Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 399
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
Ми често ръгането води до такива странични ефекти, така че който не му понася, да не се хваща на такива отношения. Вместо нормална връзка с грижа и отговорност към другия, като се задоволяват с такива полу отношения, нормално е да последва рев. Не знам що е такава мода при по младите поколения, обаче неминуемо води до кофти последствия поне за единия. Авторката, друг път просто не се хващай на такова хоро.

# 31
Emilia-m, не разбрах къде прочетохте, че става въпрос за упражняване на насилие, още повече - за тормоз? Явно повечето от вас възприемат нещата по този начин. Жалко, защото не е това.
Тя е имала възможност досега да пробуди чувства в него, не е успяла. И аз съм убедена, че още от самото начало е искала връзка с него, но той е бил навит само на секс и тя се е съгласила, с надеждата да обърне нещата и той също да се влюби в нея. Да, не е невъзможно, но в нейния случай не е станало. И сега съвсем закономерно, той я отбягва, за да не поддържа напразни надежди в нея. Няма как да започваме връзка с всеки, който ни харесва нас, за да не го обидим.

# 32
Emilia-m, не разбрах къде прочетохте, че става въпрос за упражняване на насилие, още повече - за тормоз? Явно повечето от вас възприемат нещата по този начин. Жалко, защото не е това.
Как'Сийка ти го обясни какво е да се бориш ЗА любовта си - сиреч за връзката си, в която и двамата се обичате и какво е да се бориш да предизвикаш любов у някого, чието сърце ти казва НЕ.
Не е трудно за разбиране, но е разбираемо и че всяка жена преследва различни цели. Всяка според това, което има в своето си сърце.

# 33
  • София
Не става въпрос "да се бориш". Това не е "борба свободен стил", нито джудо, нито нещо подобно. Подхожда се с деликатност, интелигентност (без да се навлиза грубо в личното пространство на отсрещния), и с чувство. Да, с чувство. Мъжете обичат да усещат, когато една жена изпитва чувства към тях, независимо, че (обикновено в началото на отношенията) предпочитат да отричат собствените си такива. Което не означава, че ги няма или че постепенно не могат да се породят (ако жената подходи и се държи както трябва).
Пак повтарям, всеки отделен случай (и мъж), е индивидуален.
Едит: И няма какво Как' Сийка да ми го обяснява. Имам собствено виждане по въпроса, основано върху (за радост, щастлив) мой и на други хора, опит.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 11:42 от Reine Margot

# 34
Искате да останете приятели? Това е абсурд. Когато е имало секс между двама души, приятелство там няма. Такива връзки не ги разбирам "приятелство с привилегии". Все някой се влюбва и обикновено това е жената, защото когато една жена спи с един мъж повече от 2-3 пъти (някой го написа в темата и се извинявам, че го повтарям), тя започва да изпитва чувства. Не бих си причинила такава връзка.

Някой написа, че тя трябва да се бори да спечели любовта му. Вие чувате ли се какво пишете? Субектът няма изобщо никакви чувства към нея. Той я е използвал като сексуална играчка и затова е бил приказлив, забавен, мил и т.н, за да я държи в ръцете си за секс.

# 35
Подхожда се с деликатност, интелигентност (без да се навлиза грубо в личното пространство на отсрещния), и с чувство.
Тоест, използване на разни манипулативни тактики, номерца, стратегии. И когато видим, че дадена стратегия не работи, минаваме на следващата. И така от едно ниво на деликатно манипулиране към следващо на вече по-твърд и агресивен подход. Защото започне ли се с тази идея, трудно - даже е невъзможно да се спре. Такива жени не могат да се контролират и продължават да преследват мъжа, докато достигнат дъното.
Простичката истина е - на сърцето не можеш да заповядваш. Любовта е естествен процес и сърцето само избира, то решава кого да обича и всеки опит да бъде манипулирано ще завършва с неприятни за манипулатора последствия.

# 36
Не става въпрос "да се бориш". Това не е "борба свободен стил", нито джудо, нито нещо подобно. Подхожда се с деликатност, интелигентност (без да се навлиза грубо в личното пространство на отсрещния), и с чувство. Да, с чувство. Мъжете обичат да усещат, когато една жена изпитва чувства към тях, независимо, че (обикновено в началото на отношенията) предпочитат да отричат собствените си такива. Което не означава, че ги няма или че постепенно не могат да се породят (ако жената подходи и се държи както трябва).
Последно за пробуждане ли говорим, или да го накараме да си признае?
Да не бъркаме реалния свят с поредица Арлекин.

