Нашите кухни - тема 89

• 55 687
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Запушват наистина, но зависи колко неща има за прибиране. Ако няма възможност за големи шкафове на друго място, колоните могат много неща да поберат, които са за килер да речем.
Пусната кухня е 15кв сигурно.
Че то става дума за едно допълнително място само- на печката
А, ако се направи подобно на показаното по-горе разположение,могат да са пълноценни всички горни шкафове- разните чупки от другата визия, какво толкова събират?
Хладилникът бих сложила в ляво ,до прозореца- за да не пречи и той.

# 376
Понеже аз видях три шкафа колони, но явно бъркам.

# 377
Дишаща, ама е към 4 м. от всяка страна, т.е. общо към 8 м. А кухнята на жената има на практика 1 долен шкаф под котлоните и 1 под мивката (който за мен не е и шкаф, защото малко неща могат там да се сложат). Така че допълнителните долни шкафове, дори да са само 2х60, са си бонус място за съхранение. Тенджери, тигани, други съдинки...Даже завиждам благородно за повече от стандартното място за кухня, в сравнение с повечето кухни, които коментираме.

За синия цвят - обожавам го като цвят, винаги ме тегли към него. Но в същото време е доста обвързващ, бих казала. Също така има и безкрайно много нюанси, като не всички се съчетават един с друг. Това съм го изпитала на себе си, повечето ми дрехи са в синьо, но като тръгна да съчетавам сако с панталони/пола/блуза, уж все в тъмносиньо примерно, и се оказва, че всяка дреха е различно тъмносиньо, с малки разлики, и заедно не са ОК.

Това го пиша само, за да си помисли жената. Хубаво е, че смята да съчетае дивана с шкафовете, но диванът се сменя, а шкафовете ще ги ползва доста години. Стените също сравнително лесно се пребоядисват.

# 378
  • София
Привет, имам нужда от съвети. Имаме вече проект за кухня, качвам снимки, за да може да ми дадете съвети, ако виждате нещо, което мога да променя / подобря. Също така имам колебание за цвета. Спряхме се на кашмир, но на фона на нашите стени става твърде тъмен цвят, почти сиво. Затова се чудя дали на този проект ще отива лявата колона и долният ред шкафове да са в цвят индиго мат, а горните два реда да са в бял мат. Като гърбът и плотът да са дървени, или гърбът да е бял / мрамор, а плотът дървен. Цветът на стените и на пода на проекта не съвпадат с нашите, помолила съм да се нанесат промени.

А това е кухнята, на която съм хвърлила око откъм цветове.

Още нещо от мен. Гръбчето да с цвета на стената. Ще е се доближи го визията на последната снимка, а и изрязването около прозореца е другото, което ми боде очите - ще се получи визуално линия, част от която е долната част на дограмата.

# 379
Здравейте! Понеже се обсъждат кухни в синьо реших да покажа как се получи нашата. Simple Smile Има си колони, даже две, но помещението е голямо и не се чувства затворено по никакъв начин. Стените в тази част ги оставихме бели.

# 380
Здравейте, имаме следния казус: В жилище за под наем правихме нова кухня. Когато избирахме пералня пропуснаха да ни кажат, че ако не изберем такава за вграждане, а просто по- плитка няма да можем спокойно да използваме течен перилен препарат, защото отделението се пада под плота. Приятеля ми сигурно е прав, но мен не ми се иска да махам вратичката, изглежда по-добре така.
Все пак той смята, че не е нормално да караме хората да използват капсули или да наливат препарат отстрани.
Имате ли други идеи освен махане на вратичката и издърпване на пералнята напред? Нещо друго, което можем да направим.

# 381
  • Deutschland/HE
Течният перилен препарат го слагам при прането, към бутилките има специални капачки за това, разграфени с мл., сипвам в тази капачка и я слягам при прането. Няма да може да се ползва омекотител евентуално (нали той се слага в чекмеджето, аз не ползвам повече от 17 години и съм забравила)

# 382
На пералните не се ли издърпва отделението за препарат?

# 383
  • Deutschland/HE
Издърпва се, но явно в шкаф е поставена по-плитка пералня и е затворена с врата, а не е пералня за вграждане. Поне аз така разбрах, но може и да греша.

# 384
Е ако тази врата се отварв напълно, какъв би бил проблема на чекмеджето? Все едно да не можете да отворите и вратичката за дрехите

# 385
Проблема е , че пералнята не е за вграждане. При издърпване на чекмеджето за препарат то се отваря и застава плътно под плота. Не можеш да налееш препарат. Отпред има вратичка и заради това и не можеш да дръпнеш перланята още напред, за да се открие достъп до чекмеджето. Да не говорим, че нали има и цокъл долу под шкафовете.

# 386
  • Deutschland/HE
Заради люка, явно пералнята е по-навътре и нямаш достъп до цялото чекмедже. Аз не знам точно къде се сипва омекотител, за другото няма проблем според мен.
Ако може да ни покаже снимка, ще е най-добре.

# 387
  • София
В жилище за под наем правихме нова кухня. Когато избирахме пералня пропуснаха да ни кажат, че ако не изберем такава за вграждане, а просто по- плитка няма да можем спокойно да използваме течен перилен препарат, защото отделението се пада под плота.

Ако пералнята е сложена така, какъв е проблемът? Плотът надстърча с не повече от 3-4 см над пералнята и би трябвало поне половината от отделението за препарат да е достъпна.

# 388
  • Пловдив
И ние имаме пералня ,сложена като на показаната снимка и няма проблем.Но,предполагам ,че дискутираната пералня е точно от онези извити модели с по-изпъкнал люк.

# 389
Значи аз през годините съм имала няколко перални. Не мисля че съм имала чекмедже което да се отваря малко. Дори сега премерих - чистата дълбочина, без челото на чекмеджето ми е 20 см!!! Освен ако сте взели накаква нестандартна и по плитка пералня не виждам опция да не може да се изтегли
Пък ако не сте я взели а е само хипотетично някой майстор да е рекъл “тъй няма да стане” - тогава вземате една рулетка и мерите отвора на чекмедежтста в магазина

Общи условия

Активация на акаунт