🎤 Гласът на България - сезон 8, тема 2

• 26 943
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
А кой е човека, който ѝ връчи наградата?

Георги Шопов - миналогодишният победител.
Много точен анализ на целия формат е този въпрос и отговор.

# 556
  • София
Годеникът вече е под въпрос.  Ще се появят по-благонадеждни от него.

Обикновено победителите във форматите рядко някой ги помни, освен ако не ги лансират медийно. Но има някой "втори" или "трети", който печели повече симпатии в дългосрочен план.

# 557
Не ми харесаха финалните думи на победителката: “ Благодаря, че гласувахте българското да спечели!” Директна препратка за следващата година- Котел, Широка лъка и самодейци от читалища да се чувстват окрилени, за сметка на всички останали родоотстъпници…щото пеят и на друг език, а също и в друг стил.
Има глас детето, красота, но за мен не е харизматична, не е комерсиална в добрия смисъл и не вдъхновява, по- скоро е носталгична . Желая й успех от сърце!

# 558
  • София
Напълно заслужена победа на Петя!
Гласът и е космически и всички българи с корени се радваме на победата.

Само да обясня, че такива песни, които пее Петя не се пеят по кръчмите и че нашия фолклор не е само за селските събори.

# 559
Моите фаворити бяха Борис и Лидия, но уви!
Петя пее уникално народни песни, но очаквах, че ще трябва да излезе от зоната си на комфорт и да изпее и нещо друго, различно от този диапазон.

# 560
Аз не мога да споря срещу критиката спрямо Петя. Да, тя пя само народно. Факт е, че идва малко в повече говоренето за българското, все едно другите са индийци. А и на мен цялата картинка с нея, приятеля й и неговата майка ми изглеждаше нелепа, НО! За мен е абсурд да се счита, че Георги е имал някакво преимущество пред нея, а пък обвиненията за политическа коректност спрямо Петя са ми съвсем нелепи. По-скоро това се отнасяше за отношението към Георги. През цялото предаване се наблягаше на професията му, на неговата срамежливост, на неговите вътрешни битки, на килограмите му, особено в моментите, когато изпълненията му куцаха.

# 561
За мен победител в този сезон е Иван Тишев 😁 бях голям скептик, когато той бе обявен за нов водещ, защото по някаква причина го считах за лигльо, но всъщност се оказа много приятен и ненатрапващо се лице на предаването. Дано го оставят и за другия сезон.

Като го сравнявам с водещият на руският формат,  много е далече от истината.Там водещият прави половината предаване.А тук Иван Тишев просто чете от аутокюто и обявява кой ще пее.

# 562
Няма да бъде забравена, напротив! Леля Галена ще се погрижи и скоро ще я видим като попфолк изпълнител. Като гледам вече се подготвя с корекциите и изкуственото поведение.

# 563
Аз също съм от нехаресващите Петя и това преекспониране на народната музика. Всъщност очевидно пее добре, но народна музика.
Моите фаворити от шестимата участници бяха Рая и Лидия, а преди тях много други, които за съжаление също отпаднаха. Поп фолк форевър!

# 564
  • София
Петя има хубав глас, повечето песни, които изпя определено не са кръчмарски. За мен трябваше вместо Катерино моме, която я пускат по такива места, а и е банална, да беше изпяла някоя естрадна песен или балада. Дори нямаше да излиза особено от стила си. Демонстрира самочувствие, че ще спечели и така и няма нужда да се напъва.

# 565
И така театрално се хвана за главата, ''изненадана''.Пее много добре народни песни,но настрои доста хора с/у себе си.Победителите нали уж не ги съдят,обаче зрителите се дразнят.

# 566
Никой нямаше шанс срещу Петя - нито Георги, нито Борис. Каквото и да беше изпял Георги на финала, нямаше да обърне вота. Аз в началото харесвах Петя, но както някой писа по-назад, имам чувството, че всеки път пее една и съща песен. А тази вечер ми направи отвратително впечатление с фалшивата си реакция и с желанието си да се разплаче на сцената, уви, неуспешно. Репликата за българското, което победило, беше брутално тъпа.

# 567
  • София
А и слуховете за връзкарство хич не са в нейна полза. Георги печели симпатии допълнително с историята за момчето от улицата с голям глас - в случая мъжът с таксито, с наднормено тегло и голям глас.

# 568
Да, това с българщината и да не забравяме кои сме е много тъпо.
Жалко.

# 569
Ето затова не гледам такива реалити предавания - прекалено нагласено, лицемерно - сълзливо, с акцент на ''българското'', ''родолюбието'', ''родното'' и какво ли не в тоя патриотарски дух. Петя е красиво момиче, но пее точно като всички в ансамбъла ''Филип Кутев'',  който е напуснала заради голямата си любов - Митко Денев, син на Васил Денев от оркестъра на Иво Папазов...Все си мисля, че в ''Гласът на България'' участниците трябва да показват таланта си в различни стилове музика, а това девойче пя само народни песни. Все едно участва в събор за българска народна музика. Ами според мен не това е целта на тeзи музикални реалити предавания.

Общи условия

Активация на акаунт