# 37
Подхожда се с деликатност, интелигентност (без да се навлиза грубо в личното пространство на отсрещния), и с чувство.
Тоест, използване на разни манипулативни тактики, номерца, стратегии. И когато видим, че дадена стратегия не работи, минаваме на следващата. И така от едно ниво на деликатно манипулиране към следващо на вече по-твърд и агресивен подход. Защото започне ли се с тази идея, трудно - даже е невъзможно да се спре. Такива жени не могат да се контролират и продължават да преследват мъжа, докато достигнат дъното.
Простичката истина е - на сърцето не можеш да заповядваш. Любовта е естествен процес и сърцето само избира, то решава кого да обича и всеки опит да бъде манипулирано ще завършва с неприятни за манипулатора последствия.
Да, сама го казваш, че на сърцето не може да се заповядва, и това важи и за двамата, не само за сърцето, което казва "не". Има хора, които се отказват веднага, има и хора, които имат нужда от повече време, има хора, които дори имат нужда да ударят дъното, за да осъзнаят нещо, да го приемат и да продължат напред. Ти коя си да даваш определения, че нечия любов и манипулативна, въртене на номерца и тактики? Така както се обича, човек, който е с теб, може да се обича и човек, който не е, но други неща ви свързват. И е само въпрос на "кога" тези хора ще се отдалечат един от друг завинаги или временно, но за всички хора, този момент може да дойде по различно време.

# 38
Да, сама го казваш, че на сърцето не може да се заповядва, и това важи и за двамата, не само за сърцето, което казва "не". Има хора, които се отказват веднага, има и хора, които имат нужда от повече време, има хора, които дори имат нужда да ударят дъното, за да осъзнаят нещо, да го приемат и да продължат напред. Ти коя си да даваш определения, че нечия любов и манипулативна, въртене на номерца и тактики? Така както се обича, човек, който е с теб, може да се обича и човек, който не е, но други неща ви свързват. И е само въпрос на "кога" тези хора ще се отдалечат един от друг завинаги или временно, но за всички хора, този момент може да дойде по различно време.
Пропуснала си да прочетеш предния ми пост или не си успяла да го разбереш?
Ако ти имаш предвид едностранна несподелена любов, тоест ако жената обича истински обекта на несподелените си чувства, то да - няма как да се заповяда на сърцето й "спри, не го обичай", но ако това е истинска любов, жената не би оказвала натиск върху чувствата на другия, а ще си изживява любовта мълчаливо и смирено.
Не смятам, че го обясних неразбираемо в предния си пост, затова няма и да се повтарям.

# 39
  • София
Мен са ме работили емоционално, леко, деликатно, уж с внимание и все едно не разбирам. Нищо освен отвращение не последва.

Тези взаимоотношения изначало са тръгнали наопаки, няма как да се върнем по реда си в началото.

# 40
Много интересно ми е как се съгласявате на такива уговорки приятели с привилегии. Аз ако си легна с някого значи съм привлечена и постепенно бих искала да го опознавам като човек. В противен случай би било недостойно. Какво целите? Изведнъж да се влюби и той ли? Не го ли е поискал в началото няма как да стане. Бъди му благодарна че те отбягва, поне е честен и гледай към друг който ще има истински намерения.

# 41
Какво разбираш под натиск в крайна сметка? Всеки човек, който обича, се надява нещо да се промени и дори самият факт, че жената общува с този мъж, държи се мило с него, и всичко, което чувствата й диктуват, явно може да се разчете като натиск и манипулиране... това зависи от "четящият" мисля, и не е задължително наистина да е така.
Гордж, много зависи от човека и нещата, които прави. Мен са ме работили и се е стигало до още по-голямо "не", но е имало и мъже, които пак си личи какво искат, но съм изпитвала единствено емпатия, разбиране и съжаление. Може би разликата е, че едните са имали нужда да вземат, а другите да дадат.

# 42
  • София
Всеки разбира обсъждания проблем съобразно собственото си светоусещане. Борците - като борба Grinning, манипулаторите - като манипулация.
Не се наемам да променям чужд светоглед.
Ще припомня само едно:
"Мекото е по-силно от твърдото, водата е по-силна от камъка" (древна будистка мъдрост).
Така че, не бъдете груби и толкова категорични - нито тук, нито в личните си взаимоотношения. Това не помага, а напротив - води до неуспех и загуба.

# 43
  • София
Елу, аз не съм била участник в каквито и да било отношения, категорично съм дала да се разбере, че няма и да участвам още в началото, но все пак не се отказа.

В този казус са си взели в аванс каквото са имали да си дадат. Регресия в отношенията  постигат единици, ако и двете страни го искат. Тук едната не иска.

# 44
Едит: И няма какво Как' Сийка да ми го обяснява. Имам собствено виждане по въпроса, основано върху (за радост, щастлив) мой и на други хора, опит.

Надявам се да говорим за едно и също чувство, но ми се струва, че не и затова липсва приемане на другото мнение.
Да, много е лесно за една жена да привлече вниманието на един мъж, да го накара да я желае в чисто сексуален план, да го прелъсти, дори да го ожени за себе си. Но това не е точно любов.
Можеш да спечелиш един мъж, но не и любовта му, ако той самият не ти я даде.
Мъжете много добре разграничават секса и любовта, за разлика от жените, които много често ги бъркат и което става причина за драмите им.

Общи условия

Активация на акаунт