Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 401
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз приемам чуждото мнение, но, както се оказва в тази тема, не всички го правят по отношение на мнение, което се различава от тяхното.
Како Сийке, не зная ти кое чувство имаш предвид, от написаното от теб не се разбира.

# 46
Да, много е лесно за една жена да привлече вниманието на един мъж, да го накара да я желае в чисто сексуален план, да го прелъсти, дори да го ожени за себе си. Но това не е точно любов.
Можеш да спечелиш един мъж, но не и любовта му, ако той самият не ти я даде.
Мъжете много добре разграничават секса и любовта, за разлика от жените, които много често ги бъркат и което става причина за драмите им.
Именно.

Аз съм била в ролята на този, който се очаква да се 'пробуди' и резултатът стигна до погнуса от човека, който очаква пробуждането ми.
Освен това - идеята за пробуждането съдържа в себе си едно предположение, че хем си с нещо по-долу от 'влюбения', хем си му и длъжен, хем носиш някаква вина за чувствата му.
В момента съм в ролята на 'влюбената' и знам колко не е гот, но не е нужно да унижавам и двама ни с натискане.
То е очевидно кога има потенциал и кога е отчаяно забиване на нокти във фантазия, пък било то и ноктите да са в кадифена ръкавица.

# 47
Тези ситуации са много индивидуални. В един човек може да се пробуди само погнуса, но в друг - само съжаление, от едни и същи действия. Т.е. дори обекта на чувствата, не е задължително да е прав в определянето дали един човек е жалък или не. Реакцията зависи основно от неговите си вярвания и усещания за тези неща.

# 48
Какво разбираш под натиск в крайна сметка?
Elunaria, авторката на темата търси безболезнен начин да излезе от неприятната ситуация, в която е отхвърлена заради задълбочаване на чувствата й, които са несподелени. Безболезнен начин няма. Страда се скрито у дома, навън - достойно поведение без да се досажда.
А моите коментари бяха по повод дадения съвет да се бори. Да се бори за какво? "Аз обичам теб, ти обичаш друга, тя обича друг..." Какво му е красивото в тази каша?

Reine Margot, вероятно не си била в ситуация, в която за любовта ти да си бори мъж, когото не само че не можеш и не желаеш да обичаш, но и такъв от когото се стараеш да стоиш надалеч. Такива борци могат да бъдат и опасни, животът достатъчно го е доказал...

# 49
  • София
Да, де, и аз това казвам - да оставим борбата на борците Sunglasses.
Аз с борци не съм си имала работа, а с интелигентни и чувствителни хора. Въпрос на избор.

# 50
Тези ситуации са много индивидуални. В един човек може да се пробуди само погнуса, но в друг - само съжаление, от едни и същи действия. Т.е. дори обекта на чувствата, не е задължително да е прав в определянето дали един човек е жалък или не. Реакцията зависи основно от неговите си вярвания и усещания за тези неща.
Така е, но ако си твърде втренчен в пъпа, пардон, любовта си - дали ще забележиш, че си минал границата и не си желан, или ще продължиш егоцентрично да натискаш да стане на твоето?

# 51
Така е, но ако си твърде втренчен в пъпа, пардон, любовта си - дали ще забележиш, че си минал границата и не си желан, или ще продължиш егоцентрично да натискаш да стане на твоето?

Повечето влюбени хора не забелязват, ако минат границата, защото и границите са лично усещане, твоите може да не са същите като моите. Затова е обратната връзка. Ако човека, който обичам ми каже "не ме търси повече", аз няма да го търся повече. Но ако поведението му не предполага, че иска контакта да спре, не може да ми се сърди, че контакта продължава.

# 52
Аз с борци не съм си имала работа, а с интелигентни и чувствителни хора. Въпрос на избор.
Опитът ти да ухапеш не е сполучлив. Ако беше участвала в теми, в които съм споделяла за ситуация, от която съм потърпевша, щеше да знаеш че борецът в случая не е мъж. Но повече от това няма смисъл да разказвам. Така или иначе, не би разбрала - навярно поради недостатъчно житейски опит. 🙂

# 53
Не става въпрос "да се бориш". Това не е "борба свободен стил", нито джудо, нито нещо подобно. Подхожда се с деликатност, интелигентност (без да се навлиза грубо в личното пространство на отсрещния), и с чувство. Да, с чувство. Мъжете обичат да усещат, когато една жена изпитва чувства към тях, независимо, че (обикновено в началото на отношенията) предпочитат да отричат собствените си такива. Което не означава, че ги няма или че постепенно не могат да се породят (ако жената подходи и се държи както трябва).
Пак повтарям, всеки отделен случай (и мъж), е индивидуален.
Едит: И няма какво Как' Сийка да ми го обяснява. Имам собствено виждане по въпроса, основано върху (за радост, щастлив) мой и на други хора, опит.
Много незряло мнение, отдавам го на младост и наивнст. Ако не, ми е прекалено глуповато.

