Нашите кухни - тема 89

• 55 702
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Ама потребителката ясно го е написала,че е плитка пералнята,явно с цел да има пред нея вратичка.Канди например имат такива модели.
Иначе не мога да помогна.

# 391
Варианта с изтеглянето на пералнята напред до опиране в вратата стои.
Ако пък люка й наистина мн стърчи, единствената опция за скриване аз я виждам ей така - в зависимост от стила на кухнята може да се избере нещо подходящо.

# 392
Аз използвам точно такава пералня за 2-3 м. годишно и сипвам препаратите в барабана, няма друг начин, ако искате вратичка отпред. А на тази вкъщи, която си е за вграждане имам достъп до отделението за препарати, но пак ги слагам в барабана. Не виждам смисъл да минават през отделението и да го затлачват, като пак ще отидат при прането.

# 393
И при нас има такъв проблем. Старата пералня беше обикновена slim, не за вграждане, поставена под плот и скрита с вратичка. Разположението на чекмеджето за препарати обаче беше такова, че спокойно можеше да се постави препарат. При новата пералня /също slim и същата марка/ обаче се оказа, че чекмеджето е някак си по-високо и като се отвори, плотът отгоре го покрива и не можеш да изсипеш праха. Издърпахме цялата пералня напред, махнахме вратата на шкафа и пак достъпът до чекмеджето не е съвсем свободен. Приспособила съм една мека пластмасова чашка, с която успявам да сложа прах, без да го разсипя по пода.
Може да се слагат препаратите в барабана, но примерно омекотител, или втора доза прах, когато се пере с предпране, или пък препарат за избелване - трябва да се сложат в съответните отделения, за да се поемат с програмата.

# 394
И при мен пералнята е Slim, затворена зад вратички

, течен препарат слагам в чашка и директно в барабана,  прах и омекотител в чекмеджето и нямам проблеми. Снимките са кофти, но да се добие представа Simple Smile

# 395
Да, при някои модели перални няма такъв проблем, но при други съществува. Така че е добре да се има предвид това нещо, когато се избира пералня за шкаф.
Няма смисъл сега 10 човека да пишат, че при тях не било така.

# 396
Моята е за вграждане и бях казала на наемателите да слагат препарата в чашка при прането (осигурих им такава дори) или да ползват капсули. Течните препарати се наслояват много ако се слагат в чекмеджето и аз никога дори вкъщи не слагам там. Според мен дайте същите инструкции Simple Smile Шансът да не си познаете пералнята при ползване на т.препарат в чекмеджето е много голям, защото на дали ще Ви я почистват...

# 397
Благодаря на всички. Обясних на мъжа ми, че ще го показваме на потенциални наематели да си знаят хората, но не смятам, че е кой знае какъв проблем. Като минатя няколко годинки ще я сменим и просто ще търсим подходяща за такъв шкаф.
Успокоихте ме, че не е такава драма и той се кротна 😂

# 398
Има перални с предварително смесване на препарат и вода  за по-добро разтваряне (процесът се случава в нещо като контейнер под барабана на пералнята и после готовата смес се качва при дрехите). За течния не е проблем да се сипва в барабана, но за прахообразния не е добре.

# 399
Гледам иноксовите мивки и са два вида: гладки и микролен. Може ли за мнения кое е за предпочитане и защо според Вас?
Скрит текст:

# 400
Микролен твърдо. По-устойчиви са и на драскане, и на петна.

# 401
  • sofia
Здравейте,

Слагате ли ред плочки 60 см на пода под кухненските шкафове, когато всичко останало ви е паркет, но така, че да не излиза пред шкафовете (да не се виждат)? Има ли смисъл или слагате паркет и под шкафовете?

# 402
  • София
Не, не е 60 см, а около 50 см, т.е да стъпят крачетата на плочките и след това паркета/ламината. Блендата под шкафовете е пред прехода между двете настилки, така не се виждат плочките

# 403
Ако става въпрос действително за паркет, а не за ламинат - има смисъл, особено ако паркетът е на цена 100+ лв. квадратния метър. Освен това е възможно да се получат раздувания или размествания на отделните паркетини, които много трудно могат да се оправят под шкаф.

# 404
При нас ще е паркет навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт