин глава лук, половин лъжица кисело мляко и половин чаша млени орехи. Пасирам с пасатора и после започвам с миксера и тънка струя от мазнината. Накрая  като е разбито добре добавям супена лъжица лимонов сок.

Хайверът ми е осолен от шаран. В рибарския магазин ми отделят хайвер като чистят рибата.

# 542
В Лидъл има намалени миди (ядки). Какво ще кажете- стават ли (според мен би трябвало)?
От тиквите предпочитам тип цигулка, да не са сладки. Харесват ми в гарнитури с други печени зеленчуци, на крем супа също (пак заедно с други зеленчуци). От дете недолюбвам варена сладка тиква или печена сладка тиква натюр. А аз никога не съм била капризна и почти няма храна, която да не ми е харесвала и да я избягвам и чак да отказвам да я ям. Харесвам я в сладкиши или комбинирана с ядки и сушени плодове, в крем карамел, но и преди режима почти никога не съм се занимавала да приготвям подобни неща.😁
Месо, печено в буркан /за мързеливци😃/:
https://www.vkusi.me/osnovni/meso-pecheno-v-burkan/?fbclid=IwAR1 … XCVxlK73Hj9vVkLVU

# 543
Ммм аз пека така пържолите в стъклена тава. Ама не може да се запечата хубаво отвора с фолиото. Ще го пробвам това с буркана.

# 544
Уу, варена сладка "на локумчета"  тиква както я нарича едната ми колежка, това нещо е ужасно просто. Като рачел става, сладко до безобразие и тоя сироп дето освен да се окапеш за друго не служи. Мерси, не ща.
Купувам предимно по някоя цигулка от време на време че от тях има мънички, но съм израсла с тия големите сиво-бели тикви дето стоят като нацепени отвън кората им, не им знам заглавието. "Заколването" на такава минаваше за мъжка работа в семейството, то си е здрав труд да я пребориш а пък са и големи Grinning
След време като реших аз да се боря с една такава, набързо ми стана ясно защо бабите ми предпочитаха да я пекат с кората. Ами то няма кой да води тая битка в количества за цяла къща, пък и кората с нищо не пречи при печенето, айде няма нужда... Е, те ръсваха отгоре и захар да се запече, ама тогава не ми е пречело, сега и да не я избягвах умишлено пак щеше да ми е твърде сладко така.
Крем супа от тиква и аз харесвам, там комбинациите са много и почти всеки би си уцелил нещо да му е по вкуса.
Замразена как я правите после след изваждане от фризера? Имам спомен че съм пробвала но нещо не ми се получи добре после. При майка ми има разкошни огромни тикви но отказвам да взема от тях че за един човек са невъзможни за изяждане.

# 545
Аз си разбивам хайвер с ефтиния зехтин дето е по 10 - 15 лв л в пластмасова бутилка. 2 лъжици хайвер, половин глава лук, половин лъжица кисело мляко и половин чаша млени орехи. Пасирам с пасатора и после започвам с миксера и тънка струя от мазнината. Накрая  като е разбито добре добавям супена лъжица лимонов сок.

Хайверът ми е осолен от шаран. В рибарския магазин ми отделят хайвер като чистят рибата.
Златна си! Точно за хайвер от шаран си мислех, но не успявах да сгрея от къде да го търся.

Елора, може ли на следващата тема да впишеш и информацията за ядките?

На мен не са ми драма, защото не ги обичам, но откак съм на режима започнах да ги ям, уж полезни. Е да, ама имало разлики.

# 546
  • Paris, France
42 нови отговора.

Елора, Уау, вярно е това с ходенето и яденето. Трябва да се принтирам и закачи по хладилници и трапезарии.

Азара, за 2 дена нищо няма да ти стане ако кривне, напротив, защото ще ходите по цял ден. Аз си нося тенджера варени яйца, сол и ядки и това ям като сме далече, като понякога прегрешавам. Може и кашкавал или нещо такова. Там също има вкусотии и ако не прекалил и ходиш след това, може и добре да ти се отрази.

Някой питаше за инсулина на Азара и хапчето. Нисък е, да, но за да стане по-висок тя трябва да махне мазнина от панкреас. Липсата или наличието на Метформин няма да повлияят на инсулин, но без Метформин вече ще започва да се приучава да си и държи КЗ в норма и черният дроб ще може да се опразва редовно, след което да пуска мазнина. На кето режим Метформинът е излишен при КЗ под 4, а нейната вече беше станала 3.5 или подобно.

tays, киселото зеле вдига КЗ при доста хора и даже при мене го вдигаше и това когато от овесени ядки не се вдигаше. В сока има много сол, а натирят пречи на магнезий и оттам и вдигането на кръвно. Явно не толерираш сол. Пий, но по малко! Литър е много. Повечко магнезий и по-малко сол и ще тръгнат нещата. Зимата и преди Коледа не се слабее лесно. Ще се получи всичко, но трябва време и упорство без прегрешения.

Роланд, каква е pH на урината? Ако е кисела, повечко цитрат за да разтвори пясъка. Ако е алкална, което ме съмнява, повечко кисели храни и много вода. Напълно ОК е да се яде често и по малко, както и обратното. Следвай си диетата за колит.

# 547

Златна си! Точно за хайвер от шаран си мислех, но не успявах да сгрея от къде да го търся.

Елора, може ли на следващата тема да впишеш и информацията за ядките?

На мен не са ми драма, защото не ги обичам, но откак съм на режима започнах да ги ям, уж полезни. Е да, ама имало разлики.
Минерва, дай адрес/на лични/....ще ти пратя. Имам и аз от шаран...голям буркан.....тъкмо узря ...съвсем пресен е.
Аз го разбивах само с лук...сложих червен.....олио и лимон......малко вода и само с пасаатора. 1 л хайвер с лука . в купа и почваш да пасираш.....доливаш ту малко вода, ту олио.....олиото сгъстява, водата прави количество......и така докато се напълни купата....на финала само лимон....НО пасатора ми загрява няколко пъти:) Заради червения лук който е по-воднист не трябва да се добавя вода в началото, а аз не знаех и ми се откачи ръката да пасирам.....и пак заради лука хайвера стана приятно бебешко розов Simple Smile))))

# 548
Азара, как изглежда този хайвер?🙂
Тays, какъв е този булгур в сока от лилави моркови и какво изобщо прави там?
Момичета (и момчета), мисля, че и Натка ще потвърди😉, яйцеварката ми е една от най-полезните покупки! В моята стават до 7 яйца за около 7 минути (нито рохки, нито твърди- такива ги обичаме) и се самоизключва. Не всички модели се самоизключват, но пък с тях яйцата стават при всички случаи много лесно и бързо и всеки път сварени до степента, която се търси...Няколко пъти да заредя яйцеварката ми е далеч по-лесно, отколкото да вяря яйца в тенджера (това занимание го недолюбвам). Иначе преди яйцеварката си мислех, че този тип уреди са излишни, но добре, че ми подариха, за да разбера колко всъщност са удобни. 😃 А великденските яйца ги варя в уред за варене на пара, има гнезда за яйца. Знам, че могат да се варят яйца в Инстант пот и в други мултикукъри, но аз не съм пробвала. За разнасяне навън са ми далеч по-удобни "хлебчета" с яйца, режимно брашно, евентуално и някакъв кашкавал в сместа...

# 549
  • Paris, France
Нямам място за яйцеварка. Само тя ми е кусура 🤩 и ще ме изгонят. Като студентка ги правех в уреда за печене в микровълнова. Слагах ги в приставката за мъфини и яйца, по 4. Няма такова удобство, ако и да е енергоемко! На пълна мощност, която беше 900W, ставаха рохки за 7 минути, средни за 8 и твърди за 9. Като се нацелят правилните минути за определен брой яйца, нЕма грешка! Гледам, че сега има специални яйцеварки за микровълнова, които са малки, а не като грил тиганите с капаци и силиконови вътрешни форми и поставки. С този тиган бях свикнала яйцата на очи винаги да излизат перфектни, та после доста зор видях в обикновен тиган на котлон. Още помня колко виновна се чувствах като чупех третото и четвъртото яйце, мислейки, че се пълня с холестерол и ще пукна до 5 години 🥳.

Сега ги правя в мултикукъра с налягане. 300мл вода на дъното, програма пара, налягане 1 от възможни 5 нива, поставката, пускам кукъра, след около 8-9 минути ги нареждам на нея за да не цапотя и сито и слагам 3 минути. Супер е, защото няма значение дали се слагат 2 или 22 яйца.

Направо съм влюбена в яйцата.

# 550
Невена, и аз все исках да питам дали има шанс да започна да произвеждам повече инсулин.....чудех се дали е обратим този процес....НО проччетох отговора ти.....дано поне до 2.6 го кача Simple Smile

Долче, в сурово състояние ли искаш да го видиш, защото готовия го изядоха отдавна.....не съм разбивала  пак.....Но тази сутрин направих гофретите по твоята рецепта на домашните....станаха чудесни....само ми е малко трудно да нацеля колко смес да сипвам.....и стават или с празни квадратчета...или преливаха.....8 изкарах:) нищо не залепна Simple Smile Гледам ги как си мажат с течен шоколад...и грам не ми прави впечатление....желязна съм а Simple Smile)))
Да ви кажа и хляба спря да ми липсва....в началото често си правех режимни питки/хлебчета/мноооого ми липсваше хляба/....но от седмица насам вече не ме блазнят......

Яйцеварка майка ми ми подари това лято......викам си...поредния уред който ще се чудя къде да държа.....обаче се оказа наистина много удобна....ползвам я постоянно, моята не се изключва сама обаче.....почва да пищи като са готови яйцата и още не съм й свикнала....и още се чудя  от къде се чува това пищене и се оглеждам наоколо......Simple Smile)))) Събира до 6 яйца, долива се вода с една мерителна чашка, според която си избираш ..рохки, полурохки или твърдо сварени Simple Smile)))

# 551
Аз пък пека яйцата в еърфрайера. Слагам ги на 170 градуса за 10 Мин и готово

# 552
Една идея за "колбас" с джоланчета
https://youtu.be/EnwF-PVlXG4
Другите идеи са сварено месо се натъпква в пластмасова бутилка (изрязва св горната част) и като стегне се изрязва бутилката.

# 553
Аз пък пека яйцата в еърфрайера. Слагам ги на 170 градуса за 10 Мин и готово
Ехааа, мерси.
Веднага ще пробвам.
Заради вас ми се приядоха яйца 🤣
И в кукъра ще пробвам

# 554
Азара, и аз поръчах някакви ленти от али експрес. Пълен боклук. Цветът си седи един и същ. Доста хора го пробваха.

Минерва, ще опитам. Имам си дребни неща за редакция дето ме чакат, дано да успея за следващата тема.

Общи условия

Активация на акаунт