Нашите кухни - тема 89

• 54 126
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Понеже обсъждате мивки и идвам с  молба за съвет. Харесала съм мивките на Шок и по точно https://schock.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0% … chock-ronda-d100l .
Като мястото,което ще имам само е 50см., ако може да препоръчате и други хубави мивки, ^^

Само да вметна нещо за мивките schock. Ние сме с тяхна мивка, черна, много лесно се чисти, не задържа котлен камък, супер, но един хубав ден реших, че ще излея гореща вода и тя се спука Confused, за щастие ни признаха гаранцията.  Човекът, който ще ни я сменя каза, че много често се пукали, а в магазина много се изненадаха. Така, че не правете глупости като мен. Hug

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 21:54 от 🧸 Fiffy

# 631
  • Раковски
Мивките издържат на определена температура, не само шок. Всички се правят от гранитен прах и смоли. Серия Алазия на Пирамис е бюджетна мивка. Боядисват се ниския клас мивки на Фат, които се направени от полимермрамор (също така има и една друга марка Кими, па мое и други да има). Който се притеснява дали няма да се ожули боята или да се спука да купува алпака. Мивката на Икеа е за монтаж под плот.

# 632
Гранитът не издържаше ли на по-висока т, дори над 100градуса? За пръв път чувам да е проблем да се излее вряла вода. При всяко готвене си представям как чакам водата да изстине, за да я излея в мивката Joy

# 633
Аз съм с мивка на Пирамис от скоро и на упътването пише да се пуска студената вода на чешмата когато се излива вряла вода.

# 634
Честно ви казвам като видях, че се е спукала мивката, а не някой съд в нея лошо ми стана. Сега след като я сменят ще си знам. Дори и под студена вода не бих изляла гореща. Grinning

В гаранцията е отбелязано да не се поставят горещи съдове. Тях винаги ги охлаждам предварително.

Като изключим това не мога да се оплача от мивката, продължавам да си я харесвам, вината си е наша.

https://schock.bg/гранитна-мивка-greenwich-n100l Иначе това е мивката, но мисля, че всички са им с една и съща характеристика, само дизайнът е различен.

# 635
  • София
Ние си взехме такава от Баухаус, но все още не е монтирана и нямам впечатления.

В описанието ѝ пише, че е термоустойчива до 180 градуса.

# 636
Fiffy, не разбирам как може вината да  ваша. Това са 100градуса и е абсурдно. Горещо дъно е нещо съвсем друго.
За мен мивката е била некачествена.
Ето на страницата на Шок си пише, че са устойчиви до 180г:
Скрит текст:
https://www.schock.de/deu_de/materialwelt

# 637
Аз моята не я помня каква е, но изливам с малко внимание. Гледам да не е на мига, когато кипне (високите градуси спадат бързо,а разликата между 98 и 90 градуса е съществена), ако може разреждам горещата вода с малко студена и гледам струята да е в канала, а не директно върху мивката. И досега няма проблеми, а мерките ги вземам на принципа "страх лозе пази".

# 638
Дъждец, и аз първо си казах, че е дефектна мивката, знам ли, но казвам ви, няма да рискувам повече. Сега тепърва трябва да я демонтират, а е залепена под плод технически камък и силно се надявам нищо да не му се случи, че тогава ще хвана къра вече.

Просто го споделям да имате едно наум, че после са си главоболия - гаранции, чудесии, демонтажи, монтажи.

# 639
Фифи, благодаря за споделянето!
Аз редовно изливам вряла вода  и по стените с цел дезинфекция. Предната мивка 10 години й нямаше нищо. Сега ми стана интересно каква марка е била. Нямам спомен.
Вече ще внимавам с новата. Какво ли още ще науча Joy

# 640
Аз И затова съм фен на металните мивки. Досега само такива съм имала. Консервативно ще се придържам към познатото. Това е лично предпочитание.
Между другото, когато изливам нещо горещо или слагам гореща тенджера в металната мивка (примерно тенджера под налягане), винаги пускам студена вода, защото иначе, заради разликата в температурата, мивката казва "пук". За да не си създам проблеми (самата мивка няма да се пукне), но да не се размести нещо по сифона и уплътненията от разширяването на метала.

# 641
Имаме гранитна мивка и все се притеснявам да не я нараня. Красива е, но иска повече грижи. Май трябваше метална.

# 642
Аз съм имала и гранитна, и метална. Първата поддържах като че ли по-лесно. И в двете пускам студена вода, ако изливам нещо горещо.

# 643
  • София
Като си знам навиците в кухнята, хич и не си помислям за нещо различно от добрите стари метални мивки. Къде ти  ще я мисля всеки път какво ще ѝ стане, ако ѝ плясна вътре съда от котлона, пък няма ли да се оцвети от някой плод и зеленчук, пък няма ли да я надраскам с абразивен препарат... не, мерси, не е за мен...

# 644
  • Бургас
Аз шеста година съм с гранитна мивка Пирамис, бюджетен вариант и изобщо не я пазя. Изливам гореща вода редовно и като я почиствам. Сега взехме Шок и ако се спука не ми се мисли. Ще мина на неръждавейка сигурно. Не обичам да робувам на каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт