Нашите кухни - тема 89

• 55 714
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Дори да е ламинат, под шкафовете не можеш да го смениш, ако стане теч. Ламинатът също се раздува. Та си мисля, че плочки под шкафовете, така че снадката с останалата настилка да е скрита от блендата на шкафовете, е по-добър вариант.

# 406
Да, сложихме, около 50 см.

# 407
Ние решихме да сложим плочки от под кухнята   до под масата, защото кухня е и неминуемо нещо се разлива. Паркета се раздува и аз лично няма да имам нерви да го сменям, но пък ако имате как да го сменяте е вариант и само до блендата с плочки. Успях и да ги съчетая поне според мен добре с паркета в останалата част от стаята.

# 408
Въпрос за цокъла на долните кухненски шкафове - има ли стандартна или най-удобна дълбочина, на която да се постави цокъла спрямо ръба на шкафа?

# 409
Цокъла се поставя с щипки за краката на кухнята.Ако искате да е на едно ниво с шкафовете, предполагам,че някак може и да се направи,но би било неудобно.

# 410
Не, не, искам да разбера на каква дълбочина навътре от ръба се слага обикновено.

# 411
Въпрос за цокъла на долните кухненски шкафове - има ли стандартна или най-удобна дълбочина, на която да се постави цокъла спрямо ръба на шкафа?

Дълбочината зависи от предпочитания или ограничения от уреди като съдомиялна например.
При такава остават около 8 см. Вече от тях изваждате дебелината на цокъла.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 21:21 от user555

# 412
  • София
Цокъла се поставя с щипки за краката на кухнята.Ако искате да е на едно ниво с шкафовете, предполагам,че някак може и да се направи,но би било неудобно.

Не е задължително.
Нашият беше от ПДЧто на долните шкафове и беше захванат с види към шкафовете, които имат дъно (по дългата страна през шкаф - хладилник, чекмеджета, ъглов шкаф, а по късата  - ъгловия и под мивката), реално само при пералнята и миялната не се захваща)

# 413
Скосяването цели да не си удряме краката и чупим пръстите в шкафа
Може да има и други схеми,но винаги сме следвали принципа на "половин стъпка"-
(цяла стъпка е примерно за стъпала,по които се слиза и качва)

# 414
  • София
Гледам дават разстоянието от долен до горен шкаф 60-70см. Аз съм ниска(166) и го направихме 45см. много по-удобно ми е от преди, стигам долните 3 реда от горните шкафове без да се повдигам на пръсти, както беше преди, та това с разстоянията е много индивидуално.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 23:30 от nad_tab

# 415
nad_tab, при нас това разстояние е 55 и също ми е ок. А долния плот на каква височина ви е?

# 416
  • София
nad_tab, при нас това разстояние е 55 и също ми е ок. А долния плот на каква височина ви е?

Точно 93см. там нямаше как да играя с височината, поръчахме я от Икеа.

# 417
  • sofia
Привет,

Някой с чисто бяла кухня тук има ли? Настоящата ни е комбинация от бял и сив гланц (боя) МДФ. Сега правим друга в друг апартамент и се чудя дали д не е бял мат този път, пак МДФ боя, но имам чувството, че ще се виждат пръстите повече. Ще се радвам някой да сподели опит Simple Smile

# 418
Ние сме със сив мат обаче как си личи просто не е истина. Ако не се хване за дръжката и веднага трябва да се забърше, защото и после се почиства и малко по -трудно.

# 419
  • sofia
Ясно. Изводът е, че ако искам мат, трябва да сложа и дръжки като дръжки, а не пушове, например. Което ми разваля концепцията като цяло. Ще го мисля оше малко.

Общи условия

Активация на акаунт