Може да останете приятели, ако никой не е влюбен. В този случай, ако аз съм на негово място, ще ми е досадно.

# 54
Ще отречеш друг път, то като те удари кат товарния влак, иди го отричай.

# 55
Аз само да вметна, че намирам логика в това, че ако един мъж прави секс с жена известно време, може да се привърже към нея, освен ако по някаква причина не я отхвърля тотално като човек - например нещо в характера й го отблъсква.
Струва ми се възможно (но съвсем не гарантирано!).

# 56
Но ако поведението му не предполага, че иска контакта да спре, не може да ми се сърди, че контакта продължава.
Това е единият от деликатните моменти в такива ситуации.
Ти говориш за истински влюбен. Моята поанта е, че хората се влюбват в идеята за влюбването като в поема и приемат всички сигнали като желание да се продължи контакт. Така 'влюбените' виждат и в простичкото добър ден - о, колко прекрасно, той има желание за контакт и развитие. Ако пък не казва дори добър ден - то със сигурност си крие чувствата, милият глупчо, трябва да бъде предразположен. Това е първо излагация, второ - от един момент си е зловещо.
Плюсът е, че повечето такива 'влюбени' си намират периодично нова жертва на чувствата и не стигат до ексцесии, затова и не са забележими статистически. За сметка на това ексцесиите стигат до новините.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 13:49 от -Narcissa-

# 57
Мисля, че колкото и да си влюбен, и обичащ дори, трябва да си наясно в каква ситуация се намираш. Аз вярвам, че ако един човек има чувства, той няма причина да не ги покаже. Не е трудно да покажеш чувства, ако ги има, на човек, който вече е бил болезнено открит с теб и си наясно какво изпитва.
Самозалъгването е нормална част от процеса, но рано или късно всички стигат до правилните изводи. Някои по-бързо, други по-бавно... важното е поне да е достойно и да няма грозни ситуации.

# 58
  • София
Опитът ти да ухапеш не е сполучлив. Ако беше участвала в теми, в които съм споделяла за ситуация, от която съм потърпевша, щеше да знаеш че борецът в случая не е мъж. Но повече от това няма смисъл да разказвам. Така или иначе, не би разбрала - навярно поради недостатъчно житейски опит. 🙂
Скъпа Emillia, аз никого не хапя (особено в този прекрасен неделен ден Simple Smile) Споделям и аз, като всички вас, част от житейския си опит. Това, че той се различава от вашия, не означава, че не е истина и трябва да бъде отречен.
Грешите - мисля, че съм чела написаното от Вас в друга тема за негативните Ви преживявания с лице (мисля, че беше от женски пол).
По принцип съм склонна да Ви съчувствам, но не забравяйте, че нещата в живота са двустранни, т.е. реципрочни. Както Вие подхождате към някого, така и той/тя - към Вас, и обратно. Успех.

# 59
Скъпа Emillia, аз никого не хапя (особено в този прекрасен неделен ден Simple Smile) Споделям и аз, като всички вас, част от житейския си опит. Това, че той се различава от вашия, не означава, че не е истина и трябва да бъде отречен.
Грешите - мисля, че съм чела написаното от Вас в друга тема за негативните Ви преживявания с лице (мисля, че беше от женски пол).
По принцип съм склонна да Ви съчувствам, но не забравяйте, че нещата в живота са двустранни, т.е. реципрочни. Както Вие подхождате към някого, така и той/тя - към Вас, и обратно. Успех.
Има хора, природно мъдри, хора с ценни и полезни знания. Има и такива, които животът ги е поставял и от двете страни на обсъжданите ситуации. Техните мнения са също ценни и полезни. Но има и такива хора, които не притежават нито мъдрост, нито достатъчно житейски опит, но пък непременно държат да ни убедят в обратното.
Когато думите са искрени, те говорят много красноречиво за говорещия.
Сцената е твоя, продължавай. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт