Нашите кухни - тема 89

• 54 919
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
sisi11, ако става въпрос за мен, аз нямам визуализации с долепени до колони котлони, от ъгъла на снимката с еполучава зрителна измама - 20 см е (шкаф 80 см с тройка котлони 56 см). Никога не бих направила нещо подобно. Стандарта мисля е това разстояние да е 40 см, но не и долепени, особено ако са и на газ... Нишата, която се образува ако се допре перпендикулярно хладилника до плота аз ползвах за кутия за хляб и пекарната. Имах и още една в друг ъгъл и там стоеше добре скрит сушилника. Супер удобни ми бяха за такива неща и в новата кухня пак ще имам.
Ето снимка насреща, но при мен ще е изместен съвсем на ръба плота така, че да остават 20+ см.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 11:12 от drago_2008

# 121
Здравейте дами! Скоро не съм писала в темата, след доста спорове в крайна сметка подписахме с Диалог и  чакам новата кухня в края на януари. Сега обаче имам друга драма, за която ми трябва мнение на някой с опит.
Решихме да сложим ел.меганизъм на блум за долно отваряне servo-drive. Въпросът е, че вече са прокарани всички кабели и не могат да се пуснат нови. Механизмът е с трансформатор 24 W. Някой с такъв механизъм може ли да сподели може ли предвидения за хладилник кабел да се раздели на две части, като едната захранва контактът на хладилника , а другата servo-drive? От Блум Не можаха да ми отговорят.

# 122
  • Пловдив
Предполагам хладилникът ще е със щепсел.На предвиденото му място,сложете двоен контакт и в единия включете трансформатора.

# 123
Няма проблем да се ползва захранването за хладилника. Освен варианта на Нелина, може извода за хладилника да се раздели на две с клеми.

# 124
Прекрасни сте, благодаря Heart. Като си представих какъв вой ще има от мъжа ми и майсторите не смеех да им спомена, че ми трябва още един кабел при направени под, таван и стени JoyBlush

# 125
Здравейте, близо 2 години по-късно пак съм тук, този път почти сигурно ще стигнем до ремонт и нова кухня. И сега имам един въпрос тип бърза справка: на коя фирма са най-качествените мдф мат плоскости в момента на пазара и ако има някакво специално име/покритие-какво е?

# 126
  • София
Момичета, припомнете ми каква марка мелница за отпадъци хвалихте?

# 127
Някой друг поръчвал ли е от "Диалог" ? Чудя се къде да поръчам.
Едно установих : кухните по поръчка не са такива. Всички фирми изпозват конфигуратури на модули, за което не е нужен специалист,
а някой - друг час занимания онлайн с конфигуратора. Затова всички кухни си приличат като две капки вода, в различен цвят...Две до три размери чекмеджета, както и долни и горни шкафове. Дизайна на кухнята се напасва към ограничените модули и край. Един ъглов елемент искам с определен радиус, както и друг размер чекмеджета, нищо сложно или особено и край - никой не може да го направи...
Защото няма такива модули. Никой от "проектантите" във фирмите не владее CAD,  та да може да проектира самостоятелно...

# 128
Същото беше и преди 10-15 години, мързи ги по фирмите.
Майбах беше препоръчала една фирма, почти целия ѝ апартамент е направен с техни мебели, но само фейсбук имат.

# 129
Аз поръчах от Диалог, но още не е дошла кухнята. Ако нещо мога да помогна, съм насреща. Сигурна съм, че правят хубави кухни, но в никакъв случай не са гъвкави. Аз супер много спорих с тях за някои неща, за други се  примирих. Ако искате нещо по-различно, по добре да се ориентирате към по-малка фирма.

# 130
Не е така, моите мебели бяха изцяло по моите проекти. Чекмеджетата съм ги искала толкова широки и дълбоки, че да ми се събира конфигурацията от тенджери и чинии - първо мерихме с рулетка, после писахме какви ги искаме. И материалите бяха нестандартни - държах на МДФ с естествен дъбов фурнир за долните нива, но да не е обикновен с фладер и дебелина 0,8 мм, а с успоредни жилки на фурнира, като същият да е с дебелина поне 3 мм (направо дъсчица). И ми го направиха.

# 131
  • Раковски
Някой друг поръчвал ли е от "Диалог" ? Чудя се къде да поръчам.
Едно установих : кухните по поръчка не са такива. Всички фирми изпозват конфигуратури на модули, за което не е нужен специалист,
а някой - друг час занимания онлайн с конфигуратора. Затова всички кухни си приличат като две капки вода, в различен цвят...Две до три размери чекмеджета, както и долни и горни шкафове. Дизайна на кухнята се напасва към ограничените модули и край. Един ъглов елемент искам с определен радиус, както и друг размер чекмеджета, нищо сложно или особено и край - никой не може да го направи...
Защото няма такива модули. Никой от "проектантите" във фирмите не владее CAD,  та да може да проектира самостоятелно...

В голяма грешка си, това може да го правят големите фирми които работят с модули на определен размер. Всеки друг ще ти направи шкаф с нестандартна ширина, а не да завършва на 0 или 5.

# 132
  • Canada
Сигурно се плашат от радиуса на ъгловият елемент.

# 133
Здравейте. След две години четене, поглъщане усилено на темата и мненията, след яко пестене, събрах смелост сама да си направя проект и да го сбъдна за малката ни кухня. И съм донякъде щастлива, но и недоволна, майстора ни претупа малко работата.  Бях му дала подробно изисквания. Взе абсорбера и мивката само, а над см и фурната имам леко отвор и според момичетата от темата съдомиялни ще ми се мухшяса и развали бързо там. Confused Бях намерила друг доказан специалист, от далече, но жена му реши, че го задявам (неоснователно) и затова прекъснах връзка с тях. След двете години и основен ремонт, последващ санирането през септември-декември 2020 г, кухнята ни бе готова през този септември. Защото масйтора ни излъга и от декември ни изнудваше за пари и ни излъга че ще дойде да я боядиса. Чак в август кмаше намерение да нис ъобщи че се е хванал с лоши колеги, че съжалява че ни е лъгал. В септември измазахме с миещ латекс, кухнята дойде почти 15 октомври. Whatever.

Нямам смелост да ви я покажа, защото в друга група в фб ме оплюха, била съм бъкана с всякакви неща чекмеджетата. Те не са чували за скъпи спомени явно.  Не че имат право да ме съдят.
Имам няколко:flushed: въпроса.
Колко трябва да е отстоянието от цяла стена с чекмеджета и диван, както и от дивана до вратата за верандата? И от дивана до масата за да е рахат ходенето? Защото майка даде един диван на тапицер, който мислех че ще е за изхвърляне и той взе че стана много хубаво след това, но ме притеснява, че с намалената дължина (от 1.75 на  1.60) че ще ми е трудно да излизам навън.
Как да захвана една закачалка с прибори за да ми е на видно място, да не ми трупа чекмеджето без видии? Примерно магнитната ми дъска е с две ленти, честно не варвах, че ще се задържи на стената.
Как да пренесем хладилник инокс  2.05 см защото е в склада ни без да се очука? 
С какво си чистите гранитогреса ако имате в кухнята или в дома си? От август имам дървесна имитация. И извън темата ламинат от месец, не съм веща как да ги почиствам без да побеляват. Нямала съм такива луксове досега, признавам си. Мат се води.
Имаме един основен проблем, който е породен от ненавременното ни дупчене на новоизградените стени от итонг по време на ремонта. Сложихме уж засега в комина абсорбера Фабер. Но не е ок. Защото вътре в шкафа ми влиза сажди, а и не могат рационално да се ползват шкафовете. Мисля след нг с мъжа ми да ги преправим, да продължим стената с чекмеджета за моите джунджурии, а и долу, за да прикрием изкарването на отвора в 20 см дебвл итонг. С каква машина може да се среже итонга?
Притеснявам се, че в блока, в който родителите ми живеят, няма начин сега без скеле да се покачи човек на навеса им над вратата и да сложи вън решетка. Правилно ли смятам(че отвора трябва да се сложи на късата страна на блока за да не духа), че отвора трябва да бъде на  1.50 от пода?  Височината на долния ред е  92 см с крачета. Плюс  60 см гръб?  Трябва ли малко да е по -ниско, да завием тръбата надолу, за да не влиза студен въздух? Имам обратен клапан.
Благодаря ви предварително.

# 134
  • София
Цитат
Колко трябва да е отстоянието от цяла стена с чекмеджета и диван, както и от дивана до вратата за верандата? И от дивана до масата за да е рахат ходенето? Защото майка даде един диван на тапицер, който мислех че ще е за изхвърляне и той взе че стана много хубаво след това, но ме притеснява, че с намалената дължина (от 1.75 на  1.60) че ще ми е трудно да излизам навън.

За да е удобно минаването между мебели или между мебел и стена, то трябва да е не по-малко от 80 см, а за по-едри обитатели и 90 см. Ако масата е холна за пред дивана, се слага на около 40 см от него. За вратата не разбирам твърде какъв е проблемът, ако не опира в дивана, като се отвори. Просто я отворете и вижте как се минава. За хладилника - вземете си от някой строителен магазин фолио на балончета и го увийте. Относно гранитогреса, обикновено само го минавам с парочистачка, а ако има петна, го мия с какъвто препарат за под имам подръка  (Медикс, Чисто, Мистър Пропър и т.н.) и след това го подсушавам с микрофибърен моп.

Общи условия

Активация на акаунт