Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 720
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Е тъй де, отслабване и временно подобрение на показателите ще има с всяко гладуване, това казвах и аз. Поне до някое време. Тая мания да си свалят хората холестерола, вече започва да ми идва в повече, честно. Статините също го редуцират, но не намаляват ССЗ и случаите на сърдечни и мозъчни удари пък при жени съвсем нямат отражение.

# 271
  • Paris, France
Е, не съм малоумна да тръгна да нагъвам статини.

ММ всяка сутрин яде кисели млека, понякога от тези, гнусните, с плодове и захар и вътре сипва по половин чаша овесени трици. Яде и кроасани. Яде пълни чинии с картофи и бял ориз. Триглицеридите му никога не надвишават 0.8. Може да е от триците с бета глюкана 🥳. Преди да почне да ги нагъва с черпак, триглицеридите му бяха ........... пак толкова 😻. Освен да ги почна и аз 😁.

# 272
Ох, Невена, твоя мъж не е от тази планета Joy

# 273
  • Paris, France
Ох, Невена, твоя мъж не е от тази планета Joy

От тази планета си е и ми е в къщата. А ми се иска да иде, ако не на друга планета, то поне в съседния апартамент. Сутрин скача, бяга в хлебарницата и се връща с торба кроасани, кроасани със шоколад, поне десетина, две меки, ухайни франзели. Понякога се наслюнчвам от миризмата. Понякога ...... не устоявам и хапвам. Наложила съм си, че изям ли кроасан, денят го броя за свински и друг за седмицата просто няма.

На обяд 2-3 пъти яде на ресторант с колеги, но понякога си хапва в къщи, поръчва си де китайски ориз, де пица, ама хубави, истински и как ми ухаят! 😇 Купува пасти, парчета торта, парфета, разни фланове, шоколадови кексове и ги ядат с децата поне след обяда. След вечеря не. Отделно мандарини, банани, грозде, които са ми изтъпанчени пред очите, на масата.

Днес донесе 2 бомбониери с Роше Фереро и не съм посегнала още 😇.

През вечер готвя по 250-300г бял ориз, който омитат със сина на 4 яденета. Оризът го мия, варя и сервирам аз. Картофите си ги пекат или пържат сами. Тъй де, не ми готвят дробовете и яйцата, няма да им готвя картофищата.

Свекърът е на 89г и е същият, а свекървата беше с преддиабет. Пият сок от нони и алое, но той си яде сладък хляб, ориз, ямс, сладки картофи на всяко ядене, а тя не. И нейните триглицериди високи, а неговите 0.6-0.8.

Единият му дядо (баща на майка му) умря на 100г. Казваше ми, че с възрастта загубил апетит. Това, дето го омете пред мене за обяд, аз за 2 дена не мога да го изям,а той слаб като вейка. Жена му беше вече починала. Беше развила диабет на 90г, поради което цялото семейство се тестват и следят и ай пръднат накриво, тичат по доктори, сканове, изследвания, ала бала.

Някои сме изтеглили късата клечка.

# 274
  • here, there, everywhere
Жаки, а щитовидните как са? Хипофункцията често я свързват с ИР и висок холестерол.
Доктор Георгиев от Пловдив беше изписал на сестра ми НОЛИПИД. Хранителна добавка е. Натка може да знае повече за нея, в смисъл дали помага…

# 275
Здравейте от мен.....включвам се на бързичко, защото при мен продължават добрите резултати...Simple Smile Знам, че имам още работа разбира се, не смятам да се връщам към стария си начин на живот......обожавам новият си Simple Smile)))))
Тази сутрин след 2-3 седмично плато на кг.....от 69.5-70.5 паднах на 68 Simple Smile))) КЗ 3.9........ходих до лабораторията да си пусна изследвания....пуснах гликиран, инсулин, ц-пептид, холестероли и всички щитовидни .........сега потривам ръце...и чакам със затаен дъх Simple Smile))))))
Вчерашния фаст размърда положението определено....снощи вечерях в 18ч парче сьомга и таратор със заквасена сметана 20%+ 2 парченца черен шоколад/2 часа след вечерята КЗ-5.1/
Тази сутрин пих половинка Метфогама/250мг/, довечера пак ще пия половинка Simple Smile Нагласила съм си за обяд патешко и микс зелени салати/донесоха ми домашна патица....сварих я , обезкостих и запекох месото с подправки и 2 вида сирене/гауда и чедър/  ПОлучи се чудесно. Днес имам почивка от залата Simple Smile
Довечера ще се включа повече....днес ми е много натоварен ден
Обичам ви:)))))))

# 276
  • София
Невена, аз съм баш от тези, на които коремът е залепен за гърба. Видимо нямам абсолютно нищо за сваляне (52 кг. съм вече/170 см.). Ти съветваш за слаби хора носковъглехидратна диета и ниско мазнинна ли? А на какъв уред да проверя, дали и в каква степен черният дроб е омазнен?

# 277
Влизам и аз в темата. Родих 2020и качих 20+ кг. Сега съм 80 кг, което ще рече, че до старите ми такива имам да свалям 18-19кг 😭. Отидох на еднокринолог, пуснах изследвания. Инсулин 2.8 (пишеше, че отивам към ИР). Тепърва сядам да чета и да се осведомявам, бях занемарила собственото си здраве. Споменавате за диета за ИР, но не я видях на заглавната страница? 🤔

# 278
  • Столичанин ама не в повече :D
Момичета, здравейте:)
Днес пусках изследвания, за да видя как са нещата с ИР ( от почти 7 години я имам с режим и спорт са ок нещата) но холестеролът обаче върви нагоре Sad
6.8 ми е била най високата стойност досега…
Слаба съм на НВХ режим съм, без са съм в кетоза или ниски В, не целя да свалям кг.
Спортувам 6 дни седмично.
Не очаквах такива резулати.
ЛЛ каза метаболитен синдром - статини…
Но не ми се иска да започвам изобщо с тях.
Пектин ли да взема да пия пак? Идеи?
Триглицеридите пък са ок. НоМа, инсулин ок.
Ще повторя излаеданията другата седмица в друга лаборатория.
Моля за мнения, ако някой разбира:

Дали разбирам нещо може би (според всички тук не), и въпреки че абсолютно всички показатели съм ги подобрил без хапчета (включително аиз, което според традиционните разбирания на медицината е невъзможно) пак не претендирам да съм капацитет и напълно категоричен както някои хора, много пъти съм обяснявал че всеки показател е от значение, защото всеки един такъв е просто сигнална лампичка, най-лошото е когато се неглижира и тогава почват да светят една по една лампички докато накрая всичко свети в червено и настъпва срив. С времето научих, че човек ако иска да се излекува и да намери пътя към истинското здраве трябва да почне да обръща внимание на цялото си тяло и на всички сигнални лампички без изключение, а не да неглижира едно за сметка на друго,  защото така е актуално и няма да спра да го повтарям, колкото и да не се харесва на някои и да ме атакуват за това, защото моята цел в тея здравни форуми е да помагам със съвети базирани на моите знания и личния ми опит, а не да се съобразявам с това какво е модерно. Именно търсенето на истината, а не придържането към общоприетите съвети ми помогнаха да намеря пътя към истинското здраве, доказано и като усещания и като изследвания. Иначе, просто щях да почна да си пия хапчетата и да си живея живота каквито бяха съветите на всички лекари, при които ходих в началото. И никога няма да се отклоня от твърдението, че абсолютно всеки показател е от значение. Да се твърди друго е все едно да се каже примерно, че черния дроб е важен ама бъбреците не. Според тебе, кои изследвания са по-добри горните или долните?

Ако питаш хората под влияние на модерните вм тенденции ще кажат ама разбира се че горните, инсулина и глюкозата са по-ниски, холестеролите са без никакво значение, и разбира се ще грешат, защото здравето не е по-нисък инсулин и/или глюкоза, за сметка на по-висок холестерол и/или лдл холестерол, здравето е единствено ниво на баланс, образно казано като една линия, която няма рязки амплитуди нагоре или надолу ами е в сравнително право състояние. Може би и друг път съм давал примера какво ще се случи с живота на земята, ако 24 часа в денонощието грее слънце, температурите ще се повишат и в крайна сметка живота ще изчезне, същото но в обратната посока е, какво ще се случи с живота на земята ако 24 часа в денонощието е непрекъсната нощ, температурите ще се понижат и живота пак ще изчезне, тоест и в двата наглед противоположни случая крайния изход е един. За да съществува живота е нужен баланс, както има ден, така да има и нощ.
Това дето се чувстваш добре е хубаво, само че организма има мощни механизми за оцеляване и съответно се научава да се приспособява към средата в която е поставен, но това е до един момент , представи си един балон, който се надува, ако не се спре с надуването му какво ще се случи накрая? Примерно аз се чувствах добре и буквално за един месец се сринах тотално.
След тези изречения, които може да ти се струват отдалечени и изобщо несвързани с твоите проблеми, но всъщност важни за осмисляне (защото ако човек търси истинското здраве трябва да разбере, че всичко в тялото му е свързано), при тебе единственото добро нещо е витамин д, всичко останало е зле (влошения холестерол е точно толкова проблемен колкото и повишената кръвна захар), първото най-важно нещо е да изследваш в три поредни дни кръвната захар на гладно, такава кръвна захар няма как да е ок при каквито и да били обстоятелства нито ниско желязо нито висене на студа нито каквото и да било, че имат влияние имат, но не може да е такова.
;
- по спомени след стоене на студа поне 40-50 минути.
Провери желязо, жск, феритин (по възможност и трансферин), диференциална кръвна картина и морфология на еритроцити, както и б12, фолиева киселина и хомоцистеин (по възможност и б6), тъй като имаш анемия, но трябва да се види каква точно е. Железни добавки евентуално може да се пият единствено ако феритина е нисък, защото изобщо не са безобидни. Телешкия и агнешкия черен дроб вдигат желязото, също и спанака. копривата, тофуто, спирулината, боба, тиквените семки, киноа. Също е добре проверка на кортизола. Евентуално би било добре да се пусне и един щитовиден панел. Инсулин под 4 не е ок (оптималната стойност е между 4 и 5 (дори между 4,5 и 5), като същото се отнася и за глюкозата), задължително е да намалиш тренировките на максимум три-четири пъти седмично. Категорично претренирваш (това се вижда и без човек да е бил години по фитнес залите и на крачка от това да стане сертифициран инструктор като мен, макар че в крайна сметка се оказа, че знанието как да се направят плочки по корема е доста по-различно от това как човек да се радва на здраве, но това е друга тема). Тялото има нужда от почивка за да се самовъзстановява. Провери също и чернодробните ензими асат алат и ггт. По въпроса за холестерола ето няколко насоки като изобщо не са нужни овесени ядки за целта (от години не консумирам глутенови храни пък съм свалял холестеролите си, като при мене нещата са още по-трудни заради хипото), намаляване на животинските храни (особено мазните меса, млечните и яйцата (и по-специално жълтъците)), които  вдигат холестерола, свалят го храните богати на пектин (защото нашето тяло е създадено да консумира естествени храни, а не да пие прахчета) като ябълки, портокали, грейпфрути, боровинки, къпини,  грах, зелен фасул както и червено зеле, сурови слънчогледови семки, моркови, нар, патладжан, бамя.

Оттам нататък какво ще правиш си зависи от теб. Успех.

# 279
Жаки, а щитовидните как са? Хипофункцията често я свързват с ИР и висок холестерол.
Доктор Георгиев от Пловдив беше изписал на сестра ми НОЛИПИД. Хранителна добавка е. Натка може да знае повече за нея, в смисъл дали помага…
Само съм мяркала кутията, нямам представа дали и каква работа върши. Не им и обръщам толкова внимание на такива добавки де, хората ги търсят и купуват, явно се рекламират някъде ама аз нали и телевизията съм си махнала от "диетата"...
Дори и да кажем че нечий холестерол има нужда да стане по-нисък, не мисля че нещо дето ще го "свали" би направило човека по-здрав. Висок холестерол е признак на проблем евентуално, не причина. Ама масово си купуват и Профихол и подобни щото било растително, с незнамсикакъв естествен статин от червен ориз, видите ли. Нали не е "химия".  Значи статин от "химия" не е хубаво, ама ако бил от ориз, хубаво било. Чудесна логика. И пектин мухат с месеци на закуска, пак "за холестерола", не ми се мисли там пък с какви дефицити на минерали ще се окажат в дългосрочен план.
При Жаклин има нещо явно, въпросът е да се открие какво че да се вземат мерки.

# 280
Жаки, холестерол около 7,5 е идеален за отлично женско здраве (според скандинавците).
За КЗ ,ако е инцидентно е възможно да е "синдрома на зазоряването".

# 281
Невена, откъде е мъжът ти?
Направи ми впечатление Бъдни вечер с морски дарове!

# 282
Азара,  и аз нямам търпение да ти видя изследванията Grinning
Обаче за хапчето наистина го направи плавно.
Имало е хора тук през годините уж са добре и рязко са спирали хапа и после проблеми.

Таня, тая кз за човек от години на НВ не ми харесва и трябва да се търси причината. Та не знам дали може да има синдром на зазоряване при човек на нв от толкоз време.
Според мен вина може да има всекидневния спорт. Но ако кортизола и е висок, не би ли трябвало инсулина да се вдигне? Знам ли и аз. Дано да е грешка.

Влизам и аз в темата. Родих 2020и качих 20+ кг. Сега съм 80 кг, което ще рече, че до старите ми такива имам да свалям 18-19кг 😭. Отидох на еднокринолог, пуснах изследвания. Инсулин 2.8 (пишеше, че отивам към ИР). Тепърва сядам да чета и да се осведомявам, бях занемарила собственото си здраве. Споменавате за диета за ИР, но не я видях на заглавната страница? 🤔

Има я на поне сто места в първия пост.
Имаш задължителен клип за гледане още в началато дето би трябвало очите да ти избоде, после ти е линк към режима. И после един куп линкове, филми и обяснения. Та не знам как четеш.

# 283
Да де ама тя доколкото знам си спортува все толкова активно от години, а казва че висока КЗ не е имала никога. Не е нещо ново за нея че да е стрес за тялото и да вдига кортизола.

# 284
Азара, и аз се присъединявам и изказвам възхита  към страхотното ти подобрение !
Следя с интерес какви ще са резултатите ти днес. Моите ги чаках цял ден, зная какво напрежение и нетърпение беше .
Жаклин я следя в други теми, при начина и на живот, спорт и хранене, какви са тези захари, ужас. Дано да е грешка. Жаки, моите холестероли за пет месеца на този режим се подобриха, но аз само с ходене се занимавах, сега ходя на въздушна йога веднъж седмично, като още не съм обръщала главата надолу, но аз съм доста обездвижена все още и вкостеняла. Дано е грешка това, пък холестеролите с храна ще ги оправиш, така си мисля, де.
Аз си продължавам на режима и да кажа една хитринка за такива като мен, дето със зелениите са скарани.
Взех с нутрибулета да си правя песто, една връзка магданоз, шепа орехи, зехтин, 1 скилидка чесън и настърган пармезан.
И със спанак така. Свършиха ми орехите, та и със сурови слънчогледови семки правих. Така го хапвам пестото с лъжицата, или върху яйцата, та докарвам някакви зелении на ден. За мен е голям напредък това.
Не зная как се движите в тоя студ и сняг, снощи излизах да правя бързо ходене и се прибрах като снежен човек. Брррр.

Общи условия

Активация на акаунт