Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 716
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Да де ама тя доколкото знам си спортува все толкова активно от години, а казва че висока КЗ не е имала никога. Не е нещо ново за нея че да е стрес за тялото и да вдига кортизола.

То има хора на 20 може да ядат всичко, ама на 40 да станат 100 кила.
Тя може да е свикнала, това не значи, че организма не реагира.
Причината трябва да търси.
При мен с ниското желязо, гликирания ми беше фалшиво завишен, но кз и инсулин си бяха нормални.
Ще видим като си пусне нови изследвания. Ако трябва и кортизол да види. Абе всичко и това дето Джереми е написал.
Ама не е хубаво сега да пие пектин заради холестерола. Ще има влияние в/у изследванията, а това е некоректно.
Освен това пектина в един момент ще пречи на усвояването на витамини и минерали.

# 286
Момичета, аз не ходя на фитнес “спортът” ми е йога по 1 час или час и половина, зависи каква правя и ходене по 7-8-10 км. Лятото тичам. Това е, не мисля че претренирам, това ми е начин на живот от 5-6 години. Такава КЗ не съм имала никога, даже като не бях на НВ. Та все се надявам на грешка, днес тръгнахме мн рано за София. Но от утре сутрин ще меря КЗ във вторник пак изладванния. Много благодаря за всички мнения!
Кажете ми и добър ендокринолог в Пловдив за консултация. Била съм при Нончев син, според него съм в перфектно здраве и нищо ми няма.
Но не е виждал тези изследвания де…
Опитвам се да не се паникьосвам.

# 287
Може и короната да е прецакала нещо.
Стига си се тръшкала, че от нерви всичко ще вдигнеш.

# 288
Жаки, видях ти снимката в другата тема, прекрасна си !
Щом се чувстваш добре, ще се намери причината. Присъединявам се към Елора, спокойно само.
Бочкай с глюкомера, следи храната и ще се наместят нещата.

# 289
Извинете, че така прескачам, сега ще ви чета и ще дописвам Wink

Искам да питам за миди, както и за хайвер. Много обичам/обичах/ разбит хайвер, не успявам да намеря бял хайвер, който да си разбия вкъщи. Правите ли си и как? Ясно, че хлябът се пропуска, но хайвер и зехтин и няколко капки лимон не става ли?

# 290
Жаки, аз си запазих час при д-р Цвета Каменарова, да видим тя какво ще ми каже. Но отзиви в понеделник ще дам.

# 291
Жаки, дай инфо като се бодеш с глюкомера.

# 292
Елора, ще кажа разбира се! Само да се свържа днес със свекърва ми, че глюкомера ми е израелски, а там бяха с други стойности в други мерни единици в стотици са. Та да каже как беше иначе ми донесе сега лятото нови лентички, нови иглички. Там за ИР им дават ЛЛ глюкомери, у нас кога😅
Биби, кажи после как е лекарката!

Нончев нещо не ме визима много на серизно, вика къв метаболитен синдром на 50 кила и хлътнал корем, но ето че може и нещо не ми е таман.
Няма да пия пектин сега да не замажа излаедванията. Ще се храня както обичайно- зеленчуци, риба, авокадо, ГХИ, мслини, ядки, сметана по 1 л слагам в зеленчука заквасена.
Месо не ям мн често но за анемията ще засиля дроб, спанак. Червено цвекло ще вкарам в смути малко, спирулина имам ще пия.

# 293
Червеното цвекло за анемия ли го дават? Не знаех, че в него има желязо.

# 294
Аз утре ще ходя на ендо, много ми е притеснено, реших да се вмъкна да напиша, като говорите за притеснения.
Сетих се, че предишния път като правих изследването бях на друго лекарство, може да е повлияло на резултата, така или иначе тя утре ще ми пусне изследванията и ще повторя, тъкмо на 10-ти ще е, месец след първото.
Аз също съм пропуснала примерния режим, видях, че линковете за филмите не работят и ще ги гледам в ютюб, за захарта съм гледала други.
Да ви кажа почти месец стана и вече знам, че нищо не знам. В началото ми се виждаше просто - минус всичко сладко и опаковано, хляб, тестено, ориз, паста, картофи и сходните им елда, киноа , минус плодове и готово. После стана минус бобовите и млечните, а накрая минус ядки или поне сериозното им ограничаване. През ден си променям мнението какво да ям, като разбера, че съм изяла нещо непозволено ми става много чоглаво.
Стресът ми е голям в момента. Знам, че не си помагам, старая се да минимизирам.
Движението ми е ходене, 1нъж или 2 пъти седмично плуване, мин. седмица карах кънки веднъж, сега започва сезона и е подходящо, а като беше топло - колело.
Но не винаги успявам да поддържам бързо темпо с ходенето, повечето пъти го правя с кучето и не винаги сме бързи.

Изобщо установих, че нищо не правя както трябва и съм меко казано в паника!

# 295
Минерва, същата съм. Изглеждаше ми много просто. Спираш тва-онва и готово. Ама е сложно. И аз не правя нещата както трябва, и се притеснявам.

# 296
И аз се присъединявам към горните мнения, докато се чудя какво да купя за вечеря 😂
Струва ми се, че ям само месо и салата. И яйца от време на време.
И сега чета за млечните. Нали можеше мляко с по-висок процент, по-мазно. Едното каза нискомаслено 🙄
Пия често айрян.

# 297
Искам да питам за миди, както и за хайвер. Много обичам/обичах/ разбит хайвер, не успявам да намеря бял хайвер, който да си разбия вкъщи. Правите ли си и как? Ясно, че хлябът се пропуска, но хайвер и зехтин и няколко капки лимон не става ли?
Може, разбира се.
Хайверът си е нещо много хубаво, стига да няма нишестета добавени като в пастета, който продават. Аз и хайвер съм виждала, но е все с някакви гадости добавени и не взимам. Домашния пастет не става така гладък и не ми върви, само хабя дроба. Предпочитам да го ям така.
Миди, скариди и калмари си купувам замразен микс от тук и си го приготвям с масло и яйца.

Минерва и другите нови, не се притеснявайте, ако не се получат нещата от първия път. Отнема си време докато човек си нагоди режима по вкуса и нуждите. Никой тук не е бил "изряден" от самото начало, така че повод за ядосване на себе си, няма.

# 298
Червеното цвекло за анемия ли го дават? Не знаех, че в него има желязо.
Да, особено анемични бременни ги карат да хапват доста цвекло.

# 299
Момичета съвсем нормално е...дайте си време да се поуспокоите и постепенно нещата ще си влязат в релси...ще се справите... и аз бързам в бързината да кача резултатите, че тъкмо се зарадвах...докато не излязоха щитовидните....не знам колко да се тревожа за тях. Бързам да кажа че HDLми е повишен(макар че още е под нормата), което също много ме радва...преди 3 седмици беше 59 или 60...забелязвам също че чернодробните пък са спаднали.....с около 10, т.е  асат беше 18, алат 14, гама 12....това лошо ли е? Ох, и тези антитела не ме кефят😔тсх бешр 2.11, защо така играе надолу нагоре

Общи условия

Активация на акаунт